Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 14:31:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - част 5
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - част 5 (Прочетена 146524 пъти)
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Отг: Всичко за кумовете - част 5
«
Отговор #120 -:
юни 16, 2011, 20:46:03 »
Да кажа и аз нещо :
1.Постовете са преместени ,където им е мястото
2.Мъниче ,когато модератор и и по-старши потребител те предуперждават значи има за какво.
3.Хайде продължете тук да пишете за кумовете ,но за облеклото на гостите си има друга тема
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #121 -:
юни 16, 2011, 22:49:47 »
fashion, и аз не мисля, че има някаква традиция свързана с кумовете при честване на годишнина от брака. Това вече си е ваш личен семеен празник и може да го отбележите по някакъв романтичен начин или ако искате се съберете компания. Нашата кума досега две години по своя инициатива ни подарява символично нещо за дома.
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #122 -:
юни 17, 2011, 10:58:41 »
Мисля да им купя по нещичко, символично и вечеря някъде. Пък и друга идея ми се върти да ги заведем някъде за един уикенд, има много изгоди ваучери, от тези сайтове за групаво пазаруване..Ще видим
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #123 -:
юни 22, 2011, 16:59:01 »
Момичета моля ви споделете какво се носи,когато отивате официално да ги поканите за своите кумове?
Активен
cherry_dream
Сватбар
«
Отговор #124 -:
юни 22, 2011, 18:13:47 »
Аз мисля да приготвя за нашите една кошница с уиски, ядки, шоколад/шоколадови бонбони и отделно пиле и торта.
«
Последна редакция: юни 22, 2011, 22:27:43 от cherry_dream
»
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #125 -:
юни 22, 2011, 19:27:18 »
Момичета искам да питам понеже забравих за ритуалната зала, какви документи се искат от кумовете ,защото имам някакъв спомен ,че искат ЕГН но не съм сигурна
За църквата кръщелните ?И на двамата кумове ли?
Активен
mynicheto
Сватбар
«
Отговор #126 -:
юни 22, 2011, 19:48:53 »
Сега проверих за ритуална зала моя документ , в който пише , че два дни преди сватбата ( т.е. имаме определена дата и час не знам при вас дали е уговорен ) трябва да занесем личните ни карти двустранно копие и оригинал медицински свидетелства и копия от личните карти на кумовете .
Колкото до църквата искат при нас три дни преди сватбата да занесем кръщелните и на четирима ни
Което значи че ако случайно един от вас или от кумовете не е кръстен сега му е времето да го покръстите
Дано съм била полезна
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #127 -:
юни 22, 2011, 19:57:30 »
mynicheto златна си ми
много ти благодаря за бързият отговор
За ритуалната разбрах ,но за църквата копия от кръщелните или оригиналите?
Активен
drazena
Ентусиаст
Публикации: 84
«
Отговор #128 -:
юни 22, 2011, 20:18:54 »
Явно е различно във всяка община, за Шумен и Бургас, никой не е искал копия на лични карти, за свидетелите само трите имена и ЕГН.
Ние направихме странна смесица от взаимно кумуване първо те на нас, след 5 дни ние на тях, подаръци се разбрахме да няма, ходихме заедно за един уикенд в Албена, и както казва кръстника "Не са важни материалните неща, а уважението и помоща."
Активен
Миши
Професор
«
Отговор #129 -:
юни 22, 2011, 22:26:55 »
Panteryx
като кумувахме ни искаха само 3-те имена и ЕГН-то, но понеже аз не бях от съответния град ми поискаха копие на лична карта.
myniche
относно подаръците ( може и малко да съм позакъсняла), но защо тактично не ги попитате от какво имат нужда? Ние подарихме на младоженците мебел, от която знаем, че имаха най-голяма нужда ден преди самата сватба. Съответно те ни върнаха жеста пак с нещо от което имахме наистина угромна нужда. Наистина подаръците са от 1-ва необходимост. Въпреки, че наистина младоженците нямаха голямата финансова възможност ние се опитахме да ги разубедим, но ни изненадаха приятно с подаръка. Може наистина да е нещо, което да остане в бащината им къща и когато си връщат там да го виждат и да се сещат за Вас.
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
Публикации: 81
«
Отговор #130 -:
юни 23, 2011, 10:32:29 »
Снощи вече официално поканихме нашите кумуве.Не се бяхме виждали отдавна и беше много весело :danceg:Носихме кокошка,пита,баница,ракийка и букет за кумата.Тъй като ние нямаме нужда от нищо в момента те ни предложиха да ни подарят "меден месец" и аз много харесах идеята.Предложих им да дойдат с нас(като подарък от наша страна) и те харесаха идеята,но незнаят дали ще могат да се освободят от работа.Ако не им дадат отпуски незнам какво ще измислим
Относно това какво се иска от кумувете при подписване на гражданския брак,когато кумувахме ни искаха само трите имена и ЕГН,без лични карти.А за църквата ни искат копия от кръщелните свидетелства на 4-та и оригиналите,за сравнение само.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #131 -:
юни 24, 2011, 08:40:52 »
И ние довечера отиваме на официална вечеря в кумовете, за да ги поканим, както си е традицията
Ще носим питка и вино, за друго не се сещам, но може и да добавим някоя торта
Между другото, днес освен Еньовден е и рождество на Свети Йоан Рилски, който е патрон на кумството. Как само сме го нацелили празника
Активен
deni878
Любопитен
«
Отговор #132 -:
юни 24, 2011, 09:11:07 »
Здравейте,
ние снощи ходихме официално да поканим нашите кумуве и да им дадем официално поканата
...
Занесохме пита, която сама и за първи път правих
и много я харесаха
, освен това им занесохме домашно винце в стъклена бутилка и етикет с тяхна снимчица и надпис кумово винце
...много се зарадваха (за това се погрижи миличкия ми )..освен това занесохме и пиленце и букет за кумата..както и торта..която беше повод да дегустираме за сватбената
..беше много приятна и забавна вечер..за подаръци още нито те нито ние сме измислили от какво имаме нужда, но има време
Активен
Cornelia
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #133 -:
юни 29, 2011, 21:00:30 »
Здравейте на всички.
От скоро съм във форума, защото тепърва започват да ме занимават такива въпроси.
Като за начало бих искала да знам може ли брат ми (женен вече от скоро) да ми кумува на мен с жена си?
Благодаря.
Активен
Миши
Професор
«
Отговор #134 -:
юни 29, 2011, 21:04:15 »
Здравей cornelia и добре дошла. Мисля, че може да ти кумува. Има много двойки на които са кумували братята или сестрите им.
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...