Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 04:47:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част  (Прочетена 135070 пъти)

MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: декември 22, 2011, 12:21:20 »

И на мен не ми се спори по темата  give_rose Дано не е вярно това поверие! Весели празници  smile До година ще имам повече въпроси girl_wink
Активен
alla
Професор
Публикации: 338

« Отговор #196 -: декември 22, 2011, 12:25:08 »

emmmmmy, мен ми се искаше да е по-късно, защото ще е работен ден. И за да дойде някой в 17.00 трябва да си е тръгнал от работа най-късно в 16.00. Е, ако няма начин ще кажа на гостите, че който не успее за ритуала е добре дошъл в ресторанта. Все пак никого не задължавам. smile
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: декември 22, 2011, 12:28:12 »

Ала, идеята ти да им кажеш направо в ресторанта е като моята good. Аз по други причини де- просто не искам много хора в гражданското, затова на поканите ще пише че поздравления се приемат в ресторанта. girl_wink
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: декември 22, 2011, 12:28:54 »

alla според мен независимо дали е почивен или работен ден, който те уважава ще намери начин. Аз като съм ходила на сватби си пускам един ден отпуск за да може да се оправя, гримирам и заредя с празнично настроение. Така че може и твоите гости да постъпят така!
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #199 -: декември 22, 2011, 12:31:59 »

manuella, не съм голяма християнка - нито пазя пости, нито ходя редовно на служба, но от това, което зная за нашата религия е, че не признава думата суеверие, както и правенето на хороскопи  Wink.
Ние сме сключили брак на 24.12, събота - нямаме църковен брак, защото едно време не се гледаше с добро око на това. Женени сме вече 34 години, ако е речено, догодина ще празнуваме юбилей.  Wink
Пък и нали знаете приказката: Големият светец и Господу не е угоден....Важно е какво носиш в сърцето си!
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: декември 22, 2011, 12:58:58 »

xaxaxaa предполагах, че с това изказване за забрана на съботните бракове ще се разбунят много духове в темата.Но все пак си мислех, че не сте толкова докачливи! Прави ми впечатление, че когато някой има по-различно мнение по даден въпрос веднагаааа се събират мнения, които да го нападат......Това пък ми напомня на едни по-незрели взаимоотношения.... май бяха характерни за младежи в тийнейджърска възраст  pleasantry По-спокойно го давайте, все пак идва Коледа, оп извинете, ако тук има атеисти, които нямат празник на Коледа, да се повеселят на Нова година!
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: декември 22, 2011, 13:10:30 »

Offtopic Тук не става дума за различно мнение. Ти направи обобщение и се изказа крайно, което не направи добро впечатление. Именно това провокира такава реакция, а не мнението ти. А да квалифицираш кой колко е зрял...без коментар...Не знам колко е зряло и ходенето при Алена, Малена и т.н. Ако разчиташ на Алена да ти нагласи брака...
« Последна редакция: декември 22, 2011, 13:12:46 от veseto_87 » Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: декември 22, 2011, 13:20:15 »

Отношението към моето мнение е без значение за мен.... защото аз съм над тези неща и отдавна съм спряла да се засягам от нечие изказване.
Наблюдението ми (че всички се нахвърлят върху един с различно мнение) беше породено от цялата тема, тъй като си направих труда вчера да я изчета цялатаааа и копирах на точно на по-малко от 2 листа едни и същите неща, които всяка пише по 1000 пъти, а вчера я четох цял ден на работа. Но това е друга тема и в момента правя точно това, срещу което се възмущавам, натоварвам темата със супер глупости и когато някой иска да търси информация (както аз вчера) ще се натъкне на това дълго мое изказване и ще си загуби времето! Така че спирам до тук.
СЪВЕТ: ПИШЕТЕ ПО СЪЩЕСТВО - ТОЧНО И ЯСНО ПО ТЕМАТА! Никой не го интересува какво искали МИЛОТО ИЛИ СВЕКИТО. Ужасно е!
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: декември 22, 2011, 13:28:08 »

И Веси, не се изказвай не подготвена, защото Светлана Тилкова - Алена (а не Малена) е помогнала на толкова хора и двойки с репродуктивни проблеми, колкото ти и 100 живота да имаш няма да можеш да помогнеш!
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: декември 22, 2011, 13:36:06 »

Offtopic Каквото и да кажеш, няма да ме убедиш в способностите и. Имам конкретни примери за думите си, няма обаче да отегчавам хората с тях. Ако тези хора помагаха със способностите си, то тогава нямаше да има нещастни хора по света. А и защо ли изобщо медицината и технологиите се развиват, след като я има Алена да оправи нещата?
Дрън, дрън та пляс...
П.П. Извинявам се, ама "неподготвена" се пише слято!
« Последна редакция: декември 22, 2011, 23:42:14 от veseto_87 » Активен
maianiki
Сватбар
Публикации: 199

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: декември 22, 2011, 22:40:34 »

И аз да се включа във спора,аз лично не вярвам че ако се омъжиш в Събота и край вече си се развел  pardon
В моят град тези венчавки в Събота се забраниха през последните 2г,а тези които са се венчали преди тези 2г. в случая брат ми ,приятели,братовчеди да не би да са се развели...????
Ми НЕ живеят си много щастливо.Всичко е въпрос на разбиране ,а тези момичета които са по-набожни да си спазват църковните закони на 100%.
« Последна редакция: декември 22, 2011, 22:44:46 от maianiki » Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #206 -: декември 23, 2011, 01:14:31 »

аз не виждам нищо градивно в целият този спор. различни хора имат различни мнения. който наистина е вярващ и набожен ще е пределно наясно, че според религията събота е ден на мъртвите и сватби тогава не се правят. които скючва църковен брак за самото шоу или за да угоди на роднини или защото просто така се прави, събота и църковните канони няма са пречка.
не се засягаите за всяка дума...
Активен
rady17
Професор
Публикации: 377

« Отговор #207 -: декември 23, 2011, 10:35:59 »

Здравейте,  give_rose

Напълно съм съгласна с theone, щом знаете, че с дадено изказване ще стане спор и караница, просто си го запазете за себе. Ясно, е че никой няма да може да Ви убеди в обратното всеки е възпитаван по различен начин и това трябва да се уважава.
                                             snow-man Весели празници на всички!!!   gcrst
Пожелавам Ви от здраве да не се отървете, а късмета и щаститето да са Ваша сянка!!!!   Santa Christmas treeyahoo  air_kiss
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #208 -: декември 25, 2011, 19:30:28 »

alla съгласна съм с punk_girl123, който има желание ще намери начин да присъства  good ако не успее - ще дойде направо в ресторанта. Това е риска, който поемате със сватба в работен ден  pardon смятам, че ако запазите ритуал в 17 ч. няма да има проблем да оползотворите времето до 19 ч - самия ритуал, поздравления, снимки с гостите, придвижване до ресторанта, настаняване на гостите-през това време вие правите фотосесия. Ако прецените, че ще остане повече време - направете welcome drink. Чаша шампанско и хапки, нещо, с което да се занимават гостите... имай предвид и че самото настаняване отнема време (особено ако са 100 човека). А вие влизате, когато всички са вече настанени, за да ви посрещнат на крака.  Wink
manuella всеки има право на мнение  pardon и наистина има отделна тема, посветена на сватбите в събота.  good форума е за помощ, обмяна на идеи... Ако вече си взела решение е излишно да се спори  pardon
Активен
Jane
Ентусиаст
**
Публикации: 88

« Отговор #209 -: януари 06, 2012, 15:10:21 »

Момичета, ако искам изнесен ритуал, колко рано трябва да се резервира тази услуга? Гледам, че ритуалните зали ги запазвате рано рано. Страшно неподготвена се чувствам.
Във всяка ритуална зала ли може да попитаме или по местожителство се определя?

Имам също още малко организационни въпроси. Аз никога не съм била на сватба и честно казано и бегла представа нямам как протича една такава. Мъж ми пък е бил един път и не помнел нищо  pardon

На него много му харесва традицията, при която бащата на булката я отвежда до олтара и я предава на младоженеца. В България прави ли се това? При нас не са недопустими всякакви такива измишльотени, защото половинката не е българин, така че гостите и семейството всичко ще ни "простят" smile

Ние няма да правим църковен брак и ще сме с изнесен ритуал, т.е. цялото действие ще се случва в ресторанта/ хотела или каквото там изберем, в този случай как се организира нашето появяване на събитието - примерно каним гостите около 30мин, 1 час по - рано на коктейл, но ние се появяваме за подписването чак? И къде сме двамата преди това? Заедно ли си седим с мъжо или "всеки със своите" smile ?

На мъжа семейството няма да присъства, така че той ще си е с кума, примерно, а аз с мама татко и да кажем сестра ми - кумата. Или пък мъжа при гостите, а пък аз само скрита, за да не объркаме тайминга на появяването за подписването  danceg ???

В деня на сватбата отново ли вие ще се занимавате с организацията или ще "назначите" приятелка или роднина?

А ако искам да вмъкна фотосесията между подписването и хапването - гостите ми няма ли да се отегчат от многото чакане?

За сега не съм предвидила нито един ритуал, нищо не ми харесва особено. Може би ще шмугна чупенето на питката, защтото мъжа ми реши, че му е много смешен този ритуал. И той нищо не предлага от негова страна, казва, че нямали те такива неща по сватбите - само подписване и после купон. Някой бил ли е на такава "нестандартна" сватба и весело ли ви беше? Ние ще сме много малко хора - 50 и няма да имаме проблем да си забавляваме гостите, а това е малко според мен за разни игри и прочее...

Айде аз пускам мнението, преди да е станало роман и продължавам да чета темата назад за още идеи, може после да добавя някой нови въроси smile

Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: