Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 22:46:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбени фотографи  (Прочетена 175630 пъти)

theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #210 -: ноември 14, 2011, 13:32:59 »

тези срокове се уточняват с фотографа предварително. за снимките 7-10 дни считам за нормално. ако желаете сватбен албум след това мисля, че месец-два е удачно. за видеото седмица според мен, какъвто и монтаж да му правят не виждам как ще отнеме повече... все пак всички сме кленти и не е професионално да ви карат да чакате необосновано дълго само защото имат много работа. 6 месеца е просто абсурдно според мен. аз лично не бих ангажирала такъв фотограф. за мен би значело, че моята сватба е маловажна за него и ще ги обработи когато му е удобно след като си свърши по-важните неща...
juliеt, защо не се обадиш и попиташ кога ще са готови?
Активен
juliet
Любопитен
*
Публикации: 34

« Отговор #211 -: ноември 14, 2011, 13:57:44 »

Ох, чуваме се всяка седмица. И всеки път чувам някакво обяснение, че не може да ми даде точен срок и да сме се чуели следващата седмица. И любимото ми: "дай да не бързаме, за да го направим хубаво"...
А аз изключително глупаво и наивно бях решила, че видеото ще е готово в срока на снимките и не питах допълнително, така че до голяма степен си е моя вината ама просто вече ми идва прекалено чакането.
Активен
theone
Професор

« Отговор #212 -: ноември 14, 2011, 14:02:06 »

juliеt, имате ли подписан договор за изпълнение? там би трябвало да има срокове? това, което се случва с теб е некоректно.
« Последна редакция: ноември 14, 2011, 14:04:52 от theone » Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: ноември 14, 2011, 17:40:30 »

Зависи, аз чаках месец и половина, но си заслужаваше и въобще не съм припирала на момчетата, защото знам колко са заети. Да, може обработката да отнема седмица - две, но все пак имайте предвид, че тези хора имат седмици, които са им запълнени 3-4 дена от тях със снимане на сватби от сутрин до вечер, което означава, че това са дни, в които не могат да работят по монтирането! Отделно от това, ако работят и на друго място, примерно снимат клипове, предавания и т.н. нормално е да се забавят smile Аз предпочитам да ме забавят, но да получа качествен продукт, пред това да ги получа за 10 дни и снимките/видеото да са посредствени.
Активен
theone
Професор

« Отговор #214 -: ноември 14, 2011, 18:09:03 »

всичко това е много добре, но смятам че трябва да е казано предварително. ако уговорката е два месеца и съм се съгласила предватително - ок, но ако е 10 дни и последват безкрайни извинения няма да съм доволна... поемането на повече ангажименти, отколкото могат да се изпълнят реално не е особено професионално и коректно към мен като клиент.
Активен
abrakadabra
Ентусиаст
**
Публикации: 96

« Отговор #215 -: ноември 14, 2011, 23:08:02 »

Колкото до това колко е нормално да се чака и колко не, смятам, че това пряко зависи от обема на поръчаното, натовареността и очакваното качество. Въпреки това, за сега у нас това остава въпрос на лична уговорка.
Ще споделя, че нашите фоторгафи казаха, че ще чакаме около месец за снимките, два за book - a и албума. Видеото - 2 седмици.

« Последна редакция: ноември 15, 2011, 17:09:52 от gucci » Активен
juliet
Любопитен
*
Публикации: 34

« Отговор #216 -: ноември 15, 2011, 09:50:55 »

Единственото негативно в случая е, че на потребителката повдигнала въпроса не и дават срок. Това вече не одобрявам.Може и 3м. да е, важното е да се знае колко.
Това е и моята основна идея ама явно нещо не ми се получава да изтръгна срок. А и честно казано не ми се вижда ок видеото да дойде заедно или даже след фотокнигата, която е по индивидуален проект, а не по бланка, при положение че фотографа и оператора работят в екип и заетостта им е горе-долу една и съща...
Активен
kartichka
Любопитен
*
Публикации: 29

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: ноември 22, 2011, 09:23:55 »

спопделете мнение за sv studio smile
Активен
stoyanov
Професор
Публикации: 320

"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"

« Отговор #218 -: ноември 23, 2011, 11:36:04 »

Най-добре е да използвате търсачката Google и така ще намерите инфо и мнения за фотографите, които търсите.
Активен
kartichka
Любопитен
*
Публикации: 29

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: ноември 24, 2011, 12:37:01 »

исках да разбера дали някой от тук е използвал техните услуги,за това питам
Активен
irena_popova
Професор
Публикации: 458

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: ноември 24, 2011, 12:59:31 »

Здравейте smile и аз стигнах до избора на фото и видео smile харесала съм пакета на филмова къща Виктор Попов и Profile Studio smile Дали някой се е възползвал от него и ако може да сподели....аз харесвам видеото на Виктор Попов, разгледах и сайта на фотото, но все пак ако някой има инфо моля да сподели smile 
Активен
mishenceto
Новак
*
Публикации: 8

« Отговор #221 -: декември 06, 2011, 15:45:59 »

Най-добре е да използвате търсачката Google и така ще намерите инфо и мнения за фотографите, които търсите.
Погледни и профила в фейсчето, http://www.facebook.com/dimisartstudio моя приятелка ползва техните услуги и да ти кажа меко казано и снимките и ДВД то са повече от ужасни.Инак цените им са евтини. Ако ти трябва нещо по-добро пиши на лични да ти дам координати на две фирми.
Активен
MaryM
Любопитен
*
Публикации: 25

« Отговор #222 -: декември 07, 2011, 11:42:28 »

Виктор Попов е много добър фотограф, беше единия от вариантите който обсъждах, но в последния момент естествено нямаше как да стане... Много съм благодарна на Ясен Немски, който реагира наистина в последния момент и ни направи невероятни снимки - човекът има усет към детайла и красивото и снимките които ни направи са невероятни. Включих се в този форум за да предупредя другите момичета за "сватбения фотограф който създава радости" - или някаква такава глупост се саморекламира - Ники Митев. Този човек успя да ми отрови нервите 5 дена преди сватбата ни. Ще разкажа за да предпазя други момичета: имахме уговорка с него и поне десетина разговора около 2 месеца преди сватбата. Понеже бил "много зает" се видяхме буквално 5 дена преди деня. Поговорихме около 30м - т.е. аз и мъжа ми  го изслушахме какво трябва да правим (беше леко смехотворно, например: няма да се мотаете и да приемате поздравления след църквата, първо ще ви снимам, няма да си говорите по време на сватбения танц и т.н. глупости)....Все едно, не обърнах внимание, но накрая много любезно го помолих за две неща - първо ако може да ми даде всички снимки от сватбата, а не само 1000 броя (тъй като категорично отказа,след дълги разправии понеже нямаше къде да ходя пет дена преди сватбата му предложих да платя отделно! за всяка допълнителна снимка или да платя да обработи! снимки които според него не са добри и му "развалят реномето") и второ - ако може да не ни снима с мъжа ми само "отгоре/отвисоко" тъй като бях видяла негови снимки от предишна сватба и ми направи впечатление че голяма част от снимките бяха такива и не изглеждаха добре. Държа да подчертая че го помолих много тактично като уточих че това е просто предпочитание на клиент.
Активен
MaryM
Любопитен
*

« Отговор #223 -: декември 07, 2011, 11:53:16 »

да довърша поста си: на финала, след като предложих едва ли не да платя двойно (защото в последния момент вече нямаше къде да ходя), г-н Ники Митев ми заяви че се отказва от ангажимента си и не желае ни снима с мъжа ми, защото сме му неприятни...Казах му че това е изключително некоректно и ми заяви че щял да ми намери друг фотограф...Мъжът ми който е много спокоен човек побесня че му се моля и този човек ни унижава...Накрая г-н Митев заяви че ще си мисли до края на деня дали може да преодолее "неприятното си усещане към нас" и ще се обади. Изобщо не се обади,а сватбата ни беше след 5 дни! Разревах се от притеснение и мъжът ми каза че не съм добре, защото този човек има определено проблем с нервите (казвам го умишлено по меко), и че е абсурдно 20 минути да ни командва и да обяснява изисквания какво да е менюто, което да му се сервира, а след това при елементарно искане от клиента да почне да трепери и да вика НЯМА ДА СТАНЕ (така около 15 пъти)...Оставям този пост за да предупредя другите момичета, това е единствения човек който успя да ми скъса нервите, благодаря на всички останали професионалисти, които се справиха уникално - включително виеозаснемането от volk vision което ми препоръчаха - просто са страхотни. Желая на всички успех и много любов.

Отговор на фотографа към отправеното обвинение:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,25877.msg534763.html#msg534763
« Последна редакция: май 22, 2012, 18:28:43 от fiibi_bg » Активен
MaryM
Любопитен
*

« Отговор #224 -: декември 07, 2011, 12:59:42 »

Сватбените снимки ще бъдат подарък от наша приятелка  heart heart heart
В сряда имаме среща с Ники Митев- много добро впечатление ми остави от имейлите, които разменихме. Надяваме се то да се затвърди на срещата.  good

Дано да сте доволни, ще ми е интересно да чуя мнение. Аз меко казано не съм доволна от Ники Митев -този човек ми скъса нервите, освен че като фоторгаф не е нищо особено (като гледаш реални снимки от сватби а не извадка на сайта му). Ще ми е интересно да чуя твоето мнение ако си го ползвала.
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: