Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 06:41:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
DJ за сватба
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: DJ за сватба (Прочетена 212888 пъти)
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
Отг: DJ за сватба
«
Отговор #165 -:
февруари 21, 2012, 13:22:35 »
Диджея работи винаги само с негова техника, Той сам си я инсталира и носи в ресторанта. Кой , какво поема се договаря с ДЖ-я.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #166 -:
февруари 21, 2012, 13:47:09 »
Цитат на: Tsutsi в февруари 21, 2012, 13:05:22
Здравейте ДЖ
Имам един въпрос специално към DJ - когато отивате в даден ресторант носите ли с вас и техниката си? Или ползвате тази на ресторанта? До сега видях, че всички обиколени ресторанти имат техника за DJ ама си мисля ( пък може и да греша), че един добър DJ ще иска да си ползва неговата, както и един добър видео оператор собствената. Каква е практиката с ресторантите? Вие ли се договаряте с ресторанта или младоженците? Ако си ползвате Ваша кой поема транспорта и , монтажа? Мерси предварително
По принцип, всеки дж е редно да си ползва лична техника. Това му гарантира сигурност и професионална услуга, въпреки че голяма част от Дж-ите биха се радвали да ползват чужда техника, поради липса на своя (което за съжаление е често явление дори и сред част от присъстващите Дж тук във форума).
В цената, която договаряте своя Дж по принцип влиза техника, монтаж и демонтаж, цена за транспорт в населеното място в което е позициониран Дж. Ако се налага озвучаване в други населени места, различни от мястото в което е базата на Дж, тогава се договарят транспортни разходи. Това е принципно положение, така че всеки Дж може да има собствена ценова политика по отношение на техника, транспорт и всички опции свързани с неговата дейност.
При условие че Дж ползва собствена техника, заведението не може да ви задължи да плащате наем на тяхната апаратура, въпреки че има заведения които задължават клиентите да плащат някаква сума ако не ползвате техен Дж., украса, декорация и др.
Първоначалните уговорки с ресторанта ги правите вие и ако се наложи Дж да ползва апаратурата на заведението препоръчително е да го заведете лично да види техниката която му се предоставя за да прецени дали да я ползва или не.
«
Последна редакция: февруари 21, 2012, 16:55:25 от DjNick Mc
»
Активен
veninceto
Сватбар
«
Отговор #167 -:
февруари 21, 2012, 14:05:42 »
Цитат на: ani_todorova в февруари 21, 2012, 13:19:38
Някой може ли да ми препоръча добър DJ за Плевен
На моята братовчедка от Плевен сватбата и беше септември 2008 и DJ беше този, който има песни с Цветелина - DJ Niki Genov! Весела сватба беше и Ники Генов е много добър DJ
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #168 -:
февруари 21, 2012, 14:43:03 »
Благодаря за отговорите - значи първо ще се информирам с ресторанта дали ще има проблем да си сложат наетите от тях техники ( предполагам, че важи и за видео оператора) и после ще информирам и хората. Не ми се вярва ресторанта да има проблем с това DJ да си донесе техниката, но първо с тях ще се разберем за това.
Активен
djdimi
Професор
dimifoto.weebly.com
«
Отговор #169 -:
февруари 21, 2012, 21:12:18 »
Цитат на: Tsutsi в февруари 21, 2012, 14:43:03
Благодаря за отговорите - значи първо ще се информирам с ресторанта дали ще има проблем да си сложат наетите от тях техники ( предполагам, че важи и за видео оператора) и после ще информирам и хората. Не ми се вярва ресторанта да има проблем с това DJ да си донесе техниката, но първо с тях ще се разберем за това.
Разбира се всеки професионален DJ би трябвало да разполага с качествена и достатъчно мощна озвучителна апаратура, а и повечето ресторанти (с изключение на няколко 4 и 5 звездни хотели в България) не разполагат и не желаят да инвестират средства за добро озвучаване на залите си, което е погрешно според мен, но това е друга тема...За Пловдив конкретно, няма хотел или ресторант, който да разполага с достатъчно мощна и надежна апаратура за СЕРИОЗНИ МЕРОПРИЯТИЯ.Дори 5 звездният Новотел има само малък комплект Electro Voice в зала Бендида, в хотел Марица имаше добър комлект Dinacord и EV, но от 6 тонколони, работи само 1 (една)...за останалите да не говорим.Така, че професионалистите си носим собствена техника...понякога получаваме и съдействие от страна на управители и персонал...
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #170 -:
февруари 21, 2012, 21:19:54 »
Цуци, прекалено мн се бавиш в умуване и най-добрите в бранша вече отдавна са заети.
Миналата година до средата на ЯНУАРИ бях запазила ресторант, фото, видео, дж, а ти нямаш нито 1 запазено от тези. Виждам, че имаш мн изисквания, но май, май ще се наложи да правиш компромиси.
Иначе, не е твоя работа да уговаряш техника, ползване на колони и т.н. Уговаряш ресторант, после ДЖ, а те се уговарят помежду си.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #171 -:
февруари 21, 2012, 22:05:47 »
Цитат на: posum в февруари 21, 2012, 21:19:54
Цуци, прекалено мн се бавиш в умуване и най-добрите в бранша вече отдавна са заети.
Миналата година до средата на ЯНУАРИ бях запазила ресторант, фото, видео, дж, а ти нямаш нито 1 запазено от тези. Виждам, че имаш мн изисквания, но май, май ще се наложи да правиш компромиси.
Иначе, не е твоя работа да уговаряш техника, ползване на колони и т.н. Уговаряш ресторант, после ДЖ, а те се уговарят помежду си.
Много точно казано. Доста от колегите поне около мен са заети за тази дата. Но това съвсем не значи,че няма избор.
Просто тази година нещата се случват с доста месеци напред. Не че и друга год. не е било така,но тази не знайно защо, още от декември започнаха да се уточняват услугите като видео,фото,дж и др.
«
Последна редакция: февруари 21, 2012, 22:09:11 от Nina Style
»
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #172 -:
февруари 21, 2012, 22:41:11 »
Аз се жених на 25 юни и до средата на януари запазих най-важните неща и въпреки всичко за малко да изпусна Яков.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #173 -:
февруари 21, 2012, 22:50:55 »
Понякога в бързината за да не останеш "на сухо" се правят и грешки. Така че не е нужно да се бърза прекалено много и на всяка цена. Винаги има вариант да намериш добър професионалист !!! В повечето случаи се създава изкуствена психоза и това изиграва лоша шега на не малко хора. Не бързайте, преценявайте спокойно и когато усетите че това е вашият човек тогава действайте.
«
Последна редакция: февруари 22, 2012, 08:58:28 от DjNick Mc
»
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #174 -:
февруари 21, 2012, 22:57:24 »
Posum виждам, че си доста загрижена за сватбата ми, ама моля те остави ме да сама да преценя, ок?
Добри фотографи, DJ, видео има не само в Пловдив
За мен е много по-важно да усетя, че за мен са правилните хора, вместо на всяка цена " да заемам най-добрите" .
Най-добрите за едни, не са винаги такива за други. Няма нужда да се психираме, а аз и не смятам
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
«
Отговор #175 -:
февруари 21, 2012, 23:07:06 »
Правилно .Подкрепям те!!!Всички ние се различаваме по бързина на взимане на решенията .Примерно аз след 5 минути в магазин вече плащам на касата ,докато другите членове на семейството са по спокойни
и обмислят нещата.
«
Последна редакция: февруари 21, 2012, 23:09:11 от ivailogeorgiev
»
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #176 -:
февруари 22, 2012, 00:16:12 »
Не одобрявам тази мания да се наемат " най-добрите". Просто оценките са субективни , това е истината. Честно казано разгледах каквото намерих за най-коментираните във форума, но не усетих да са ми легнали на сърце. Не, че имам много изисквания, а защото просто търся това, което ще е най- ок за нас. Това е мнение на годеника ми също. Особено фотографите, разгледах по-коментираните от тях, ами не са ми ок и това е. Всяка любов, сватба и човек са уникални и неповторими. Аз искам да намерим хората, които да споделят с нас този щастлив, неповторим ден, да го оставят още по-наситен и красив за нас. Това е. Това е нашата сватба и ще я направим по нашият начин.
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
«
Отговор #177 -:
февруари 22, 2012, 00:52:18 »
Това е вашият ден -вашият празник на любовта и трябва да си е ваш по "своему"уникаен .
Не оценявам "психозата" за прибързване в цялата подготовка -бързане за наемане още от далече на всичко.Човек трябва да събере информация да я остави да "отлежи" и да вземе "трезво" решение .
Вманиачаването с някаква подготовка силно препоръчвана "клиширано" по сватбени сайтове,форуми,списания и прочие медии не е чак толкова полезна и понякога е вредна.
Всичко е уникално за всяка двойка -начало на връзката ,пътят до решението да заживеят заедно ,предложението за брак ,подготовката за сватбеният ден и самата сватба като ознаменуване на любовта между двама влюбени решили да се обвържат пред закона и "бог" .
Търсете "практичното" "разумното"което харесва и на двамата. С умиление виждам и слушам споделената вече 45години любов между родителите които набързо са се подписали само с двама свидетели защото таткото е бил войник в отпуск и начина как от нулата са изградили своят живот дом ,деца, и прочие.
Етикетите "най добрите","лидери","създатели" и прочие понякога не прилягат на своите приносители
а са умело втъкана "нишка" в рекламата на дадени фирми и хора -уви живвем в България!!!Успех!!!
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
«
Отговор #178 -:
февруари 22, 2012, 09:18:21 »
Нищо лошо към ДЖ но се коменираше съвсем други човешки неща.Съжалявам ако съм навредил.
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
Публикации: 75
«
Отговор #179 -:
февруари 22, 2012, 09:19:26 »
Здравейте и тук!
Извинявам се, че пак се пльосвам с въпроси.
Дано не натежа на читателите.
Хм... все още съм нова и нямам идеи за DJ-и за сватба. По автобусите виждам имената на Милко и Миро. Чувала съм че са добри, но вие какво ще кажете? А някои можете ли да ми препоръчате?
Мерси предварително!
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14