Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 22:32:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбени фотографи
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбени фотографи (Прочетена 175563 пъти)
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
Отг: Сватбени фотографи
«
Отговор #150 -:
юли 20, 2011, 11:47:03 »
Как така да иска пари от гостите? Ти нали си му платила за снимките, той е длъжен да те снима така или иначе с тях.Това за първи път го чувам.
Активен
love.net
Сватбар
«
Отговор #151 -:
юли 20, 2011, 11:57:03 »
aleksandrina_l ти да не говориш за фотогрфите ,които чакт на излизане от Обредния дом или църквата?Иначе твоят фотограф не и трябвало да иска никакви пари от гостите ти
Активен
Morning_Flower
Сватбар
Love is in the air!!! ...
«
Отговор #152 -:
юли 20, 2011, 12:13:12 »
мисля, че става въпрос за фотографи, които снимат гостите по отделно
била съм на сватби с такава услуга, в случая тези снимки нямат нищо общо със снимките от сватбата, за които плащат младоженците, просто минава фотограф и снима гостите, а те после ако искат си ги вземат
aleksandrina_l това ли имаше впредвид?
миналото лято като бяхме на сватба вземаха по 4 лева за снимка, става въпрос за Варна
«
Последна редакция: юли 20, 2011, 12:24:04 от Morning_Flower
»
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #153 -:
юли 20, 2011, 12:46:36 »
ако става въпрос за такива снимки от случаен фотограф (защото наетия не би трябвало да иска пари за това) и аз като бях не една сватба преди 4 години пред църквата Света Неделя в София ни искаха по 5 лв на снимка
Активен
love.net
Сватбар
«
Отговор #154 -:
юли 20, 2011, 12:51:03 »
Явно зависи в кой град си ,миналата година като ходехме ние вземаха по 3лв. на снимка
Активен
aleksandrina_l
Любопитен
Публикации: 21
«
Отговор #155 -:
юли 21, 2011, 08:48:39 »
Morning_Flower, точно това имах в предвид. Значи цена от 3-4 лева, която казаха е сревнително ок. Благодаря ви, момичета. Аз днес отивам да се доразбера с фотото, какво искам да снимат и какво не.
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
«
Отговор #156 -:
юли 24, 2011, 01:37:03 »
Цитат на: aleksandrina_l в юли 21, 2011, 08:48:39
Morning_Flower, точно това имах в предвид. Значи цена от 3-4 лева, която казаха е сревнително ок. Благодаря ви, момичета. Аз днес отивам да се доразбера с фотото, какво искам да снимат и какво не.
3-4 лв. добра е цената за разпечатана снимка.
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #157 -:
август 14, 2011, 18:15:21 »
Дами, тепърва ми предстои организация на голямото събитие и отдалеч започвам с фотографите, защото за мен това е изключително важно. Не ме интересува цената. Снимките от сватбата остават завинаги и бих отделила достатъчно от бюджета си. От мои приятелки имам впечатления за В.Балевски, Г. Вачев и още няколко. Някой от вас да е работил с Камелия Атанасова? Направи ми доста добро впечатление с работата публикувана в сайта и. Предполагам повечето фотографи работят и извън населените места, където обикновено снимат. Благодаря ви!
Активен
Pure
Любопитен
Публикации: 26
«
Отговор #158 -:
август 15, 2011, 13:23:04 »
Да препоръчате фотограф за Свищов...То там няма май хора, които да правят арт-фотография, а и аз от дълго време не съм ходила и незнам как е положението. И дали някой фотограф от по-близките градове - Русе, Търново, Плевен би се навил?
Активен
Medeia
Ентусиаст
«
Отговор #159 -:
август 16, 2011, 12:26:52 »
Някой да е работил / срещал с
Камен Вълканов
? Или той да е снимал сватба на ваш познат? Търся отзиви за него като фотограф и като човек. Също така ме интересува какъв е хонорарът. В сайта има някакви пакети, но не ми стана много ясно. Ако не е удобно да коментирате тук цени, пишете ми лично. Много благодаря предварително
Активен
stoyanov
Професор
«
Отговор #160 -:
август 19, 2011, 19:38:52 »
На някои сватби се получава ала-бала (и фотографът и операторът си пречат взаимно, кой от къде ще снима и развалят настроението на младоженците). Лично Аз като оператор
ужасно
се дразня на нагли непознати фотографи с премигането на светкавици по целия сватбен филм с излишни и безсмислени снимки. 1000 -2000 - 3000 броя. Защо? Целта - да се вземат паричките на младоженците. И вместо да си ги запазят за детенцето, което очакват и ги вложат за необходми неща ги дават на някой наглец- хитрец. "фотограф"
Активен
cherry_dream
Сватбар
«
Отговор #161 -:
август 19, 2011, 20:52:05 »
Нас ще ни снима Мартин Алексиев от студиото на Делийски. Назад в темите съм чела само хубави неща, от там и разбрах за това студио. Фотосесията ни ще е в Царска Бистрица, място, за което дори не съм мечтала, мисля, че ще се получи уникално, но ще споделям след месец
Активен
stoyanov
Професор
«
Отговор #162 -:
август 19, 2011, 20:54:09 »
Цитат на: cherry_dream в август 19, 2011, 20:52:05
Нас ще ни снима Мартин Алексиев от студиото на Делийски. Назад в темите съм чела само хубави неща, от там и разбрах за това студио. Фотосесията ни ще е в Царска Бистрица, място, за което дори не съм мечтала, мисля, че ще се получи уникално, но ще споделям след месец
Избрали сте наистина професионалисти!
Делийски
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #163 -:
август 22, 2011, 09:53:55 »
Цитат на: stoyanov в август 19, 2011, 19:38:52
На някои сватби се получава ала-бала (и фотографът и операторът си пречат взаимно, кой от къде ще снима и развалят настроението на младоженците). Лично Аз като оператор
ужасно
се дразня на нагли непознати фотографи с премигането на светкавици по целия сватбен филм с излишни и безсмислени снимки. 1000 -2000 - 3000 броя. Защо? Целта - да се вземат паричките на младоженците. И вместо да си ги запазят за детенцето, което очакват и ги вложат за необходми неща ги дават на някой наглец- хитрец. "фотограф"
Това може да говори за професионализма и на двете страни! Съжалявам, но ако наистина говорим за "професионалисти" такъв "феномен" не би трябвало да съществува. Била съм на две сватби, на които оператора и фотографите работиха наистина професионално - не пречеха нито на младоженците, нито един на друг, разбираха се с поглед - и не, не бяха от една и съща фирма или организация. Била съм и на други сватби, на които беше истински хаос - заставаха един пред друг, настъпваха се, бутаха се, пречеха... Естествено и крайния продукт не беше добър. Вероятно ще ме нападнете, но омаловажавайки роботата на фотографите, не говори добре за вас като представител на този тип услуги!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #164 -:
август 22, 2011, 14:27:29 »
Абсолютно точно и ясно мнение на клиент, даже бих казал съвет към "професионалистите". В последните две-четири години се лансира становището, че видите ли за по-добрата работа на екипа трябва той да бъде от хора, които си подхождат или работят заедно. Няма такова животно! За пример ще дам ситуацията преди 2002-2005 г., когато фотографите не се правеха на оператори и обратното. Преди споменатата година нямаше "екипи" фотограф-оператор, защото двете неща са различни професии, практики и т.н. Продажбата на техника в хранителните магазини доведе до съвместната работа на упоменатите лица. Гладът за повече парички доведе до екипната работа - единия кани другия, взема си процента, другия кани първия -взема си процента. А междувременно двамата работят на трудов договор еди къде си....
Ами аз никога не съм работил в екип. А ако е било така съм си плащал комисиона към колегата. Това не се е отразявало на работта ми, напротив -амбицирам се.
Не одобрявам подобна работа -тя е подчинена единствено на финансовите критерии. Просто познати / съученици, приятели, колеги, баджанаци, съпрузи .... / с цел набавяне на джобни пари "работят" рамо до рамо.
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...