Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 01:21:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 8
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 8 (Прочетена 172688 пъти)
_perlichkata
Професор
Отг: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #180 -:
февруари 13, 2012, 12:46:24 »
Maslenka ресторанта на Акорд според мен е супер. Аз също се женя месец юни и моята дата беше заета, така, че се обади или им прати запитване в сайта им ще намериш всичко необходимо... Цени на кувертите са точно в твоите граници. Успех с избора
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #181 -:
февруари 14, 2012, 08:03:25 »
marina_kb,
Ето едно предложение, с което никого не задължавам. Всеки си знае бюджета и възможностите и се соъбразява с това.
Направете си една малка сметка - има заведение и то не лоши, в които овъртаймът тече след 6-тия час - спестявате 250лв. Самият овъртайм е 100лв. напр и ако останете още един час - спестявате още 150лв. Общо ви остават 400лв от варианта с този не малък овъртайм.
Не е ли по-добър вариантът, да си намерите заведение с по-нормален овъртайм, и с разликата да поканите някой изпълнител, било то певец или танцов състав, което ще внесе допълнително настроение и разнообразие на вашето сватбено парти
?!?!
Това е нещо което много повече ще допринесе за вашето настроение отколкото да похарчите толкова пари за овъртайм, само за да си създадете дискомфортът - постоянно да си гледате часовника, дали е към края първия час и дали да започвате втория за който ще хвърлите още "пари на вятъра" ?!?!
«
Последна редакция: февруари 14, 2012, 10:15:35 от DjNick Mc
»
Активен
marina_kb
Ентусиаст
Публикации: 124
«
Отговор #182 -:
февруари 14, 2012, 11:19:05 »
DJNick Mc, напълно съм съгласна с теб! Както писах, аз още не мога да преживея цената на този оувъртайм и това е една от причините все още да не сме потвърдили мястото на 100%
Но офертата им като цяло не е лоша - включва торта, украса (включително за масите), тейбъл картички, и с отстъпката която ни правят, кувертът ще излезе около 56-57 лв. Ние ще си купуваме алкохол и безалкохолни допълнително.
Другото място, за което се колебаехме е залата на Флоримонт (на мен много ми хареса) - там сватбата е 6 часа и оъвъртаймът е 150 лева, НО фактът че искат да купуваме безалкохолно и бира от тях по цени на меню, никак не ми допадна, защото на нас ни е трудно по този начин да си направим предварителна сметка за разходите и каква ще е крайната сметка. Например, ако там вземем най-ниския куверт от 45 лв, добавим към него нещата, които не са включени - около 3 лв торта, 4 безалкохолни на човек (в най-добрия случай) по 2.20 на бутилка е допълнително 8.80, ако сложа по една бира на човек (3.50 е най-ниската цена на бирата), се получава поне 60 лв на човек. Това са сметки, които ние сме си правили, ама дали ще са 4 безалкохолни на човек или не, няма как да знаем предварително
Тук нямам включена украса за масите, хотелска стая....
Не казвам, че в Холидей Инн е по-евтино или е идеалното решение, но там поне ще имаме добра предства за крайния ни разход, залата им отговаря на изискванията ни, спестяват ни време да избираме торта, украса...
Всички други места, които гледахме (а те са повече от 20
) не ни допаднаха по различни причини (или залата е малка, или има Г-образна форма, или мястото ще изисква да се хвърлят пари за украса, за да се замаже соц-усещането, или управителите изглеждаха неадекватни)
Никак не ние е лесно да вземем крайно решение.... но няма място, което да не сме видели
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #183 -:
февруари 14, 2012, 11:33:52 »
Цитат на: marina_kb в февруари 14, 2012, 11:19:05
DJNick Mc, напълно съм съгласна с теб! Както писах, аз още не мога да преживея цената на този оувъртайм и това е една от причините все още да не сме потвърдили мястото на 100%
Но офертата им като цяло не е лоша - включва торта, украса (включително за масите), тейбъл картички, и с отстъпката която ни правят, кувертът ще излезе около 56-57 лв. Ние ще си купуваме алкохол и безалкохолни допълнително.
Другото място, за което се колебаехме е залата на Флоримонт (на мен много ми хареса) - там сватбата е 6 часа и оъвъртаймът е 150 лева, НО фактът че искат да купуваме безалкохолно и бира от тях по цени на меню, никак не ми допадна, защото на нас ни е трудно по този начин да си направим предварителна сметка за разходите и каква ще е крайната сметка. Например, ако там вземем най-ниския куверт от 45 лв, добавим към него нещата, които не са включени - около 3 лв торта, 4 безалкохолни на човек (в най-добрия случай) по 2.20 на бутилка е допълнително 8.80, ако сложа по една бира на човек (3.50 е най-ниската цена на бирата), се получава поне 60 лв на човек. Това са сметки, които ние сме си правили, ама дали ще са 4 безалкохолни на човек или не, няма как да знаем предварително
Тук нямам включена украса за масите, хотелска стая....
Не казвам, че в Холидей Инн е по-евтино или е идеалното решение, но там поне ще имаме добра предства за крайния ни разход, залата им отговаря на изискванията ни, спестяват ни време да избираме торта, украса...
Всички други места, които гледахме (а те са повече от 20
) не ни допаднаха по различни причини (или залата е малка, или има Г-образна форма, или мястото ще изисква да се хвърлят пари за украса, за да се замаже соц-усещането, или управителите изглеждаха неадекватни)
Никак не ние е лесно да вземем крайно решение.... но няма място, което да не сме видели
Тортата която Ви подаряват в Холидей Инн, струва почти колкото единия час овъртайм. Ако и самата торта си заслужава парите ще е добре. При добра организация, без закъснения, за да може купона да започне навреме, 6 часа са едно прилично време за сватбен купон.
«
Последна редакция: февруари 14, 2012, 16:38:45 от AIVEN
»
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #184 -:
февруари 14, 2012, 12:00:41 »
Не се съмнявайте, че всички тези екстри са включени в цената. Много малък процент са заведенията, в които да не предлагат торта и апартамент (Стига да има хотелска част) а в повечето - и калъфи за столовете и декорация. Цените обаче за овъртайма пак са по приемливи и това ви спестява известна сума, която може да вложите в нещо, което ще видите "черно на бяло" и от което ще получите повече удоволствие от това да си платите един "гол" овъртайм. Разбирасе ако гоните високо ниво, което е доста относително понятие то тогава и разходите ще са по високи, което е нормално следствие. Както знаете една сватба се помни с непредвидените и непринудени гафчета, които винаги се приемат откъм веселата страна и с купона, който става в ресторанта или мястото където се провежда сватбеното парти. Така че това е момента на който е нормално да се наблегне и който наистина ще направи, както да се чувствате щастливи в празничния ден, така и с удоволствие да се връщате към спомените от него.
Определено има и такива хора, за които ценностната система е организирана малко по-различно, като приоритет са - елитното заведение, супер декорацията, 6 и повече степенното меню и куп други екстри и глезотии, които в един момент залязват на фона на купона и доброто настроение на дансига.
Не искам да обидя никого, нито че няма бюджет или се глези прекалено много - това не ми е нито целта нито идеята !!! Просто обсъждаме, за да може всеки да може да избере правилната насока и приоритет на търсене на заведение!!! Искренно пожелавам на всеки да намери златната среда, така че всичко да е в хармония.
«
Последна редакция: февруари 14, 2012, 12:40:48 от DjNick Mc
»
Активен
marina_kb
Ентусиаст
«
Отговор #185 -:
февруари 14, 2012, 12:49:16 »
Дам, и за нас най-важно е да се получи купона, хората да се забавляват
, да се чувстват удобно, да има място за дансинг. Не сме търсили целенасочено място по-висок клас или по-изискано, просто искахме чисто, просторно място без колони и чупки, което да няма нужда от много украса и по възможност с хотел - естествено и цената е от значение, защото бюджетът ни е ограничен.
Холидей Инн не е идеалното решение и съм съгласна, че тези пари за оувъртайм са хвърлени на вятъра, но просто отхвърлихме всички други места по различни причини и то най-вече свързани с обстановката и разположението на местата или още по-високия ценови клас
Никога не съм предполагала, че ще е толкова трудно да си намерим нормално място в София (или че аз съм толкова капризна
)
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #186 -:
февруари 14, 2012, 12:55:42 »
Доста са се "изхвърлили" с тоя овъртайм 260лв. На малкото сватби на които съм бил всред гостите (а не като ДЖ), нещото което ми е направило най-голамо впечатление е, как точно когато ми е било най-весело и купона е в своята кулминация - точно тогава трябваше да си тръгнем. Така се случи на сватбата на сестра ми и на един мой много добър приятел. Със сигурност нямаше да имам нищо против сватбата да беше в някое по-непретенциозно място но да се веселим докато ни е весело от колкото на по-елитно място но да си тръгнем точно когато ни е най-весело. Всеки път като си помисля за сватбата на моя приятел, първо за това се сещам.
«
Последна редакция: февруари 14, 2012, 13:04:25 от AIVEN
»
Активен
marina_kb
Ентусиаст
«
Отговор #187 -:
февруари 14, 2012, 13:14:16 »
тази дискусия ми е доста полезна
Знам че 260 лв са МНОГО и още не мога да преглътна тази цена. Напълно сте прави, че не си заслужава. А в никакъв случай не искаме да прекъсваме купона в определен час, а напротив
Подробно сме обсъждали всички варианти, с всичките им плюсове и минуси.
третия 'фаворит' ни беше зала България (защото е на центъра и като разположение е добре), но там например правят по 2 сватби, също така не ми хареса как поддържат тоалетните, казаха, че не подписват договор (не че е кой знае каква гаранция), ще трябва да се занимавам с украса, да си търсим хотел наблизо - не са кой знае какви минуси и определно мога да ги преглътна, но като крайна цена нямаше осезаема разлика....
Може би трябва още веднъж да обсъдим вариантите...
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #188 -:
февруари 14, 2012, 13:42:43 »
marina_kb,
Въпреки всичките дискусии и разисквания покрай високия овъртайм, никога не правете нещо заради което после ще съжалявате. Ако сте си намислила че това е заведението коети ви привлича по една или друга причина, въобще забравете за нашите предложение и напътствия инаправете така като ви идва отвътре. Исренно Ви пожелавам да вземете такова решение с което после ще сте доволна от себе си !!!
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #189 -:
февруари 14, 2012, 13:50:39 »
Сигурна ли си, че в България правят по 2 сватби? Нашата е там, но и една позната след като го видя искаше и тя. Датата й беше 07.07 дневна сватба и й отказаха, защото имат вечерна... На нас също ни казаха, че за 05.05 има доста запитвания вече. Отказват, ние сме вечерна.
пп - за другите неща не мога да коментирам, защото не знам дали са така. Договор не сме търсили да подписваме, поради други причини, ние сме сигурни че ще си спазят уговорките, но не всеки може да бъде в крайна сметка... И тоалетните не съм виждала, надявам се да не са много зле хахахах. Иначе имат техни си калъфи в някакъв кремаво-златист цвят бяха, покривки за масите (кръгли и правоъгълни, като кръглите са само на ниво 1 и се събират около 8 маси по 10 човека. Имай го предвид, ако не искате да качвате гости на втория етаж, макар че са с пълна видимост към първия и дансинга, но това вече е индивидуално). Имат включена торта, а тортите наистина са им много хубави - и на вкус и на вид, могат и по снимка да направят. За украсата ние попаднахме на няма такава оферта и ще украсим за много ниска цена, а украсата е много хубава!
Активен
marina_kb
Ентусиаст
«
Отговор #190 -:
февруари 14, 2012, 14:17:52 »
Цитат на: DjNick Mc в февруари 14, 2012, 13:42:43
marina_kb,
Въпреки всичките дискусии и разисквания покрай високия овъртайм, никога не правете нещо заради което после ще съжалявате. Ако сте си намислила че това е заведението коети ви привлича по една или друга причина, въобще забравете за нашите предложение и напътствия инаправете така като ви идва отвътре. Исренно Ви пожелавам да вземете такова решение с което после ще сте доволна от себе си !!!
Активен
marina_kb
Ентусиаст
«
Отговор #191 -:
февруари 14, 2012, 14:23:36 »
Christy, на нас ни казаха, че имат практика да правят по 2 сватби на ден. Споменаха, че можело да се разберем да няма обедна сватба, но само така на думи ми беше съмнително....
Мисля, че на нас управителят каза, че ако искаме кръгли маси няма да се наложи да разполагаме част от тях горе (за 120 човека говоря) - или поне така си спомням от разговора ни, може и да се бъркам вече.
А за тоалетните, ако имаш обемна рокля ще е проблем
защото са много тесни. Пак може да се обадя на управителя да попитам и да видя какво щв ми каже
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #192 -:
февруари 14, 2012, 14:48:39 »
Ами обади му се, не е изключен варианта за различните хора - различни условия...
Но от кръглите маси повече от 8 май не може да събере. В началото и аз бях разбрала всичките хора долу на кръгли маси, ама не е така. Мисля, че максимума е 8 маси. Ако са правоъгълните мисля, че ще ги съберат, няма да има проблем. Но ние държахме на кръгли и затова...
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #193 -:
февруари 14, 2012, 16:53:04 »
Цитат на: marina_kb в февруари 14, 2012, 14:23:36
Christy, на нас ни казаха, че имат практика да правят по 2 сватби на ден. Споменаха, че можело да се разберем да няма обедна сватба, но само така на думи ми беше съмнително....
Мисля, че на нас управителят каза, че ако искаме кръгли маси няма да се наложи да разполагаме част от тях горе (за 120 човека говоря) - или поне така си спомням от разговора ни, може и да се бъркам вече.
А за тоалетните, ако имаш обемна рокля ще е проблем
защото са много тесни. Пак може да се обадя на управителя да попитам и да видя какво щв ми каже
Тоя управител който Ви е казал, "че имат практика да правят по две сватби" Трябва да е бил МАЛОУМЕН при положение, че няма друга резервация все още за конкретния ден. Да не споменавам факта, че на много места вече не правят и по една сватба та какво остава за Две. Другата причина, е че вече почти не се правят дневни сватби в съботен ден, или вечерни в неделен ден, за да им се застъпят. Всеки един ресторант трябва да е доволен ако имат поне по една сватба на уикенд, защото много често пропускат и нямат нито една за двата дни та камо ли по две на ден. "ТИЯ ТРЯБВА ДЯ СА МНООГО МНООГО ОБОРОТНИ"
Евентуално през лятото може да се случи някой път случайно дублиране но това са по-скоро изключения от колкото ежеседмична практика. В този ред на мисли ще кажа, че управител който рискува да изпусне мероприятие като сватба казвайки подобно нещо, за това щото можело евентуално да има и друга резервация за деня, трябва да е много зле ГОРКИЯ.
«
Последна редакция: февруари 14, 2012, 17:09:44 от AIVEN
»
Активен
Kotarache
Новак
«
Отговор #194 -:
февруари 14, 2012, 20:47:52 »
Здравейте!
Прочетох с голям интерес и вълнение 7 и 8 част от темата за по-пресни мнения (от миналото лято насам), но не намерих достатъчно информация за Шератон.
Ние ще бъдем там, след като обиколихме още 3-4 хотела в София. Куверта е сравнително висок и се надявам да се получи прилично съотношение цена-качество.
Някой скоро бил ли е на сватба там и какви са вашите впечатления?
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...