Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 22:41:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбени фотографи
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбени фотографи (Прочетена 175604 пъти)
theone
Професор
Публикации: 482
Отг: Сватбени фотографи
«
Отговор #195 -:
ноември 12, 2011, 00:59:39 »
не искам да ви обидя, но този разговор е несериозен... фотографията ми е хоби и разполагам с DSLR. цените само на бодито (самият апарат) са няколко хиляди лв, отделно ви трябват лещи и куп други неща, който не знам дали ще можете да сглобите сами. полукачествни снимки изискват поне един курс и доста практика... съмнявам се, че примерно леля ви (или човек, който не е работил с такъв апарат) ще се справи дори да ви фокусира правилно. лично моят съвет е да инвестирате в добър фотограф с подходяща техника, знания и опит. пакет от двама или трима фотографи е перфектният вариант. сватбата е просто ден, снимките са това, което ще остане и показвате на децата си... за мен е изключително важно да имам качествени професионални снимки! гост със сапунерка просто е немислимо...
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #196 -:
ноември 12, 2011, 01:37:46 »
Цитат на: kalinda в ноември 11, 2011, 20:46:21
Снимките от сватбения ден (и медения месец) са страшно важни,но за мен са неоправдано високи цените в България (за нашия стандарт). По-добре си купете професионален апарат за 800-1000 лева и го възложете фотографията на близък човек. От хиляда снимки,поне 50 % ще са добри
Пак ли ние излязохме кожодерите бре?!? За кой път се пуска такава тема? Значи всичко друго ви е ОК, само цените на фотографите високи? Трябва ли да обявя колко печелят останалите участници в сватбения ден? Едва ли мога да направя такова нещо, не е етично. Само ще ви кажа, че която и да е цената ( неоправдано високата) , видеото и фотото печелят най-малко от всички. А отделеният труд по часове е най-много. Ако някои реши да ме апострофира, бих го поканил на публичен диспут с облог - сума един фотографски хонорар.
До авторката на въпросния пост - поста ти е крайно неетичен. Такова нещо може да се случи само в БГ форум. И аз мисля, че цената на Бентли е неоправдано висока, не само за нашите, а и за световните стандарти, но не е етично да коментирам. Защото не съм запознат с разходите на фирмата. Просто не си купувам и това е. Карам една трошка произведена 1991г ( щото на фотографите хонорарите са неоправдано високи). И не познавам колега, да е цъфнал или вързал. Относно съвета ти, купете си апарат.........., добро решение, но не заблуждавай хората.50% ще са добри - по твоите критерии може, по моите и 0.1% няма да има. Това беше коментара ми като професионалист. А като човек, скорошен младоженец - ние платихме 1000 евро за фотограф
http://meninenuotrauka.lt/ru/wedding/
Няма такава цена в БГ, няма и такива снимки. Лишихме се от много други неща, например нямахме украса в ресторанта. Но никъде не написах , че цената на украсата е висока! Всичко е въпрос на личен избор.
P.S. Между другото, в последните няколко страници се обсъждат съвсем други въпроси, свързани с фотографията. Никой не беше обсъждал, още по-малко повдигал въпроси за цени. Не разбрах, каква е връзката на коментара Ви с последните постове?
«
Последна редакция: ноември 12, 2011, 02:40:43 от Deliysky
»
Активен
stefania1981
Любопитен
Публикации: 32
«
Отговор #197 -:
ноември 12, 2011, 05:33:55 »
Напълно съм съгласна с Deliysky .Наистина фотографът и операторът работят най-много на една сватба,защото DJ-ят посвири около пет часа и си тръгва,водещата също,работата по украсата също не е толкова много в сравнение с тяхната,защото тези хора са с младоженците от самото начало на празника,а работата по обработката на заснетия материал продължава доста дни.Замислете се колко пари давате за украса и колко за фото и видео,а след това пресметнете колко работят едните и другите.
Активен
irena_popova
Професор
«
Отговор #198 -:
ноември 12, 2011, 09:28:43 »
Deliysky
Аз съм на мнение, че освен спомените
единствено фотото и видеото остават от една сватба. Решихме, че ще направим компромис с другите неща, но за тях няма да пестим (разира се, ще се постараем да е по джоба, но да е най - доброто). Моя приятелка, спестила от фото на нейната сватба, сега страшно много съжалява, че е направила тази грешка
и ни посъветва да не правим тяхната грешка. А колкото до цените -
Цитат на: stefania1981 в ноември 12, 2011, 05:33:55
Замислете се колко пари давате за украса и колко за фото и видео,а след това пресметнете колко работят едните и другите.
това е и моето мнение, мисля, че не е нормално да се дават луди пари за украса, а да се пести от най - важното, което остава завинаги
Активен
djdimi
Професор
dimifoto.weebly.com
«
Отговор #199 -:
ноември 12, 2011, 16:08:11 »
Разликата между работата на истинският професионалист и аматьора е огромна...Делийски е изчерпателен,както винаги,а и този спор е колкото стар, толкова и безмислен...Само ще добавя нещо и за работатa на DJ...
Цитат на: stefania1981 в ноември 12, 2011, 05:33:55
...защото DJ-ят посвири около пет часа и си тръгва,водещата също...
...DJ винаги идва първи (около 2 часа преди началото) и си отива последен (пак около 2 часа след края), а и няма тържество което да е точно 5 часа, обикновено са над 7 часа...колкото до водещата, да нейната работа е в рамките на церемониалното време (около 4-5 часа), но и тя има доста подготовка преди това...Съветът ми към бъдещите булки е да заложат на доказали се професионалисти.Весела сватба.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #200 -:
ноември 12, 2011, 19:09:02 »
Ако човек има възможност е добре да си извика професионален фотограф- не само хубавият апарат (техника) има значение, но и човекът, който борави професионално и креативно с него.
Аз едно време от тинейджърска глупост за малко да спестя точно от фотосите на бала си, но добре че майка ми настоя, че сега имам свестни снимки да показвам.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #201 -:
ноември 12, 2011, 20:26:11 »
Моля да се въздържате от нападки.Не ми се иска да заключвам темата.Приемайте чуждото мнение.
djdimi спазвай темите -няма нужда от оправдания кой каква работа върши и по колко часа.
Почти всеки скандал е дело на някой от професионалистите.Много обидчиви се оказахте.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #202 -:
ноември 13, 2011, 22:03:47 »
Делийски, браво, чудесен избор за фотограф
Един от най-добрите на световно ниво, Бабичос е просто невероятен! Моят фотограф беше ходил на семинара, организиран от него в София и отзивите бяха много добри! Ще чакам с нетърпение да видя и снимките от твоята сватба
Само от интерес: Какъв е фотоапаратът, с който той снима?
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #203 -:
ноември 13, 2011, 23:19:05 »
:offtopic:Привет, апарата не е от първостепенно значение. На първо място е зад апаратното устройство (фотографа) , после обективите, чак накрая модела фотоапарат. Семинара беше организиран от Deliysky studio с основната идея да се усвои каквото можем от водещия чуждестранен опит. Защо те могат, а ние да не можем.Присъстваха 26 от най-добрите БГ фотографи. Когато станат снимките от нашата сватба, ще бъде малко по-реално сравнението.
Активен
Natito
Новак
Публикации: 9
«
Отговор #204 -:
ноември 14, 2011, 09:55:22 »
Здравейте на всички ,нова съм във форума.Реших да предприема голямата крачка септември,тържеството ще е в Пловдив.Моля дайте съвети и примери за фотографи и видео,искам да видя кой какво е получил а не само хвалбите които тука се пише,ще бъда благодарна ако ми изпращате на лични мнения и снимки от това което сте получили.Благодаря.
Активен
juliet
Любопитен
Публикации: 34
«
Отговор #205 -:
ноември 14, 2011, 11:49:45 »
Имам един въпрос към булките, минали вече по този път и към хората в бранша, които следят форума. Колко време след сватбата е нормално да си получа пакета снимки, видео, фото-книга?
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #206 -:
ноември 14, 2011, 12:06:53 »
Цитат на: juliet в ноември 14, 2011, 11:49:45
Имам един въпрос към булките, минали вече по този път и към хората в бранша, които следят форума. Колко време след сватбата е нормално да си получа пакета снимки, видео, фото-книга?
Ние ги получихме след 10 дена - седмица след сватбата не бяхме в града ,после нямахме и време ,та на 10-ят ден се наканихме.Мисля че в срок до 10 дни би трябвало да получите всикчи материали .
Защо питаш ???Не сте получили вашите ли?
Активен
juliet
Любопитен
Публикации: 34
«
Отговор #207 -:
ноември 14, 2011, 12:16:08 »
Мхм....имаме снимки, чакаме си фото книгата и видеото, а мина месец и половина и лееееекичко се изнерям вече...
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
«
Отговор #208 -:
ноември 14, 2011, 12:34:12 »
Цитат на: juliet в ноември 14, 2011, 11:49:45
Това зависи изцяло от фотографа. Нормално е да е 1-2 седмици след сватбата. Ако е ангажиран с много работа, може и да ви забави до месец.
Активен
Evalina
Сватбар
Публикации: 203
«
Отговор #209 -:
ноември 14, 2011, 12:48:39 »
Ние нашите ги получихме след месец и половина. Индивидуално е. По-напред в темата беше коментирано, че в някой държави било нормално да си получиш снимите след 4 до 6 месеца
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...