Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 03:28:15
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Всичко около кърменето - 3 "
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Всичко около кърменето - 3 " (Прочетена 185692 пъти)
prety
Сватбар
Публикации: 208
Отг: " Всичко около кърменето - 3 "
«
Отговор #255 -:
февруари 19, 2012, 19:50:28 »
Мерси за сайта Cherry tea ама то спред него всички са Ок при кърмене
. Аз все пак ще се изцеждам до края на лечението, да не стане беля от моя зор.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #256 -:
февруари 19, 2012, 21:57:34 »
И аз ги проверих вьв френския сайт и ги дават сьвместими с кьрменето.
В подробности пише, че много слабо проникват в млякото и от ciprofloxacin-а в детето отива 3% от педиатричната доза (това го разбирам като 3% от това, което биха му предписали за неговата вьзраст и тегло, ако беше болно самото то), а от metoclopramide-а - 5%. И за двата пише, че не са наблюдавани никакви странични действия при изследваните лица.
Но действай както ти говори вьтрешният глас. Той е най-добрият сьветник
Активен
prety
Сватбар
«
Отговор #257 -:
февруари 20, 2012, 07:38:31 »
Цитат на: inaxastra в февруари 19, 2012, 21:57:34
И аз ги проверих вьв френския сайт и ги дават сьвместими с кьрменето.
В подробности пише, че много слабо проникват в млякото и от ciprofloxacin-а в детето отива 3% от педиатричната доза (това го разбирам като 3% от това, което биха му предписали за неговата вьзраст и тегло, ако беше болно самото то), а от metoclopramide-а - 5%. И за двата пише, че не са наблюдавани никакви странични действия при изследваните лица.
Но действай както ти говори вьтрешният глас. Той е най-добрият сьветник
Благодаря ти Inaxtra
ще изчакам все пак остават само 4дни
.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #258 -:
февруари 27, 2012, 22:18:00 »
Момичета, имам въпрос относно кърменето. И понеже знам, че темата е много гореща и стават спорове (такива неща съм чела из нета, че лошо ми става) искам да започна с това, че търся единствено инфо, не изказвам мнение и наистина моля мамите с опит и с достоверна информация (а не основана просто на принципи) ако може да помогнат и да ме насочат къде да прочета.
Вълнува ме това - кое гарантира, че в кърмата няма консерванти, Е-та и всякакви подобни боклуци, които консумираме на общо основание. Ще поясня, че аз нямам от къде да си набавям продукти, така наречените "от баба на село", а с био храни нямам възможност да се храня. Колкото и да се старая да се храня здравословно, въпросните боклуци (Е-тата, нитрати и т.н.) си проправят път до мен успешно. Та мъчи ме това, защото просто не мога да повярвам, че майчиния организъм е такъв филтър, че да чисти всичко. Все пак самите ние сме тъпкани с тях (аз съм и от хората, които вярват, че третата световна война се води с храните
). А никъде на намирам изследвания и статии, които да обясняват точно това! Нарочно ли се получава това, избягват темата ли? Въобще, къде е истината?
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #259 -:
март 02, 2012, 09:00:50 »
Моника, за съжаление нямам отговор на въпроса ти, но логически погледнато ти дори и в момента храниш детето си с тях през пъпната връв. Така че няма как да стане по-зле с кърменето
А след като поотрасне малко детенце нали ще започнеш да го храниш със зеленчуци от пазара и месо от магазина. Все ще се сблъска с въпросните съставки. Аз също нямам баба на село, но успях да се сдобия с домашни ябълки и заешко през роднини на роднини. Така че не е съвсем невъзможно. Съвет: не го мисли толкова много. Виж принципните положения за кърменето и давай смело. Каквото и да прочетеш и да видищ няма да си напълно подготвена. Особено ако детето ти е като моето и не иска да суче изобщо няма да ти пука има ли Е-та в кърмата или няма, само ще се молиш да засуче
И аз имам питане свързано с кърменето, за съжаление с последния му стадий: отбиването. Вече почти нямам кърма. Веднъж на 2 дни гърдите ми се пълнят за по едно ядене сутрин. Пробвах с цедене да стимулирам, но не ми се получи особено успешно и накрая се отказах. Та питането ми е да му давам ли да суче, колкото има или да изцеждам по-малко колкото да ми облекчи напрежението в гърдите? Как се спира кърмата? Признавам си, че не съм чела нищо за отбиването ами направо наготово търся решение на проблема
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #260 -:
март 02, 2012, 12:02:37 »
Ели, кьрмата се спира постепенно. Колкото по-малко суче, толкова по-малко произвеждаш.
Дали ще му даваш да изцоква това, което ти слиза като мляко или ще изцеждаш по малко, зависи от това кое ти е по-удобно на теб и кое от двете имаш желание да направиш.
Мисля, че и при двете положения резултатьт (намаляване и спиране на млякото) ще е един и сьщ, защото ведньж на два дни не е ритьм, който да поддьржа лактацията и дори и да суче с този ритьм, спирането ще се получи от само себе си
Мисля, че сега е момента да ти кажа браво, за всички усилия, които положи около кьрменето. Излизаш достойно от кьрмаческата кариера и можеш да си горда от себе си
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #261 -:
март 06, 2012, 05:48:39 »
Капризче,
след изчерпателния пост на Ина, ще си позволя само следните 2 коментара:
1. Ако Ники те изцежда абсолютно до край, когато му даваш да бозае, а ти искаш по-бързо да спре кърмата, по-добре се цеди и му дай изцеденето. Като при цедене - НЕ цеди до край, а оставай по 30-40-50 грама (не зная колко мляко се събира) в гърдите. Може да пробваш и с листа от зеле, като не трябва да има зеле на зърната.
2. За стимулация на лактацията - ако искаш се свържи с консултант по кърменето...Може би с много усилия от твоя страна - цедене на 2часа през нощта, пиене на лактонен чай, ядене на овесени ядки, бадеми, супи, почивка...Не зная обаче дали си заслужава. В смисъл, че толкова усилия ще те съсипят физически, а твоето дете не спи по цяла нощ....Ще ти бъде изключително трудно.
Аз да се похваля, но ми намаля кърмата най-накрая. Последно цедях по 360-400мл
Не зная дали се регулира лактацията, защото вече не ходя на работа и не цедя, или пиенето на ibuprofen 800мг повлия на лактацията (извадиха ми 2 мъдреца на веднъж), но вече го няма това лудо напрежение в гърдите. И Леа като се нахрани и ако пробвам да изцедя (да видя колко има) - няма и 20грама - в сравнение с преди по 150мл. Най-накрая!
«
Последна редакция: март 06, 2012, 05:54:15 от Anichka
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #262 -:
март 06, 2012, 08:52:22 »
Мислех, че съм писала тук не явно съм се объркала и не съм
Ина, благодаря ти за признанието. Аз си знам колко ми костваха тези 8 месеца, но е приятно някой около теб да го оцени, особени при положение че дори близките ми не ме подкрепиха особено и от 40-тия ден на татък ми обясняваха че вече било време да го отбия и нямало смисъл от това кърмене. И без друго съм нямала достатъчно кърма, а и вероятно била нехранителна... И тези консултанти, които е консултирали, какво разбирали... Единствено Даниел винаги ме е подкрепял, за което съм му много благодарна
При нас кърменето окончателно приключи. Опитах се да стимулирам с цедене, ефекта беше никакъв и накрая просто си спря... Вече 3 дни не съм го кърмила и не усещам никакво напрежение в гърдите. Така че официално финиширахме с кърменето. Доволна съм и на малкото, което съм дала на детето си
За бъдещите кърмачки, които вероятно ще срещнат много от моите проблеми при кърменето искам да кажа, че с усилие и постоянство всичко се постига. На нас ни отне около месец да започнем да се кърмим нормално, но се получи и това е най-важното. Костваше ми много безсънни нощи, много цедене, много пиене на чай, ядене на какви ли не неща, но си струваше. За мен кърменето беше голяма победа и съм доволна от себе си че успях да я постигна
Активен
dodo23
«
Отговор #263 -:
март 19, 2012, 15:36:43 »
Имам усещането,че кърмата ми много намаля.Не знам дали да стимулирам или да оставя нещата на естествен ход.По-скоро имам желание да отбия преди лятото,но не искам да насилвам детето,ако не е готова.
Сутрин суче приблизително 30мин като постоянно сменя гърдите.Не знам след 10-тата минута какво намира,чувствам се като залъгалка.През нощта се събужда поне 5 пъти и всеки път я приспивам пак на гърда.
Мамите,които са отбили-споделете как премина този процес при вас?След отбиването децата спят ли по-спокойно?Това постоянно пробуждане не ми се вижда вече нормално.
Хапането,от което се оплаквах премина!Наистина се оказа период,но при нас близо двумесечен.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #264 -:
март 19, 2012, 21:51:11 »
додо, и на мен кърмата доста ми намаля преди малко повече от месец. И ние през нощта се будехме през час и все иска да суче, а гърдите ми според мен празни. Мислех си че нещо я "търмози" и ме ползва за успокоение повече отколкото че е гладна. Аз лично за себе си реших да не стимулирам а да оставя нещата да се развиват естествено. Сега малко се нормализираха нещата, кърмя вечер за заспиване и 1-2 пъти през нощта, но за закуска вече нищо не остава и затова я заменихме изцяло с "твърда" храна.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #265 -:
март 19, 2012, 23:06:28 »
Monikamaria изказвам и аз моето мнение...от това което ми обясни лекарката която ме изражда- останах с впечатлението че поемането на каквото и да е с кърмата и от плацентата не е с еднакъв ефект. Когато е в утробата майката наистина филтрира и ако не злоупотребява с нещо бебето може и да не се засегне. Докато с кърменето не е така...каквото ядеш това му и предлагаш. Но нещата вече не стоят както преди- вече много се говори за чистите храни и био храните и смея да твърдя че може да си намираш качествена храна на достъпни цени-просто трябва много четене в магазина и само да вмъкна че маята и содата и те са отбелязани с Е. Избираш простите неща избягваш шоколада сладоледа гледаш да си приготвяш повечето неща и ядеш само плодовете и зеленчуците в сезона За нитратите киснеш в топла вода белиш кората или оставяш 2-3 дена в хладилника. На ябълките задължително им махаш кората или купуваш от разни бабички. Ние с мъжът ми пътуваме доста и аз винаги гледам да си набавя нещо домашно.
Колкото до кърменето- започна да ми се превръща в голям кошмар. При нас е обратно - ядем твърда храна и после Нанииии с едни такива жални очи. Ако и предложа 20 пъти на ден ще си цокне. И поради тази причина имам кърма все едно имам новородено. На това отгоре ме и хапе ужасно и ми е много неприятен този процес обае тя не се усеща. Почти бях се наложила с 3 кърменията и започнаха да избиват кътниците и ела ни вижте. Единият път така ме хапеше натова отгоре беше се кротнала от един час да си цока и нямаше намерение да пуска и аз не издържах и я бутнах и какъв рев 2 часа рева и само наниии и това ставаше от 4 до 6 сутринта. От тогава поне като и кажа хапеш и пусни и знае. Но си мисля че е много зависима от това и съм решила другия месец да и купя един лак от тези за мазане на ръцете и така да се мъчим. Иначе за спиране съм чела за рицинус комунис 30 СН Просто при нас няма да се получи постепенно и ако я оставя сигурно ще ме търси до 5 годишна.
Активен
prety
Сватбар
«
Отговор #266 -:
март 20, 2012, 08:42:50 »
Dodo, на мен кърмата ми намаля след като пих антибиотиците,опитах се да стимулирам, но не се получи за съжаление
. Кърмя сутрин и през деня, но нямам за цяло хранене, затова додавам и АМ. Махнах и вечерното кърмене за заспиване преди 1мес някъде,защото нямах достатъчно кърма и тя цокаше по 1час, полу заспала след това започваше да реве. Сега мъжът ми я приспива вечер с АМ, ако аз я приспивам тя пак си търси и се ядосва,че недавам. Надявам се скоро да свикне вече. Аз спрях да кърмя през ноща към 10мес, просто вече не издържах, тя се будеше на ввсеки 1час. Като се събуди нощно време я гушаках,докато се унесе, но най-много помогна мъжа ми, защото като ме видеше мене и се ядосваше, че не давам да цока, а при него направо заспиваше. Така премахнахме нощното кърмене сега се буди понякога 2-3 пъти,понякога си спи цялата нощ до 6 сутрита. Като съм забелязала, че буденията са до към 12 след това си спи.
Успех с кърменето и се надявам това намаляване на кърмата да е само временно
Активен
leni_beni_
«
Отговор #267 -:
март 21, 2012, 11:53:35 »
Момичета имам въпрос .
Другата седмица трябва да замина по работа и няма да ме има 6 дни. С цедене вечер мисля, че ще оправям положението и няма да имам проблеми. Въпроса ми е дали след това ще мога пак да го кърмя . Нещо бях чела, че като спреш веднъж не било хубаво после пак, ама може нещо бабини деветини да са, не се сещам какво точно беше.
Гадно ми е сега, че така изневиделица ще трябва да стане
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #268 -:
март 21, 2012, 13:23:47 »
Диди, за отбиването не мога да ти помогна.
Момичета как разбирате, че ви е намаляла кьрмата?
Лени, сьс сигурност са бабини дветини, не виждам абсолютна никаква разумна причина да не можеш да си продьлжиш кьрменето като се вьрнеш. Като сьм те подхванала, я кажи вие колко кьрмения имате денем и нощем. Тьрся си база за сравнение.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #269 -:
март 21, 2012, 13:46:16 »
leni_beni_, бабини девитини са : казват, че после детето щяло да уручасва. Споеред мен ако много искаш ще може да продължиш да кърмиш, като в началото ще е понамаляла, но постепенно пак ще се стимулира кърма (моя приятелка лятото прекъсна за седмица да кърми 9 месечната си дъщеря, но после си продължи). Друг е въпроса, че твоят син е достатъчно голям - ти си преценяш!
prety, кърмата е намаляла и от това, че не се кърми нощем (тогава по - добре се стимулира), но предполагам, че успешно може да се кърми и само денем
m_eleva19, и моето момиче все ме дърпа и така си мисех, че до ученичка ще си изкара... сега ходя на работа и поне през деня пропуска, но вечер се буди по 2 пъти да си яде... Аз за себе си реших около Великден да отида на гости при нашите и с помощта на мам да я отбия, защото наистина само я дразня и изнервям малката - като ме няма по цял ден и си слуша гледачката и си яде добре и спинка много на обед , а с мен събота и неделя са нерви и безпокойство и надлъгване с какво да я занимавам, за да не суче постоянно. Мисля, че каквото е имала да получи от мен си го е взела и сега вече суква по съвсем малко и няма смисъл да продължавам. С какви хапчета се прекъсва кърменето, трябва ли да ходя на лекар да ми изпише или са универсални.
"След отбиването децата спят ли по-спокойно?Това постоянно пробуждане не ми се вижда вече нормално." додо, от моя приятелка разбрах,че нейното момченце много се е успокоило и укротило, когато е спряла да го кърми - бил е точно на 1 г, и първата вечер се пробудил 2 пъти, на втората веднъж и после си спал спокойно....
Да не излезе, че ви агитирам да не кърмите - напротив! Просто всеки случай е индивидуален. Моя приятелка добре е " дрисирала" детето си да суче само сутрин и вечер, през другото време той не търси, не се нерви, вечер спи... така бих кърмила 5 години, но когато аз самата съм допуснала детето ми да иска постоянно и отказа да се приема драматично и... сама съм си предопределила нещата.
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...