Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 21:38:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част (Прочетена 154536 пъти)
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Отг: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част
«
Отговор #255 -:
април 27, 2012, 16:19:43 »
Посум за колко човека е цената на това меню?
Чушка бюрек с кашкавал с мед и орехи? До сега не бях чувала такава комбинация.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #256 -:
април 27, 2012, 16:25:57 »
60-70 някъде.
Бе, мани, менюто е един път просто. Колегите на съпруга ми ще си правят абсолвентска. И като знам, че за това смешно меню ще дадем 80 лв, защото и аз ще ходя, реших да се разтършувам и поразпитам. Пък като се сетя, че за подобна сума на нашата сватба се спукахме от ядене, имахме си и мезета, и 2 безалкохолни, и хляб, и ядки, просто ми се струва мн надута сумата.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #257 -:
април 27, 2012, 16:34:35 »
Посум, има и по-евтини менюта там. Моето за сватбата беше доста обилно (имаше и вода и безалкохолно, хлябът беше една голяма багета) и беше 25-26 лв. Ако държите да сте там, говорете за друг, по-евтин вариант.
«
Последна редакция: април 27, 2012, 16:39:49 от lawyer
»
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #258 -:
април 27, 2012, 16:38:18 »
Даже, така като гледам моето меню за сватбата беше същото, с разликата, че имах и шишче заедно с пържолата и гарнитура картофи соте. Единственото, което нямах беше предястието, но пък не вярвам то да оскъпява чак толкова. Другият вариант е тези цени (по-ниските) да са само за сватби, защото там са повече хора, а на др. събития, които са с по-малко да се вдига цената, защото така или иначе ще се наеме цялото помещение
Нямам идея как процедират по ресторантите, но най-добре питайте за по-евтин вариант.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #259 -:
април 27, 2012, 16:45:41 »
Ох, адвокат, надявах се да се включиш. Аз също си мисля, че има вероятност да вдигат цените, заради по-малкия брой хора. Замислила съм се да отскоча до там и да говоря с управителя, макар че изобщо не е моя работа.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #260 -:
април 27, 2012, 16:55:27 »
Според мен цената също е висока, може да е такава защото хората са по-малко, или Лайпциг да са вдигнали цените. Предложеното ни меню беше също 25 лв., но за сватба 100 човека. За тези цени могат да отидат из Старият Град ( ех, този Стар град , много го харесвам
) Защо не питате и Империал?
Според мен и Мегдана е подходящ ако си падат по битова обстановка
Яденето им е супер, цените не са високи, управителката е отврат, ама нали няма да местят маси и да правят сеир няма нищо да им каже
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #261 -:
април 27, 2012, 17:15:57 »
Tsutsi , изключително много глупости говориш днес, сигурна ли си, че не си употребила алкохол или опиати. Не приемай това мое мнение за заяждане, за да не предизвикваме модератори, съфорумци, гости. Защото днес е петък, хората тръгнаха за провинцията и с тези цени на халките в Пловдив току що създаваш сътресение в пловдивските ателиета и в държавата като цяло. При такава разлика в цената на златото и златните украшения в Пловдив и София да не предизвикаме криза в Пловдив и околия на златото.
Преди да напишете нещо го осмислете малко дори да фантазирате. Не може да говорите неверни неща, хората не са длъжни да слушат глупости. Не може да подвеждате всеки със своите фантазии и измислици. Как виждате разлика в цената на златото в Пловдив и София цели 50 % ?
Активен
shorty
Ентусиаст
Публикации: 103
«
Отговор #262 -:
април 27, 2012, 17:27:20 »
Posum, това е нашето меню, дословно.
Създадоха го *db*специално
за нас преди две-три седмици. Чушката бюрек и кашкавалът пане са две отделни топли предястия. Зеленчуците от гарнитурата са запечени с кашкавал и залети с бешамел. Управителят явно просто е измъкнал листчето с нашето меню и го е предложил директно (дори ракията е същата, при положение, че обикновено предлагат пещерска като по-евтина). Иначе цената на нашия куверт, с точно тези съставки и грамажи, е 25.77 на човек, като допълнително ще си внесем пиене, безалкохолно, ядки, мезета и торта. На страница 12 и 13 в темата може да видиш по-подробно. Сори за резкия тон, ама нещо ми стана гадно
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #263 -:
април 27, 2012, 17:32:12 »
Не съм проверявала какви са цените на златото в София, но Цуци е права, че в Пловдив има 60/61 лв. на грам. Нашите кумуве, които ще се женят септември само преди няколко дни си взеха халките точно за 60 лв. на грам и им излязоха двете халки общо към 600 и няколко лева. Взеха ги от същото място, от което ние закупихме нашите миналата година и цената оттогава е вдигната, но не чак толкова много.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #264 -:
април 27, 2012, 17:35:13 »
Пачоран има разлика в цената на златото макар и малка, голямата разлика идва от услугата изработка, плюс допълнителните екстри - кутийка, гравиране. Ние дадохме злато и доплатихме разликата, в едно ателие тя беше 120 лв., в друго - 220 лв., а в София близо 350 лв. разликата обаче в изработката не беше никак малка, определено по-скъпите ателиета имаха по-добра изработка. Както виждаш сам разликата идва не от материала, а от изработката.
Колкото до опиатите и тем подобни - не, още не съм започнала да ги употребявам, довечера ще пийна само винце.
Шорти - трябва да искаш процент печалба от това меню , толкова е успешно, че са го предложили и на Посум
Активен
shorty
Ентусиаст
«
Отговор #265 -:
април 27, 2012, 17:38:58 »
Цитат на: Tsutsi в април 27, 2012, 17:35:13
Пачоран има разлика в цената на златото макар и малка, голямата разлика идва от услугата изработка, плюс допълнителните екстри - кутийка, гравиране. Ние дадохме злато и доплатихме разликата, в едно ателие тя беше 120 лв., в друго - 220 лв., а в София близо 350 лв. разликата обаче в изработката не беше никак малка, определено по-скъпите ателиета имаха по-добра изработка. Както виждаш сам разликата идва не от материала, а от изработката.
Колкото до опиатите и тем подобни - не, още не съм започнала да ги употребявам, довечера ще пийна само винце.
Шорти - трябва да искаш процент печалба от това меню , толкова е успешно, че са го предложили и на Посум
Хаха, бъзикай се ти, на мен ми се реве! Дано поне това тяхно събитие да е след нашето, че иначе
А иначе, Pachoran, нашите халки в началото на месеца излязоха 60 лв. грама с включена изработка.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #266 -:
април 27, 2012, 17:58:57 »
Цитат на: shorty в април 27, 2012, 17:27:20
Posum, това е нашето меню, дословно.
Създадоха го *db*специално
за нас преди две-три седмици. Чушката бюрек и кашкавалът пане са две отделни топли предястия. Зеленчуците от гарнитурата са запечени с кашкавал и залети с бешамел. Управителят явно просто е измъкнал листчето с нашето меню и го е предложил директно (дори ракията е същата, при положение, че обикновено предлагат пещерска като по-евтина). Иначе цената на нашия куверт, с точно тези съставки и грамажи, е 25.77 на човек, като допълнително ще си внесем пиене, безалкохолно, ядки, мезета и торта. На страница 12 и 13 в темата може да видиш по-подробно. Сори за резкия тон, ама нещо ми стана гадно
Верно ли
. б@си, 15 жълтици разлика. Та, кога ще се жените вие?
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #267 -:
април 27, 2012, 18:08:40 »
Posum
- 60-70 човека си е направо малка/средна сватба. Не може цената да е заради броя хора, а по-скоро заради повода
. Отивайте и се договаряйте...
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #268 -:
април 27, 2012, 18:17:01 »
Те колегите на половинката ме погнаха, защото видиш ли на медиците било 70 лв, та нашето било евтино.
Дано повече колеги прочетат поста ми, дори линк към темата дадох.
Виждам, че си говорите за злато. Нашите халки бяха 750 лв за 15 грама мин година. Тази нашите решиха да ми подарят златна гривна и нашият златар каза, че ще ми бутне от цената. Цената беше около 55 лв. В Хисаря цената на грам е 47 лв, инфото е от миналата седмица. Нашите харесали гривна, златарят им казал 47 лв за грам.
Активен
shorty
Ентусиаст
«
Отговор #269 -:
април 27, 2012, 18:38:48 »
Цитат на: posum в април 27, 2012, 17:58:57
Верно ли
. б@си, 15 жълтици разлика. Та, кога ще се жените вие?
На 12 май. Не остана!
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20