Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 08:21:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Всичко около кърменето - 3 "  (Прочетена 185733 пъти)

bejkite
Сватбар
Публикации: 252

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: август 07, 2012, 14:25:23 »

И аз никога не съм давала вода след кърмене (почти до годинка не пиеше вода) и не сме имали проблем с млечница.
Тук в Испания не дават съвет за изплакване на устичкта.

Успех и както е казала Ина- води се от бебето smile
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: август 07, 2012, 15:34:29 »

Момичета да ви питам , откриха ми някаква влагалищна бактерия и трябва да пия антибиотик Зинат, знае ли някоя от вас това дали се отразява не кърмата? Не стига че ми е малкокърмата и се боря да я увелича,ами сега ми се стовари и това на главата.Днес съм изцедила почти 100 грама от себе си което си е рекорд за мен и сърцето ме боли да ги излея в мивката, като това е едно ядене на малчо.
Дали антибиотика може да достигне до него чрез кърмата и да му навреди.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: август 07, 2012, 16:09:01 »

Ели, според мен попитай лекаря, който ти ги е изписал. Доколкото знам има някои антибиотици, които не влияят на кърмата, но други - да.
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: август 07, 2012, 16:10:16 »

А като ти изписаха антибиотика, не каза ли че кърмиш? За да ти изпишат съвместим с кърменето и да не се терзаеш.
Имаше един сайт, в който можеше да се провери лекарствата съвместими с кърменето, но не съм си го запаметила.
От листовката на Зинат :
"4.6.  Бременност и кърмене
Няма експериментални доказателства за патогенен потенциал спрямо ембриона или
тератогенен ефект, причинени от продукта. Цефуроксим аксетил, подобно на всяко друго
лекарство, трябва да се прилага внимателно през първите месеци на бременността.  
Цефуроксим се отделя в кърмата. По тази причина прилагането на цефуроксим
аксетил при кърмачки трябва да се извършва с повишено внимание.
"
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #364 -: август 07, 2012, 16:16:44 »

Ако ми дадеш точното латинско название и активната сьставка ще го проверя вьв френския сайт за сьвместимост на кьрмене и лекарства и ще пиша тук.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: август 07, 2012, 16:30:49 »

На самата кутия пише cefuroxime и cefuroxime axetil. Момичета питах, гинеколога които ми го предписа а и даже докторката която ме изражда кажа може да кърмиш заедно с него, но аз звънах на педиатърката на бебчо, все пак да икажа и на нея и тя ми каза, спри да го кърмиш за тези 5 дена през които, така и така не ти е много кърмата. А това мн ме обезкуражи.....в борбата ми за кърменето.
« Последна редакция: август 07, 2012, 16:40:17 от ellimink » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #366 -: август 07, 2012, 16:50:09 »

Сайтьт в който проверявам е официален сайт за странични ефекти на медикамените вьрху бременността и кьрменето. Мисля, че е правителствен.

Данните в него са следните:

- Погьлнатото количество цефуроксим прониква много слабо в млякото: детето получава 1% от педиатричната доза (в мг/кг) (означва 1% от това, което биха предписали на него ако е болно)
- Обикновено използването на бета-лактамини (какьвто е този препарат) по време на кьрмене се понася много добре.
- Много рядко са декларирани странични ефекти при деца кьрмени от майки, използвали препарата; те са сьвсем слаби и се изразяват в разстройство или обрив;
- Предвид сьвкупността от данни на разположение, използването на цефуроксим е вьзможно по време на кьрмене.

Пише сьщо, че ако е нужно се дава и на бременни независимо в кой месец са.

Може би педиатьрката ти не е наясно с врьзката между кьрмене и конкретно този антибиотик и за всеки случай ти е казала да хвьрляш.

Решението ти принадлежи  good

ПП. Сетих се да ти дам и самия сайт http://www.lecrat.org/sommaireFR.php3 за сьжаление още се работи по превода му на английски (пише в началната страница) sad
« Последна редакция: август 07, 2012, 16:54:37 от inaxastra » Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: август 07, 2012, 17:39:14 »

inaxastra ,сърдечно ти благодаря.Аз вече взех решението - дадох му я, като преди това се допитах и до др пeдиатър, моята лична лекарка и мой педиатър преди 28 години. Точно това ме навежда на въпроса дали съм си подбрала добър педиатър за Алекс,но това е за друга тема.
« Последна редакция: август 07, 2012, 18:14:56 от ellimink » Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: август 07, 2012, 20:48:23 »

Момичета, в следната питанка съм:

Малката се роди 2610, изписаха ни 2300. За 2 месеца качихме до 4700, колкото сме в момента. На консултацията ми казаха, че се развиваме в нормални граници, че всичко е наред, даже ме похвалиха.
Познат педиатър от България обаче ми каза, че прекалено много е качила за кратък период, което означава, че яде много и че ще й се разшири стомахчето, ако продължавам така.
По принцип я кърмя на поискване. Първият месец се хранеше на всеки 2 часа, вторият обаче взе да разрежда на 2.30, а сега през деня докарва през 3, а вечер понякога и през 4, но не винаги. Примерно снощи я храних в 22:30, после в 1:30, после в 6:00, 8:30, 11:30 и т.н. Дали не е много на често наистина и трябва да я мина на някакъв режим. Иначе суче максимум 15-20 минути.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #369 -: август 07, 2012, 23:16:45 »

Бебе, което е на изключително кьрмене, просто не може да яде твьрде много. Децата се регулират сами, ако ние не им изливаме насила в гьрлото, което с гьрдата е невьзможно. Когато се нахрани, детето спира да цока и пуска гьрдата. Кьрмата се смила за 20 мин и се усвоява почти изцяло.

А този педиатьр, който е казал такова нещо, за мен е невежа ! (и сигурно ти е казал да не даваш на поискване, а на три часа, нали?! хахаха) (хаха за него, не за теб, ти се справяш отлично и детето ти наддава идеално).

Ще й се разшири стомахчето... Ненормалник  girl_impossible
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: август 08, 2012, 13:23:46 »

Не знам този педиатър какво би казал за моя син, който изписаха точно 3 кг от болницата и на 1 месец беше 4,8кг Изобщо не го слушай този, а само себе си и детето и продължавай в същия дух. Справяш се отлично!!!  give_rose give_rose give_rose

Ама много ме хващат дивите като чуя такива приказки от "медицински лица". Само стресират майките и в без това сложен за тях момент.
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: август 08, 2012, 13:50:22 »

Никола също пред първите 2 месеца наддаваше по малко повече от 1,5 кг .
Не мога да ги разбера тези лекари - на едните им е много, на другите им е малко......не знам кое е "нормално " за тях  huhhuh.gif
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: август 09, 2012, 14:19:56 »

Благодаря ви момичета много за отговорите. По-спокойна съм сега, тоест не се чудя вече. Просто си карам така, както аз мисля, че е най-добре за бебка. А мисля, че вече я познавам, по-скоро усещам кое е правилното за нея. Продължавам да си я кърмя както досега. Другата седмица сме на по-обстойна консултация, пак ще ги попитам, но тук определено смятат, че всичко е в нормата. А предполагам, че сме качвали по-бързо първите 2 месеца, защото се родихме по-малки, сега като сме в норма, може би по-бавно ще наддава. Аз следя и си я меря всяка седмица.  good
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: август 09, 2012, 18:41:32 »

Момичета, да ви питам-кърмата ми все повече намалява и намалява, няма стимулиране,няма чудо да направя и вече се примирявам. Да ви питам някоя от вас пила ли е хапчета за спирането на кърмата, за да не стане проблем след това?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #374 -: август 09, 2012, 21:40:29 »

По каква причина намалява знаеш ли? Детето цока ли достатьчно? Шише с АМ даваш ли? Имаш ли желание да потьрсиш консултант по кьрмене, който ще може да определи откьде идва проблема и да ти даде конкретни сьвети?

Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: