Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 14:32:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбени фотографи  (Прочетена 175436 пъти)

vailet
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #45 -: май 02, 2011, 23:00:43 »

Някой може ползвал ли е филмова къща Леандар и какви впечатления има от тяхната работа?
Активен
wedding_photo
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #46 -: май 03, 2011, 08:07:08 »

Ето пак се заформя спор в темата за сватбени фотографи.

Живеем в такива времена, че за всеки има място под слънцето.
Моята практика показва,че има младоженци, които държат на качество и броя на снимките няма значение. Т.е може да станат 300 снимки, но искат наистина да са качествени и артистични.

Има и друг тип хора, които искат да се снима много и просто искат  мноооого снимков материал.
Преди време чух следното изказване от младоженци "За какво му дадох аз на този маса пари, при положение че дойде и направи за цял ден 350 снимки?
Уверявам ви, че дори 350 снимките си струваха.
И тук пак опираме до схващането и желанието на самите младоженци.

Идеята е ние фотографите да се  съобразим с искането и желанието на младоженците, а не те с нас!!!

За съжаление има и обратните случай, но както по - горе казах в днешно време за всеки има място под слънцето.

Усмихнат и хубав ден желая на всички и успех!
Активен
Honey_Bunny
Любопитен
*
Публикации: 43

« Отговор #47 -: май 03, 2011, 14:18:36 »

wedding_photo аз не споря колко трябва да са снимките на една сватба. Както казах мойта гледна точка е , че търся качество пред количество. Нормално е да има т.нар. журналистически снимки на самото празненство , за което нямам против, но искам 10 снимки , ама да са СНИМКИТЕ, които като ги погледна и ще се усмихвам, а тези многото снимки , които повечето хора искат до получат, да кажем че имам достатъчно кашони със снимки вече,които трупат прах  Wink
Просто изказвам мнение , не съм искала да обидя никой сватбен фотограф. И даже заставам зад клаузата ,че не е нужно да се защитава високият хонорар на фотографа с много кадри , защото малко хора си правят сметката колко труд е за фотографа да направи красиви и идейни снимки и изобщо да прави всякакви чупки в кръста на сватбата  и после да обработи голяма част от тях  част от заснетите снимките. Може би и затова някои фотографи започват с бройката, просто защото търсенето , определя предлагането , колкото и клиширано да звучи това.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: май 04, 2011, 15:18:44 »

vailet, аз също питах за тях, но никой не каза нищо crazy Много ми харесват нещата в сайта им, но друго не знам. Единственото, което мога да ти кажа от опит е,че като им се обадих за среща не останах особено очарована......В смисъл....срещата започна със: Здравейте, аз съм....приятно ми е, кажете сега.....имате ли някакви въпроси? Oh my ... Това ми стана малко странно, вместо той да бъде човека, който води срещата, вместо той да си представи работата....и след това да му задаваме въпроси, ако нещо не сме разбрали, той направо ни пита за въпросите ни... crazy crazy crazy Като го попитахме дали носи материали, готови снимки и т.н. той каза,че всичко имало в сайта, не носи снимки.....ДА - може човека да е много добър професионалист, но все пак нали за това се правят тези срещи, а не само по интернет да си гледаме nea Иначе цената е много добра good
Активен
vailet
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #49 -: май 04, 2011, 17:35:04 »

И аз заради цената се позаинтересувах, но останалите неща, които спомена не ми правят добро впечатление. Някой друг може ли да каже още нещо за тях?
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #50 -: май 05, 2011, 08:38:25 »

Като го попитахме дали носи материали, готови снимки и т.н. той каза,че всичко имало в сайта,.......Иначе цената е много добра good

Не е нужно да питате повече. Само това ви е достатъчно да си направите нужните изводи.С риска да скочат половината колеги тук ( и другата половина маскирани като лъжебулки) ще ви направя следното поясннение:
            1.На сайтовете има портфолио. Това е избраното и най-доброто.Трябва да изисквате, не само някакви снимки или филми, а цели сватби.Аз например имам в архива си над 200.Който не желае да ви предостави, значи нещо го притеснява.Може би не си покрива портфолиото.Добре е да знаете, че в БГ вече се среща доста фалшиво портфолио.Има даже и крадено.От нашата фирма сме засекли вече 2 - 3 много велики сватбени агенцийки, който показват наши снимки и после пращат някви си там техни фотографи.
             2. И за цената - Ах цената, цената.Ябълката на раздора.Всяко нещо си има цена.Безплатен обяд няма.Когато гледате цената, Никога не забравайте, че и ние сме хора като вас. И живеем като вас - ходим до магазина, ходим на бензиностанцията.Инвестираме непрекъснато в техника. Оттам и цената - ниска инвестиция, по-малко часове вложен труд в крайния продукт - по-ниска цена.Повечето фирми имат разни пакети - и евтини и скъпи, избор за всеки. Но когато има само евтини или много евтини, повярвайте ми, не си мислете че сте ударили джакпота.
      С този пост нямам нищо лично срещу фирмата която дискутирате. Просто въпроса е принципен.
Активен
djdimi
Професор
Публикации: 361

dimifoto.weebly.com

« Отговор #51 -: май 05, 2011, 11:46:29 »

Не е нужно да питате повече. Само това ви е достатъчно да си направите нужните изводи.С риска да скочат половината колеги тук ( и другата половина маскирани като лъжебулки) ще ви направя следното поясннение:
            1.На сайтовете има портфолио. Това е избраното и най-доброто.Трябва да изисквате, не само някакви снимки или филми, а цели сватби.Аз например имам в архива си над 200.Който не желае да ви предостави, значи нещо го притеснява.Може би не си покрива портфолиото.Добре е да знаете, че в БГ вече се среща доста фалшиво портфолио.Има даже и крадено.От нашата фирма сме засекли вече 2 - 3 много велики сватбени агенцийки, който показват наши снимки и после пращат някви си там техни фотографи.
             2. И за цената - Ах цената, цената.Ябълката на раздора.Всяко нещо си има цена.Безплатен обяд няма.Когато гледате цената, Никога не забравайте, че и ние сме хора като вас. И живеем като вас - ходим до магазина, ходим на бензиностанцията.Инвестираме непрекъснато в техника. Оттам и цената - ниска инвестиция, по-малко часове вложен труд в крайния продукт - по-ниска цена.Повечето фирми имат разни пакети - и евтини и скъпи, избор за всеки. Но когато има само евтини или много евтини, повярвайте ми, не си мислете че сте ударили джакпота.
      С този пост нямам нищо лично срещу фирмата която дискутирате. Просто въпроса е принципен.

Абсолютно подкрепям написаното по-горе.Това важи донякъде и за други услуги свързани с организацията и провеждането на сватбени и други тържества.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: май 05, 2011, 12:44:26 »

Deliyskygoodpost Точно това имах предвид и аз.
Межу другото да се похваля и аз че си запазих фото и видео.  yahoo yahoo yahoo В интерес на истината с фотографа, казва се Георги Георгиев, не съм се срещала, само с видео оператора - Ивайло Кирилов (този, който работи в БНТ)  - страшен човек и много добър професионалист. Показа ми снимки на фотографа, с който работи и много ми харесаха. good Цените са по-високи, но определено си струва good
Активен
Honey_Bunny
Любопитен
*
Публикации: 43

« Отговор #53 -: май 05, 2011, 21:40:45 »

Deliysky и аз те подкрепям за цената .   good  Качеството си има цена! И когато клиент поиска да види снимки е мноооого съмнително защо да не му се покажат. Проблемът ще съществува , докато хората искат супер фотограф за 150- 200 лв. И не само , че няма да им показват снимките, ами после сигурно и те няма да искат да си ги показват  tease Сватбата е веднъж! (надявам се  Wink )  , така че смятам , че си заслужава човек да вложи в добър фотограф!
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: май 14, 2011, 14:29:19 »

Мен ,ако питате трябва да се намери златната среда добър фотограф на приемлива цена.
Понякога скъпото не е признак за качество.

Ще дам един пример малко съм  Offtopic но преди време си купих обувки за 150 лв.уж кожа ,уж не знам какво и на 3 тият месец цап и се разлепиха. hysteric
Правете си изводите!
« Последна редакция: май 14, 2011, 14:32:02 от panteryx » Активен
mishence
Любопитен
*
Публикации: 40

« Отговор #55 -: май 14, 2011, 14:40:42 »

Да, скъпото не е гаранция за качество, но определено качеството има своята цена.
Аз също ще изискам от нашата фотографка албуми от цели сватби, портофолиото не е критерий.. Ествествено, че там са си подбрали най-най-добрите кадри и аз така бих направила, ако съм фотограф.
Но за мен е важно да видя цял албум.. Искам фотографа да е динамичен, да не ме снима от един ъгъл постоянно, да сменя обективите, познавам любители, които снимат с по 3 обектива.. така, че редно е професионалиста също да ги сменя и за мен е много важна гледната точка. Аз не искам снимки наредени като бутилки и само профилни и това е..
Желая на всички ви прекрасни сватбени албуми и спомени Wink
Активен
Mauve
Ентусиаст
**
Публикации: 66

« Отговор #56 -: май 15, 2011, 10:22:58 »

Момичета, за мен един от разходите, които най-много си заслужават, е именно за фотограф. След като отмине празничната еуфория, единственото което ви остава това са снимките. Именно снимките ще показваме на нашите деца и внуци. Другите неща се забравят, на повечето детайли гостите дори не обръщат внимание... Подбрах много внимателно своя фотограф - качество, индивидуалност, артистичност, професионализъм, отношение, количество. Очароваха ме първо на една сватба на мои приятели, след това от работата им поместена в блога им, качеството на снимките - цвят, яркост, фокус; отношението при срещата ни. Не искам да правя предварителна реклама, когато отмине събитието ще ги препоръчам от все сърце! Надявам се  smile
Активен
djdimi
Професор
Публикации: 361

dimifoto.weebly.com

« Отговор #57 -: май 16, 2011, 01:42:13 »

"Искам фотографа да е динамичен, да не ме снима от един ъгъл постоянно, да сменя обективите, познавам любители, които снимат с по 3 обектива.. така, че редно е професионалиста също да ги сменя"
Браво,уважаема mishence,явно разбирате от обективи и познавате любители, които снимат с по 3 обектива и ги сменят. :)Аз също познавам любителки които...имат по 3 (и то какви обективи) Wink и също ги сменят...според случая.Понякога както и в живота е достатъчен само един,най много два...ама да са от високо качество...е може и три,който може да си го позволи Wink Весела сватба.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
Публикации: 619

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: май 16, 2011, 07:55:22 »

По въпроса за фотографите, булките с по-тънък бюджет могат да направят като нас - да намерят свой приятел, дори и любител, който да ги снима срещу по-малко заплащане. В нашия случай ние имаме сравнително добър апарат (води се полупрофесионален и прави съвсем прилични снимки) и намерихме близък приятел на мъжа ми, който е запален любител-фотограф - от разговора ми с него се убедих, че има фотографско око и достатъчно опит - и му се доверихме напълно. Разбира се, той си е пълноправен гост на сватбата ни, а и ще му се отблагодарим и с материален подарък, но това е един начин да се спести малко от този разход smile Все пак, дори самите младоженци да нямат подходяща техника, то често имат приятели/познати, които са запалени по снимките и имат желание да се заемат с подобна тежка (от личен опит го казвам blum) задача.
Иначе цената на фотографите е сравнително основателна - съвсем не е лесно да се снима толкова продължително, а и все пак качеството на снимките да е добро. В нашия случай обаче не ми се даваха толкова много жълтици, при положение, че имаме апарат, в който вече сме инвестирали почти четирицифрена сума blum
Активен
Lepotica
Любопитен
*
Публикации: 45

Г-жа -)

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: май 16, 2011, 08:26:10 »

Сватбените снимки ще бъдат подарък от наша приятелка  heart heart heart
В сряда имаме среща с Ники Митев- много добро впечатление ми остави от имейлите, които разменихме. Надяваме се то да се затвърди на срещата.  good
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: