Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 14:45:41

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбени фотографи  (Прочетена 175467 пъти)

Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #105 -: май 28, 2011, 20:04:43 »

Пантерикс, спорът е излишен, като ти мине сватбата ще се види резултата в галерията ти. Освен това всеки има различни разбирания, един харесва едно, друг друго. Не виждам проблем в това някой да не харесва нещата от нашия сайт, нито пък аз да не харесвам неговите.Само че Пантерикс , ти продължаваш да обиждаш ми се струва. А и ще ви споделя една малка подробност. Сватбеният фотограф с най-високите цени в БГ в момента едва ли има свободна дата до края на сезона. Това при цена от 1300лв нагоре. А тези за по 150-200лв все още са свободни. Защо ли?
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: май 28, 2011, 20:06:53 »

michelle По-принцип не знам какви са им тарифите ,но ако някой има желание мога да съдействам и за по-малка сума!Ще помагам ,ако трябва ,ако някой иска да има качественни сватбени снимки на добра цена защо не? smile
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #107 -: май 28, 2011, 20:28:54 »

panteryx, много е мило това, което предлагаш  give_rose Това, вероятно, ще бъде от полза за бъдещи младоженци. Един последен въпрос - ако не ги уговори някой техен близък, каквато си ти, биха ли си предложили на подобни цени услугите на непознати за тях хора, случайни клиенти?
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: май 28, 2011, 20:33:28 »

Честно казано нямам представа michellе ,защото както казах в по-горният ми пост нямам представа ,какви са им тарифите?
Като се замисля тук сме да си помагаме ,а не да се нападаме кой за какво си дава парите и не дай Боже някой да реши да се снима със собственният си фотоапарат ,който го е закупил и за 200 лв. да го подиграваме и.т.н за да се изтъкваме ,кой колко е велик и как всъщност неговите снимки са пълен боклук..
Не искам да споря с никого повече на тази тема ,просто нека да се запази добрият тон и като искаме да си помагаме ,то тогава нека да си помагаме.Като на някого не му харесват снимките на една или друга личност нека да не го обиждаме ,защото въпросният човек може би не е имал хиляди варианти ,за да се спре на този.Или най-малкото може да е решил ,че варианта със неговият фотоапарат му харесва.
И въпреки всичко на всеки на когото му предстои сватба му желая едно прекрасно изживяване ,без значение дали има снимки за 200- 500-1000 или 1500 лв. цялото това изживяване остава в съзнанието и то няма цена ,която трябва да платиш.
« Последна редакция: май 28, 2011, 21:19:13 от panteryx » Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: май 28, 2011, 22:38:43 »

panteryx , аз те разбирам какво искаш да кажеш и моля те не се обиждай от думите ми за опита на фотографите give_rose Аз също вярвам,че има фотографи професионалисти, които правят прекрасни снимки  за много по-малко пари от посочените в повечето интернет страници good Въпросът е,че точно тези фотографи не си правят труда да си създават страници, да си качват снимки, да правят портфолио, реклами и т.н. При тях рекламата е от уста на уста, както се казва  girl_wink А тук, както сама забелязваш почти всеки показва сайтове,форуми и т.н.  Според мен даже, точно тези неща оскъпяват услугата, парите които се дават за изработка и поддръжка на сайт, за реклами - тези пари също не са малко, а в днешно време интернета все повече се използва масово като източник на информация, за проучвания и др. и фирмите все повече влагат пари в този тип онлайн реклама.
От друга страна обаче, има и доста "професионалисти фотографи", които пускат безплатна обява, че снимат сватби за 100 лв  и само един телефон за връзка оставен. Аз,честно да си кажа едва ли ще се обадя на такава обява, освен ако не ми е препоръчан въпросният фотограф от някой, чиито снимки съм гледала и ми харесват. Просто нямам доверие така "на сляпо" да наема  фотограф. pleasantry blush
както вече казах и нашия фотограф няма сайт, но ми го препоръчаха, гледах снимки и ми харесва girl_wink

И все пак - да наистина, трудът на фотографите не трябва да се подценява, това е не само един ден търчане по нас, а и няколко дни работа след това. Аз не съм с "големите възможности", но от уважение към тази професия ще кажа,че например цена от 200 лв е ниска според мен, това се пада горе долу по 40 лв на ден, ако общо работата е примерно 5 дни! Е, с 40 лв на ден не се забогатява и не се става милионер,според мен. vivasvat vivasvat vivasvat Това е една средна работна заплата горе-долу. Аз лично бих дала повече, но ако нямам възможност, бих била изключително щастлива да се свържа с фотограф, който ще ми направи прекрасни снимки за тази "смешна" ,както някои тук се изказват, цена.  Цената може да е и най-високата, но снимките да са ужасни, така че това съвсем не е критерии, поне за мен!

Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #110 -: май 28, 2011, 23:24:23 »

Вижте хора, форума е за взаимопомощ, ако не бяхте скочили директно с обидите за "дрането" , можеше и от нас да се очаква да ви дадем подходящи съвети, как и откъде да спестите някои лев. И понеже диалога вече се нормализира, ще се опитам и аз да помогна с каквото мога. Не е срамно да си признаеш , че имаш ограничен бюджет. В момента са трудни времена, безработицата е доста голяма, а тези които все още работят са притиснати отвсякъде и непрекъснато им режат заплатите.Нали не мислите , че ние живеем на Луната и не знаем всичко това? Затова бих ви посъветвал следното: Когато харесвате нещо и не може да си го позволите , по - добре се обадете на човека и попитайте какво може да се направи. Блага дума  - железни врати отваря! Аз също познавам колеги които снимат по-евтинко и не са чак толкова зле. А има и други хватки - да намерите свободен ( в последния момент) и да го наемете за няколко часа само за най-важните моменти. Да кажем ритуална и фотосесия, а останалото си снимайте сами. Или пък следсватбена фотосесия. Такова нещо може да ви струва под 200лв и то от добър професионалист.Така бихте избегнали случка като тази да ви снимат задника по време на подписа.
Активен
rroni
Новак
*
Публикации: 17

« Отговор #111 -: май 29, 2011, 22:30:37 »

- камерата и фотото бяха екип .момчето фотограф  е новатор като цяло,работи с мн добра техника и се стара изключително много. видях част от снимките които са готови и съм впечатлена. мисля,че ще се справи дори и по-добре от утвърдени имена,защото е по надъхан за работа и се старае много. Камерата чичо Димчо е човек който се занимава години с това,има също нова и хубава техника,снимаше мн незабелижимо,без да се навира в лицата на хората,и мисля,че ще стане добро видео. (още не е в нас) и този въпросен екип работи мноооого по-евтино от другите тарифи за варна, на около половин цена за пакета услуга
Активен
janet_87
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #112 -: юни 01, 2011, 21:43:23 »

Само ще кажа, да не се доверявате на фото Пантови. "Професионалната" фотографка е 90-ти набор и мога да кажа ако тя е професионалист, аз съм супермен. Наистина ако се доверите на тях, значи неискате да имате спомени.
Активен
cinderella_11
Любопитен
*
Публикации: 35

« Отговор #113 -: юни 02, 2011, 13:16:51 »

Момичета, искам да похваля един фотограф - Александър Карчински се казва. Ето и линк към сайта му: www.kartchinski.com Там май мярнах тел. и мейл. По принцип той е професионален фотограф в Русе, но от позната знам, че не отказва ангажименти и в София. За цени не мога да кажа, най-добре с него да се говори. Много ми харесаха снимките от една сватба, на която присъствах и той беше фотограф. Страшно оригинални хрумвания има. Че нали знаете колко смешно изглеждат снимки, на които всички са застанали като войници! Е, при него това го няма!  smile
Активен
djdimi
Професор
Публикации: 361

dimifoto.weebly.com

« Отговор #114 -: юни 02, 2011, 18:28:24 »

Момичета, искам да похваля един фотограф - Александър Карчински се казва. Ето и линк към сайта му: www.kartchinski.com Там май мярнах тел. и мейл. По принцип той е професионален фотограф в Русе, но от позната знам, че не отказва ангажименти и в София. За цени не мога да кажа, най-добре с него да се говори. Много ми харесаха снимките от една сватба, на която присъствах и той беше фотограф. Страшно оригинални хрумвания има. Че нали знаете колко смешно изглеждат снимки, на които всички са застанали като войници! Е, при него това го няма!  smile

Разгледах сайта и не съм очарован.Хубаво е всеки фотограф да експериментира,но когато има доста снимки с лош бял баланс и разбираема само за фотографа композиция,а някои от кадрите просто за нищо не стават...сори,но това е истината.Е щом си го харесват в Русе smile
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #115 -: юни 02, 2011, 19:13:14 »

Много от младоженците забравят, че сватбата им не е експеримент, включително снимките на фотографа, който са поканили. Сватбата е събитие, което изисква голяма доза сериозност и по-фриволно отношение в някои от неофициалните моменти. Така е и с работата на фотографа. Абсолютно задължителни са снимките, в които "всички са като войници", а експерименталната фотография от време на време. Според мен много повърхностно гледате върху работата на фотографите. Естествено е, че и те спекулират с това ваше търсене на оригиналност и неповторимост. Но момичета сериозната работа си е основното нещо в това събитие. Това ще се гледа основно от вашите приятели, роднини, наследници....А експерименталните снимки са си нещо друго. Нека да ги има и нека всеки стои пред тях и ги наблюдава и си разсъждава.... С една дума разглеждайте фотографиите свързани със задължителните ритуали и основните с роднините. Останалото е изкуство, което не всеки разбира, но е добре да го има. По-просто казано репортажните снимки са задължителни, а останалите са един вид особен поглед на фотографа с художествен почерк....
Активен
stoyanov
Професор
Публикации: 320

"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"

« Отговор #116 -: юни 03, 2011, 19:09:51 »

- камерата и фотото Камерата чичо Димчо е човек който се занимава години с това,има също нова и хубава техника,снимаше мн незабелижимо,без да се навира в лицата на хората,и мисля,че ще стане добро видео. (още не е в нас) и този въпросен екип работи мноооого по-евтино от другите тарифи за варна, на около половин цена за пакета услуга

За Димчо (камерата)  - подкрепям мнението на това момиче, познавам го отдавна и работи много старателно, а и като човек е добър. Wink
Активен
kiko_dj
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #117 -: юни 04, 2011, 11:59:43 »

Разгледах сайта и не съм очарован.Хубаво е всеки фотограф да експериментира,но когато има доста снимки с лош бял баланс и разбираема само за фотографа композиция,а някои от кадрите просто за нищо не стават...сори,но това е истината.Е щом си го харесват в Русе smile

Ах този бял баланс ... та нали сбърканият такъв е в основата на експерименталната фотография!

А обърнахте ли внимание на кадър 18 от уединг директорията?
Невероятна композиция!
Диско - водещият с джапанките перфектно се вързва с останалия итнериор.

Нек'ва нова мода?
Активен
Teo
Отговорник
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 2277

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: юни 06, 2011, 21:22:30 »

Ако модераторите разрешат, бих ви показала сайтовете на фотографи от тази категория над 300 лв (които приемате за "кожодери"), за които съм сигурна, че всяка дадена стотинка за техните снимки, е повече от оправдана.

Имаш разрешението ми. Интересно ми е какво ще видя  smile
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #119 -: юни 06, 2011, 22:13:07 »

Имаш разрешението ми. Интересно ми е какво ще видя  smile

Мнението е редактирано по искане на потребителя  smile

Все пак благодаря за отговора.
« Последна редакция: юни 07, 2011, 15:10:33 от Teo » Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре