Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 22:29:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбени фотографи  (Прочетена 175543 пъти)

mralien
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #405 -: януари 20, 2012, 02:09:40 »

Тази тема винаги и е била малко "рекламна" но в последните няколко страници е направо като пощенска кутия след отпуск - яко спам! biggrin
Преди 3-4-5 години мненията "със съвети от професионалистите" се триеха за реклама, темата редовно се затваряше за "професионални" спорове, но сега явно има нова визия. fool
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #406 -: януари 20, 2012, 07:35:21 »

По-добре така, отколкото до се дъвчат две имена на фотографи и да се коментират цените като тези по рафтовете на Билла или Метро. Високо квалифицираните услуги изискват и малко предварителна подготовка на клиента. На мен също са ми интересни доста неща, човек не може всичко да знае. Цифровизацията на фотографията доведедо тези процеси.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #407 -: януари 20, 2012, 09:12:19 »

Искам да кажа, че въпреки че моята сватба мина, аз продължавам да си чета форума. В тази тема съм писала и преди и смятам, че няма лошо в това професионалистите да се включват неанонимно, защото това е по-добре, отколкото да се регистрират като мними булки и да ръсят самореклама. beating beating Освен това, щом са се регистрирали легално като професионалисти, защо пък да не се включват в темите. Това, че пишат в тази тема, не мисля, че е продиктувано само от користната цел да пускат стръвта и да чакат някоя рибка да се хване fish fool За себе си мога да кажа, че и преди да прочета тази тема, когато срещнах например името на Делийски, Влади Балевски или Стянов или някой от другите неприкрити професионалисти тук, аз още на момента погледнах профилите и сайтовете им. Тези неща се виждат и без да пишат точно в тази тема. Това, че споделят опит и ценни съвети, не мога в никакъв случай да го приема за лошо нещо, а напротив - някои дори споделят доста тънкости, които някой може най-спокойно да изкопира, но те очевидно не се притесняват от това.

Бояне, имам хубаво мнение за теб и работата ти.  Не, че  другите професионалисти тук не ме впечатляват, но просто за тях съм писала и преди и не искам да пълня темата с повтарящи се неща pleasantry Не съм виждала сайта ти, когато търсех фотограф, но трябва да ти кажа, че като разгледах и всичко ми хареса - снимките,портфолиото, информацията за теб и съветите, които си споделил там. Много се впечатлих, наистина good

Стоянов, goodpost Съгласна съм с теб и за обработката на снимките, и за Боян!

Делийски,, според мен това, което каза, че следващите няколко страници ще стане интересно, беше много вярно good Честно казано не мисля, че човекът, който се опита да те оплюе успя да постигне целта си, а напротив girl_wink

Боян, Стоянов, Делийски, Балевски - Благодаря ви за ценните съвети, не само тук, а и в другите теми Bravo judges Желая ви много успех! Надявам се, че няма да се омъжвам пак, но определено смятам да си подаря една късна следсватбена фотосесия някой ден, така че може и да имам шанса да се запознаем лично с някой от вас give_rose

Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #408 -: януари 20, 2012, 13:37:10 »

Nobody, ако си професионалист си добре дошъл да се представиш с истинското си име преди да квалифицираш хората, които имат доблестта да дават съвети с реалното си име. съветите, които ти окачествяваш като реклама и спам са изключително полезни по един или друг начин за бъдещите булки, а в дискусията и спорът се ражда истината.
в други теми пишат открито агенции, оператори, дж-и, фирми за дреболиики и т.н. предпочитам тези хора да се представят под името на бизнеса си, отколкото като мними булки...
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #409 -: януари 20, 2012, 18:33:46 »

theone сватбеният бизнес е сезонна работа - 6 месеца в годината. През останалото време и през делничните дни повечето професионалисти  имат други сериозни професии.  Някои имат подписани анекси към трудовите си договори, че не може да снимат примерно сватби, да работят втора работа и т.н. Пазарът на сватбени услуги е толкова малък като обем и печалба, че не е възможно изхранването само с тази дейност. Понякога съществува обективна невъзможност да се присъства с име на фирма или физически субект. Поради факта, че не се издават счетоводни документи, че не се плащат авторски права на каквото и да е било е по-добре да не се присъства с името на фирма примерно.
 Според мен не е редно присъствието с истински имена на личност или фирма, това си е голяма доза  реклама.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #410 -: януари 20, 2012, 20:20:54 »

Pachoran, точно така се отсява кой наистина се занимава с тази дейност професионално и кой го прави аматьорски помежду другото, като втора, трета, пета работа... също кой приема фотографията като сериозна професия и кой като извънкласно занимание. мисля, че е излишно да казвам, че разлика в крайният продукт ще има
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #411 -: януари 20, 2012, 20:39:25 »

theone основен белег, че някой се занимава професионално е фирмена регистрация, патент или данъчна декларация. Като човек живеещ извън страната си запозната добре. Всичко останало е ала-бала. Оборотът от сватбени услуги е много малък и недостатъчен за съществуването на работещ в този бранш, било то професионалист или занаятчия. За това ви обслужват примерно доктори, собственик на фирма за надгробни паметници, търговски представител на козметични продукти, автомонтьор и т.н. Част от добрите да кажем в този бранш упражняват подобни професии. Нямат друг избор при това налично количество сватби и цената им. За това в този бизнес всеки се занимава във всичко, за да има по-голям оборот и съответно печалба.
Активен
Влади Балевски
Сватбар
Публикации: 158

« Отговор #412 -: януари 20, 2012, 20:59:54 »

theone основен белег, че някой се занимава професионално е фирмена регистрация, патент или данъчна декларация.

Нямат друг избор при това налично количество сватби и цената им. За това в този бизнес всеки се занимава във всичко, за да има по-голям оборот и съответно печалба.

Някой си имаме регистрирани фирми за фотографски услуги, плащаме си на счетоводители, за данъци, осигуровки... занимаваме се с фотография само (макар и не само сватбена), за това не ни укорявайте, че цените ни са били високи (по-скоро са ниски, заради колегите от сивия сектор и мисленето на хората в България - колеги, а и клиенти дори).
Активен
Natito
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #413 -: януари 22, 2012, 13:51:36 »

Здравейте,тука се е разразил един спор между професионалисти smile.Поне 4-ма както виждам от профилите и коментарите,но не виждам много други имена.Които не са се регистрирали още, за да може ние клиентите да сондираме повече мнения.Каква е причината? 
Активен
Queen
Новак
*
Публикации: 8

« Отговор #414 -: януари 23, 2012, 10:16:46 »

Здравейте!Ако може някой да ми препоръча фотограф от Бургас.Може и на лични да ми пуснете координати.Благодаря. smile
Активен
Влади Балевски
Сватбар

« Отговор #415 -: януари 23, 2012, 12:01:06 »

Ако може някой да ми препоръча фотограф от Бургас.

Калоян Спасов е много добър!!! good
Активен
la_stellina
Регистриран

Публикации: 5

Love is all around

« Отговор #416 -: февруари 01, 2012, 02:06:52 »

Здравейте,

аз съм нова във форума и съм в процес на търсене на фотограф, както и на всички други елементи от сватбената подготовка.
Прочетох съветите, които професионалистите са дали, като помощ при избор на фотограф (За което им благодаря smile
Тъй като, съм харесала снимките на един фотограф, за когото никъде из форума не видях мнение и затова, ако някой е запознат със работата му  бих му била благодарна,ако сподели впечатленията си. smile Фотографът се казва Симон Вартерян.
Благодаря smile
Активен
Влади Балевски
Сватбар

« Отговор #417 -: февруари 01, 2012, 09:25:35 »

Тъй като, съм харесала снимките на един фотограф, за когото никъде из форума не видях мнение и затова, ако някой е запознат със работата му  бих му била благодарна,ако сподели впечатленията си. smile Фотографът се казва Симон Вартерян.
Благодаря smile

Много е добър и като фотограф, и като човек. С много опит не само като сватбен фотограф, вкл и работа в студио (което малцина от сватбените фотографи в България умеят).
Уточни кой от екипа му ще снима, ако той е зает или го ангажирате за пакета с двама фотографи.
Активен
juliet
Любопитен
*
Публикации: 34

« Отговор #418 -: февруари 03, 2012, 13:23:14 »

Вижте се задължително с него и тогава мислете тъй като има малко по-остро чувство за хумор и не на всеки би му понесло smile
Активен
shorty
Ентусиаст
**
Публикации: 103

Моят сватбен албум

« Отговор #419 -: февруари 03, 2012, 23:19:25 »

Момичета, моля ви помагайте! Трябват ми отзиви за фотографа Минко Михайлов от Пловдив (http://www.minkomihaylov.com/). От часове ровя из форума и не намерих никакво мнение за него, само една булка пише, че го е ангажирала. Търсачката също не връща нищо  crazy Препоръча ни го наш приятел, също фотограф, с когото се познават. Разгледах и сайта, изглежда добре, но ми се искаше и някакво мнение от първа ръка...  blush Някой да е ползвал услугите му или поне да е чувал нещо от приятели?
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: