Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 22:57:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част (Прочетена 134882 пъти)
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Отг: Сватбените покани - 9-та част
«
Отговор #435 -:
февруари 28, 2012, 10:48:24 »
И аз обмислям дали да имаме меню, но ще преценявам в движение,защото поне в нашия ресторант салата ще бъде сервирана и няма как да го сложим в салфетка и в чинията. А ще има и тейбълкартички, номера на масите (където може би ще използвам бутилките за вино
) и ме притеснява да не стане много претрупано. Сега ми хрумва, че може да е табелка с номера и отзад на гърба да е напечатано менюто- 2 в 1.
и отзад
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
Отг: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
«
Отговор #436 -:
февруари 28, 2012, 12:47:11 »
И аз съм забелязала, че повечето мислят така
Аз съм си мислела за една хубава почивка може и повече от седмица вместо партито, само да подпишем; но въпреки това не мисля че ще съжаля - искам да имаме сватба с Моят човек
и да й се насладим двамата -той също иска
Няма да хабим безкрайно мн. пари, но все пак благодарение на нас и на родителите ни ще имаме възможност да я направим `средна хубост` -не мн. постна и евтина, не и безкрайно скъпа
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #437 -:
февруари 28, 2012, 13:42:33 »
ние ще направим менюта, както и програма на денят, която ще се дава на гостите при посрещането. всичко това заедно с поканите ще е в един стил и мотив.
«
Последна редакция: февруари 28, 2012, 16:05:50 от gucci
»
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #438 -:
февруари 28, 2012, 15:23:23 »
В началото на връзката ми с милото, само като чуех "сватба" и ми призляваше. Никога не съм искала, не съм мечтала от малка и т.н., но.....от миналата година насаммммм....съм луднала по темата. Всичко може би е валидно за определен момент. Както казва милото "Всяка жена иска да се види в бяло"
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #439 -:
февруари 28, 2012, 16:12:11 »
надявам се да не съм объркала темата, но каква песен сте избрали при влизането на младоженците (въпросът ми е към всички, не към някой конкретно
), защото ние се чудим; днес слушах тез менделсони, но не ми допадат мн., от Сто каба гайди ми трепва сърцето, но няма да се върже мн. с ресторанта...
Активен
theone
Професор
«
Отговор #440 -:
февруари 28, 2012, 16:23:38 »
програмата се състои в следното:
как - самата програма може да се направи както на вас ви харесва - като картичка, свитък, малък формат картонена хартия и т.н. при нас ще е формат а6, тоест а5 сгънат. отпред логото на сватбата, дата, имената ни. от вътрешната страна е програмата. на гърба ще има своеобразна скица на хотела, залите, цел лесно ориентиране
кога - ще се раздава на гостите при пристигането им. другият вариант е да се изпратят с поканите. и двата варианта имат предимства и недостатъци. при нас има 2 часа фотосесия, като на гостите са осигурени забавления за това време. именно за това няма да се раздадат предварително, за да не си направявт гостите планове за разходки и т.н.
съдържание - основните моменти по часове и място. например 16:30 посрещане; 16:50 заемане на местата за церемонията; 17:00 начало на церемонията; 17:20 приемане на поздравления; 17:30 - 19:00 - коктайлен час, на разположение са следните забавления а,б,ц...; 19:00 настаняване в ресторанта; 19:30 посрещане на младоженците.... и т.н. по часове вечеря, разрязване на торта...
надявам се че го обясних добре и ще е от полза на някого...
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #441 -:
февруари 28, 2012, 16:53:03 »
Програмата твърдо ДА- отдавна съм на мнение, че трябва да има ред, а не всеки да се шляе като муха без глава и да не знае какво следва. Даже си мислех, че би било добре програмата да се раздава още с поканите. Трябва график - кога ще е времето за фотосесията, кога ще се правят снимки с гостите и т.н. За това на англичаните евала им правя.Там не видях такова шляене и не видях притичващи по време на менделсона или посрещането в ресторанта. Всички си бяха по местата.
Във вашия случай с изненадите, просто не ги упоменавайте, но по-добре е програмата да се раздаде заедно с поканите.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #442 -:
февруари 28, 2012, 17:01:24 »
чудесни идеи- аз се сетих това за точния график на сватбеното събитие- кое, кога и с каква продължителност ще бъде, е указано в поканите ми.
но ме разочарова и ми направи неприятно впечатление, че уж хора ( мои гости ), които са с възможности и не живеят тук, тоест трябва да са поприхванали и от чуждата етнопсихология малко, ми направиха приятелски коментар
, че не било любезно разпределението по часове в поканата, било все едно водя гостите на училище или се опитвам да ги прогоня или контролирам
.
Аз няма да съм тази, която ще промени поканите. Те да му мислят дали ще се развиват или ще си стоят коне с капаци.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #443 -:
февруари 28, 2012, 17:12:34 »
Еми, не знам приятелите ти къде живеят, но е нормално да има часове в поканата. Все пак в гражданското ще влезете точно в 12:30(+/- 5-10 мин) и ако те не са информирани в колко часа е ритуала няма как да налучкат и да седят цял ден пред гражданското. А и те имат право на избор дали да присъстват на ритуалите или да отидат направо в ресторанта. Не се ядосвай
Накарахте ме да се замисля за програма, понеже мен ще ме вземат от един град,а сватбата ще е в друг и ще е хубаво гостите да знаят къде в колко часа и да преценят дали да дойдат направо пред гражданското или вкъщи. Но нещо ми се струват много неща в поканата, понеже и карта мисля да им сложа,защото 50% от гостите не познават града,може на гърба на картата да има програма
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #444 -:
февруари 28, 2012, 17:16:45 »
Мис, аз хич не се ядосвам , а се чудя. не то въпросите бяха защо празненството в ресторанта има посочен начален и краен час.
както и защо съм помолила ( не съм задължавала) да не ни се носят в 300 градуса жега бонбони и цвета.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #445 -:
февруари 28, 2012, 19:36:53 »
Аз мисля, че гостите трябва да са запознати с часовете на основните ритуали. Но посочването на час за фотосесия е излишен текст в поканите според мен.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #446 -:
февруари 28, 2012, 19:42:14 »
И посочването на краен час за празненството в ресторанта ми се струва неудачно. Все едно гоните хората. Относно фотосесията, не е необходимо с такива подробности. Нужно е да бъде указано на гостите какво да правят през това време, защото те няма да присъстват на фотосесията.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #447 -:
февруари 28, 2012, 20:15:58 »
Това с крайния час и на мен ми се вижда ненужно. В моята покана мисля да има стандартните:
час за гражданския ритуал
час за църковния
час в които би трябвало да започне тържеството в ресторанта
Ако на гърба на картата, се спра на програма, смятам да посоча
час на тръгване от младоженеца
час на тръгване от кумовете
времето през което ще сме при нашите и тръгване
граждански ритуал
църковен
ресторант
Като първите часове ще са посочени защото взимането ще е от друг град и ако има желаещи да присъстват вкъщи (при нашите), да знаят горе долу в какъв час ще се случват нещата. Но краен час в ресторанта и кога ще е фотосесията няма да споменавам. Гостите ще имат един час да се придвижат от църквата до ресторанта,да пият едно бързо кафе и да се настанят .
Емммммми
, ти най-вероятно си посочила краен час понеже самият ресторант така да се каже "ще ви изгони" в точно определен час, но това не е нещо което трябва да знаят гостите.
«
Последна редакция: февруари 28, 2012, 20:44:05 от miss™
»
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #448 -:
февруари 28, 2012, 20:40:17 »
То затова варианта кратка фотосесия и отделна такава (в различен ден) за мен са оптималния вариант
И много се радвам, че се спряхме на този вариант, защото имам идея да направим и нещо от рода на "trash the dress", макар и в по-лека степен (ако може роклята ми да остане, макар и поизцапана
).
Просто не искам да оставя гостите да чакат 3 часа между ритуалите, ние да бързаме и накрая я се получи, я не... Разгледах доста снимки на чуждестранни фотографи и още веднъж се убедих, че сме намерили нашия човек. Гледайте какво се предлага на чуждия пазар и след това ще видите колко лесно ще отсеете качествените и талантливи фотографи - ще се учудите от неголемия им брой и колко от най-често спряганите имена няма да влязат в класацията ви
Активен
theone
Професор
«
Отговор #449 -:
февруари 28, 2012, 20:58:59 »
върнах се назад да прочета, но не разбрах кой казва, че ще посочи час на фотосесия в поканата. както каза делииски, за гостите няма да е фотосесия... за тях е свободно време, коктейл т.н.
ако някои има ограничение във времето в ресторанта или не желае да заплаща овъртайм не виждам проблем да се напише краен час...
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
Нагоре