Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 11:36:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - част 5
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - част 5 (Прочетена 146101 пъти)
Monikamaria
Баш Майстор
Отг: Всичко за кумовете - част 5
«
Отговор #45 -:
май 18, 2011, 20:51:26 »
panteryx
, мила, не се отчайвай! Помолете някой просто да се подпише в съвета като втори свидетел, а в църквата кажете, ако трябва, че си искате капарото, заради условието да ви кумува жена! Пробвайте просто. Защото те наистина нямат право да ви отказват такова нещо. Има варианти, не губи надежда.
Някой питаше за забулването. До колкото аз знам и съм чела, се казват три пожелания при трите замятания на булото- всичките
само
за булката. А символиката на трите замятания е, че булката не се дава лесно и на края сама е взела решението да се омъжи и е по нейна воля.
Активен
grazia_m
Ентусиаст
Публикации: 101
Позитивните мисли са ключът към истинското щастие!
«
Отговор #46 -:
май 24, 2011, 12:45:03 »
И аз да се включа в тази тема...
Pantery
и аз мисля, че приятелката ти ще те разбере, защато ако наистина това е най-близката ти приятелка ще предпочете да си щастлива, а не само да се притесняваш, все пак ти предстои сватба и това е най-хубавият и най-важен ден за ТЕБ всичко останало е на заден план, едва ли ще се разсърди, аз поне не бих
Не се притеснявай, това ти е най-хубавото време, дори и да се тормозиш ефект няма да има... стискам палци да се наредят нещата
А аз да се похваля снощи поканихме семейството което искахме да са ни кумове на вечеря и понеже аз мислех да ги каня днес, но те за днес не можеха, та ги поканих вчера и то в късния следобед и съответно нямах никакво време за подготовка. Изтичах до книжарницата купих паус и органза и направих покана във формата на папирус. Измислих текста за 10 минути, но стана толкова хубав, че като го прочетоха толкова много се развалнуваха и дори просълзиха, че веднага казаха ДА! Много е важно според мен начинът по който ще го кажеш и най-добре е да се напише, защото така е по-лесно и по изпипано... Успех на всички
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #47 -:
май 25, 2011, 13:11:22 »
;D Момичетааа бързам да се похваля имаме си кум
Не съм вярвала ,че ще бъда толкова щастлива
Най-накрая всичко започва да се нарежда
Активен
Susito
Ентусиаст
Ще ставам госпожа :-)
«
Отговор #48 -:
май 25, 2011, 13:38:20 »
panteryx
Честит ти кум, много се радвам, че всичко се подрежда при вас
Активен
grazia_m
Ентусиаст
Публикации: 101
Позитивните мисли са ключът към истинското щастие!
«
Отговор #49 -:
май 25, 2011, 15:09:39 »
panteryx
честито и от мен! Много се радвам за вас
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #50 -:
май 25, 2011, 15:40:27 »
Susito ,grazia_m Благодаря ви момичета ,съвсем се бях отчаяла ,но ето че и нашият човек се появи
Активен
dany_87
Професор
«
Отговор #51 -:
май 25, 2011, 21:32:51 »
Честито,,видяя ли не трябваше да се притесняваш толкова-внаги хубавите неща се случват в последния момент...
МНОГО СЕ РАДВАМ
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #52 -:
май 25, 2011, 22:07:11 »
Цитат на: panteryx в май 25, 2011, 15:40:27
Susito ,grazia_m Благодаря ви момичета ,съвсем се бях отчаяла ,но ето че и нашият човек се появи
Честито. И при нас кумовете казаха "да" месец и 14 дена преди сватбата.
Разкажи повече за кума
.
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354
«
Отговор #53 -:
май 25, 2011, 22:49:42 »
panteryx, браво!!! Много се радвам, че най-накрая всичко се подреди!! Да са ви честити кумувете и успех нататък в подготовката!
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #54 -:
май 25, 2011, 22:55:02 »
Цитат на: panteryx в май 17, 2011, 17:26:58
Момичетааа вече съм в депресия още веднъж ни отказаха ,питахме в църквата дали може да имаме 2 куми и попа ни каза абсурд.Трябва да има кум не може.
Не можем да се откажем вече ,защото сме платили таксата .Гледахме ,умувахме и няма кой .
Има варианти да ни кумуват ,накое приятелско семейство ,но аз вече поканих моя приятелка да ми е кума.
Направо не знам какво да правя
panteryx,Честит Кум и дано подготовката ти от тук нататък е безоблачна и по вода. Да нямаш поводи за такива терзания.
Толкова добре те разбирам за тези терзания. Ние ги имахме същите, направо щях да откача. Но така и не писах за тях.Да не говорим,че или ревях или младоженеца ми беше виновен за всичко заради това. Първо поканихме една от най-близките ми приятелки за кума- тя с радост прие. И след това започнаха мъките-
поканихме един общ наш приятел, щеше да е страхотен кум.Отказа ни, предтекста беше- мин година бях кум и там обещах повече никога да не кумувам
. Приех го макар и трудно....
Следващия приятел който поканихме, каза да...но първо да говоря с приятелката ми. И до там бяхме, тя каза абсурд, ти с др няма да кумуваш, ти не знаеш обичайте( руснак е), кумата може и да те вземе от мен. Цял куп щуротии, скандали му прави и той накрая се примоли,да не го питаме повече за да не му развалим семейството.
Ето тогава направо откачих, седяхме със списъка и мислехме кого да поканим.
А аз си исках кумата.И ние имахме приятелска двойка, женени, но те са замислили да се махат от България и така пътищата ще ни се разделят. А за да е и по-сложно, сме 3 приятелки и аз няма как да поканя и двете да са ми куми, избрах едната а др поканих за шаферка. Да ама, отношението и от тогава стана мн различно, студено, даже се опита да откаже кумата( др приятелка ) да ни кумува, леко с думи.
След месец мислене и чудене, поканихме др приятел , той прие- с което направо ми падна камък от сърцето. Но и там всичко не е безоблачно..с неговата приятелка, хич не се разбираме. :witch:Тази седмица мислиме да запознаем кума и кумата , заедно с техните половинки. Моля се всичко да мине добре и нашите отношения да се подобрят, защото ..не ми се мисли.
Моля ви помогнете с идея за подарък на двамата. Кога се дават тези подаръци?
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #55 -:
май 26, 2011, 10:07:23 »
Здравей ellimink
Много е кофти като поканите само едната половинка за кум, другата винаги ще се чувства кофти и то много. Моята кума, така стана - гаджето и се чувстваше ужасно. Нямаше как да ги поканим двамата понеже той не е християнин, което значеше да нямаме църковен брак ако бяха двамата. Той буквално беше съсипан, дойде на сватбата ама 2 дни не и говореше на нея слад това. Най-малкото кумата танцуваше с кума и всички мислеха,че са двойка. Добре,че поне го настанихме до нея на нашата маса, че да не са толкова трагични нещата. Та мисълта ми е, поне сложете и техните половинки на вашата маса, иначе са все едно като изпъдени, непознавайки и никой на сватбата, и гледайке как техните половинки танцуват с друг/а и изпълняват заедно обичаите.Задължително кажете на DJа,че не са двойка,защото има игри с кумовете, както и ,,горчиво,, за тях. За подарък на двамата общо няма как да стане, на всеки по отделно. Примерно на кумата златни обици и пръстен, а на кума златна гривна, така поне ще им остане за спомен.
Дано да съм ти била полезна с инфото
Успех!!!
«
Последна редакция: май 26, 2011, 10:14:05 от fashion
»
Активен
abi_dabi
Ентусиаст
Публикации: 71
«
Отговор #56 -:
май 26, 2011, 10:17:34 »
Здравейте,
на кумовете ни, сме решили да подарим много хубава картина, която отзад искаме да надпишем, така че да им остане за спомен. Не мога обаче да измисля какво да е това пожелание, не искам да е някакво натруфено, нито сълзливо, нито пък съвсем обикновено като "Благодарим Ви, че бяхте с нас".
Иска ми се някакъв много хубав цитат за приятелството, за живота, че е важно да имаш хора до себе си и да им благодарим, че са били винаги до нас...
Дайте идеи, ако се сещате нещо подходящо...
Благодаря предварително!
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #57 -:
май 26, 2011, 10:20:04 »
abi_dabi
Откъде си сигурна,че ще им хареса картината, не е ли рисковано да подарявате такова нещо? И аз имах подарени картини, но така и прашлясват на тавана - не ми харесват...
Активен
abi_dabi
Ентусиаст
Публикации: 71
«
Отговор #58 -:
май 26, 2011, 10:29:26 »
Ами картината е пейзаж, на място, емоционално свързано с нашето приятелство, така че определено смятам, че ще им хареса...А и са ценители на изкуството и харесват пейзажи, в домът си имат още няколко от същия художник...
Активен
alo_madona
Сватбар
«
Отговор #59 -:
май 26, 2011, 11:20:10 »
abi_dabi радвам се , че познавате добре кумовете си и знаете на какво ще се зарадват .И още повече , че пайзажа от картината е свързан със вашето приятелство , което прави подаръка ви УНИКАЛЕН и много подходящ
Радвам се много , че сте се спряли на пражилният подарък
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...