Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 04:31:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 205777 пъти)
Miravarna
Сватбен ГУРУ
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #390 -:
май 17, 2012, 23:30:35 »
Здравейте и от мен мамчета!
Карол
, честита ви мома!
Лина
, и на вас честито момиченце!
Явно това е годината на жените
хехее Казвам това,защото от тази седмица ми започнаха класовете за млади родители,на които се записахме. От 10те присъстващи двойки,само една очаква момче.
Днес и аз бях на консултация.Всичко е наред,растем си и аз и бебка. След 2 седмици съм отново и ще ме изследват за диабет.
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297
«
Отговор #391 -:
май 18, 2012, 08:10:21 »
Браво за хубавите новини и момиченцата! Покрай мен пък повечето които се чакат са момчета. Нашия младеж го гледахме вчера и вече 1660гр и обърнат с главичката надолу, така че всичко върви добре за сега
От 4 юни мисля да излизам вече в болничен, което ми е 2 седмици преди 45те дена. Мисля да се отдам на разходки с приятелките ми, които вече са с бебоци и полека лека да напазарувам каквото трябва за бебо.
Иначе се чувствам добре, тумбата ми сериозно стърчи напред, пъпчето и то вече е поизпъкнало.
Хубав ден на всички ви макар и в това мрачно време!
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #392 -:
май 18, 2012, 10:13:23 »
Здравейте момичета
И при мен всички мами наоколо чакат момчета. Та решихме ,че ще е мъжка тази година. И ние сме с младеж
.
Kala
и аз като теб съм решила да излизам от 4ти, стига вече работа. Въпреки,че това малко ме стрсира- аз съм свикнала да съм все в движение, сред много хора и непрекъснато нещо да се прави, а тази почивка сега незнам как ще ми се отрази. Около мен няма особено мн бременни и вече родили мами, всичките ми приятелки казват " има време". Мисля да отида на някои от курсовете за бременни през юни и юли,та може да се засечем с някоя от вас.
Ваш бебо голям , нашият май върви мъник- 1260 гр беше мин седмица. Моя тумбак не е мн голям, не ми тежи, не ми пречи- чак започвам да се замислям на тази тема. А и не съм качила особено мн килограми 6-7кг, най-много за края на 7мия месец мисля че е добре. Нося си някои стари дрехи от преди бремеността без никакви проблеми.
Карол, Лина честити момиченца!
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #393 -:
май 18, 2012, 13:42:59 »
Ellimink,
аз нямах търпение да излизам в почивка вече, но след като вчера го говорих с доки, вечерта малко се постреснах, че ще спра да ходя на работа. Но пък си имам приятелки с бебоци, така че ще има с кой да излизам.
Иначе и аз искам на някои лекций да ходя, така че ако попаднеш не нещо интересно, ще се радвам да го споделяш и в темата. Аз също ще го правя и предполагам ще се запознаем и лично на някоя от тях
Моята тумба си е големичка, ама стана ясно защо
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #394 -:
май 18, 2012, 15:27:33 »
Ето ме и мен
Скоро не съм писала ,но туко що се връщам от ФМ и ЖК (едновременно
Бебчо е добре ,развива се добре.На няколко пъти дори ни се изплези палавнинка
и ни обърна гръб
Тежим цели 570 грама ,риткаме с краченца и не спираме да се движим.Вървим с една седмица напред.
Потвърдиха ни и пола - момченце
.
Аз продължавам с Нутри Маг-а заради болките.Качила съм 7 кг ,а не ям кой знай колко ...корема ми е покрит с повечко косъмчета
, но доки каза ,че това е от хормоните.
carol, lina_bs честито за момиченцата
Kala,elimnik покрай мен няма много много бременни и се чудя живот и здраве с кой ще бутам количката,но знае ли пък човек
Хайде вие двечките излизайте вече в почивка ,и аз не бях свикнала да бездействам ,но се наложи... в началото изпаднах в много гадно състояние,избиваше ме на рев,ама в името на бебчо свикнах (просто работата ми не позволява да работя )
На мен от старите дрехи ми стават само 2 панталона и 1 дънки (другите не мога да ги закопчея),както и всички горни дрехи ...дори сега скоро сме на бал и трябва да ходя да си купувам някакъв панталон,ама да видим
Хайде това е засега от мен !!Пазете се и много целувки от мен !!
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #395 -:
май 19, 2012, 08:54:29 »
Бибси8792,
браво за хубавите новини покрай теб и бебчо
Как да няма с кой да буташ количка, аз съм насреща - ама ти май не беше от София или се бъркам
А за панталон - аз по великден ходих до Одрин и си взех много хубав, памучен, удобен панталон от waikiki и то за 25лв! Мисля че тези магазини ги има и по нашите молове, така че провери и ходи да видиш.
Моето момченце така ми беше притиснало стомаха сутринта, че не можех да мръдна. Аз тъкмо съм се наканила да се наспивам като изляза в почивка, ама май както е пораснал мъника няма да имам тази възможност накрая.
Активен
lina_bs
Сватбар
Публикации: 210
«
Отговор #396 -:
май 19, 2012, 09:38:44 »
Бибси, ти в кой комплекс си? Аз съм в Лазур, до Морската, ще ги бутаме двете.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #397 -:
май 19, 2012, 10:38:31 »
kala
мила аз съм от Бургас ...малко далечко ще ми идваш
но все пак много благодаря
За панталона - в waikiki не съм се сетила да проверя ,но в понеделник ще отида да видя какво има ,че коремчето мие бая щръкнало напред и май ще трябва да търся нещо с ластик ,че като е с копче ми притискат и ми е едно такова некомфортно.
За бутането на количките - децата на моите дружки вече са по на 2-3-4 годинки .....най доверените ми дружки пък не са на този етап .... но ще отскачам до Лазур при
LINA_BS
и ще мерим дължината на Морската ни градина
kala
относно стомаха ,мен ме притиска вечер като легна на дясно ,явно на бебчо там му харесва най много
..... но няма да се оплакваме нали така
«
Последна редакция: май 19, 2012, 10:49:09 от Bibsi8792
»
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #398 -:
май 19, 2012, 12:18:41 »
Хехе, далеч съм, наистина. Ех, завиждам ви благородно, че сте в Бургас. Аз ходих там скоро и морската градина са ви я направили уникална!
Иначе естествено, че няма да се оплакваме. Аз си погалих корема и помолих бебчо да се попремести и в интерес на истината скоро след това ми олекна. На мама малкото кавалерче ще е то
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #399 -:
май 19, 2012, 13:12:06 »
Много момиченца, женско царство.
А имена вече избрахте ли си или още мислите?
Аз и бебчо също сме добре. Бяхме на контролен преглед тази седмица. Лекарят потвърди, че бебчо се е обърнал вече с главата надолу, но аз това си го усетих още преди 2 седмици, даже писах тук.
Отсега нататък ме викат през 2 седмици за контролни прегледи и тестове кръв/урина. Аз се чувствам добре като цяло, гледам да съм по-активна и правя упражнения Пилатес когато не съм много изморена, но като спра работа ще започна редовно всеки ден. Качила съм 14 кг, но всичко е струпано в корема като че ли, защото въобще не ми личи и още си нося повечето стари дрехи, а и според таблицата съм в нормална граница и не се притеснявам. Единствената дреха за бременни, която съм купила досега е една дънкова пола, заради специалния ластик отгоре.
И също исках да пиша, въпреки че на повечето ви е още рано, освен
fibi
, но четох, а и акушерката ми каза, че е добре след 32-34-та седмица да се прави масаж на перинеума с цел да се избегне доколкото може разкъсването. Това за жените, които смятат да раждат естествено. Аз вече започнах с подготовката.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #400 -:
май 19, 2012, 13:49:01 »
Цитат на: Princess_of_the_Dawn в май 19, 2012, 13:12:06
масаж на перинеума с цел да се избегне доколкото може разкъсването. Това за жените, които смятат да раждат естествено. Аз вече започнах с подготовката.
Лично аз бях се позаинтересувала по тази тема .....ама май май ще го пропусна
Какво масло използваш за масажа???Струва ми се неприятна процедура или се лъжа???
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #401 -:
май 19, 2012, 14:02:17 »
Цитат на: Bibsi8792 в май 19, 2012, 13:49:01
Лично аз бях се позаинтересувала по тази тема .....ама май май ще го пропусна
Какво масло използваш за масажа???Струва ми се неприятна процедура или се лъжа???
И на мен не ми се занимава всяка вечер да го правя сега месец и половина, но пък ако наистина има ефект и намали разкъсванията и болката след това, не мисля, че ще съжалявам. Процедурата не е неприятна, не боли, казват поне 5 минути да се прави. Всъщност няколко дена ми отне, докато разбера точно как да го правя.
Може и партньорът да го прави за по-лесно, но аз предпочитам сама, сега остава и него да го занимавам всяка вечер. Купих си олио, което го водят специално за такъв масаж, но доколкото разбрах и съвсем обикновено олио - бадемово, пшенично, маслиново върши работа. Моето е комбинация от жожоба, пшенични кълнове и календула.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #402 -:
май 19, 2012, 14:21:57 »
Мерси мила за отговора .... имам време да помисля и може и да пробвам, след като дава добри резултати (масажа)
Принцеске термината ти за кога е???
и се радвам,че ти и бебка сте добре
Попита за имената - вие спряли ли сте се на някакво ???Ние все още не сме говорили по тази тема със съпругът ми,но на 100% НЯМА да е кръстено на никой.
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #403 -:
май 19, 2012, 14:28:17 »
Аз също мисля да го правя този масаж като спра да ходя на работа и имам достатъчно време. Наистина имам голямо желание да ми се получи естествено раждането, а бебко се очертава да е едричък.
Между другото бях чувала че бебенцата хълцат, защото гълтат околоплодни води и ми се струва, че го усещам вече. Просто прекалено ритмично премърдва в коремам ми в продължение на 5-6 минути, точно като хълцане. Случвало ли ви се е на вас?
Ние май вече избрахме име. Просто за момче не си харесахме много, 2 имена имаше, които и двамата харесахме и май избрахме
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #404 -:
май 19, 2012, 14:35:37 »
Bibsi8792
имаш време да помислиш, а и аз ще ти кажа дали е имало ефект при мен.
Терминът ми е на 9ти юли живот и здраве, въпреки че аз си мисля, че по-скоро към средата на юли ще отиде, но да видим.
Име ние си избрахме вече, голямо мислене и чудене падна, но накрая и двамата харесахме името Вероника, на галено Рони. Откъде ни дойде идеята: на първия ултразвук когато видяхме бебчо си беше свилo пръстчетата във формата на V, много се смяхме тогава и решихме, че то си идва с буквичката направо. Спряхме се на това име, защото не е толкова често срещано, освен това е хем българско, хем и интернационално, означава нося победа и също е вид цвете и ще има имен ден на Цветница. И такава е историята около избора на името при нас.
kala
напълно нормално е хълцукането да, защото гълтат от водата. Усеща се точно както си го описала - ритмично в продължение на няколко минути. Аз го усещам поне 2-3 пъти през деня така.
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...