Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 19:20:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част  (Прочетена 154468 пъти)

Barborana
Сватбар
Публикации: 251

« Отговор #240 -: април 27, 2012, 10:54:41 »

По принцип си мисля, че всеки уважаващ себе си 5-звезден ресторант би трябвало да си има и "официално облекло", което обаче да се предлага безплатно. Ако не ми харесва - тогава си взимам агенция с по-голям избор на цветове и възможности.
Съгласна съм с Цуци, че на пазара има всякакви ресторанти, агенции и въобще търговци: кои по-добри, кои не чак толкова. Важно е всеки са си избере сам, според гледната си точка и възможности.
Пожелавам ви страхотен петъчен следобед!  give_rose
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: април 27, 2012, 11:02:26 »

Нина, много добре знам какво се дискутира, затова се включих и с мнение за ресторанти! Съответно имаше впечатление за теб и аз подкрепих Цуци за това, което беше казала! А това дали съм адвокат или не, не съм го споменавала по темите, защото никой не го интересува моята професия и се стремя да пиша конкретно за дадено нещо, което се коментира, т.е. за сватбата като събитие и всичко, свързано с нея.
 Не виждам теб какво те бърка моята професия, че постоянно я споменаваш?!
И на мен ми писна да те виждам във всяка една тема парадираща колко много знаеш и разбираш от сватби, че даже и съвети непоискани даваш, но не съм се намесвала, до този момент!
На бъдещите булки им пожелавам да намерят това, което търсят и което ги устройва като цена, защото в крайна сметка важното е дадено нещо на вас да ви харесва smile
Бърборана, споделям мнението ти, че наистина 4-5 звездните ресторанти трябва да предлагат някаква украса, макар и само калъфи и покривки, но това да не е задължително!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #242 -: април 27, 2012, 11:16:48 »

lawyer и всички останали булки, работата на Нина Стил, Ваня Стил, Стойка Стил или Иванка Стил ...... е именно това, да разбира от всико, да знае всичко, да коментира всико, да дава мнение за всичко що се отнася за сватбата. Това е ролята на сватбената агенция и е нейна работа. До колко споменатите ... Стил разбират и си вършат работата е друг въпрос.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #243 -: април 27, 2012, 11:25:20 »

Въпросът е каква е сватбата, това пряко има отношение с украсата. Нашата сватба ще е в градината ( дано да няма дъжд  beating )
Тя е толкова красива, че не виждам никакъв смисъл да я украсявам. Ще украсим само масите. Ресторанта ще ни украси младоженската маса, ще подготвят и менчето с платното. Но понеже ще имаме тракийски ритуал и там ще има менче и платно, та много деца ще се завъдят  tease При положение, че ще им оставя 3500 лв за един ден работа не мисля, че нещо ще се ощетят с украсата на една маса. Даже и църквата искаха да украсяват, но аз се отказах. Щеше да ми струва 60 лв. , но просто като видя украсена църква за сватба лошо ми става. Не ми харесва изобщо.
Нина не мога да разбера това арогантно отношение - ако искате да имаме клиенти май е по-добре първо да си оправите отношението.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ

« Отговор #244 -: април 27, 2012, 11:28:30 »

Пачоран извинявай ти какво работиш? Понеже също имаше мнение по всички въпроси за сватбите.
Активен
abrakadabra
Ентусиаст
**
Публикации: 96

« Отговор #245 -: април 27, 2012, 11:30:44 »

Аз пък съм съгласна с Нина!

Ресторантите в Пловдив просто не могат да отговорят на изискванията срещу 22.487 куверт! Затова ако искате и стени, и украса, и вкусна/ядлива../ храна и т.н.и т.н или преценяш че ги даваш тези тези 300лв за пердета в Новотела или взимаш фулл украса от агенция например за да направи Виенски павилион добре изглеждащ..., или компромиси. Не може да очаквате нещо което струва 20 лева да отговаря на качество за 200. Има защо един ресторант/хотел да е 5, 4 или 3 звезди.  И има защо да си заслужава да се ползва агенция.
Аз например, нямам агенция просто защото ще ми надвиши бюджета и защото съм избрала ресторант, за които съм убедена че ще е на ниво.

Р-тите в Пловдив определено не си правят труда да освежат стените и всичко останало,а залагат повече на това да се правят на агенции. ...Само ще кажа на всички,че това,което получавате от ресторанта и  си го заплащате не е по-евтино от агенциите или ако е по-евтино то разликата няма да е повече от 50лв, но  пък за сметка на това,ще избирате между 30 цвята,а не м/у 3 цвята. Извинявам се за дългия пост!!!  smile

Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #246 -: април 27, 2012, 11:31:08 »

Tsutsi , управител на сватбена агенция съм, но мисля че това няма значение !
« Последна редакция: април 27, 2012, 11:34:38 от Pachoran » Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: април 27, 2012, 11:33:12 »

Pachoran, прав си, но когато някаква агенция ми прави забележки защо съм си препоръчвала оператора, снимал сватбата ми (пак казвам, при положение, че имаше питане конкретно за него), ми е малко намесване в неща, които не я касаят. А в крайна сметка, аз съм препоръчвала и други оператори и фотографи, не само тези, които съм наела! Затова дразни, когато някой се намеси и дава "непоискани" мнения и съвети! Иначе, както по-горе казах, подкрепям мнението на госпожата за 4-5 звездните ресторанти в нашия град!
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Публикации: 640

Come Josephine in my flying machine

« Отговор #248 -: април 27, 2012, 11:37:26 »

Offtopic
Темата се пълни със стари, неразрешени спорове!  nea
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ

« Отговор #249 -: април 27, 2012, 12:07:11 »

Проблемът идва от това, че хората които се издържат от сватбарски бизнес се нуждаят от булки и младоженци, за да съществуват. ресторантите и без тях ще си съществуват. За това са толкова агресивни при набирането на клиенти. Обаче това вместо да им направи услуга само им вреди.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #250 -: април 27, 2012, 12:57:56 »

Tsutsi това мнение е абсолютно погрешно и говори , че си много далече дори от рекламния бизнес. Една истинска агенция не се нуждае само от младоженци, защото основен бизнес не са сватбите. Сватбите са една много малка част от бизнеса по организация на събития и носят несъществен оборот.  В този смисъл истинска сватбена агенция в нашите български условия трудно би съществувала и за това няма такава, която да се занимава само със сватби.
 Ресторантите са тези, които не могат без сватби особено т.нар. сватбени ресторанти. Техният оборот се състои основно от приходите от сватби и то основно в събота и неделя. Изключение правят големите ресторанти към големи хотели, които през седмицата изхранват гостите на събития от ранга на конференции, конгреси и т.н. и то забележи - основно на държавни и общински институции в настоящия момент и на незначителна част корпоративни частни клиенти.
 Та като извод мога да подертая - агенциите задължително съществуват без ресторантите и младоженците, но ресторантите не могат да съществуват без сватбите. Ако не вярваш, мога да извадя конкретни доказателства. В същност ти сама може да се убедиш. Иди до твоя ресторант през седмицата и виж колко хора консумират в него. Попитай една истинска агенция, какво прави когато няма сватби, прояви интерес и сподели.

Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ

« Отговор #251 -: април 27, 2012, 13:43:53 »

Ресторантите печелят много от сватбите в това няма спор, но и без тях се оправят. В нашият специално имаше постоянно организирани някакви събития. Освен това сватба без ресторант почти няма, рядко са тези с кетъринг или само с домашно тържество, докато услугите, които предлагат агенциите могат да се поемат от близки на самите младоженци или от самите младоженци. Тук не съм прочела мнението на нито един ! управител на ресторант, но за сметка на това постоянно има атаки от агенции, сигурно защото не се издържат от сватби  DANCE
Принципно нямам нищо против агенциите - който иска да си ги наема, всеки си преценява как е най-добре за неговата сватба. Дразня се от откровено нахалните постове на агенциите, които пишат във форума. Понеже съм далече от рекламата ще ви кажа, че по-лоша реклама да си правите от това да се заяждате постоянно с булките във форумите няма. А вие си карайте както знаете.
Активен
ivan_tedi
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #252 -: април 27, 2012, 15:12:48 »

Аз също съм на мнение, че много от ресторантите в Пловдив в момента са занемарени. Захабени стени, мръсни мокети, ожулени столове и маси и се носи миризма на кухня.,.. а претендират за високи звезди и цени, което не отговаря на действителността.
Колкото до Nina Style сватбена агенция....................... Украсите и нещата които правят са наистина впечатляващи. Поздравления за страхотните украси и красиви сватби, които правите! Не обръщайте внимание на провокации от конкуренцията! Това може само да ви радва за да продължавате в същия дух, защото определено сте най-добри от всичко останало, което съм гледала до момента по сватбените сайтове и такива на сватбени агенции и съм го виждала с очите си от сватба на моя приятелка страхотна украса.
"Когато не могат да достигнат нивото ти, хората започват да ти завиждат и да те плюят...!!!"
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: април 27, 2012, 16:12:43 »

Аз малко ни в клин, ни в ръкав ще се включа, ама да попитам това как ви се струва: Меню: 50 гр. ракия Бургас 63, 1 мин. вода, 1 безалкохолно, салата: комбинирана - домати, краставици, руска, млечна - общо 400г, предястие:чушка бюрек и кашкавал с мед и орехи(в панировката), основно: пил. паржола с моцарела и гарнитура зеленчуци и сос бешамел. Цената е 40 лв. на човек, в Лайпциг. Нещо солено ми се вижда. Не говорим за сватба, просто знам, че тук мога да сверя цените.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ

« Отговор #254 -: април 27, 2012, 16:14:13 »

Моите впечетления от ресторантите са добри. За хора, които искат тържеството им да е вътре в ресторанта - Империал, Лайпциг, Санкт Петърбург., Дедеман Принцес също. Според мен не са нито скъпи , в София куверт за сватба под 50 лв изобщо няма, нито лоши за сватба. Обожавам ресторантите с Старият град, но не са така големи. Има по-евтини за много гости, само едно лошо има - нямат хубави сайтове, където хората да се ориентират, а трябва винаги да се ходи на място, което си е времеемко.
Особено както сме ние - всяка събота сме в Пловдив, за да организираме нещо по сватбата.
Има си хубави местенца в Пловдив.
Да споделя и за златарите. Първо обикаляхме за халки в София - цената на същите халки, които поръчахме в Пловдив беше двойна. Обаче навсякъде отношение - заповядайте, честито, кога ще бъде големият ден, този профил премерете, онзи профил...Отношението беше шест. Отиваме в Пловдив - цените наполовина, но грубо отношение по златарските ателиета - това не можете да го мерите, това не го правим, откъде да знам колко ще ви излязат халките с този профил ...пълна простотия. Вече се бях отказала, когато се върнахме в едно ателие и там беше собственика. Единственият, който ни поздрави по случай сватбата ( никой не ви поздравява, отношение към клиента - нула пресечена) веднага ни предложи всякакви профили, любезно ни взе мерки, беше много любезен. Цената беше като при другите, изработката беше малко по-добра. Познайте при кой си поръчахме халките. Да в София струваха 1000 лв., в Пловдив 600 лв. Но казвам Ви бях готова да си ги поръчам в София. Това важи и за другите неща - не знам защо, но в Пловдив се сблъсках с ужасно арогантно поведение към мен като към клиент. Тези хора се държат като продавачка от времето на комунизма - Няма бе другарю, на вас говоря ...От всички управители харесах само този в Лайпциг, супер любезен господин. Останалите ни говореха все едно сме някакви досадни натрапници, дошли да ги занимават с досадната си сватба. В Дианата в с. Труд и двете жени (управителката и собственицата) бяха много мили и любезни също. Просто кеф да ти стане да си направиш там сватбата. Църквите също - колко пари ще дадете, колко пари имате ...Само попа в с.Труд беше много разбран човек и даже отказа да ни вземе капарото , което насила дадохме на клисарката. Казвам ви отношението към клиента е гола-вода, с малки изключения. Не знам от къде са събрали хората там такова фалшиво самочувствие и толкова са си повярвали. Аз с Нина Стил, Пачоран не съм си имала очи в очи взимане - даване, обаче само четейки изказванията им във форума, още преди да започна да пиша тук, никога не бих ги наела. То бива ароганстност, бива, ама тяхното е безкрайно просто. Така избрахме и видео оператор - само студио Зани и Гени Йончев се проявиха като професионалисти ( то в Пловдив има 4-5 оператора на кръст), Гени го избрахме заради по-добрата камера, която определено беше заснела по-добре сватбите. Останалите Ви водят по кафенета и барчета и Ви обясняват колко са велики без да ви дадат даже възможност да им видите творенията. Парите бяха едни и същи при всички. И така ...Много им куца отношението , много.
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: