Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 04:52:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 172745 пъти)

ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: февруари 16, 2012, 07:21:41 »

Момичета, вижте какво видях днес в новините:
http://dnes.dir.bg/news/zabrana-merki-srestu-pusheneto-10548052?nt=4
Депутатите одобриха пълната забрана за пушене
Имайте го предвид като говорите с ресторантите.
Активен
Kotarache
Новак
*
Публикации: 7

« Отговор #211 -: февруари 16, 2012, 09:15:42 »

Благодаря ви за мненията. Наистина има и по-нови и освежени зали, но пък атмосферата в Шератон е пищна въпреки, че долу залите наистина не са освежавани. На мен лично ми хареса заради формата им - правоъгълна е и всички гости се виждат за сметка на много други места с чупки или Г-образни зали с колони, които пречат на видимостта на някои от гостите към младоженците или по между им.
За кувертите - между 36 и 51 евро.
Активен
Matilda
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #212 -: февруари 16, 2012, 16:40:43 »

тази дискусия ми е доста полезна  give_rose
Знам че 260 лв са МНОГО и още не мога да преглътна тази цена. Напълно сте прави, че не си заслужава. А в никакъв случай не искаме да прекъсваме купона в определен час, а напротив  danceg

Подробно сме обсъждали всички варианти, с всичките им плюсове и минуси.
третия 'фаворит' ни беше зала България (защото е на центъра и като разположение е добре), но там например правят по 2 сватби, също така не ми хареса как поддържат тоалетните, казаха, че не подписват договор (не че е кой знае каква гаранция), ще трябва да се занимавам с украса, да си търсим хотел наблизо -  не са кой знае какви минуси и определно мога да ги преглътна, но като крайна цена нямаше осезаема разлика....

Може би трябва още веднъж да обсъдим вариантите...

Здравейте, защо просто не ги питате, дали тези допълнителни чарджове не могат да бъдат намалени или премахнати. Ако едно място наистина е качествено, тогава хората са готови на преговори. Аз лично смятам, че просто трябва да се обърнеш към тях и да ги питаш директно. Все пак в този хотел би трябвало да се работи професионално и гъвкаво и е вероятно да имат възможност да намерят адекватно решение, което да е в полза и на вас и на тях Wink
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: февруари 16, 2012, 17:23:04 »

Матилда и ние сме в Холидей Инн, видях че и ти си била там, би ли разказала повечко ако е удобно, разбира се?  smile
Активен
marina_kb
Ентусиаст
**
Публикации: 124

« Отговор #214 -: февруари 16, 2012, 18:14:37 »

Matilda, благодаря за съвета  give_rose Днес трябваше да имаме среща в хотела, но отпадна, тъй като съм с температура sad   Offtopic
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #215 -: февруари 16, 2012, 21:30:11 »

това с пълната забрана е ужасно. добре, че при нас всичко е на открито - ритуал, вечеря и т.н. поне за това няма да се притеснявам...
Активен
mariajoro1984
Професор
Публикации: 366

« Отговор #216 -: февруари 16, 2012, 23:29:17 »

Аз ще се побъркам с тази забрана,много обичам да пуша хах,и наи вече съм щастлива,че сватбата е на 28.04 danceg
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: февруари 16, 2012, 23:34:02 »

В нашия ресторант казаха, че няма проблем за частно парти. Когато заведението един вид е наето от някого. Въпроса е да няма хора на свободна консумация.  pardon
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #218 -: февруари 16, 2012, 23:41:23 »

това с пълната забрана е ужасно. добре, че при нас всичко е на открито - ритуал, вечеря и т.н. поне за това няма да се притеснявам...
Няма нищо ужасно, ужасното е че пушачите по принцип са много нагло племе и нямат навика да се съобразяват с околните. Смятат, че като е било прието много дълго време да тровят заобикалящите ги, не е нужно да се съобразяват с околните и техните потребностти. NO
Все пак от солидарност, съм съгласен, че беше по-правилно да има обособени зони в заведенията, но щом е решено със закон, значи просто трябва да се спазва.
« Последна редакция: февруари 16, 2012, 23:47:52 от Deliysky » Активен
theone
Професор

« Отговор #219 -: февруари 16, 2012, 23:48:53 »

Deliysky, нека ти напомня, че живеем в демокрация. от няколко години на доста места по света е малко криворазбрана демокрация... както и да е
In love girl, клаузичката за частното парти и аз я четох  good точно това е начинът  give_rose
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #220 -: февруари 17, 2012, 00:10:38 »

Ми всъщност съжалавам, че така обидно прозвуча, но аз за всичките тия години съм бил най-безпрецедентно обиждан от същата тази половина, само че не на форума, а в световен мащаб. И когато на тази същата половина и казват, че не е правилно да не зачита желанието на останалите, тя не е съгласна, защото така е научена. Замислете се малко и ще установите, че това е истината. Пушачите , като цяло са научени да си пушат когато , където си искат, без да се съобразяват и замислят много. Във входа където аз живея има един тип който не може да издържи 2 мин да излезе и пуши сутрин в асансьора. Там не се проветрява, а след него за 30 мин минават жителите на всичките 24 апартамента, отивайки на работа. И в асансьора е страшна смрад, е това не е ли нагло? А добре, обидих всички, не всички са такива. Но, непушачите много години бяха толерантни с вас ( и продължават да са!). Бъдете така добри и самосъзнателни, бъдете и вие толерантни!
« Последна редакция: февруари 17, 2012, 00:14:06 от Deliysky » Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #221 -: февруари 17, 2012, 11:14:01 »

По същата логика, не трябва да се сервира и алкохол в заведенията защото има и такива които НЕпият. Алкохола е не по-малко вреден от цигарите и има изпарения, които се вдишнат от хора неупотребяващи алкохол. Какво правиме тогава ?! Защо тези които пият не са толерантни към другите ?!
Желанията на хората трябва да се зачитат както спомена Делийски - но с една корекция - еднакво и по равно за всички!!!!
« Последна редакция: февруари 17, 2012, 11:28:31 от DjNick Mc » Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #222 -: февруари 17, 2012, 13:19:32 »

Според мен имаш друга по-сериозна причина да се притесняваш - прогнозата за времето. funnytooth

Ми всъщност съжалавам, че така обидно прозвуча, но аз за всичките тия години съм бил най-безпрецедентно обиждан от същата тази половина, само че не на форума, а в световен мащаб. И когато на тази същата половина и казват, че не е правилно да не зачита желанието на останалите, тя не е съгласна, защото така е научена. Замислете се малко и ще установите, че това е истината. Пушачите , като цяло са научени да си пушат когато , където си искат, без да се съобразяват и замислят много. Във входа където аз живея има един тип който не може да издържи 2 мин да излезе и пуши сутрин в асансьора. Там не се проветрява, а след него за 30 мин минават жителите на всичките 24 апартамента, отивайки на работа. И в асансьора е страшна смрад, е това не е ли нагло? А добре, обидих всички, не всички са такива. Но, непушачите много години бяха толерантни с вас ( и продължават да са!). Бъдете така добри и самосъзнателни, бъдете и вие толерантни!
god god god

По същата логика, не трябва да се сервира и алкохол в заведенията защото има и такива които НЕпият. Алкохола е не по-малко вреден от цигарите и има изпарения, които се вдишнат от хора неупотребяващи алкохол. Какво правиме тогава ?! Защо тези които пият не са толерантни към другите ?!
Желанията на хората трябва да се зачитат както спомена Делийски - но с една корекция - еднакво и по равно за всички!!!!
Не мисля, че ако някой до мен консумира алкохол това на свой ред може да доведе до смърт. За разлика от пешенето където всеки четвърти починал от рак е пасивен пушач. Татко ми на скоро почина от тумор на белия дроб, както и още няколко човека в нашия вход който е 27ап. Почти на всеки етаж има по един умрял пушач, а на някой етажи по повече от един. Това с пушенето в асансьора го има и при нас. Бях залепил стикери (изобразяващи пушенето забранено) на вратата на асансьора както и вътре в самия асансьор. Резултата беше, че си гасяха цигарите в стикера. Това не е ли наглост???  Имам три деца. Как да отидат на училище или как да изведем малката с количката като в асансьора не се диша ???  Собствената ни детегледачка го прави същия номер. Предупредих я не веднъж. Накрая ще и тегля една ........
Пушачите - нагло и безотговорно племе. Съжалявам за израза но истината боли. ANGRY ANGRY ANGRY

Deliysky, нека ти напомня, че живеем в демокрация. от няколко години на доста места по света е малко криворазбрана демокрация... както и да е
In love girl, клаузичката за частното парти и аз я четох  good точно това е начинът  give_rose
Демокрация не означава незачитане на човека до теб и неспазване на законите.
Абсолютно подкрепям забраната за пушене на обществени места. Клаузата за частните партита се отнася за частни имоти, а не за обществени места каквито са ресторантите.
« Последна редакция: февруари 17, 2012, 18:23:20 от AIVEN » Активен
theone
Професор

« Отговор #223 -: февруари 17, 2012, 14:22:16 »

Avien, благодаря за това, че мислиш за моето тържество. имаме вариант и на закрито на същото място, където ще се получи също толкова неповторимо. пък и в краят на юли дъждовете не са чак толкова често срещано явление.
мисля, че е ясно, че в частен дом или място никой не може да ти каже какво да правиш, нито пък дали да пушиш, пиеш и т.н. при нас имаше предложение да се забрани пушенето в колите, но нали се сещаш как точно някои ще ми забрани да пуша в собствената ми кола. предложението въобще не стигна до никъде...
частен обект е място, където нямат достъп членове на публиката, тоест не може всеки да влезе. когато наемеш ресторанта за частното си парти-сватба и не се допускат други хора вътре освен членовете на твоят частен клуб (гостите), наредбата позволява пушене. това е вратичка, която ''законодателят'' си е оставил, най-вероятно за да могат да продължат да пушат в кафето на парламента.
няма лошо да има закони и да се спазват, но ми е много интересно как точно този ще се спазва в българия.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: февруари 17, 2012, 14:31:02 »

theone  е права, проверих го вече. За частни партита, сватби и други, при условие, че няма други хора, не участващи в събитието , може да се пуши при желание на домакините. smile Защо без да сте проучили изказвате мнение?? Това не е взаимопомощ, а напротив!
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: