Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 01:29:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 172693 пъти)

AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #225 -: февруари 17, 2012, 14:43:10 »

В ресторантите не би трябвало да е позволено колкото и частно да е партито. Това е обществено място и причините да е забранено са няколко. Едната е обслужващия персонал. Другата е гости на хотела, както и други гости на същия ресторант. Никой няма да тръгне да следи дали съответния р-т не пуска други клиенти по време на "частното"- (на обществено място) парти. Още повече, че никой р-т не е херметически изолиран, за да не може дима да излиза по коридорите извън ресторанта, където минават и други хора. Аз ако съм обслужващ персонал и някой работодател ме задължи да обслужвам 100 човека всред димна завеса, ще имам пълното право да го съдя или най-малко да се оплача, където трябва. smile
« Последна редакция: февруари 17, 2012, 14:49:22 от AIVEN » Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: февруари 17, 2012, 14:50:21 »

Ние ти казваме как е по принцип, ти го интерпретирай както искаш. Ние ще сме в ресторант, без хотелска част! Партито ще е точно частно..Сервитьорите как ще работят си е тяхна работа и работа на управител/собственик или който е да е друг, но не на мен! И да спориш и да не спориш има я тази вратичка в закона и мен лично това ме устройва. Аз не съм пушач от 4 години, приятеля ми от 2, но това не означава, че ще дискриминирам някого! Съжалявам за  Offtopic, но нека някой от ресторантския бизнес да се изкаже..нали темата е ресторанти, а не нещо друго....
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #227 -: февруари 17, 2012, 14:57:36 »

Avien, може да го тълкуваш както пожелаеш, написано е ясно.
не знам въобще как си помисли, че по време на сватбата ще разреша други хора да влизат и излизат в ресторанта и да седнат да пият по бира и две кебапчета?!?!?!?
по отношение на персоналът също има решение - никой не може да те задължи разбира се, но ако подпишеш съгласие примерно, ходи се оплаквай после. ако се стигне до там и персоналът не желае да подпише това съгласие, сервитьори колкото искаш, ще има съгласни. нали се сещаш как подобни изказвания от страна на персоналът ще бъдат толерирани.
и наистина прочети първо за какво става въпрос и какви са правилата, преди да коментираш от незнание...
какво би и не би трябвало е тема на дискусия, която само безсмислено ще разводни темата. ако имаш възражения, пиши до съответната комисия, тук не можем да ти помогнем...
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ

« Отговор #228 -: февруари 17, 2012, 15:27:28 »

Има такава практика в много ресторанти - да пускат и други клиенти. На управителя нищо не можеш да му кажеш като ти каже, че така е разпоредил собственика. Има такива случай които са коментирани и в тази тема. Освен това никой не е длъжен да проверява дали това не се случва, за да Ви се разреши пушене специално на Вас. Това не е дискриминация а такъв е закона. Между другото болните винаги са били "дискриминирани". Отделят ги в болници, умират от глад защото няма кой да им сготви и да ги обслужи и т.н. Както тумора трябва да се изреже ("дискриминира") за да не заразява здравата тъкан, така и пушачите трябва да се отделят от здравите хора за да не ги разболяват. Това е закона, колкото и да не Ви харесва. Колкото до коментара - " сервитьорите не пушат? , това си е тяхна работа"  - Поредната проява на наглост на която закона ще сложи край, надявам се. Не забравяйте че на много места вече има камери. Такива дела ще паднат...че   "ум ще Ви зайде"
ДЕЛИСКИ!!!, освен ти да снимаш, а аз да завеждам делата в съда. Току виж, добри пари сме изкарали. funnytooth funnytooth funnytooth
« Последна редакция: февруари 17, 2012, 15:39:43 от AIVEN » Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ

« Отговор #229 -: февруари 17, 2012, 16:35:01 »

Пушачите и до сега попадаха под ударите на закона. Само че нямаше кой да го приложи. Разликата е, че вече има и политическа воля това да се случи. Според конституцията всеки може да прави каквото си иска, стига да не нарушава законите на страната и да не пречи на останалите. Това конституционно право отдавна е отнето на Непушачите. Всеки пушач който пуши на обществено място и сега е потенциален подсъдим. Това нещо отдавна е практика в останалите европейски градове, Лондон, Мюнхен, Рим .....Да не изброявам, всички. Аз съм го видял с очите си. Какво Ви кара да мислите, че само Вие ще минете "метър" Може би това че сме по-близо до Анадола ли??? Забравете и се примирете. Светът върви към промяна и Вие няма да я спрете. Това, че някой булки имат амбицията да се разпореждат на обществени места не е фактора който ще спре промяната. Те могат да се разпореждат само вкъщи (даже и там не е сигурно). На останалите обществени места хората се съобразяват със законите. Не вярвам някой да направи в закона изключение специално за сватбите. Това което може вероятно да се случи е, да не се спазва закона, както и до сега. Но аз лично се надявам тези случай да не са толкова масови както до сега. Каквото зависи от мен бих го направил това да се случи. blum blum blum
« Последна редакция: февруари 17, 2012, 16:56:52 от AIVEN » Активен
nikolaycho
Любопитен
*
Публикации: 24

« Отговор #230 -: февруари 29, 2012, 21:14:59 »

Здравейте. Живи и здрави и на нас ни предстои сватбено тържество през юли месец тази година и сега сме в период на обикаляне на ресторантите. Изчетохме къде каквото намерихме, но.... все още остава НО smile Търся отзиви от някои ресторанти, за които няма толкова информация или поне аз не съм я намерил досега:
Interview в полиграфическия;
 р-та в хотел София Плаза на бул. Хр. Ботев;
р-та в хотел Св. София на Пиротска,
р-т Диана 3 в Дианабад,
р-та в хотел Силвърхаус на симеоновско шосе
 р-т Rich house на ул. Черковна с/у военният мозей.

Ще сме около 80 човека, условията са горе долу сходни, всички изглеждат добре, но търся някой с преки впечатления от ресторантите - да е бил на сватба там:)

Забележка:
След публикуването, темата ми бе преместена, от модератор, в "ресторантите - 8 част". Въпросната тема обаче е заключена и неможе да се коментира моето мнение. Прочетох правилата и не виждам с  какво ги нарушавам, пускайки подобна тема. Понеже не получих отговор от човека преместил въпросите ми, пускам на ново поста си, защото тези неща в момента са важни за мен, а не след месец когата примерно ще е отворена темата "Ресторантите - 9 част".
Ако отново съм в нарушение, моля ди ми бъдат изтрити и двата поста.
Активен
yl
Професор
Публикации: 319

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: февруари 29, 2012, 21:47:38 »

Не съм била на сватба никъде, но и аз обикалях наскоро...
Мога да коментирам само р-та в хотел Силвърхаус на симеоновско шосе - това беше първият ми избор! На теория всичко е супер, но като отидохме да го видим на живо се оказа, че точно на дансинга има една огромна, ужасна колона. Ресторанта е на "Г", което не ни притесняваше толкова, но има няколко маси, които са малко изолирани.
Ако искаш погледни 'Берлин' в Бояна - куверта е сходен на Силвърхаус, обстановката е страхотна! Ние ще сме там  smile
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #232 -: февруари 29, 2012, 21:52:35 »

Николайчо, за всички от изброените, без последният е писано достатъчно. Но трябва много четене. give_rose
Активен
nikolaycho
Любопитен
*

« Отговор #233 -: февруари 29, 2012, 22:36:46 »

Deliysky, благодаря за реакцията. Попрочел съм къде какво излиза през търсачката, наистина за Диана 3 Силвърхаус и Интервю има някои неща, но всичко е за допреди сватбата. За тези колебания, които ги имаме и ние сега... А пък мен ме интересува след това, какви са отзивите - дали всичко е ок., доволни ли са сватбарите и т.н., защото всичко предварително изглежда супер на 1000%, но дали е така наистина:)
А пък за тоя Рич хаус и хотелите София Плаза и Св. София, съвсем пък нищо не намирам... Ще чета страница по страница последните 6 раздела за ресторантите:)
Ylith, отдавна се сетихме за Берлин, в бояна, но там всичко за юни и юли е резерве...
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #234 -: февруари 29, 2012, 22:49:37 »

nikolaycho,
Направи така, че изборът ти да се сведе до два ресторанта и тогава ще може да се обсъди по-лесно и по-подродробно.
« Последна редакция: март 01, 2012, 08:46:30 от DjNick Mc » Активен
nikolaycho
Любопитен
*

« Отговор #235 -: февруари 29, 2012, 23:07:42 »

Опитвам се blush Затова чета и премислям всяко мнение, което намеря look Все още обикаляме, но поне започнахме да си записваме + и - на ресторантите. Предстои ни да видим Фантазия в Овча купел и спортна среща, на стадиона...
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #236 -: февруари 29, 2012, 23:22:20 »

Прескочи ги тези последните 2.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #237 -: февруари 29, 2012, 23:30:50 »

Ами там не се обсъжда нищо, всичко е тука.
Николай, прочети само последните 2 теми за ресторантите и ще получиш инфо за много хубави местенца, не е необходимо да обиколиш цяла София.
Активен
goldish
Сватбар
Публикации: 168

« Отговор #238 -: февруари 29, 2012, 23:50:29 »

Аз искам да попитам отзиви за сватби в ресторантите Ниагара и ресторанта на хотел Триада.

На мен лично не ми хареса Фантазия- на края на града е и част от гостите трябва да са в някакъв тесен коридор.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #239 -: февруари 29, 2012, 23:54:55 »

От първия ще си много доволна, но само един от всичките е голям, другите са малки. Този на Дойран. Втория си смени управителите няколко пъти през последните 2г, нужно ти е много прясно инфо. Иначе ресторанта е от добрите.
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: