Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 22:23:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбени фотографи  (Прочетена 175518 пъти)

panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: май 28, 2011, 11:38:50 »

Разбира се няма никакъв проблем ще взема данните им ,заедно със всичко и ще ви ги предоставя! smile
Ето това намерих в нета като за начало цените на пакетите са добри: http://www.ulovimiga.com/photography.aspx
ААА и това е много интересно http://www.alphoto.eu./favours.html

Фотозаснемане на сватби в тесен семеен кръг. Почасова заетост както през уикенда, така и през седмицата. Получавате около 70-100 избрани сватбени снимки за час.

Цена: 39,00 лв./час

http://bgphoto.eu/service.html
 Скоро ще дам и информация за фотографа за когото говорих .
Лек ден!! smile
« Последна редакция: май 28, 2011, 12:44:01 от panteryx » Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #91 -: май 28, 2011, 12:00:56 »

В тази и останалите теми трябва винаги да присъства мнението на професионалистите или по-точно казано хората с този занаят, образование и т.н. Защото подобни глупави изказвания подкопават всяка професия. Не се опитвайте да обясните на всички, че като сервитьорка в ресторанта може добре да обучавате детето ми в училище, или като учителка може да хванете скалпела в болницата..... Научете се да уважавате хората и техните професии, не се мислете за всичко можещи и велики. Подобно поведение е арогантно, просташко и признак за ниска култура и типичен български манталитет.
 И изобщо не става въпрос за цената на услугата и професионализма на работещите в този бранш. В последните постове виждате, че се хвърлят хиляди левове за всичко друго, но не и за определен вид услуги засягащи бранша. Добре, нека и така да е, но не ги показвайте, защото са "ненормални " ваши опити да спестите нещо или да го прескочите. Аз бих нарекъл всичко едно високомерие и каприз. Така, че дори сами да се снимате на сватбата си оставете мнение да дадат хората с това образование и професия. Те имат нужната квалификация. В противен случай е една седянка с много приказки. А целта не са само общите приказки, а и някакви знания и познания. Уважавайте професията на всеки, дори своята.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #92 -: май 28, 2011, 13:09:58 »

Panterix, събрала си инфо от чичо гугъл за всички лайци, който вчера са си купили фотоапарат и са решили малко да се повеселят, да пийнат , да хапнат, защо не и да вземат някой лев за тази работа. Ти портфолиото гледаш ли  или само цените?Та снимките на тия не се отличават особено по качество от тези които сама си си направила и си публикувала в албума си. Ти за такава услуга ли си склонна да плащаш? Ако това ви е критерия за професионализъм, пишете ми на лично, аз познавам цяла групичка такива, ще ви ги пратя да ви снимат без пари,за яденето и пиенето и купона.Какво според вас е професионален фотограф или видеооператор? Това далеч не е всеки който ви предлага тази услуга. Определено  професионалиста е нещо съвсем друго. Но вие не сте виновни, че вярвате на всичко което ви се предлага за чиста монета. От 3 години правим асоциация на професионалистите в този бранш и вече сме на финала. Вече съществува Национална Асоциация на Професионалните Сватбени Фотографи и Видеооператори ( НАПСФВ). Там има много строги правила и критерии. До края на годината ще заработи структурата и сайта и ще ви стане ясно кой точно е "професионален" и на какви критерии е нужно да отговаря.
« Последна редакция: май 28, 2011, 13:19:45 от Deliysky » Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: май 28, 2011, 13:21:15 »

panteryx 1500 фотографии са едно ненормално количество.За да направиш 1500 хубави фотографии трябва да имаш поне 10 пъти повече кадъра .Помисли сериозно над това ,което пише ,че няма как да е реалност.А и не виждам портфолиото както пише Делийски ,а снимките ,които се виждат не се отличават с кой знае какво качество.
Deliysky тази асоциация е много голяма крачка напред за всички професионалисти.Така предполагам ще се защитават и правата им ,в пълна сила това важи аз авторксите парва на снимките.Защото има много измислине фотографи ,които си правят портфолиото от крадени снимки и какво става тогава?Дано тази асоциация да бъде в помощ и на потребителите - бъдещите булки да направят правилният избор относно наемането на фотограф за така важният им ден !
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: май 28, 2011, 13:47:19 »

Deliysky От печелбари до професионалисти има огромна разлика!Според мен това ,че има такива фотографи ,които си предлагат услугите си на досъпна цена за повечето хора, не ги прави по-лоши фотографи!
На пазара трябва да има и такива,които да са по джоба на средната класа българи ,а не само за тези които изкарват по 10 000 лв.заплата на месец и си мислят ,че когато плащат много получават много.Това е голяма заблуда според мен!Колкото до моите снимки в галерията те не са професионални ,както и предполагам и на повечето съфорумки,снимала съм ги с моя личен телефон,така че какво повече има да обяснявам......
Активен
Sandri
Сватбар
Публикации: 230

« Отговор #95 -: май 28, 2011, 13:47:59 »

Според мен, който няма пари за добър фотограф, трябва да си направи домашното поне що се отнася до фотосесията. Да си избере пози, ъгъл, да обясни на фотографа какъв точно е искания ефект, да му покаже примери...Не искам да обиждам никого, но като погледне човек в галериите на повечето потребителки снимките са просто смешни. Някакви изкривени, снимани от лош ъгъл или контра жур, младоженците гледат в различни посоки, позите са без никаква идея... Не знам как са цените в България, но може би не всеки има пари за наистина добър фотограф. Аз нямам пари да наема фотограф за 2 часа и да му платя 500 евро за 10 снимки.  nea Вярно, че и те трябва да си изкарват парите, но тези които нямат възможност какво да правят? Да останат без снимки ли? Аз съм от булките с много малък бюджет и въпреки, че снимките са най-важното нещо за мен след тоалетите ни, пак нямам достатъчно пари за наистина добър фотограф и предполагам не съм единствената, която е в такава ситуация, така че не виждам нищо лошо да се пуснат линкове на евтини фотографи, които правят сносни снимки. После всеки може сам да си направи ефекти примерно, ако иска или да изреже от тук от там. Все пак по-добре да те снима някой с добър апарат и някакъв опит, от колкото някой от гостите.
Активен
fabolous
Сватбар
Публикации: 166

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: май 28, 2011, 13:48:24 »

Защо си мисля, че булките тук НЕ отричат вашата работа на професионалисти. На всички ни е известно , че професионализма си е такъв в която и област да е. Аз също имам проф. апарати, единият е на 20 години, другият на- 5 и съжалявам, че предостъпих втория за снимките на  абитуриентския си бал на една позната, защото нямам една на фокус, но това не значи, че като ги погледна и не се връщам в онзи ден и не забравям как са замазани. Явно вие наистина си разбирате от работата и си защитавате цената на труда. Но кажете колко от всички фотографи дават това, за което им се плаща. Разбира се, че ако имам възможност бих си позволила да ползвам услугите на квалификациран фотограф, но как да съм сигурна ако не познавам човека, че портфолиото в сайта му не е фалшиво. Тук има и друг момент- ние ,тези които не гледаме с професионално око на всяка една снимка ,и не можем да си позволим да дадем ПРИМЕРНО 800лв. за този вид услуга, ще сме достатъчно щастливи да си имаме снимки на фокус за които знаем че сме дали прилична сума. Когато спрат измамите и фалшификацийте ще можем спокойно да решим можем ли да отделим повече пари за снимки или не можем.

И сега ако някой може да ми даде информация за "Александър 95 студио", защото аз имам наблюдение, върху тяхната работа , но искам и друго мнение да чуя.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #97 -: май 28, 2011, 13:55:45 »

Panterix ти май не четеш какво ти пиша, а пак се заяждаш. Ясно ми е че твоите снимки в галерията не са професионални, но тези сайтове който си посочила снимките по нищо не се отличават от твойте. Сега схвана ли какво ти написах. И кой точно печели по 10 000лв на месец? Ще ме светнеш ли , че нещо не срещам такива напоследък. За 10г си практика не помня да съм снимал такива извънземни, все нормални хора като вас снимаме.
« Последна редакция: май 28, 2011, 14:00:02 от Deliysky » Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #98 -: май 28, 2011, 14:03:04 »

Александър 95 снима бебетата при изписването в АГ Света София, какво точно те интересува за него?
     Как да разберем дали портфолиото е фалшиво ли? Ами като си отваряме очите. Може и да не е фалшиво, просто да не е гарантирано.Когато отидете на среща изисквайте Цели сватби със всичките им 1000  или 1500 кадъра, точно така както са дадени на клиента. Изисквайте и Цели 3ч филми. Изисквайте няколко, ако се съмнявате изисквайте Още. Така ще видите 2 или 200 сватби има зад гърба си въпросният професионалист. Елементарно Уотсън! И когато някой ви откаже, и когато попитате колко точно ще струва, и не може да ви отговори, направете си съответните изводи. Когато заработи сайта на гореспоменатата асоциация, доста неща ще ви станат по ясни. Надявам се скоро.
« Последна редакция: май 28, 2011, 14:36:52 от Deliysky » Активен
mishence
Любопитен
*
Публикации: 40

« Отговор #99 -: май 28, 2011, 15:17:39 »

И аз съм на мнението, че цената на професионалиста си има своето оправдание и, че фотографа е последното нещо,от което трябва да се спести в една сватба сред купищата разходи около нея, защото снимките ще останат спомена от нея и ще носят нейния дух и емоция. Разбира се и техниката е важна и то много, но ако фотографа няма усет и око... нека си има техниката няма нищо лошо.
В тази връзка вица по- нагоре си е абсолютно на място.. 
абсолютно и на 100 % подкрепям мненията изказани от Deliysky
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: май 28, 2011, 15:48:34 »

И аз напълно споделям мнението на Deliysky! Според мен професионалните снимки от професионалист, не само от професионална техника, се различават и то много от снимките направени от човек с най-скъпата и техника, но без достатъчно опит! Оценявам изключително работата на фотографите и видео операторите и за това не наех по-евтината фирма. Реших,че няма пестя от това!  Веднъж направих грешката на бала ми да ме снимат роднините и накрая - нямах нито една снимка със съучениците в двора на училището, защото беше лудница и човека който трябваше да ме снима, беше някъде там из тълпата и е снимал една-две общи снимки от далече и това е! Казвам ви честно,че толкова ме е яд сега!
 На мен услугата ще ми излезе към 700 лв и за двете, като това не е и от най-скъпите, но не е и от най-евтините. Колкото до качеството - препоръчани са ми от познати. Хората дори нямат сайт или поне аз не можах да намеря такъв. Гледах снимките на хартия, видеото също видях  и съм доволна от видяното. Лична оцена ще мога да дам след няколко месеца! Wink
Да, не всеки може да си го позволи наистина и за това, както казва Sandri: "....не виждам нищо лошо да се пуснат линкове на евтини фотографи, които правят сносни снимки."  Все пак тези хора имат някакъв опит натрупан от практиката им, колкото и малка да е тя, може би...
« Последна редакция: май 28, 2011, 16:06:34 от V_e_S_i » Активен
fabolous
Сватбар
Публикации: 166

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: май 28, 2011, 16:47:38 »

Deliysky, знам къде мога да го намеря и с какво се занимава. На сватбата на една моя братовчедка си бяха цял екип, като не снима той и се справиха много добре. Изгледала съм всичките снимки и целия клип , и присъствах целия ден на работата им, и съм доволна. Но идеята ми беше ако някой друг също има наблюдения върху работата им да сподели мнение. Благодаря все пак.
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: май 28, 2011, 18:19:36 »

Олек Попов, Емил Бучаров и Крум Николов са професионални фотографи с по 30-40 години опит в тази сфера ,така че да не се правим на голямата работа кой колко години е в този бранш.Междудругото само да добавя ,че Крум Николов - свекър ми и смятам че въпреки ,че снимките в галерията са ми от телефон Nokia мога да говоря с него да  да снима всяка една от вас за символична сума!Няма нужда да добавям сайт с фалшиво портфолио!
« Последна редакция: май 28, 2011, 18:25:44 от panteryx » Активен
djdimi
Професор
Публикации: 361

dimifoto.weebly.com

« Отговор #103 -: май 28, 2011, 19:32:16 »

Олек Попов, Емил Бучаров и Крум Николов са професионални фотографи с по 30-40 години опит в тази сфера ,така че да не се правим на голямата работа кой колко години е в този бранш.Междудругото само да добавя ,че Крум Николов - свекър ми ...

Е започна да става ясно,кой от къде е и за какво се бори...
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #104 -: май 28, 2011, 20:00:07 »

panteryx, не само тези фотографи, които си показала с линкове биха заснели сватба за до 200-300 лв, както и за по 30-40 лв на час  smile Да, снимките им въобще не са лоши и биха оставили доволни клиентите си. Това, според мен(може и да греша) са: тепърва навлизащи в сватбената фотография или работещи в по-малки населени места, или такива, на които сватбената фотография не е основното занимание, или решили по техни причини да правят промоционални оферти. Резултатът от тяхната работа може да е повече от добър. Както и фотографски услуги над този ценови клас могат да се окажат разочарование.
 Струва ми се, че пропускаш главните изводи. Първо, никой не твърди, че добрите фотографи взимат винаги от 300 лв нагоре за цялостно заснета сватба. Тази заблуда идва от факта, че повечето такива работят в по-големи населени места, където, съгласи се, е нормално да са по-високи цените. С известни уговорки (както от страна на твоя бъдещ свекър) се правят отстъпки. На приятелски начала винаги може да се постъпи така. Второ, едва ли в България има повече от един-двама фотографи, които да изкарват по 10 000 лв месечно от заснемане на сватби. Но си нямаш и на идея колко много предлагат. Трето - ако избираме само по критерий цена, може да се подведем много сериозно. Делийски е много, ама много прав, че истинските професионалисти показват цели сватби на срещите.
 Ако някой ви иска над 600-800 лв, явно претендира за високо качество. Вие сами трябва да прецените дали отговаря на вашите критерии за такова. Но, в почти 100% от случаите е.
 Ако модераторите разрешат, бих ви показала сайтовете на фотографи от тази категория над 300 лв (които приемате за "кожодери"), за които съм сигурна, че всяка дадена стотинка за техните снимки, е повече от оправдана.
 Талантът, въображението, отдадеността, професионалното отношение и положеният труд с желание нямат цена. Освен това, за да получите нещо като клиенти, не е достатъчно да дадете само пари. Както и наистина големите фотографи ви дават много повече от снимки. Когато и двете страни си имат доверие и взаимно уважение, ще има доволни, независимо от цената.

П.П.
Ако не греша, главната сфера на работа на Олег Попов не е сватбената фотография. За Емил Бочаров не знам какви са цените, понеже не мога да му отворя сайта. За Крум Николов...той ти е бъдещ свекър, panteryx...И тримата са наистина добри в работата си. Защо последните двама предлагат фотографски услуги за под 300 лв? Питам, без да се заяждам, просто искам да знам и благодаря предварително за отговора!
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: