Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 01:46:43

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Всичко около кърменето - 3 "  (Прочетена 185675 пъти)

Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: септември 12, 2011, 00:20:19 »

И аз имам въпрос - тази тема нали е за кърмене?

matsinka, а защо искаш да отбиваш Вики? Ако ходенето на ясла е причината, смятам, че двете неща са съвместими. Все пак няма по цяла седмица да го държите там, без да го взимате. Честото будене е неприятно разбира се, но познавам и приятелски дечица на АМ, които се будят по 5-6 пъти на нощ - я за бутилка с мляко, я за водичка. Не мислиш ли, че е от зъбите? И нашият беше така, но сега се успокоиха нещата, след като излязоха кътниците. Като заспи към 22:30 ч. се буди да поцокне към 5:45-6:00 ч. някъде, което си е приемлива пауза, и после пак заспива. Към 8 ч. пак си цоква малко и окончателното събуждане е някъде към 9:30-10:00 ч. Но важно условие е да спи при мен, иначе буденето на всеки 15-20 минути ни е в кърпа вързано, но той много се върти в леглото и си мисля, че кошарата му е тясна.
Виж, ако не ти се кърми вече, давай смело и без угризения.
Аз лично ще чакам естественото отбиване на детето, когато и да се случи то.
Много харесвам тази статия по въпроса:
http://xedra.wordpress.com/2009/03/25/credo/
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #136 -: септември 12, 2011, 10:18:36 »

Скарлет, аз да благодаря за линка сьщо, не че не го знам, но ми го припомни и оная вечер бях изпаднала в някакви кризи, та набьрзо влязох в час, благодарение на тебе  give_rose give_rose give_rose

Мацинка  gu6
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: септември 12, 2011, 21:54:38 »

Прочетох статията и незнам какво да правя Мен определено вече ме тресат нервите като кърмя Направо ме стяга сърцето имам чувството че нещо ме души но малката въобще не  е готова да я отбия Тя като си мине 2-3 часа без да сукала и започва да нервничи и да ми дърпа блузата и просто си иска Да не говорим че вечер ми се буди по 4-5 пъти от зъбите и ако не е сукането не знам как ще се оправям Има ли нещо полезно и за отбиването Как трябва да стане Тя дали ще усети моите негативни чувстава и да се откаже А и то нейното не е сукане като децата Тя дръпне 1 минута и  апочва да се катери по мен да ме гази пък после от другата гърда па ме ухапе па се дупе изправя се въобще голям кошмар Даже и като много и се спи е така
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: септември 12, 2011, 22:10:35 »

При нас сукането беше се превърнало в същата драма, както е и при вас явно сега.
И аз се чудех как ще го отбия, тъй като Павел дори от бутилка не беше пил преди това. Отказваше да пие от шише вода, сок, АМ, абе всичко. Косите ми настръхваха за исълта за отбиването. Един ден ми писна от този цирк на дупене, цокване, въртене по корем и реших да  му направя АМ преди лягане. И познайте, за моя огромнаааааааа изненада  Oh my ... Oh my ... Oh my ... той изпи 180мл. без проблем от бутилката. Тогава се шашнах от него, тай не е пил от бутилка никога.. Изчаках още една седмица и пак го пробвах и той пак си изпи всичко, та искаше и още. След това започнах и като се будеше по два пъти на вечер да му давам да пие  АМ,  пак с огромния страх как ще заспи и дали ще заспи без цица. Но той явно Павко беше готов и пак шашна мама  smile.  Не можех да повярам, че толкова лесно и сякаш естествено се случи отбиването (предвид колко се вайках и страхувах).  Сега вече се будим към 5 сутринта за АМ, но напоследък и това будене взе да пропуска.

Та исках да кажа, малко се отплеснах, че ако ви е омръзнало и детето пие АМ, няма нищо лошо. Това ще е безпроблемно отбуване и за вас и за  бебето.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: септември 16, 2011, 14:36:46 »

Аз лично исках да отбия малкия по естествен път, но се наложи да пия хапчета и трябваше да спра с кърменето. Вече малко повече от месец не кърмя, но все още имам секрет в гърдите. Скоро ще се наложи да спра лекарството и си мислех за релактация. Ето и един линк http://www.llli.org/faq/relactation.html . Единственото сложно нещо ще бъде да накарам Фъстъка отново да захапе гърда. Някакви съвети ?
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: септември 16, 2011, 19:26:48 »

Мири,релактацията е дълъг и изтощителен процес,но ти със сигурност имаш потенциала и мотивацията да се пребориш с това.Аз лично се възхищавам на желанието ти да опиташ.
Допускам,че Фъстъка(много мило нарицателно*INLOVE*)не е забравил как се суче.
Опитай контакт кожа до кожа,предоставяй гърдата през ноща или веднага щом се събуди,когато е още леко унесен.
Имаш ли консултант под ръка?
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: септември 18, 2011, 00:03:43 »

Miri, и аз ти се възхищавам за желанието! Не знам как да ти помогна, може би наистина е хубаво да се чуеш с консултант. Невъзможни неща няма, стига мама и бебе да се чувстват добре от целия процес. Искрено ти желая успех!

А за писалите по-горе исках да кажа, че в кърменето сте двама, това е особен процес и всеки от кърмаческата двойка трябва да се чувства добре в него. Ако това не е така, тогава трябва да се мисли за нещо друго. Или за отбиване, или за консултант, който да помогне да се справите с дупенето и хапането. smile Моето дете също понякога се катери по мен, но на мен ми е по-скоро смешно, отколкото неприятно. А хапането слава богу го преодоляхме отдавна.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: септември 18, 2011, 07:54:06 »

Dodo, Scarlett, аз имах огромното желание да кърмя най-малко до годинка, но уви , правиш си планове, но става съвсем нещо друго. Знам, че 6 месеца , не са малко , но всеки път изпитвам вина, когато му предлагам АМ. Искам детето ми да получи най-хубавото. За релактацията смятам да започна в близките две седмици, когато се прибера. Имам близка консултант по кърмене от ЛЛЛ и смятам да се обърна към нея.
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: септември 18, 2011, 08:20:00 »

Мири,стискам палци!Дръж ни в течение! give_rose
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: септември 18, 2011, 20:03:32 »

Miri, и аз стискам палци и ще следя с интерес. Но не забравяй, че най-доброто за твоето бебе е усмихната и спокойна мама. Няма за какво да изпитваш вина, не си се разболяла нарочно все пак. Горе главата!
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: септември 19, 2011, 00:03:50 »

Scarlett, Flower благодаря ти,че се включи.

Много си права,по принцип нямах намерение да го отбивам още,както бях писала и яслата е една от причините.Другите две са,че ме приеха и октомвки почвам магистратура.А до месец ще трябва да се върна и на работа(която за съжаление е с нефиксирано раб.време -един път 16 часа,друг път 10часа).Помощ ще имам само през октомври,а дреб почва ясла на 1 ви декември най-рано и просто няма как да успявам.
Има и още нещо,незнам как е при вас,но понеже ние много често пътуваме големи разстояния Германия-България-Румъния и т.н. и ми е много трудно да го кърмя в колата.Чесно казано едва го удържам в ръцете ми.След 2 дни път,после  2 дни имам мускулна треска.Той не иска да стои в скута ми,постоянно се разхожда и между временно иска да го кърмя.За сега успявам да го приспа на ръце с песнички и го кърмя само вечер по 3-4 пъти.
m_eleva19 ,при нас е точно така както го описваш вече 3 месеца.И до скоро го кърмих на всеки 3 часа през деня и отнемаше по 1 час,защото както казваш се катери и играе вместо да суче.
Miri, по твоя въпрос за съжаление не мога да ти помогна,но щом имаш желание,значи ще успееш!Както казва Scarlett обаче няма за какво да изпитваш вина.Вярно е ,че всеки иска най-доброто за детето си,но какво по-добро от спокойна и любяща мама?
« Последна редакция: септември 19, 2011, 00:05:52 от matsinka » Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: септември 21, 2011, 10:02:12 »

Мири, успех с релактацията.

Роси, не обтривай зърната, дори няма нужда да ги мажеш с каквото и да било. Болка ще има единствено, ако малчо не суче правилно, но ти веднага ще го махаш от гърдата и ще го поставяш пак.

Ечи и другите, които имат болки в гърлото, а кърмят - гаргара с чай от цвят на лайка!!!
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: октомври 07, 2011, 21:55:08 »

След като родих цикъла ми се възстанови на 4-я месец!Само един цикъл и спря.Чела съм достатъчно за да знам,че аменореята е нормална при кърмачки,но се чувствам странно в тази ситуация.Стигнах до там да си купя тест за бременност,и нон-стоп съм в очакване....
Споделете как е/беше при вас.

Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #148 -: октомври 07, 2011, 22:19:23 »

Абсолютно по сьщия начин  pardon

Активен
Поли
Професор
Публикации: 464

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: октомври 08, 2011, 08:41:32 »

Диде аз имах цикъл (ако може да се нарече така понеже беше само ден-два) чак осмия месец, иначе Септември , т.е 9-я ми дойде нормален 5 дневен цикъл. Сега ще видим този месец как ще е:)Не се притеснявай-напълно нормално е да е нередовен и въобще да липсва, особено ако се кърмите много- както е при нас:)
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: