Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 04:36:25

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 190232 пъти)
 
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: юни 20, 2011, 17:10:07 »

Minalina, много вкусно изглежда. Колко трябва да са големи формичките?
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: юни 20, 2011, 17:49:23 »

Аз ги правя във формички за крем-карамел. Виждала съм да прибавят каренце бял шоколад преди замразяване в средата на сместа, за да повече ефект, щом потече сърчицето. Но не съм пробвала досега. 
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: юни 20, 2011, 20:58:00 »

Ooo, мисля че с бял шоколад ще стане уникално. Аз утре ще правя едно ягодово руло, ако стане сполучливо ще дам рецепта. За първи път ще правя руло и момента със завиването малко ме притеснява. Мисля че бях чела че след изпичането на блата се слага на мокра кърпа, за да се завие, обаче в рецептата, която имам пише да се завива със суха кърпа, поръсена със захар. Приемам съвети по въпроса smile
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: юни 20, 2011, 21:05:59 »

Капризче, аз го завивам с мокра кърпа и кухненска хартия между рулото и кърпата, защото иначе ми залепва по кърпата pardon
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: юни 20, 2011, 21:09:11 »

А, така не се ли лепи хартията и да става по-кофти? И много топъл ли трябва да е блата?
Активен
Morning_Flower
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 279


Love is in the air!!! ...


« Отговор #95 -: юни 21, 2011, 08:22:09 »

доколкото знам блата се пече върху хартия и после заедно с нея се завива в кърпата докато поизстине и после се маха и се намазва с пълнежа
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: юни 21, 2011, 14:27:05 »

Ами в рецептата пише да се сложи на кърпата, после се маха хартията за печене и след това се навива. Абе ще видим какви ще ги натворя, в краен случай, слагам правоъгълния блат без да го сгъвам, отгоре слагам крема и сервирам. Няма да е точно руло, но карай  tease
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: юни 21, 2011, 16:17:43 »

Аз навивам с хартията за печене докато е топло.Навивам стегнато.Михалина страхотен десерт.Само малко ме притесняват яйцата-защото в магазина незнам доколко са пресни.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: юни 26, 2011, 18:06:45 »

Хайде да разбутам малко темата с моята еклерова торта.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: юни 26, 2011, 18:40:39 »

Страхотно изглежда тортата  girl_wink
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: юни 26, 2011, 20:26:01 »

Страхотно изглежда тортата smile А рецепта? blush
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: юни 26, 2011, 20:56:46 »

Ето я и рецептата.
Правя еклери , пълня ги с течен шоколад .Правя тънко блатче и го сиропирам с карамелен сироп , а крема в случая е пудинг ванилия.
Еклери- 250мл олио,650мл вода, щипка сол, щипка захар и 530гр брашно , около 8-10 яйца.
Блат- 3яйца,150гр захар, 150гр брашно +какао.Отделям белтъка бия със захар , на ръка добавям жълтъка и брашното с какаото.
Сироп- карамелизирвам половин чаша захар и 1чаша вода.
Крем-1.500мл мляко, захар, 3п пудинг.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: юни 26, 2011, 21:05:25 »

Плам, сега се сетих да те питам, кажи някаква рецепта за лекичка торта. Единствената ми претенция е отстрани да я оградя с бишкотки и отгоре да я покрия с лелирани ягодки (които също не знам как да направя точно blush) Нещо подобно, но за пълнежа и блатовете нямам идея  pardon
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: юни 26, 2011, 22:12:42 »

Ето я и рецептата.
Правя еклери , пълня ги с течен шоколад .Правя тънко блатче и го сиропирам с карамелен сироп , а крема в случая е пудинг ванилия.
Еклери- 250мл олио,650мл вода, щипка сол, щипка захар и 530гр брашно , около 8-10 яйца.
Блат- 3яйца,150гр захар, 150гр брашно +какао.Отделям белтъка бия със захар , на ръка добавям жълтъка и брашното с какаото.
Сироп- карамелизирвам половин чаша захар и 1чаша вода.
Крем-1.500мл мляко, захар, 3п пудинг.

Аз малко тъп въпрос, но все пак ще си питам  blush Като изпека и сиропирам блата във форма със свалящи се стени ли го слагам? После редя еклерите и после заливам с крема до горе? Правилно ли се ориентирам? А отгоре украсата с течен шоколад ли е?

Аз да ви кажа за ягодовото руло, което правих. Стана доста сполучливо и леко. Навих го без проблеми със суха кърпа, после много лесно се напълни с крема, не стана много красиво на външен вид, но на вкус беше супер. Ако искате ще ви пусна рецептата.

И още нещо, супер лесно да споделя с вас. Казва се голямо кюфте. 500 гр кайма се омеска като за пържени кюфтета. Дели се на 2 части, първата се разстила в кръгла тава. Върху нея слагам нарязани на ситно кисели краставички, шунка и кашкавал. После слагам останалата кайма. Пека до готовност, изключвам фурната и слагам отгоре настърган кашкавал. Докато фурната изстине, кашкавала се е разтопил, но не е станал твърд както ако е на включена фурна.

И последно една рецепта, която също е много лесна и лека, подходяща за топло време. Изчистваме от семките 8 пресни чушки. Пълним ги с плънка от около 400 гр сирене, 2 яйца, малко черен пипер. Печем на фурна в тава с малко вода на дъното. Един път завъртаме чушките, за да се изпекат равномерно от всякъде. Стана много леко лятно хапване smile
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: юни 26, 2011, 23:17:04 »

Капризче правилно си разбрала за формата -отваряща е.Сиропирваш блата , слагаш мъничко крем и тогава редиш еклерите (пълни с течен шоколад), отгоре заливаш с останалият крем.След като е напълно изстинала и стегната , вадиш от формата и украсяваш по избор(в случая аз с течен шоколад и бонбони Сезони).
госпожица преди време правех в един цех много хубава тортичка от  този тип.Смесваш захрен сироп,ром и нес кафе, в него накисваш стафиди (може и без тях , ако не обичате).Взимаш форма която се отваря , сиропирваш леко бишкотите в сиропа който написах и нареждаш по стените.След това на дъното нареждаш обикновени бисквити (без да сиропирваш).Правиш пудинг ванилия и ако си накиснала стафиди и ги смесваш с него, сипваш върху бисквитите след това редиш леко сиропирани бишкоти ,лекичко крем ,нарязани плодове(ние използвахме банани) и заливаш с останалият крем.След като стегне добре нареждаш плодове , на водна баня разтапяш желатин+вода(или сироп ,ако плода е от компот) и с четка мажеш плодовете.Така лъсват, запазват се но не са с прекалено много желатин.Ако искаш обаче да има повечко желатин, оставяш пространство във формата ,за да може като стегне и наредиш плодовете ,да ги залееш с желатин ,за да ги покрие(1 л вода 1 1/2с.л.желатин ,става хубаво желе , без да е прекалено твърдо и жилаво).Ако нещо не съм обяснила както трябва питай.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines