Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 14:48:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбени фотографи
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбени фотографи (Прочетена 175471 пъти)
dobriansky
Регистриран
Публикации: 2
Отг: Сватбени фотографи
«
Отговор #285 -:
януари 09, 2012, 23:54:48 »
Факторът "финанси" не го одумваме в момента - идеята е всеки сам за себи си да обмисли границите и бариерите, които сам си слага. Не е и необходимо да напишете тук какви са те. Според мен, идеята е всяка двойка бъдещи младоженци да обмисли очакванията си за фотосесията и като я одумва с фотографа да се изясни всичко доста по - прецизно, за да не се губи от ценното време в деня на сватбата ...
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #286 -:
януари 10, 2012, 00:15:46 »
Най -после някой да разбере смисъла на усилията ми !
Hecate
Активен
miauka
Сватбен ГУРУ
"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"
«
Отговор #287 -:
януари 10, 2012, 00:29:42 »
Deliysky
на мен твоята провокация много ми харесва
Когато си избирах сватбената рокля се спрях на моята защото беше точно това което исках но имаше и една ГОЛЯМА цепка по целия десен крак
и веднага си помислих "ще станат много хубави снимки".Когато се видях с моя фотограф му казах че не искам нещо по-разчупено на него много му допадна
Моя младоженец беше на същата вълна
Всеки има право на избор,това е вашата сватба,но аз съм на 22 години и исках тези снимки да запечатат младешкото и някой ден на го показвам на внуците каква баба имат
Не е от най-провокативните, но мисля че е в границите
Прикачвам няколко снимки от нашата сватба
svatbatani.JPG
(25.08 KB, 272x396 - видяно 2856 пъти.)
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #288 -:
януари 10, 2012, 00:41:45 »
Цитат на: dobriansky в януари 09, 2012, 23:14:07
Второто ми питане е: Защо не сте склони в действителност, а само на приказки, за следсватбена фотосесия???
Защото финансите ни бяха опънати до немай къде след сватбата ни, която беше точно това, което искахме, ни повече ни по-малко. И не, не може да не си говорим за финанси, когато говорим за фотограф, оператор и каквото и да било друго за сватбите ни. Можем да си пускаме много красиви снимки за това какво искаме и не искаме, но накрая пак кацаме в реалността - с реални финансови възможности, ресурси, идеи и капацитет (бил той емоционален, физически или психически).
Активен
Боян Павлов
Любопитен
«
Отговор #289 -:
януари 10, 2012, 03:10:15 »
Hecate,
искам да ти дам приятелски съвет, от позицията на човек със семейство и дете...
Написала си, че организираш сватбата си, за да направиш щастливи близките от семейството си...
Това е много тъжно Hecate, сватбата е ваше събитие, на теб и твоя съпруг, то е само за вас, и щастливите хора трябва да сте вие. Всичко друго е на заден план.
Няма такъв филм, че трябва да се съобразяваш с някой, важни сте единствено вие и вашето мнение.
Казваш, че майка ти е надула главата с мрънкане и си се натоварила... ами, мисли малко!
Може и да си свикнала да приемаш волята на родителското тяло, но е крайно време да проумееш, че това е грешно и е въпрос на време да поемеш огромни негативи от това.
Имай пред вид, че днешното мрънкане да не ти се мотае фотограф, докато се обличаш, утре прераства в дебели съвети как да си гледаш детето. Майка ти никога няма да е доволна, нито ще успееш да и угодиш.
Крайно време е да вземеш нещата в свои ръце и да поемаш съвети и мнения само от съпруга си - човекът, който ще се грижи за теб до края на живота ти и ще бъде баща на твоите деца
Активен
Боян Павлов
Любопитен
«
Отговор #290 -:
януари 10, 2012, 03:29:11 »
И още нещо към всички булки.
...тегнат тонове събирано с месеци и изкуствено създавано напрежение и още толкова очаквания и предразсъдъци...
Hecate го е казала за нея, но важи за много булки.
Именно това е един от най-големите проблеми на българската булка - съобразява се с мнението на околните и най вече на близките роднини...
Хей, събудете се, живеем вече в 21-ви век.
Събитието си е ваше, не се съобразявайте с никой.
Всяко едно съобразяване си остава за ваша сметка и съзнателно или подсъзнателно му изяждате дебелия край.
Излезте навреме от зоната на клишетата и изкуствено насажданите правила за "морал" и традиции.
Бъдете себе си, провокирайте живота СЕГА, за да не влезете преждевременно в зоната на стоте долара
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #291 -:
януари 10, 2012, 03:33:47 »
Боян - рядко, но качествено! Прав е слушайте....... себе си, сърцето си и половинката си. Ооо да, знам как ще ме опонирате, трудно е, не може, родителите плащат, ама те се сърдят. Някой правят циркове и театри, абе цели постановки да кажем, рев , сълзи, та чак припадат
. Знаете ли, има си решение. В политиката има една много удобна и мръсна дума - казва се дипломация.Решава много големи проблеми!!!
Иначе ви очаква това:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,24162.0.html
Активен
Tinkerbell
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #292 -:
януари 10, 2012, 05:25:44 »
Може и малко да излизам от темата за фотографията, но искам да вметна, че има моменти, в които ти се струва, че наистина правиш сватбата за хората. Няма начин да не се съобразиш с нечии (не казвам всички) капризи и искания, няма начин да не угодиш на родители и близки. Всеки повтаря: "Това е Вашия ден", но е масова практика на сватбата да присъстват разни роднини, поканени от родетелите, с които младоженците почти не се познават.
И тактиката "прави каквото си искаш, защото това е Вашия ден" не винаги сработва, срещайки неодобрителните погледи на най-близките си. Мога да дам пример как на моята сватба свекърва ми твърдо беше "забранила" да има сваляне на жартиер. Все пак аз реших да правя каквото си искам и се получи следната ситуация. Ди Джеят го обяви, за да могат момчетата да се наредят. Свекърва ми дойде при мен и ми каза: "Аз излизам вънка да пуша, понеже не мога да гледам подобни простотии, като свършите, елате да ме извикате, за да вляза." Ами бях в кофти настроение поне час след това, колкото и да се насилвах да не се ядосвам.
Относно фотографията - естествено, че всеки иска нещо различно, нестандартно и провокативно. Ние постъпихме по следния начин - в самия ден си имахме фотограф, който ни направи "стандартните" снимки, имахме "стандартна фотосесия". А няколко дни след сватбата си направихме следсватбена фотосесия, само двамата с младоженеца, където вече реализирах голяма част от идеите си (говоря в единствено число, понеже младоженецът не се вълнуваше особено дали ще имаме нестандартни снимки
). Аз лично съм с две ръце "ЗА" следсватбена фотосесия по редица пречини:
1. Вече го няма напрежението заради фактори като време, гости, събития, графици, който трябва да се следват и можете съвсем спокойно да се отпуснете. Обикновено такива фотосесии започват със стандартни снимки, а като свикнете с фотографа и фотоапарата вие решавате до къде бихте стигнали. Разполагате с достатъчно време да се снимате по всякакъв нестандартен начин, който ви дойде на ум.
2. Не мога да се съглася, че това е толкова голям разход. Следсватбената фотосесия е доста по-евтина от тази в деня на сватбата. Освен това младоженците получават сватбените си подаръци обикновено "в плик", а това е един страхотен първи подарък, който могат да си купят.
3. Вярно е, че голяма част от мъжете не са фенове на подобни фотосесии, но бъдете сигурни, че в един момент ще се отпуснат. Аз на моя мъж му казах, че не е нужно да се снима по начин или на места, които не иска. Достатъчно е само да присъства зад кадър и да застава пред обектива, кгато сметне за добре. Като краен вариант аз имам доста повече снимки от него, но и имаме достатъчно общи, който са страхотни.
Активен
Снимай ме
Новак
Публикации: 12
«
Отговор #293 -:
януари 10, 2012, 07:30:21 »
Делийски, четеш моя коментар избирателно. Прав си, че не знаем какви точно са емоциите на младоженците, въпросът е дали те искат да ги запечатат на снимка. Ако искат, те ще си кажат и фотографът трябва да се опита да направи всичко възможно да ги изпълни.
Да цитирам една мисъл на Стийв Джобс, която прочетох наскоро и отразява позицията ми по темата - "I want to be much better. I don't care about being different."
Фотографията трябва да отразява хората такива каквито те са - естествени, без заучени пози и фалшиво актьорстване. Провокацията заради самата провокация ми се струва безсмислена и излишна.
П.С. Като се замисля никой не показа еротична фотосесия на младоженец ...
«
Последна редакция: януари 10, 2012, 07:35:07 от Снимай ме
»
Активен
Hecate
Професор
Отг: Отг: Сватбени фотографи
«
Отговор #294 -:
януари 10, 2012, 12:22:37 »
Цитат на: Боян Павлов в януари 10, 2012, 03:10:15
Hecate,
искам да ти дам приятелски съвет, от позицията на човек със семейство и дете...
Написала си, че организираш сватбата си, за да направиш щастливи близките от семейството си...
Това е много тъжно Hecate, сватбата е ваше събитие, на теб и твоя съпруг, то е само за вас, и щастливите хора трябва да сте вие. Всичко друго е на заден план.
Няма такъв филм, че трябва да се съобразяваш с някой, важни сте единствено вие и вашето мнение.
Казваш, че майка ти е надула главата с мрънкане и си се натоварила... ами, мисли малко!
Може и да си свикнала да приемаш волята на родителското тяло, но е крайно време да проумееш, че това е грешно и е въпрос на време да поемеш огромни негативи от това.
Имай пред вид, че днешното мрънкане да не ти се мотае фотограф, докато се обличаш, утре прераства в дебели съвети как да си гледаш детето. Майка ти никога няма да е доволна, нито ще успееш да и угодиш.
Крайно време е да вземеш нещата в свои ръце и да поемаш съвети и мнения само от съпруга си - човекът, който ще се грижи за теб до края на живота ти и ще бъде баща на твоите деца
Бояне, благодаря ти за съвета и наистина си прав, но...аз наистина съм направила съзнателния избор да имаме сватбата във формата, в която тя е днес, за да зарадвам роднините ни. Малко на принципа "Тяхната сватба - нашия брак". И това не е тъжно поне за мен, това е един вид първата отстъпка и жест, който аз правя за тях /те дори не плащат каквото и да е в случая/. Майка ми е много сговорчива жена и не успява да ми се меси за нищо откакто съм станала на 14, но от години знам, че мечтата й е да ме види в дългата бяла рокля, която тя не е могла да носи на нейната сватба, поради ред причини първата от който е, че е инвалид със 16 гръбначни операции още от дете. Свекър ми и свекърва ми са добри хора, но много традиционалисти и сватбата с роднини е много важен фактор, който те чакат вече 6та година /с мъжа ми сме заедно 7ма/. Дори и да отстояваш твоето и да гледаш скептични физиономии цял ден, накрая ще се питаш - струва ли си? Понякога си щастлив, когато зарадваш някого. В моята ценностна система аз не съм направила кой знае какъв компромис, но съм се съобразила и то този единствен път. Просто в хода на организацията осъзнах, че това събитие означава в пъти повече за тях.
Повярвай ми - достатъчно мъдър човек съм, за да позволя малките компромиси да се изродят в съвети за възпитание на деца един ден
Благодаря ти за поста беше наистина много мил и загрижен
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #295 -:
януари 10, 2012, 13:13:20 »
Цитат на: Tinkerbell в януари 10, 2012, 05:25:44
Мога да дам пример как на моята сватба свекърва ми твърдо беше "забранила" да има сваляне на жартиер. Все пак аз реших да правя каквото си искам и се получи следната ситуация. Ди Джеят го обяви, за да могат момчетата да се наредят. Свекърва ми дойде при мен и ми каза: "Аз излизам вънка да пуша, понеже не мога да гледам подобни простотии, като свършите, елате да ме извикате, за да вляза."
Много подла постъпка!!! Ах как обичам такива театри. Тя твоята свекърва на каква се прави в случая, на Дева Мария ли?!? Ох, каква света вода ненапита, да не би да не е правила разни " подобни простотии" на младини? А може би синът и е непорочно заченат? От тук се започва скъпа моя, Боян го е обяснил добре! Ако не сложиш тази жена на мястото си , цял живот ще имаш проблеми с нея. Била забранила на сватбата ми?!? Как ли пък не. Аз имам 2 сватби зад гърба си. Нито на едната не позволих да се случва каквото ми нареждат.Даже не позволих да си отворят устите. На първата ми имаше не жартиер, ами доста по брутални изпълнения.
«
Последна редакция: януари 10, 2012, 13:15:04 от Deliysky
»
Активен
Влади Балевски
Сватбар
«
Отговор #296 -:
януари 11, 2012, 10:18:51 »
Цитат на: Tinkerbell в януари 10, 2012, 05:25:44
И тактиката "прави каквото си искаш, защото това е Вашия ден" не винаги сработва, срещайки неодобрителните погледи на най-близките си. Мога да дам пример как на моята сватба свекърва ми твърдо беше "забранила" да има сваляне на жартиер. Все пак аз реших да правя каквото си искам и се получи следната ситуация. Ди Джеят го обяви, за да могат момчетата да се наредят. Свекърва ми дойде при мен и ми каза: "Аз излизам вънка да пуша, понеже не мога да гледам подобни простотии, като свършите, елате да ме извикате, за да вляза."
На една сватба в "Лебед", като снимах миналата година, майката на момчето изкара цялата сватба на терасата (не влезе изобщо), понеже младоженците не искаха да се пуши в ресторанта.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #297 -:
януари 11, 2012, 11:56:31 »
Боян, Делииски
, не е правилно да подстрекавате бъдещите булки да влизат в конфронтация със свекървите. ясно е, че не хубаво някого да ти се налага за този ден, но в такива ситуации трябва да се действа по-дипломатично. скандали още преди сватбата няма да доведат до нищо хубаво и след нея...
за съобразяването с близки роднини моето мнение е, че това са хора, които са посветили живота си на вас и са чакали този ден много по-дълго отколкото вие самите. а разбирателството се основава и на компромиси, взаймни разбира се. желанията на младоженците са на първо място, но ако някои има малък каприз не виждам какъв е проблемът това да се уважи.
съгласна съм, че постъпките на обсъжданите свекърви не са уместни и направени на инат. но с такива хора трябва да се действа още по-внимателно, защото те няма да се променят, незавизимо дали си мислите, че сте ги поставили на място... и проблемите там тепърва започват.
за мое щастие ние организираме и избираме всичко както ни харесва и сме отворени за всички мнения и съвети от близки
Hecate
, постът ти искрено ме развълнува. мойте уважения за зрелият начин, по които виждаш нещата
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #298 -:
януари 11, 2012, 13:47:17 »
Моля нека оставим на мира свекървите в тази тема.И да се насочим към фотографите и снимките.
Активен
veronik85
Регистриран
Публикации: 6
«
Отговор #299 -:
януари 11, 2012, 14:05:23 »
Здравейте всички ,за много години,нова съм тука,от седмица чета постове за подготовка на сватби и фото и видео заснемане.В.Балевски,Димитър Яков,Камелия Атанасова,Георги Вачев,Николай Попов,Нина Николова,Борислав Чепишев Минко Михайлов и куп други.Всички снимат много добре каква е причината в голямата разлика в цените им като крайния продукт няма такава.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...