Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 14:42:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбени фотографи  (Прочетена 175462 пъти)

milinkata
Любопитен
*
Публикации: 32

« Отговор #360 -: януари 13, 2012, 17:34:23 »

А дали някой може да сподели впечатления от фотографа Бони Бонев?
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #361 -: януари 13, 2012, 17:55:02 »

Аз мога. Бони е от отбора на професионалистите, добър е. Има специфичен стил на работа. В случая това е по-важно за теб. Бони снима предимно сватбена фотожурналистика. Това е стил особено популярен в Америка, Австралия и U.K. Но темата е много дълга, има постове относно тези стилове много назад. Ако някой се интересува ще пусна линк към темата.

Стносно питането на Ариел - няма правила, нищо не сте задължени. Отивате на срещата и споделяте каквото сте преценили. Поставяте си условията. Какво да носите и какво не - това е по ваша преценка.
Активен
Влади Балевски
Сватбар
Публикации: 158

« Отговор #362 -: януари 13, 2012, 18:54:55 »

Мисля, че тук най-точно отговарям на много от дискутираните въпроси:
http://www.youtube.com/watch?v=zE1-FTbKfV4&feature=player_embedded
Активен
Hecate
Професор
Публикации: 441

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: януари 13, 2012, 19:18:39 »

Все още цената ми е по-ниска от необходимото, но я съобразявам и с пазара. Но Ви разбирам, че не всеки може да задели толкова пари, ако и да му се иска (отделно, че все още много колеги необосновано подбиват цените и с това объркват клиента и представите му)
Въпреки това, вече четвърта година ще започна да снимам в екип, не сам, защото моето разбиране за сватбена фотография и това, което искам да оставя на клиента за цял живот включва заснемането на цялото събитие от двама фотографи (в Гърция има екипи, където ходят и по 4-5 колеги да снимат на една сватба). В предимството на двамата фотографи няма да убеждавам никого сега, но ще спомена, че е важно както паралелното отразяване на подготовката на булката и на младоженеца, неговото отиване при кумовете и пристигането при булката; така и при фотосесията - за едно и също време двете гледни точки дават по-голям и разнообразен материал; за двете гледни точки при ритуалите в гражданското, църквата и в ресторанта - няма да говоря, може да погледнете на сайта ми).

Само ще покажа една снимка да се видим предимството на двете гледни точки (един и същ момент, без да ми позират младоженците) - два различни резултата от двамата фотографи:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150389577308598&set=a.10150264482368598.332368.251068613597&type=3&theater

Извинявай, че се връщам толкова назад в темата smile Не мисля, че някой може да оспори предимството на двете гледни точки или красотата на работата Ви. Вие определено бяхте първият ми избор за фотограф smile Много се радвам на съветите, които давате тук на булките. Също така много се радваме, че се съобразявате с пазара, защото съм съгласна, че работата Ви е реално  неоценима, ако си говорим за емоция. Но за съжаление живеем в т.нар. пазарна икономика и момичето преди мен е отбелязало, че няма как да задели n броя средства, при положение, че нейният труд не е адекватно оценен. И аз не считам, че при положение, че съм завършила Първа английска, говоря два езика и съм завършила право, което си е 6 години учене с изпитите, стажувала през цялото време, заслужавам това, което получавам, а аз работя по специалността си, но пазарна икономика... Така че спорът тук е излишен - относно колегите, които подбиват цените... не мислите ли, че много булки разчитат на тях, за да имат някакви снимки от събитието си, пък били те и по-далеч от техните представи?
Иначе в момента тайничко стискам палци да успея да събера след сватбата за фотосесията на мечтите. Надявам се тогава да се чуем пак.
Активен
Влади Балевски
Сватбар
Публикации: 158

« Отговор #364 -: януари 13, 2012, 19:31:22 »

Иначе в момента тайничко стискам палци да успея да събера след сватбата за фотосесията на мечтите. Надявам се тогава да се чуем пак.

Жена ми е музикант - свири и преподава уроци. Двете ми деца са в музикалното училище (инструментите им струват не по-малко от хубавите фотоапарати). Знам какво е да учиш и полагаш неимоверни усилия от най-ранна възраст, а после трудът ти да е обезценен. Живеем в България, уви. Както в интервюто споделям - в Америка с 20 сватби на година живее цялото семейство, а тук с 50 не можем. Но да не сравняваме двата свята.

Аз имам и алтернативен вариант в офертата, където предлагам срещу пакетната цена един фотограф да отрази сватбения ден, а в отделен ден аз лично да заснема цялата фотосесия с помощта на колегата.
Варианти винаги има. Изберете си фотограф, коментирайте желанията и възможностите си - хора сме, винаги има начин да се намери баланс. Но сватбата няма как да се върне после и някои неща да се повторят (виж - за фотосесия след сватбата съм с две ръце ЗА).

Не квалифицирам колегите, които работят на по-ниски цени като неопитни или непрофесионалисти. Просто гледайте повече портфолиа, осъществете не две и три срещи с различни фотографи (имате женска интуиция, предполагам - ще усетите човека срещу себе си), вижте с каква техника разполага, колко години опит има зад гърба си, до колко е креативен и има собствен стил.
Има доста талантливи фотографи, които искат да намерят своето място и търсят своя стил - сигурен съм, че ще намерите такива. Ако не успеете - пишете, ще ви насоча към такива.

След години няма да си спомняте дали сте дали 100-200лв повече или по-малко, а само ще гледате отново и отново сватбените си снимки и ще се връщате в спомените си към този ден.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #365 -: януари 13, 2012, 19:32:22 »

Аз бих прочела, предварително благодаря!

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,15003.msg396407.html#msg396407

Много е назад в старата тема. виж постовете по средата.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #366 -: януари 13, 2012, 20:37:05 »

Hecate  всичко опира до манталитета на човек на първо място, на второ - правилно преразпределение на основните пера в бюджета на сватбата. Казвам го в смисъла, че винаги може да постигнеш това, което искаш с компромиси при други неща. Преразгледай перата на бюджета си и ще видиш, че можеш да отделиш средства за добър фотограф. Човек като теб завършил толкова престижни учебни заведения трябва да е на ясно, кои са приоритетите в избора, кое е красиво, кое е задължително като условие..... Цената на фотографската услуга варира между 5 и 10 % от бюджета на една сватба. Не е много, не е и малко. Евтино винаги можеш да си купиш или наемеш. Всичко е въпрос на разумни мисли и действия.
Активен
Hecate
Професор
Публикации: 441

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: януари 14, 2012, 00:41:43 »

Считам, че бюджетът ми е доста добре и разумно разпределен, просто не е разтегателен и никъде не видях да съм твърдяла, че ще наема лош фотограф или такъв, който не харесвам или не оценявам, напротив... винаги ще наема човек, на който се възхищавам. Ти самият говориш за проценти от общия бюджет, съответно приемаме, че всяка от нас има такъв.
Просто ми се стори достойно да защитя позицията на девойката, тъй като споделям мнението й pleasantry

А иначе съжалявам, че ще го кажа, но темата с "единствения и най-щастлив ден в живота ни, който няма да се повтори" е малко преекспонирана и то именно от хората, които професионално се занимават с това. Ако вярвах, че това е най-щастливият ден в живота ми, по - добре изобщо да не се омъжвам. Хората се женят, за да прекарат живота си заедно, а не заради този ден и тази сватба. Те се женят, защото вярват, че предстоят много хубави и изпълнени с щастие дни. Снимките остават, това е много важно, но в същото време може да преживеят още стотици вълнуващи мигове, които никога да не останат запечатани. Дори едни от младоженците от клипчето, постнато от Влади Балевски споделят, че са се забавлявали много повече на следсватбената фотосесия, отколкото на сватбата, защото е бил ден само за тях двамата и това не е техният сватбен ден, просто още един начин да са двамата заедно. С една дума може да съм романтична, но аз вярвам в нашето "happily ever after".
Активен
la_stellina
Регистриран

Публикации: 5

Love is all around

« Отговор #368 -: януари 14, 2012, 00:56:44 »

Здравейте,

Бих искала да ви попитам дали имате впечатления  работата на фотограф Симон Вартерян?

Благодаря smile
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: януари 14, 2012, 02:24:39 »

Много благодаря на всички изразили мнение по моя въпрос. Наистина ми се искаше да знам мнението на професионалистите, а и смятам, че бъдещите булки ще имат полза да знаят как да подходят и колко наистина си заслужава да се подготвят.

ivailogeorgiev, уважавам мнението ти, но искам само да кажа, че не съм съвсем съгласна, че без никаква подготовка може човек да придобие представа за това какво иска наистина. Че в днешно време дори като ходя на лекар попрочитам малко, за да знам за какво да питам и какво да говоря (използвам твоя пример с лекарите). А в България специално направо си е наложително човек да чете и да се подготвя, за да не попадне в черната статистика - влез в темата за бебетата и лекарите да видиш за какво става въпрос. Същото е и с фотографите, операторите и т.н. Как иначе ще отсеем професионалистите от другите? Портфолиата са много хубав начин и много ги ценя. Но за мен да чуя мнение от човек, който е ползвал услугите (и не само от форума) и една лична среща с човека са също така ценни. Когато се подготвях за сватбата ми изгледах сума ти снимки от интернет, български и чуждестранни и благодарение на тях оформих собствено мнение и желания. Иначе ако бях просто отишла всичко, което ми кажеха и предложеха щеше да ми се стори ок, защото не знам по-добро.

Много ми допадна интервюто с Влади Балевски, човекът го е обяснил много простичко и ясно. Ако сега бях начинаеща булка това видео би било перфектното начало за въведение в света на сватбената фотография. Смятам, че бъдещето на българската фотография за истинските професионалисти е светло.
« Последна редакция: януари 14, 2012, 02:28:25 от Ariel » Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: януари 14, 2012, 10:58:14 »

Много се радвам,че вече си имаме фотограф  danceg  избрахме си Минко Михайлов,това беше първия и последния фотограф с който се срещнахме,прекрасен човек  girl_wink
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: януари 14, 2012, 11:07:38 »

Много се радвам,че вече си имаме фотограф  danceg  избрахме си Минко Михайлов,това беше първия и последния фотограф с който се срещнахме,прекрасен човек  girl_wink
Честито!  good Добър избор! Определено ще останете доволни!  good
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**
Публикации: 86

« Отговор #372 -: януари 14, 2012, 12:33:14 »

Много благодаря на всички изразили мнение по моя въпрос. Наистина ми се искаше да знам мнението на професионалистите, а и смятам, че бъдещите булки ще имат полза да знаят как да подходят и колко наистина си заслужава да се подготвят.

ivailogeorgiev, уважавам мнението ти, но искам само да кажа, че не съм съвсем съгласна, че без никаква подготовка може човек да придобие представа за това какво иска наистина. Че в днешно време дори като ходя на лекар попрочитам малко, за да знам за какво да питам и какво да говоря (използвам твоя пример с лекарите). А в България специално направо си е наложително човек да чете и да се подготвя, за да не попадне в черната статистика - влез в темата за бебетата и лекарите да видиш за какво става въпрос. Същото е и с фотографите, операторите и т.н. Как иначе ще отсеем професионалистите от другите? Портфолиата са много хубав начин и много ги ценя. Но за мен да чуя мнение от човек, който е ползвал услугите (и не само от форума) и една лична среща с човека са също така ценни. Когато се подготвях за сватбата ми изгледах сума ти снимки от интернет, български и чуждестранни и благодарение на тях оформих собствено мнение и желания. Иначе ако бях просто отишла всичко, което ми кажеха и предложеха щеше да ми се стори ок, защото не знам по-добро.

Много ми допадна интервюто с Влади Балевски, човекът го е обяснил много простичко и ясно. Ако сега бях начинаеща булка това видео би било перфектното начало за въведение в света на сватбената фотография. Смятам, че бъдещето на българската фотография за истинските професионалисти е светло.

Отговора ми е обобщен и  не исках излишни "спорове".Не съм визирал конкретно никой -просто исках да подчертая ,че решението за наемане на фотограф  е един вид покупка или получаване на каквато и да е услуга от нашият живот-било при лекаря ,при адвоката,при автомонтьора и прочие.Цяли науки и фундаментални дисциплини се заниват с тази част от човешкото поведение .
Благодаря ,че все пак съм предизвикал интерес и е прочетено моето мнение толкова късно през нощта.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: януари 14, 2012, 12:51:46 »

Привет! Никоя дискусия не е излишна стига да е водена на ниво и хората да уважават взаимно мненията си! А както казах, аз уважавам твоето.  smile И когато човек пише от чужбина може наистина да се получат такива късни мнения!  blum

Попаднах на една много интересна статия, която не е нова, но все пак е доста актуална и разбира се веднага се запитах дали и кога такава ситуация може да се случи и в България?

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/6263595/Couple-sue-wedding-photographer.html

Или съм прекален оптимист?

И забележете как двойката е била посетила 11 изложения, за да изберат фотограф. Значи дори и с подготовка и обикаляне и гледане на портфолиа пак може нещо такова да се случи...

Read
« Последна редакция: януари 14, 2012, 12:59:09 от Ariel » Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #374 -: януари 14, 2012, 13:27:43 »

Интересна случка, но не е характерна за нашите ширини. Нямам спомен младоженци да ходят на изложение и да договарят там услугите и покупките. Но провали винаги има , от технически или чисто субективен характер. Аз самият съм потърпевш на подобен провал при снимките на моята сватба. С оглед на това да сваля бюджета под влияние на съвет от мой приятел абсолютен професионалист и пионер в направата на сватбен филм, аз наех брат му за фотограф. Последният даже не снима със свой апарат, а с апарат на приятел. В резултат на неправилно поставяне на обектив при смяна на обективите всички снимки останаха без фокус. Всички ! Та си нямам снимки от сватбата, не съжалявам, вече съм разведен - казано в кръга на шегата.
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: