Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 19:12:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Разкрасяването преди сватбата...  (Прочетена 163605 пъти)

lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: април 13, 2011, 21:53:09 »

Да и мен като ме пръскаха беше с пистолет, със специална течност, която беше една за лицето, друга за тялото, да не говорим, че беше в много добър салон, който ги внася нещата отвън и да, първите два дена беше добре, но дотам... след това, първо започна да пада бързо - някъде към 3-4 ден, а и започна да става на петна, които ги нямаше преди това. Относно солариума- да, има вредни солариуми и може би по-голямата част са в салони, които само гледат как да направят по-голяма печалба и не залагат на хубави лампи. Първият ми солариум, който посетих аз обаче, беше точно в лекарски кабинет, след консултация, защото все пак бях и малка, на 18 год. Ами мога да кажа, че ако всичко е в рамките на нормалното и не се прекалява, както и ако се внимава със самия солариум, който се ползва, ще е добре даже за кожата. Tweety bird, можеш да се поровиш и да прочетеш малко повече, има много изписано за ползите от солариума- помага на хора със ставни заболявания и проблеми с костната система, както и при акне и проблемна кожа, даже лекари го изписват! Но пак казвам, само когато е проверено и е в рамките на нормалното, защото всяко нещо, което е прекалено е вредно, дори и храната, ако щете. А и като помислите малко, мисля, че слънцето в днешно време е много по-вредно и от него.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: април 14, 2011, 16:39:48 »

Lawyer, не знам с какво са те пръскали, моя тен издържа две седмици, през които се мажех с лосион за поддържане на тена (той се дава безплатно към услугата, поне в САЩ е така), не се търка с груба гъба, а с най-меката, която може да намериш в магазините и тена е равномерен. Избледня почти като от естествен тен. Петна могат да се получат непосредствено след тена ако се намокри някоя част, разбирай няколко часа след това. За тукашните нищо не мога да кажа.
За солариумите това си е мое мнение, аз никога не бих отишла, по-добре бяла, отколкото да си навлека проблеми.
За сведение ще ти кажа, че до преди година се водеше битка в САЩ да се затворят всички солариуми, не вярвам всички да са закрити, но в Чикаго определено имаше такива салони, които ги премахнаха. Ежегодно стотици хиляди стават жертва на рака на кожата. Слънцето е същата работа, но малко по-безвредно.
Имам приятелка физиотерапевт В Ню Йорк, те ползват специални лампи за хора с остеопороза , различни ставни проблеми, мускулни разкъсвания и т.н. , но не и солариуми.
Солариума излъчва много по-силни УВ лъчи от слънцето. Някъде бях чела , че една процедура (не знам колко минутна) се равнява на стоенето на плажа за един ден. Много от по-модерните солаиуми блокират част от лъчите , радиацията е по-силна.
Но общо взето няма и тен, който да не нанесе някакви поражения, защото пигментацията е защита на кожата.
Всеки сам си преценява, не е нужно да чета, за да ми кажат колко е полезен солариума. Такива стаии се пишат с цел повишаване посещаемостта на козметичните салони.
Ние в БГ се хвърляме на всичко, а не се замисляме колко вреди се нанасят с много от нещата, които ни се предлагат.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: април 14, 2011, 17:05:29 »

Аз подкрепям Tweety bird Offtopic съм, но да си кажа, солариумите е доказано, че повишава 75% риска от рак на кожата при хора под 30 годишна възраст. Не случайно на всички салони, доктори и каквито да било учреждения притежаващи солариуми в Англия, е забранено да допускат използването им от лица под 18 години. Лампите, които се използват за остеопороза и псориазис са различни, а ефекта върху акнето е времнен, като ако смеси солариум и медикаменти против акне може да има много неприятни сранични ефекти. Също така малко известен факт е, че въпреки че в западния свят е наложен култ към бронзовия загар(най-вече от мъжките списания), в Индия жените дават пари, за да си избелват кожата, защото по-всетлата кожа е признак на по-висок статус в обществото(каста).
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: април 14, 2011, 19:43:36 »

Аз подкрепям на 100%  lawyer!!!! Слънцето е много по-вредно от каквото и да било друго! Слънцето всъщност е станало адски опасно!!! Аз имам слънчева алергия и съм се консултирала не веднъж с дерматолози! Солариумът може да бъде И полезен. Самите лекари го препоръчват, НО както каза  lawyer важното е салонът да е проверен! Солариумите помагат и при пъпки и е нормално да е временен ефекта и да изчезне, ако спреш да ходиш на солариум, просто защото си спрял източника на положителния ефект! Солариумът е вреден, когато се прекалява с него, както и всяко едно нещо от всякакво естество! smile Разликата между отровата и лекарството е дозата! Всеки знае!
П.П. Относно "малко известния факт", той всъщност е известен на всеки с дори не толкова богата обща култура. Но тук говорим за народ, който е нормално да харесва такива неща, защото те живеят по съвсем различен начин от нас. А и не мисля, че това има някакво значение за това как всяка от нас се чувства по-красива и не виждам в какво трябва да ни убеди. pardon
« Последна редакция: април 14, 2011, 21:24:55 от Monikamaria » Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: април 14, 2011, 21:07:32 »

Не мисля да влизам в дълги спорове и полемики, защото както казах първия ми солариум беше в лекарски кабинет и след консултация, в момента също използвам солариум, който е проверен и никога не бих си дала парите просто така smile относно пръскането с пистолет, всички процедури преди и след ги знам и съм ги спазвала точно, течността беше последен хит едва ли не, внесена от точно от САЩ, което не означава, че е същата, която tweety bird е ползвала, но може би много зависи и от кожата, на моята не и се отрази добре и не стана толкова хубаво, колкото естествения тен. И най-важното, което казах и аз и Monikamaria, когато всичко е в разумни граници е здравословно и красиво, естествено ако прекалиш вече става опасно. Същото е и за слънцето, за което мога да кажа, че статистики има много, които показват, че то е много по-вредно от солариума, най-малкото защото неговите лампи имат защита. Затова е важно всичко да е проверено и аз определено съм от хората, които първо проверяват много внимателно нещата и чак тогава ги изпробвам, а не "се хвърлям на всичко" просто така. Ходя веднъж годишно, през пролетно-летния сезон за няколко процедури на солариум, а не през цялата година, като по този начин си спестявам и досадно изгаряне, което винаги получавам от слънцето, обриви и прочие!
Активен
lilkada
Ентусиаст
**
Публикации: 147

« Отговор #395 -: април 15, 2011, 09:29:56 »

lawyer, къде са тези проверени солариуми, които ползваш? Ще дадеш ли някакви координати, че и аз мисля да направя няколко посещения тези дни  give_rose
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: април 15, 2011, 09:55:45 »

За гр.Пловдив мога да споделя, ако си оттук, за другите градове не мога да кажа smile А този, който посетих за първи път и беше в лекарски кабинет е в Стара Загора, понеже съм родом оттам, но това беше отдавна и незнам лекарката дали е все още в този кабинет - говорим за 2002г. Ако те интересува мога да проверя и ще ти пиша smile
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: април 15, 2011, 11:19:03 »

lilkada, ще споделя за няколко други градове, за които знам, понеже не знам ти от кой град си smile
Подчертавам, че това са солариуми в болници и се използват не само за тен, а и за лечение- това е по повод по-горните постове на момичетата: за Русе- в първа и трета градска болница (по информация от моя позната, която живее там), за морските булки- в гр.Поморие в Болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация "Св.Георги Победоносец", която е база на ВМА- гр.София, което означава, че може би и в самата ВМА ще разполагат със солариум. За Стара Загора, ако те интересува ще проверя лекарката, при която аз ходих и ще пиша. В гр.Пловдив, аз ходя в един салон, който е с всички разрешителни от РИОКОЗ, документ за съответствие с Европейските и международни норми, гаранция от фирмата производител и доставчика, че „пурите” излъчват УВ лъчи от определен спектър А и В, а не излъчват „С” лъчи и т.н. Ако искаш ще ти пратя на лични подробна информация, да не се третира като реклама smile
Активен
lilkada
Ентусиаст
**
Публикации: 147

« Отговор #398 -: април 15, 2011, 12:31:13 »

Аз съм от София, до сега се рових из Нет-а да търся информация, но на нищо не попаднах... Май накрая ще отида в най-нормален солариум, както съм ходила и преди и за щастие нищо сташно не ми се е случвало  smile
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: април 15, 2011, 15:14:42 »

lilkada, лично аз ходя в соларното студио в Хиподрума, точно срещу така популярния във форума хотел "Форум Централ" или бившия "Славия".  good От около 7 години ходя само там!
Активен
sisindora
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #400 -: април 19, 2011, 12:44:34 »

lilkada, ще споделя за няколко други градове, за които знам, понеже не знам ти от кой град си smile
Подчертавам, че това са солариуми в болници и се използват не само за тен, а и за лечение- това е по повод по-горните постове на момичетата: за Русе- в първа и трета градска болница (по информация от моя позната, която живее там), за морските булки- в гр.Поморие в Болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация "Св.Георги Победоносец", която е база на ВМА- гр.София, което означава, че може би и в самата ВМА ще разполагат със солариум. За Стара Загора, ако те интересува ще проверя лекарката, при която аз ходих и ще пиша. В гр.Пловдив, аз ходя в един салон, който е с всички разрешителни от РИОКОЗ, документ за съответствие с Европейските и международни норми, гаранция от фирмата производител и доставчика, че „пурите” излъчват УВ лъчи от определен спектър А и В, а не излъчват „С” лъчи и т.н. Ако искаш ще ти пратя на лични подробна информация, да не се третира като реклама smile

Може ли да споделиш къде в Пловдив е този солариум,или ако може пиши ми на [email protected].Благодаря
Активен
CabuHka
Професор
Публикации: 378

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: април 19, 2011, 17:31:31 »

И аз започнах с процедурите по разкрасяването:
- започнах да ходя на солариум /вертикален/
- боядисах се и се подстригах
- запазих си час за козметик и маникюр
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: април 22, 2011, 14:16:12 »

CabuHka не остана  smile до твойта сватба

Случайно някой да има идея за някакви избелващи препарати за петна по-лицето от пъпки например?Защото аз имам 1,2 обаче не знам с какво да ги отстраня  bad
А искам преди сватбата да свърша и тази работа cray
Активен
CabuHka
Професор
Публикации: 378

Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: април 24, 2011, 08:21:14 »

Според мен най-добре говори с козметик - да не стане нещо преди сватбата.
Активен
nonnita
Сватбар
Публикации: 166

I'll be there till the end...

« Отговор #404 -: април 24, 2011, 22:48:33 »

И аз съм на мнението на CabuHka. Даже, ако имаш възможност, се посъветвай и с дерматолог. Аз не съм се интересувала още по този въпрос, но доколкото чета във форума, медицинските изследвания, които са необходими за гражданското, включват преглед от дерматолог. Може да използваш възможността да попиташ за някакво мехлемче, което ще помогне. smile Good luck
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: