Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 04:54:55

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбени фотографи  (Прочетена 175795 пъти)

once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421

« Отговор #30 -: април 26, 2011, 10:54:45 »

Цените на първите трима са 600 лв - тази година има актуализация. Ние наехме Минко Михайлов, който взима около 100-тина лв по-евтино. Всички те имат сайтове с портфолио и можеш да разгледаш сватбените им фотосесии и да си избереш на база цена/показано качество smile И да допълня - повечето им дати на първите трима са резервирани вече, така че първо погледни дали са свободни на твоя ден.
Активен
Hypnose
Ентусиаст
**
Публикации: 126

« Отговор #31 -: април 26, 2011, 12:50:10 »

Момичета,благодаря ви!Само не ми е ясно в тези 600лв какво влиза?И става въпрос само за сватбената фотосесия или и за снимки по време на ритуалите?Ами в ресторанта?Влиза ли в тази цена и фотоалбума?А ние ли избираме къде ще бъдат снимките,защото аз държа да са в Стария град?

П.П.Извинявам се за глупавите въпроси,но наистина нямам никаква представа как стоят нещата!
Активен
once_upon_a_time
Професор

« Отговор #32 -: април 26, 2011, 13:13:01 »

В тази цена обикновено влиза фотозаснемане от около 14 часа ( т.е. подготовката на булката у дома й) докъм 24 часа (рязането на тортата и последните ритуали в ресторанта) - това за вечерна сватба, разбира се. Т.е. т.нар. репортажни снимки на всички събития по сватбата + сватбена арт фотосесия, на която, естествено, можете да кажете своите предпочитания за локация и едва ли ще се намери фотограф, който да не се съобрази с тях smile В цената влиза и дигитална обработка на снимките и сватбен албум от около 70-ина снимки, както и дискове с всички снимки. Не влиза т.нар. фотокнига, която като услуга май навлезе отскоро и цената й е към 200 лв - потърси я в гугъл, за да се ориентираш какво представлява, но и самите фотографи ще ти обяснят и покажат smile
Дано съм помогнала, питай, ако нещо има неясно и не се притеснявай, че са "глупави" въпросите - аз повечето отговори ги знам именно благодарение на този форум Wink
Активен
Hypnose
Ентусиаст
**
Публикации: 126

« Отговор #33 -: април 26, 2011, 13:26:13 »

once_upon_a_time,благодаря ти! butterfly Погледнах какво представлява фотокнигата,но май не е това,което искам аз.Прилича ми на списание,поне от това,което успях да намеря из интернет.Аз искам бял сватбен фотоалбум.Ако си го купя предварително трябва да го дам на фотографа или като ми даде снимките ще си ги лепя сама?А те самите не предлагат ли такива албуми?И последно да те пипитам,ако тези по-известните за заети или път не се съгласят да снимат само 5-6 часа,на кой друг да се обадя?Искам интересни и хубави снимки.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: април 26, 2011, 14:11:48 »

Hypnose, албума си е изцяло ангажимент на фотографа, както и всичко останало около заснемането, ти нищо не трябва да правиш smile като албума си влиза в цената заедно с една голяма кутия, в която се поставя- поне, когато кумувахме изглеждаше по този начин и много ни хареса smile Като снимките в албума, а и всички от фотосесията са обработени на фотошоп и са много хубави! Цената на Борислав Чепишев мисля, че не е 600 лв., въпреки че аз го ангажирах още декември и е възможно да е по-висока, но тогава беше 400-450 лв.(влиза албум и всички дискове - към 3 броя със снимките от цялата сватба и сватбената фотосесия, които наистина са много- 2 000- 3000 броя). Може цената на нашия фотограф вече да не е актуална, но нищо не пречи да провериш. Във фейсбук го потърси, за да разгледаш снимки, ако искаш и ако ти трябват контакти, пиши ми на лични smile
Активен
once_upon_a_time
Професор

« Отговор #35 -: април 26, 2011, 14:21:48 »

Цената, която коментирах е за Якови и Георги Вачев, за Чепишев нямам никаква информация. Hypnose, влез в темата Сватба в Пловдив - там има много коментирани имена, потърси всяко едно от тях в гугъл и разгледай личните им уеб страници, повечето от тях имат такива - така най-лесно ще се ориентираш за продукта, който предлагат smile
Активен
Honey_Bunny
Любопитен
*
Публикации: 43

« Отговор #36 -: април 26, 2011, 22:12:22 »

Момичета може ли един въпрос ? Не искам да обидя никой дано не ме разберете погрешно. Но можете ли да ми кажете какво означават 2000 кадъра. В смисъл такъв , че според мен не е важно количеството , а качеството на снимките. И след като почти всички сватбени фотографи, с които разговарях за цена почваха първо с броя на снимките , които ще ми направят , се изплаших. В крайна сметка ако искам многоооо снимки просто ще кажа на приятелка да снима нон-стоп за да направим бройката. Затова реших да рискувам и си наех моден фотограф, който започна с това , че ще търси качеството и просто ме грабна  give_rose
Какво мислите дали не съм сбъркала? Знам поне че няма да имаме проблем с фотошопа  blush
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251

« Отговор #37 -: април 27, 2011, 10:39:26 »

Honey_Bunny, напълно съм съгласна че количеството на снимките е без значение. За мен по-важното е фотографа да има усет, да е с артистично мислене, да улавя момента и да се е занимавал със сватбена фотография. И в този ред на мисли, знаеш ли дали твоя фотограф е снимал сватби до момента или някакви подобни събития?
Активен
Honey_Bunny
Любопитен
*

« Отговор #38 -: април 27, 2011, 11:10:02 »

Снимал е много и различни събития, но не и сватби. Тази ще му е първата  smile По принцип  много от фотографите не искат сватби , защото както се изрази една позната "това си е хамалогия"  crazy.  Но пък аз успях да накарам един такъв фотограф (който иначе се дърпа) да се пробва и ще ви пиша за резултата. Но мога да ви кажа , че цените не се различават от тези на сватбените фотографи с многото снимки. Остава да видим какъв ще е резултата   pleasantry
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: април 27, 2011, 11:12:12 »

Абсолютно сте прави, че качеството е най-важно, но понеже имаше питане колко снимки влизат в тази цена, затова и написах това, което знам. Ние затова се спряхме на фотограф, който има нестандартно мислене и виждане и прави невероятни снимки, с много добра обработка и най-важното младоженците не са строени за снимка, което го има при много фотографи, а са разчупени и изглеждат все едно са от модно списание smile, уловени са моменти, които на пръв поглед са незначителни, но пречупени през погледа на фотографа, са се получили страхотни снимки след това!
Активен
Honey_Bunny
Любопитен
*

« Отговор #40 -: април 27, 2011, 18:54:03 »

lawyer и аз това искам- разчупени, забавни , усмихнати снимки , а не "Строй се!Я ти малко вляво "  Непренудените снимки са едни от най-хубавите спомени от всяко събитие . А тук е мястото на фотографа  да ги улови по най-добрия начин yahoo
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: април 27, 2011, 22:13:23 »

Honey_Bunny напълно споделям мнението ти за непринудените снимки good Аз обаче понеже обикновено на малко се харесвам, за това бих предпочела да има повече снимки, записани на диск и само най-добрите да си изкарам на хартия. Да имам да избирам........... Ashamed Ashamed :ashamed:Съгласна съм и че това е работа на фотографа да ги планира и предвиди, така че да не са нагласени или поне да не изглеждат така, но все пак смятам и някои мои идеи да му предложа. Особено много харесвам и снимките, на които няма хора, а само отделни предмети - чашите, халките, обувките и т.н. и за това винаги гледам снимките в галериите на фотографските сайтове, за да се ориентирам дали правят такива снимки. А относно това, че вашия фотограф не е снимал сватби, не мисля, че има от какво да се притесняваш - все пак на една сватба е горе-долу ясно какво трябва да се снима и вече е върпос на фотографски опит да го заснемеш добре. Така предполага моя нефотографски опит.... badgirl Господата професионалисти да ме извинят, ако греша... badgirl
Щом е снимал други важни събития, със сигурност умее да хваща важните моменти....
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #42 -: април 28, 2011, 01:08:28 »

Здравейте, тези който ви зарибяват с по 2000 кадъра, може би пък искат да прикрият нещо друго? Интересно, на кого се обаждате? Аз познавам много, които не започват така разговора.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: април 29, 2011, 19:29:18 »

г-н Делийски, мен лично не са ме "зарибили" по този начин, просто фотографа, който харесахме, видях, че след сватбата, на мои познати им беше предоставил горе-долу такъв брой снимки. И мен ме грабна качеството, идеите, които бяха реализирани и т.н., просто всичко беше перфектно изпипано като се има предвид, че младоженците не бяха от най-фотогеничните и както самите те казват, не обичат да се снимат smile за мен е важно качеството, на първо място, но след като и бройката е голяма, мисля, че не е невъзможно да са налице и двете, след като веднъж вече го видях!
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #44 -: май 01, 2011, 00:16:45 »

Вие май не ме разбрахте. Не казвам, че не може. Отговорих на въпроса на дамата, че познавам много фотографи, които не започват  разговора по този начин.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: