Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 19:36:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част  (Прочетена 154514 пъти)

Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #225 -: април 26, 2012, 16:59:30 »

Управителите на много ресторанти предлагат всичко нужно за една сватба. Според мен това е много правилноя а и пракично. Нашият също предлага украса. Ако искаш ползваш тях, ако искаш агенция, ако искаш се справяш сам. Така е най-добре. Не виждам смисъл да се манипулират младоженците, че сватбените агенции само можели да правят украса. Това не е вярно.
Въпреки, че съм от София, харесвам много Пловдив. Ресторантите в Пловдив също са много добри. А и на много по-разумни цени от тези в София  good
Активен
tonzita
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #226 -: април 26, 2012, 18:12:15 »

Момичета, днес обикалях по ресторанти. За съжаление ресторант Лайпциг вече е зает за желаната от нас дата, така че отпада като идея.  sad
Отскочихме и до Малкия Бунарджик и сега се двоумя дали да го резервирам.
Ако някой от вас има наблюдения за този ресторант ще бъда благодарна. blum
Активен
shorty
Ентусиаст
**
Публикации: 103

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: април 26, 2012, 18:37:21 »

Милото е бил на сватба на близки приятели там и е останал доволен. Единственият проблем е бил, че залата е грубо казано на два етажа и гостите са били леко разделени. Всичко останало е било ок.  good
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: април 26, 2012, 20:23:16 »

Р-тите в Пловдив определено не си правят труда да освежат стените и всичко останало,а залагат повече на това да се правят на агенции. Проучила съм основно в другите държава как работят и повярвайте ми в нито един ресторант не ти предлагат видео,фото,дж, украса или нещо такова. Но българина нали от всичко трябва да печели и всичко може и всичко знае и в един момент ресторантите си работят с едни и същи менюта години на ред,стените са пожълтели,а изкуствените цветя,които предлагат вече не си знаят цвета,но на тях изобщо не им прави впечатление. Контактувам с повечето управители на доста ресторанти и всички питат едно и също. " Защо така няма сватби? " или " Защо идват да огледат и не се връщат хората? " Ами не се връщат,защото не си гледат това,което се изисква от ресторанта,а са по заети да предлагат украси и да обясняват,че няма смисъл от агенция,защото те щели да им предложат калъфи и панделки на 2лв. /примерно/. Повечето малки ресторанти си мислят и направо си вярват,че с украсата,ще накарат младоженците да се запишат точно в техния ресторант. Да не говорим за тези,които пък изобщо не пускат агенции и задължават да се ползва тяхната украса. Сега се сещам за Новотела,които бият рекордите от към украси. Едни пердета се заплащат на всяка сватба по 450-500лв.,а чаршафа с панделка струва 3лв. Ами ако откажеш ми е интересно дали ще оставят хората да стоят на конферентни столове на фона на 5 звездни куверти???  Само ще кажа на всички,че това,което получавате от ресторанта и  си го заплащате не е по-евтино от агенциите или ако е по-евтино то разликата няма да е повече от 50лв, но  пък за сметка на това,ще избирате между 30 цвята,а не м/у 3 цвята. Извинявам се за дългия пост!!!  smile
Активен
Jela
Любопитен
*
Публикации: 34

« Отговор #229 -: април 26, 2012, 20:27:03 »

Здравейте,

Аз бях на сватба в малкия Бунарджик миналата година. Храната беше страхотна, обслужването също. Лично мое мнение, е че му е нужна малко допълнителна украса.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #230 -: април 26, 2012, 21:54:26 »

Присъединявам се към мнението и изводите направени от Nina Style . И не защото представлява агенция, а защото ресторантьорите " На гол тумбак чифте пищови ". Но забравяме един много важен факт - повечето ресторанти са под аренда, собственикът е преотдал заведението с оборудването. И от тук естествено проблемите. Арендаторът е с вързани ръце за много неща. И инвестира в неща, които му носят пряка печалба. И заради това стените са пожълтели, боята се е напукала, тоалетните са в безобразно състояние и т.н
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: април 26, 2012, 22:09:12 »

Момичета, днес обикалях по ресторанти. За съжаление ресторант Лайпциг вече е зает за желаната от нас дата, така че отпада като идея.  sad
Отскочихме и до Малкия Бунарджик и сега се двоумя дали да го резервирам.
Ако някой от вас има наблюдения за този ресторант ще бъда благодарна. blum

Моята сватба ще е там и аз лично съм доволна от условията..мога да ти кажа повече като мине сватбата.
Един мой съученк също се жени там и каза, че обслужването било на 6! и нито са крали от внесеното нито са надписали сметки даже и част от торатата им върнали!
Ако искаш мога да ти пратя малко снимки как изглежда ресторанта при сватба.
« Последна редакция: април 26, 2012, 22:12:36 от punk_girl123 » Активен
tonzita
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #232 -: април 26, 2012, 23:02:20 »

Моята сватба ще е там и аз лично съм доволна от условията..мога да ти кажа повече като мине сватбата.
Един мой съученк също се жени там и каза, че обслужването било на 6! и нито са крали от внесеното нито са надписали сметки даже и част от торатата им върнали!
Ако искаш мога да ти пратя малко снимки как изглежда ресторанта при сватба.
Ще съм благодарна ако ми пратиш снимки. Днес бях там, по каретата на масите имаше дупки от цигари, накъсани столове. Управителката каза, че на сватби слагат нови облекла за столовете и масите.
Единственото което ме притеснява е втория етаж, но все с нещо трябва да се направо компромис smile
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: април 27, 2012, 07:19:48 »

прати ми имейл на лични и довечера ще ти пратя наши снимки..в неделя има сватба и тогава може би ще щракнем още някоя...а на мен това с етажите даже ми са вижда като плюс понеже хората горе ще имат по добра видимост отколкото ако са на един етаж и масите им са на 100 км!
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ

« Отговор #234 -: април 27, 2012, 09:30:50 »

Ние първо бяхме за Малкият Бунарджик - за много гости не е подходящ поради разделението на два етажа. Ако гостите ви са по-малко тогава е ок. Ние говорихме с управителката - имат си украса за сватби, можете да я ползвате нея ако ви харесва. При нас ни предложиха безплатна украса на младоженската маса, платно за ритане на менчето, посрещане. Спазарете се с тях, сговорчиви са.
Ние искахме градина и за това се спряхме на Дианата в с. Труд. Заради музиката никъде другаде не ни предложиха градината, само там. Градината е много хубава. Но ни си искахме градинско парти.

Нина Стил - явно се опитвате да манипулирате сватбеният бизнес в Пловдив. Сега ресторантите се оказаха мръсни, захабени и какви ли не. Ако не сте вие с Вашата "невероятна" украса горките мръсни ресторанти. Хич не ви правят чест тези изказвания. Нищо чудно, че ресторантите не искат да работят с Вас. Нас направо ни предупредиха от няколко места, че Вашата агенция се опитва да налага високи цени на украси, DJ, фото, видео оператори манипулирайки с имена и цени. Явно е имало защо.
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251

« Отговор #235 -: април 27, 2012, 10:14:12 »

Нина, напълно съм съгласна с теб!  goodpost
Всичко би било по-добре, ако всеки си гледа в неговата чиния и си върши работата, която умее.
Винаги съм се чудила на  pleasantry търговци  pleasantry , които са си въобразили, че са единствени на пазара и отношението им към клиента е като в зората на човечеството, както и такива, които се опитват да те изцедят с каквото могат ( нали скоро няма пак да се жениш).
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: април 27, 2012, 10:29:15 »

Моята сватба мина, но влизам от време на време, защото ми е интересно да ви следя smile
С Нина мога да се съглася само отчасти, за Новотела. Има още няколко такива ресторанти, които са с 5-звездни куверти, а качество насреща - неотговарящо на тези цени. Но Цуци е права, че не всички са такива, има ресторанти, които ти предлагат тяхна украса, само ако искаш. С което мисля, улесняват младоженци, които не могат да си позволят цените на агенция. Цуци, за другото споделено за тази агенция също си права, но мисля не тук е мястото да я коментираме. Само ще кажа, че тази госпожа преди време си позволи да ме критикува защо съм била препоръчвала моя оператор (при положение, че имаше питане точно за неговото студио и искаха координати) и дотук спирам smile Всеки сам може да си направи изводите!
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: април 27, 2012, 10:44:35 »

Ние първо бяхме за Малкият Бунарджик - за много гости не е подходящ поради разделението на два етажа. Ако гостите ви са по-малко тогава е ок. Ние говорихме с управителката - имат си украса за сватби, можете да я ползвате нея ако ви харесва. При нас ни предложиха безплатна украса на младоженската маса, платно за ритане на менчето, посрещане. Спазарете се с тях, сговорчиви са.
Ние искахме градина и за това се спряхме на Дианата в с. Труд. Заради музиката никъде другаде не ни предложиха градината, само там. Градината е много хубава. Но ни си искахме градинско парти.

Нина Стил - явно се опитвате да манипулирате сватбеният бизнес в Пловдив. Сега ресторантите се оказаха мръсни, захабени и какви ли не. Ако не сте вие с Вашата "невероятна" украса горките мръсни ресторанти. Хич не ви правят чест тези изказвания. Нищо чудно, че ресторантите не искат да работят с Вас. Нас направо ни предупредиха от няколко места, че Вашата агенция се опитва да налага високи цени на украси, DJ, фото, видео оператори иманипулирайк с имена и цени. Явно е имало защо.

Странно ти как реши,че ресторантите не искат да работят с нас?  Изказваш се крайно неподготвена. Колкото до налагането на високите цени щеше да е по-добре първо да се информираш кой как работи и след това да даваш некомпетентно мнение! Много те моля да видиш значението на думата "манипулирате" и тогава да я използваш. lawyer с теб ми писна да споря,защото в случая не се говори за оператор,а за ресторанти. Парадираш,че си адвокат,а отново не си в час с темата. Като такава е добре да знаеш коя теза защитаваш и за какво се бориш!!!  good
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ

« Отговор #238 -: април 27, 2012, 10:45:25 »

Lawyer - радвам се да те "видя"  give_rose Не съм пловдивчанка, милото е от този прекрасен град, но аз много се радвам, че се съгласих да си направим сватбата тук. Има чудесни ресторанти, има и такива, които са захабени - има всичко. Най-добре е човек да отиде и да види сам.  give_rose
Колкото до агенциите - ясно е, че това им е бизнеса, но не е това начина.  nea
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #239 -: април 27, 2012, 10:50:03 »

Бъдещи булки и вече минали по пътя на сватбеното тържество ! Сватбената агенция е единствено със статут да предлага всяка дейност свързана със сватбата като събитие от-до. Регистрирана като юридиеско лице тя има професионалното право да се занимава с организация на събитието наречено сватба. В предмета на дейност е записано именно това. Несериозно е просто ресторантът да ви предлага всичко различно от ястие. Или , ако ви го предлага е нещо съвсем посредствено за младоженци със скромни възможности. Смешно е просто управител на ресторант да предлага услугите на фотограф, оператор, флорист...... Мнение да, но услуга - не. Като черва са се навързали ресторанти с ДЖ, фотографи, шивашки ателиета и разменят някакви смешни комисионни. Просто се чудя как се връзвате на предложение в само един вариант или човек. Ами аз лично, никога не мога да предложа само един единствен ДЖ, автобусна фирма, мобилен оператор..... Предлагането на нещо в един единствен вариант е сигнал за нещо нередно.
 Мнението на ресторантьорите за работата на сватбените агенции е важно, но не е обективно. Сватбата не е събитие, което протича от-до пред очите на господата от ресторантите. Сватбата не е събитие случващо се в ресторанта само. Глупаво е да се вярва на мнения на ресторантьори, които твърдят подобни неща, визирам случая с Нина Стил, който дискутирате. Хора, които изразяват подобно мнение са абсолютни непрофесионалисти, а търгаши. Как може примерно ресторантьор да даде мнение за дейност, която изобщо не се случва в повереното му заведение.
« Последна редакция: април 27, 2012, 11:03:32 от Pachoran » Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: