Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 21:43:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 28   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 4 част  (Прочетена 187910 пъти)

Tifani
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #135 -: ноември 29, 2013, 14:07:08 »

Здравейте, искам да попитам какво мислите за сватба тип "битов стил" в региона на Велико Търново? От това което прочетох тук във форума повечето дами избират ресторанти... Какво мислите примерно за механа? Интересно ми е, защото аз обмислям нещо такова за моята сватба и ми е любопитно мението Ви. Също така искам да попитам, колко време според Вас преди решената дата за сватбата трябва да наема агенцията? Колко време е необходимо за организирането на сватба с 80/100 госта?

Активен
nark0tik_
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #136 -: ноември 30, 2013, 14:48:27 »

Здравейте! Аз не съм булка, но не знам къде другаде да задам въпроса си, а предпологам, че вие ще може да ми помогнете.
Моля да ми препоръчате гримьор и фризьор в Търново за официален грим и прическа. Също така их се радвала на някакви отзиви за Стельо.
Благодаря ви.
Активен
tinakostova
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #137 -: декември 01, 2013, 22:23:46 »

Здравей,
Стельо е много добър избор. Запазвай се датата смело!
Успех в подготовката!
Активен
AniStancheva
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #138 -: декември 29, 2013, 22:57:23 »

Моля някой да сподели мнения и впечатления от Арбанаси Палас за сватба,тъй като има много оскъдна информация.
Благодаря предварително.
Активен
Qnitza
Регистриран

Публикации: 6

« Отговор #139 -: януари 14, 2014, 13:34:00 »

Здравейте,

Нашата сватба се случи през октомври 2013 и беше чудесна! Искам да благодаря на хората, които помогнаха да бъде така чудесна, като споделя отзиви, които, надявам се, ще са полезни на бъдещите булки.

Сватбата ни беше неголяма (50 души) и избрахме ресторант "Алегро". Комуникацията с ресторанта беше абсолютно безпроблемна, обслужването беше много внимателно, храната беше вкусна. Настанихме гостите в хотелската част на "Алегро" - направиха ни 20% отстъпка, нямаше проблем за късното освобождаване на стаите, всичко се случи без грешка (настаняване според дадения от нас списък, осигуряване на кошарки за бебетата и т.н.). Едва ли можехме да направим по-добър избор на хотел-ресторант за нашата сватба (важни за нас "+"-ове на "Алегро" бяха също паркингът пред хотела и близостта му до Обредния дом, до парка и до автогарата).

Използвахме услугите на агенция "Мериан", които също определено мога да препоръчам. Подходиха с необходимото внимание, дадоха страшно адекватни съвети за украсата и напълно се съобразиха с бюджета ни (за 500 лв. получихме доставен навреме букет и бутониери, украса на ресторанта с панделки за столовете и рънари за масите на гостите, булчинска маса, арка, пътека и менче, малко цветя по масите в стъкленици, 30-на балони с хелий; също подредиха поръчаните другаде картички с имена на гостите и поръчаните друдаде подаръчета за гостите). От само начало ми вдъхнаха много доверие и определено го оправдаха.

http://svatbenipokani.eu/ - от тук поръчахме поканите (получихме безплатно и чудесен електронен вариант на поканата), картичките с имена на гостите и подаръчетата за гости. Изключителна коректност и добро изпълнение на поръчката.

За фотограф избрахме Петър Крусев - направи чудесни снимки както на нас, така и на гостите ни и на цялото тържество! Много сме доволни и от отношението му.

С водещ Роси Колева купонът наистина е гарантиран smile

И последна препоръка за дизайнера на моята рокля - млада жена (вече приятелка), която се опитва да стартира свой бизнес. Ако искате красива добре изработена рокля, която не струва близо 1000 лв., мога да ви свържа с жената (пишете на лично съобщение). Търпелива и ентусиазирана е, дава страшно полезни съвети кое би стояло добре и кое не, купува платовете от борса, така че няма оскъпяване в това отношение. Евентуален проблем би бил, че не живее в Търново, но в определени ситуации това е преодолимо.
Пожелавам на бъдещите булки лека и спорна организация и незабравим сватбен ден!
Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**
Публикации: 148

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: януари 22, 2014, 11:33:31 »

Здравейте, искам да попитам какво мислите за сватба тип "битов стил" в региона на Велико Търново? От това което прочетох тук във форума повечето дами избират ресторанти... Какво мислите примерно за механа?

Никога не съм присъствала на сватба в битов стил, но предполагам, че би се получила много добра и различна сватба. Имам един братовчед, който твърди, че като се зажени ще си направи сватбата по стара българска традиция с петел и т.н. и сватбата му ще е на някоя поляна. Гледала съм клипчета на традиционни български сватби и за мен би бил много различен и интересен вариант, стига обаче вие младоженците наистина да желаете това.
А вие имате ли вече някаква конкретна идея или все още обмисляте?
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425

« Отговор #141 -: януари 24, 2014, 10:17:29 »

Здравейте аз съм нова в този форум,но реших да пиша,като се надявам за съвети малко помощ.Тази година септември месец ще правим сватба,понеже ще бъдем голяма сватба около 180 човека и желаем да е извън търново в околноста ,притеснявааме се да е навън защото времето неможем да кажем какво ще е .в арбанаси няма такива ресторанти и се спряхме на калояновата крепост още не съм званяла за среща за да видим какви ще са условията,някой може ли да даде малко информация за там или съвет за друг просторен ресторант  smile благодаря предварително
Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**
Публикации: 148

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: януари 24, 2014, 11:57:46 »

Относно Калоянова крепост не мога да ти дам никакви отзиви, но мястото е чудесно, достатъчно е като пространство, дансинг, а и има невероятни места за фотографии. Що се отнася до ресторант с вместимост за 180човека аз се сещам за Интерхотела, който също е просторен, била съм там на сватба, останах доволна, но е в града, а до колкото разбирам вие искате да е извън Велико Търново. 

За Калоянова крепост може да поразгледаш темата от начало, мисля че има коментари.
Активен
jasminne
Професор

« Отговор #143 -: януари 24, 2014, 12:07:31 »

да много държа да е извън града,за да е спокойно и да не се притесняват гостите за децата че може да излязат на главния път, дано някой се включи който е присъствал там сватба   или като цяло има инфо
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #144 -: януари 24, 2014, 13:00:24 »

Калояновата крепост е добър избор, но той събира много повече от 180 души и е добре да попитате във вашия ден ще пускат ли гости на свободна консумация, защото има и такава практика при по-малки сватби.
Активен
jasminne
Професор

« Отговор #145 -: януари 24, 2014, 14:56:15 »

преди време присъствах на такава сватба в русе,където имаше и свободна консумация не мисля че е проблем те хората няма да седнат при нас ще са отделени.другата седмица ще направя среща с тях,искаше мис е малко инфо от вас ако сте присъствали там на такова събитие,как е протекло плюсове и минуси.

Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #146 -: януари 24, 2014, 15:41:46 »

А виждаш ли как всяко мнение може да е субективно? За едни хора свободната консумация не е проблем, за други е недопустимо. Въпрос на гледна точка. Мен също не би ме подразнило, щом другите гости са отделно smile
Активен
MissBlondy
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #147 -: януари 27, 2014, 09:59:36 »

Здравейте, Болярски булки!

От известно време и аз съм в това число и с интерес проследих някои дискусии. Сватбата ни ще е началото на Юли месец, но за сега единствено сме запазили ресторант. Чудя се, дали е рано да започваме с подготовката? smile
Активен
tinakostova
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #148 -: януари 27, 2014, 13:11:59 »

MissBlondy Добре дошла,
никак не е рано особено ако държиш да наемеш от добрите екипи. Нашата сватба беше през октомври, но видео и диджея ги капарирахме още през март.
Относно Калоянова крепост: Deliysky  е прав, че всяко мнение е субективно, за мен също хора на свободна консумация в деня на сватбата ми би било недопустимо, така че, питай конкретно. За сватба от 180 човека друго заведение в Арбанаси няма, а за Търново Инетрхотела,Янтра и Етъра може би ще съберат толкова хора. И трите ресторанта са в града, но от трите няма как деца да излязат сами навън.  За Янтра имам лични впечатления и мога да дам повече инфо.
« Последна редакция: януари 27, 2014, 13:14:38 от tinakostova » Активен
MissBlondy
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #149 -: януари 27, 2014, 15:34:23 »

tinakostova, Много благодаря за приветствието и съвета!

Все още чета мнения, за да мога да се ориентирам в цени, качество и т.н. smile
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 28   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: