Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 10:55:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част  (Прочетена 135205 пъти)

veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: януари 09, 2012, 20:25:55 »

Здравей. Първо да кажа, както казвам на всички, за Красно село часовете се заемат много бързо. Според мен е време вече да запазите. А часовете зависят от всички ритуали, които си запланувала за деня. Ще имате ли църковен брак? А фотосесия? Ние също се сключваме брак в Красно село, заради паркчето, в което стават хубави снимки.
Активен
goldish
Сватбар
Публикации: 168

« Отговор #241 -: януари 09, 2012, 21:10:02 »

Аз затова и толкова трескаво мисля точно как да го организираме. Няма да има църковен брак. Планирам фотосесия след гражданското и затова си мисля дали ритуалната зала Оборище няма да е по-добър избор. Паркът пред нея да не е по-хубав?
  veseto_87, ти защо избра Красно село? Била ли си на ритуал там, защото аз не съм присъствала и затова се чудя? Много благодаря, че се включи smile
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: януари 09, 2012, 21:44:37 »

За да подреди часовете трябва да знаеш горе-долу на какво разстояние е ресторантът от залата. А иначе лично аз харесвам повече Красно село - и залата, и паркът (била съм и на двете места).
Активен
irena_popova
Професор
Публикации: 458

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: януари 10, 2012, 10:34:06 »

bye опитвам се да редя часовете от сега, защото  ще имаме фолклорна програма и трябва от сега да кажа sad моля помагайте ...наредих нещо от сорта....
14:30 - при кумувете
15:30 -  при булката
16:30 - тръгване от булката
17:00 - пред ритуалнта зала
17:20 - гр.брак
17:40 - поздравления и пускане на гълъби
17:45-18:45 - фотосесия
19:00 - ресторант
а от 20:00 - фолклорна програма...
 дали часовете са добре ....вие как мислите? Трудно  ми е от сега да определя .....  GROAN
Моля някой с опит с програма в ресторанта да сподели в колко часа са започнали... sad
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: януари 10, 2012, 10:44:39 »

За поздравленията след гр. брак си оставила ужасно малко време. Представи си дори само най-близките да те поздравят - по мои наблюдения отнема доста време.
Активен
irena_popova
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: януари 10, 2012, 11:03:17 »

ами това са 10 - 15 мин. все пак трябва да се освободи залата за следващите smile
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: януари 10, 2012, 11:16:24 »

Идеята ми е че след като излезете от залата пак ще има хора, които ще искат да те поздравят и да се снимат с вас. Едва ли ще можете веднага да се засилите да си правите фотосесията.
Активен
irena_popova
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: януари 10, 2012, 11:18:23 »

Ами това никой не може да го предвиди ... в крайна сметка, ако закъснеем здраве да е каквото дойде, това са часовете. Но мисълта ми е в колко часа да започне фолклорната програма?
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #248 -: януари 10, 2012, 11:20:46 »

Ами това никой не може да го предвиди ... в крайна сметка, ако закъснеем здраве да е каквото дойде, това са часовете. Но мисълта ми е в колко часа да започне фолклорната програма?
Фолклорна програма -тоест вашето посрещане нали ???ако правилно съм разбрала  crazy
Активен
irena_popova
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: януари 10, 2012, 11:33:03 »

НЕ не съм го написала може би правилно  pleasantry танцова програма 20 мин  - китка от 6 човека. ДЖ каза нещо от сорта на 1 час след като ни посрещнат. 
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**
Публикации: 86

« Отговор #250 -: януари 10, 2012, 11:39:39 »

Може и с по 10 -15 минути по късно при кумуве и при булка стига растоянието да не е огромно
Какво обичайно се случва -при кумувете обичайно въпреки подготовката на кумуве и прочие
остават до 20-25 минути
При булка -5-10 минути суматоха влизане -тоест обувка и всички други изненади подготвени за младоженеца -следва 10 минути снимки или закачване на цветчета на кумуве родители и най близки
следва наздравица и то май 1 час си е много в булката
За залата не трябва да се закъснява но и не трябва да се отиде порано повече от 20 минути
обичайно има леко закъснение
След залата времето е нормално и да се удължат поздравите то 1 час фотосесия ще стигне и е даже малко много.
Фолклорната програма в зависимост кога ще започне но начало 19.00 на ресторант -предвидете 10-15 минути програма на диджея по посрещането ви .След това обичайно 10-15 минути почивка и следва първи танц .След първият танц е важно дали ще се продължи с поздрави танци за кумуве и родители
или да се пусне фолклорната програма която няма как да не прелее в първите хора поведени от кумът и булката .Може и да се помисли за начало 19.30 защото дори да се поздравят кумуве и родители с танц веднага след първият танц  то след това идва времето на първите хора  а е хубаво да мине фолклорната програма и тогава да се слеят хора заедно с участниците от фолклрната програма -разбира се ако тази програма не е само от музиканти и певци а от танцьори .Дано съм бил полезен
« Последна редакция: януари 10, 2012, 13:27:06 от ivailogeorgiev » Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #251 -: януари 10, 2012, 11:52:39 »

И аз съм на мнение че 1 час при булката е ужасно много време , но всеки преценя сам за себе си smile
irena_popova зашо не се посъветваш с часовете с вашият оператор - все пак тя/той са ходили на много сватби снимали са и знаят с часовете как стоят нещата smile

А относно фолклорната програма - ivailogeorgiev е прав наистина е хубаво да се слеят с първото хоро - и в такъв случай точен час няма как да имаш.Диджеят ви как вижда нещата - вие влизате ,сядате на масата и фолклорната програма започва - така ли ги вижда той нещатата??
« Последна редакция: януари 10, 2012, 11:55:43 от Bibsi8792 » Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**
Публикации: 86

« Отговор #252 -: януари 10, 2012, 13:28:18 »

E изтъркаха последният пост но нищо -Казах го с цел единствено да помогна и от опита натрупан
но диджеят си знае програмата най добре
Активен
irena_popova
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: януари 10, 2012, 16:23:14 »

много Ви благодаря за инфото, много ми помогнехте. За часовете преди подписването ще ги оправя smile А за програмата - ще има поздрав за кумуве и родители след нашия танц и май наистина е хубаво след това да започне програмата. Тя е само хора, така че след това вече ще са подготвени гостите за тях smile
Много ми помогнахте защото от сега искат часовете (ориентировъчни), но пак трябва да ангажираме хората,а няма да са само на нашата сватба.  give_rose
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #254 -: януари 12, 2012, 16:49:16 »

irena_popova наистина времето за вземане на булката е малко повече, но вие си знаете - ако сте подготвили нещо специално, програма..  pardon по-добре е да оставите повече време за приемане на поздравления и снимки, дори и да дойде следващата сватба вие можете да се изнесете отвън и де се снимате - това е дори по-добре  good и фотосесията все пак ще е само за вас (евентуално някои близки хора), което означава, че трябва да предвидиш друго време за снимки с вас и гостите, ако не искате да ви снимат докато приемате поздравления. фолклорната програма е добре -ориентировъчно-все пак, като го съгласувате с DJ и малко се поразместят нещата във времето хората ще се съобразят - ако трябва ще изчакат малко.  good
goldish залата на Красно село е може би най-красивата в София (по мое мнение) и заради интериора и заради паркинга, паркчето.. не случайно е най-предпочитана.  smile За да си направиш графика (по часове за деня) трябва да знаеш ресторанта. Има значение ако е в симеоново например..  pardon иначе 18.30-19 ч е добре за начало, още повече гостите може да пристигнат пред вас (така и ще стане) докато вие правите фотосесия, и ще се настаняват, за да могат да ви посрещнат официално след това. Зависи от уговорката с ресторанта (от кога да започват да текат 5-те часа), но обикновено не е проблем да се пристигне малко по-рано или по-късно.  good
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: