Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 14:53:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбени фотографи
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбени фотографи (Прочетена 175480 пъти)
Sandri
Сватбар
Отг: Сватбени фотографи
«
Отговор #75 -:
май 24, 2011, 11:24:20 »
Според мен е хубаво да има и двете, но ако трябва да избирам бих избрала снимките. Видеото не можеш да си го сложиш в рамка вкъщи, нито в портмонето, нито имаш време да го гледаш всеки ден. Пък и ако е на ДВД след няколко години ще трябва да мислиш как да му сменяш формата, защото ще измислят нещо друго, както стана с видеокасетите. А ти защо мислиш да се отказваш от снимките?
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #76 -:
май 25, 2011, 13:23:57 »
Sandri
,
И аз съм твърдо за снимките, ако трябваше да избирам
Иначе и видеото си е хубаво, защото обикновено като гледаш видеото и виждаш неща, които може изобщо да не си запомнил или да не си забелязал по време на сватбата
Активен
zee1
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #77 -:
май 25, 2011, 16:47:37 »
Здравейте, имам въпрос към Пачоран. Какво търсиш в този форум и с какво се занимаваш? Много често ми се набиват на очи мнения от теб и то доста заядливи!!!
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
«
Отговор #78 -:
май 27, 2011, 08:36:39 »
Цитат на: ani_toni в май 24, 2011, 10:34:53
Здравейте, искам да питам дали ще е добре да се правят на сватбата ми снимки или да използваме само камера?
Това е ваше решение. Не е задължително да ползвате и двете (фотограф и видеооператор). Може един човек (професионалист, разбира се) да ви снима и филма, и да ви направи една фотосесия на красиво място, а като си съберете снимките и от ритуалната зала (там има фотограф) и от ваши приятели с фотоапарати - ще си спретнете един приличен сватбен албум. А може и само камера да ползвате със съкратени варианти на филмиране (за постигане на по-ниска цена).
Клиентът винаги има право на избор!
Успех и пожелавам и Весела Сватба!
Активен
godsmack
Любопитен
«
Отговор #79 -:
май 27, 2011, 08:55:39 »
Ние сме решили да сме само на фото
Активен
djdimi
Професор
dimifoto.weebly.com
«
Отговор #80 -:
май 27, 2011, 18:15:14 »
Цитат на: godsmack в май 27, 2011, 08:55:39
Ние сме решили да сме само на фото
Лошо Седларов,лошо...глад мори народа.Сватбата е един път в живота (е някои повтарят...значи им е харесало на сватба
и щом все повече младоженци не могат да си позволят профи фотограф и видеооператор,а четох някъде в постовете,че и тонколонки и касетофони вече си носят по сватбите (най-добре е да върнем радиоточките от Живково време
,не знам какво да кажа...
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #81 -:
май 27, 2011, 23:02:27 »
Цитат на: djdimi в май 27, 2011, 18:15:14
Лошо Седларов,лошо...глад мори народа.Сватбата е един път в живота (е някои повтарят...значи им е харесало на сватба
и щом все повече младоженци не могат да си позволят профи фотограф и видеооператор,а четох някъде в постовете,че и тонколонки и касетофони вече си носят по сватбите (най-добре е да върнем радиоточките от Живково време
,не знам какво да кажа...
Изборът дали да има само оператор/само фотограф или и двете няма нищо общо с материалните възможности и "глада" (много грозно изказване, между другото), а с трезвата преценка на приоритетите на самата сватба. При нас стана така, че оператор нямахме и имаме прилични клипове на най-важните моменти, снимани от момчето на нашия кум с тяхната HD камера, та сме напълно доволни. Снимките ни направи наш приятел с нашия собствен полупрофесионален апарат, платихме му символична сума, а от случайна фотографка пред църквата, която ни направи чудесни снимки събрахме още фотоси също на прилична сума. Имаме прекрасни спомени от сватбения си ден без да сме изсипали торба с пари с обяснението, че сватбата била веднъж в живота. Ами може и веднъж да е, но предпочитаме да имаме пари за екзотично пътуване или колата, която сме си запланували, отколкото да даваме луди пари на "професионалисти". Тонколонки също си носихме между другото
, но не бяха всъщност тонколони, а пулт и всякакви джаджи към него или трябва да се чувстваме виновни, че имаме приятел и кум-музикант и други приятели фотографи? В крайна сметка всяка двойка преценява за себе си - ние с мъжа ми сме повече от доволни, че направихме една мнооого скромна откъм разходи сватба, на която съвсем нищо не липсваше, а оценката на гостите е, че това е най-хубавата сватба, на която са били. Пожелавам на всички такава и по-хубава, разбира се!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #82 -:
май 28, 2011, 00:11:33 »
Ние бяхме без професионален фотограф и видео на сватбата.Снимаше ни батко ми с камерата,а снимки правихме с цифровия на сестра ми.
И трябва да ви кажа,че изобщо не съжелявам за избора си.
В край на сметка всеки си преценя какво може да си позволи и какво не.
Важното е да имаш топли спомени под формата на снимки,които един ден да разглеждаш и да показваш на близките си.
А ако въпросът стои снимки или видео,аз лично бих предпочела снимките.
«
Последна редакция: май 28, 2011, 00:22:03 от carlyangel
»
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #83 -:
май 28, 2011, 00:34:02 »
:offtopic:Ех, просто се учудвам , че толкова време се спазваше добрия тон.Обидите не са добре дошли нито за едната, нито за другата страна.Така и не разбрах, защо ние сме обирджиите? Толкова пари се пръскат по сватбата напълно безвъзвратно, а все на фотографите в паницата! Никой не каза нищо за изнесения ритуал от 331лв, за сметките от по 5-10 хил лева в ресторанта, за украсите от по 4лв за калъфка(наем?) на стол, за църковните такси от по 300лв,(безданъчни), които изобщо не отиват в църквата? Останете си със здраве и дано околните имат такова отношение към вашата работа , както и вие към тях. Пожелавам и вие един ден да се почувствате в ситуацията на кожодери, както честно си изкарвате прехраната. Интересно ми е точно
Soulless
с какво се прехранва? Какво би станало ако аз сметна нейната работа за ненужна на обществото?Живеем в напълно свободна пазарна ситуация в която всеки има право да се снима или Не, да се жени или Не.Никой, никого не изнудва или задължава да ползва нечии услуги. Изнудването , драги ми дами и господа е на бензиностанцията, при мобилния оператор, в сметката за тока и парно. Там никой не ви дава право на избор, направо ни режат главите от кръста! Не виждам смисъл, няколкото потребителя неможещи да направят разлика между любителското и професионалното ( и за който второто няма стойност), да насаждат непрекъснато мнението си на останалите.Разбрахме вече , че да искаш 500-600лв за 15 дни работа е ненормално и нечовешко, само че повредата не е в тоя телевизор в които си мислите. Само за сравнение ще ви кажа, че бензина в Русия е 1лв, а газта и парното са почти безплатни, сметнете си разходите за 1 година да видите къде е истинското дране, и защо си го изкарвате не на който трябва.Съжалавам за офтопика но вече се преиграва по темата. :offtopic:Не бих се разсърдил ако ми изтрият поста, но заедно с останалите. Нека тук да си остане място за взаимопомощ, но само за заинтересованите.Не виждам смисъла незаинтересовани и мразещи профитата да пишат в темата.Наскоро един адвокат ми взе 500лв за да напише 2 листа и за едно отиване в съда, а без това не може.И аз какво сега, да рева като заклано прасе ли? Като ми се вижда неговата кокошка златна, можело да уча за адвокат, ама може и да не ми се удава, знае ли се? Всеки си избира пътя в живота. А в съда така не пускат, пробвайте да си викнете приятел/познат, които е попрочел закона. Така че, не виждам смисъл да се оплаквате и да ни нагрубявате непрекъснато.Може да си направите труда да проучите как живеем ние, къде живеем( в Люлин или в Бояна), какви коли караме, какви офиси си позволяваме( за тези които изобщо имат такива).Посочете един богат от нас и тогава говорете за скубане и обирджийство.
«
Последна редакция: май 28, 2011, 04:18:32 от Deliysky
»
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #84 -:
май 28, 2011, 00:50:58 »
За да не ме разберете погрешно ще допълня - всеки има различни приоритети и ценности. Вярвам , че хората които сами се снимат, са също толкова щастливи от своите спомени както и останалите.Вярвам , че това не е фактор оказващ влияние, нито върху веселбата на сватбата, нито върху вашето щастие! Но едно е факт - крайния продукт има различна визия, не отричайте това!
Soulless
може да сравниш албума си със снимките на профитата който непрекъснато нападаш.Та в него има снимки на които не може да се познае кой е сниман! Дамата от предния пост няма почти нито една снимка на фокус! Снимката на която си снимана как се подписваш е култува направо.За първи път си представям, че някои може да снима основното действащо лице в гръб.
http://album.svatbata.bg/soulless/bg/photos/238847.html
Аз влизам в тая зала по 10 пъти на година, зная всеки ъгъл, зная наизуст целия ритуал, мимиките на водещата, зная какво ще се случи след 1 или 5 минути, зная точно кога ще се разплачеш ти или даже майка ти. Откъде може да знаят това твоите приятели, има ли база за сравнение? Когато плащате за тези услуги трябва да знаете, че наистина плащате за нещо, а не на някой който просто да пощтрака, нещата са различни! Иначе съм напълно съгласен, че горепосочените примери едва ли имат пряка връзка с вашето лично щастие.Просто мисля, че Трабанта не се нарича Мерцедес.
Всеки има различни възможности, потребности, ценности. Едни отиват със личния си автомобил, други с лимузина от 1000лв, едни са с рокли от 300лв, други от по 3000лв. Едните харесват руси мъже, другите черни, третите мургави, четвъртите надарени
. Въпрос на възможности, вкус, приоритет.Желая успех на всички в разгара на сватбената еуфория, и мисля че излишните спорове може да бъдат прекратени.От последните 2 страници евала правя на
Деничка Звездичка
. Едно напълно обективно мнение, повечето от останалото е еротичен чат.
«
Последна редакция: май 28, 2011, 04:10:56 от Deliysky
»
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #85 -:
май 28, 2011, 09:32:22 »
Благодаря на Делийски за наистина двата хубави поста. Това обаче не решава спора, а го задълбочава. Всичко зависи от умствения капацитет и вкус. Последните две неща професионалистите не могат да променят по никакъв начин. Но да си видиш задника, когато подписваш на сватбата си е върха на фотографското изкуство и един уникален вкус на младоженците, които си харесват продукта. Честно да ви кажа мен ще ме е срам да публикувам подобни снимки, но всичко е въпрос на вкус. В крайна сметка ще имате тези снимки, на които се харесвате и са уникални и едно сватбено пътешествие. След време ще останат само снимките, които винаги ще бъдат повод за интересни коментари. Пак казвам, че всичко е въпрос на вкус и интелект.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #86 -:
май 28, 2011, 10:06:18 »
Сами разбирате всички ,че този спор няма да доведе до никъде,а именно защото тук става въпрос за принципни различия относно работата на фотографите.
Оказа се тук ,че всеки е прав за себе си и наблюдавайки комуникациите в целият форум ми става ясно как тук ще се разрази един безмислен спор.Безмислен да,защото всеки ще иска да докаже своето виждане за правдиво и няма да приеме чуждото .Но това е проблем на хората ,които пишат тук за съжаление.Защото не се научихме ,че тук споделяме мнение ,не ангажираме никого с него и не се научихме ,че изказвайки крайно мнение ни гледаме само от собствената си камбанария.Не бъдете такива ,пишете си каквото мислите ,но не правете генерални заключения ,това го казвам като модератор.
Да кажа сега нещо като любител фотограф с хубав огледално рефлексен апарат и няколко обектива ,които спомена някой назад ,че били твърде важно да се сменят:)
Да се оприличава труда на фотографа и сумите които взема е твърде некоректно.Значи първо има и скъпи фотографи и евтини такива.Досега разглеждах снимките на една булка от форума снимана с професионален фотограф : ами,ужасни са - криви ,разфокусирани ,отрязани крайници ,тъмни и т.н.Това означава ,както е казал и Делийски ,че трябва преди да наемете фотограф да проучите добре работата му.Разгледах и снимките на Souless и ще кажа същото и за тях .Ами там няма и елементарен повей за кадриране ,композиция ,светлина и т.н.Ясно е,че си ги харесвате такива,каквито са ,защото вие сте на тях обичате се,усмихвате се ,света е ваш.Ясно е,че нефинансовата страна е непреходна ,важна е любовта и т.н.Истината е,че снимките остават .Истината е,че не бива да гледаме в чуждата паничка и кой колко пари взема и защо ги взема ,защото вие нямате и най-малка представа от труда на фотографа и това го казвам като непрофесионалист.Глупаво е да кажеш ,че имаш полупрофесионален апарат и той ще ти гарантира добри снимки.Защото добрите снимки стават и с добра техника ,но и с твор1ески подход ,с необходимите знания за заснемането и обработката на една снимка.Затова аз мисля,че този спор е безмислен .Винаги ще има хора ,които няма да уважават труда на фотографите и ще праят безмислени изказвания и винаги фотографите ще се ядосват на любителските кадри за без пари ,които се изтъкват като хубави .Избора е прост и лесен ; скъпо и качестено или евтино и некачествено .Просто всеки се простира според чергата си!
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #87 -:
май 28, 2011, 10:12:44 »
Малко
,но ето ви един виц ,относно едно от нещата ,които се опитах да ви кажа по-долу :
Един фотограф бил на гости в приятелско семейство.Преди да седнат на масата той показал на домакините последните си фотографии.Дамата в дома цъкала с език и рекла:
-Прекрасни снимки,сигурно имате много скъп фотоапарат!
Фотографа нищо неотговорил...Започнала вечерята и той казал:
-Прекрасно ядене,сигурно имате много скъпи тенджери
,та фотоапарата не прави снимките ,а фотографа
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #88 -:
май 28, 2011, 11:28:31 »
Това са пълни глупости мога да ви намеря чудесен фотограф ,който ще ви направи уникални снимки за не толкова много пари.С риск да ми изтриете коментара ще кажа ,че изглежда ,че тази тема не е за бъдещи булки и настоящи такива ,ами за фотографите ,които си правят реклама във вашият сайт и съответно си и плащат затова!!Спрете да нападате хората ,които нямат възможност да дават една камара пари за фотографи и не са съгласни със тарифите им.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #89 -:
май 28, 2011, 11:33:09 »
panteryx
това е чудесно.Сега ,ако трябва да сме в помощ на булките сподели фотографите с евтините цени и цените им ,разбира се .Това ще бъде най-доброто развитие на спора .Ако може и портфолио да видим или някоя сватба ,за да преценим съотношението качество = цена.
Радвам се,че най-сетне ще имаме факти !
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8