Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 06:25:21

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част  (Прочетена 135113 пъти)

veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: януари 06, 2012, 15:30:20 »

Здравей, добре дошла. smile Първо кажи за кой град става дума и за кой месец. В повечето градове изнесеният ритуал е само формалност и няма юридическа стойност. Тоест пак ще трябва предварително да сте подписали в ритуалната зала и ще ви трбва запазен час.
В деня на сватбата ти не трябва да се занимаваш с нищо организационно, това е твоят ден! smile
А за предната вечер по традиция трябва да сте отделно. При нас моето момче ще отиде при брат си вечерта, за да може в деня на сватбата да ме вземе от нас.
Активен
Jane
Ентусиаст
**
Публикации: 88

« Отговор #211 -: януари 06, 2012, 15:38:52 »

Здравей, добре дошла. smile Първо кажи за кой град става дума и за кой месец. В повечето градове изнесеният ритуал е само формалност и няма юридическа стойност. Тоест пак ще трябва предварително да сте подписали в ритуалната зала и ще ви трбва запазен час.
В деня на сватбата ти не трябва да се занимаваш с нищо организационно, това е твоят ден! smile
А за предната вечер по традиция трябва да сте отделно. При нас моето момче ще отиде при брат си вечерта, за да може в деня на сватбата да ме вземе от нас.

В София мислим за сега, но честно казано за да имаме истински изнесен ритуал, а не само проформа, съм склонна да сменя града, много ме дразни това с подписването предния ден и фалшивия ритуал след това, то тогава за какъв дявол ми е изобщо този изнесен ритуал, та и пари да им давам, може да си ме "венчае" някой приятел.
Абе може и да се вживявам, ама за мен това си е важно.
За септември 2012 става въпрос. Все се успокоявам, че имам още малко време smile Аз знам датата и мога да се уговарям от сега за ритуалната зала. Единствения компромис, който бих направила, е да подпиша сутринта, а тържеството - вечерта. НО ритуалните зали са ми гадни - мразни, миризливи, запуснати :/ и искам да избегна това преживяване.

Ако решим да се женим някъде по планините (например), в някоя вила с кетъринг, тогава дали ще се съгласят някъде на изнесен ритуал, при осигурен от нас транспорт?

Все си мисля, че няма да мога да заспя спокойно от нерви предната вечер, а ако и мъжо не е с мен - съвсем. А пък няма за кой да играем театър, ние дете чакаме  Bravo ама знам ли...
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: януари 06, 2012, 15:45:08 »

Има писано много по темата за изнесения ритуал. Ако искаш прочети. Аз лично не бих рискувала, при положение че някога бракът ми може да се окаже невалиден!
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: януари 06, 2012, 15:51:50 »

veseto_87 как не валиден бе smile И аз ще съм с изнесен ритуал, ама истински  Wink
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #214 -: януари 06, 2012, 15:59:17 »

В Пловдив изнесен ритуал се прави само в някои ресторанти. Служителката в Централния офис, където се дават таксите, ми отговори, че да се прави тази услуга има много важни изисквания за залата. На въпроса ми какви, тя отвърна "......ами да има бюро, европейско знаме, българско знаме..."  Wink. Просто е смехотворно, но явно си имат някакви други договорки с ресторантите.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: януари 06, 2012, 16:02:41 »

Аз също попитах за ресторантите в пловдив и не ми споменаха за списък. Но при записването  на дата и час попитах служителката и тя ми каза, че в нашия няма проблем, но не изреди точно такива изисквания!
Активен
irena_popova
Професор
Публикации: 458

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: януари 06, 2012, 16:03:30 »

нее невалиден не е smile просто при изнесения ритуал церемонията става в ден преди сватбата, подписват се и вече са съпруг и съпруга. След това по желание може да си направите изнесен ритуал, а може и да няма изнесен само църква пр. и след това тържество- въпрос на избор smile но невалиден не е.
Дори наши познати (които си направиха изнесен ритуал) казаха, че са отишли с дънки неофициални в залата, като са си мислили, че само ще се подпишат, а са имали истинска церемония smile
Активен
Jane
Ентусиаст
**

« Отговор #217 -: януари 06, 2012, 16:08:34 »

irena_popova, аз говоря за истински изнесен ритуал, не този проформа. Ние църковен брак няма да правим, та моето голямо събитие е именно подписването и не искам да е в ритуална зала.
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: януари 06, 2012, 16:10:50 »

Говорех за изнесен ритуал, в който не са се подписвали предварително. Има цяла тема за това, така че няма да спамя тук. smile
Активен
irena_popova
Професор
Публикации: 458

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: януари 06, 2012, 16:14:22 »

Ок извинявам се не съм разбрала  give_rose за тук знам че няма как   good
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: януари 06, 2012, 16:16:46 »

Аз точно това исках да кажа. Дори някъде, в някоя община, да предложат това като услуга, не се знае колко законно е изнасянето на книгата. Затова не бих рискувала.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: януари 06, 2012, 16:17:00 »

Jane в пловдив може с изнесен ритуал, но не е където си поискаш а трябва да е в ресторант или хотел!

P.S.  да добавя, че е практика от години и на никой брака му не е невалиден!
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: януари 06, 2012, 16:21:36 »

И аз не съм чувала за невалиден брак, проведен чрез изнесена церемония. Аз съм от Русе и тук книгата се изнася съвсем законно и много двойки сключват гражданския си брак в една прекрасна градина от рози в парка или в летните градини на ресторантите. Girl_hide
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: януари 06, 2012, 16:37:03 »

Пак казвам - не споря с никого и за нищо? В другата тема за изнесения ритуал или може и някъде в тази, беше обяснено подробно от компетентни хора, юристи. Всеки решава сам за себе си! Аз не бих избрала това, по мои съображения. Въпрос на избор...
Активен
Jane
Ентусиаст
**

« Отговор #224 -: януари 06, 2012, 16:40:32 »

Мен честно казано не ме е страх да се окаже неваилден, не ми се вярва. То аз веднъж като съм си взела всички документи и съм си сменила фамилията, от това накъде по - валидно smile Но би ми било интересно да прочета въпросната друга тема - някой може ли да даде линк?

А някой да сподели опит за София - за изнасянето на книгата? Сългасяват ли се?
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: