Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 10, 2024, 23:41:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11 (Прочетена 205513 пъти)
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1377
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #480 -:
май 13, 2011, 13:04:58 »
cvety_p
аз знам,че полентата и качамака са едно и също нещо.Друг е въпроса,че при приготвянето на полента по класическия начин,тя се запича на фурна,докато качамака-не.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #481 -:
май 13, 2011, 13:26:57 »
Цвети
, полентата си е италианският качамак, само дето по всички готварски сайтове вече така го наричат, незнайно що, при положение, че се прави по същия начин като нашия традиционен и с почти същите продукти.
За мен най-хубавият и вкусен качамак е този по рецептата на Гучи, който копирам от "нашите рецепти". Преди правех само по указанията на пакета с грис за качамак, но не струва, този нейният е много по-богат на вкусове.
Родопски качамак в тиган-Гучи
Взимаш готов качамак-този дето го правих днес е на Оберон.Половин пакет се изсипва в 1 литър вряща подсолена вода.Качамака е готов когато стане гъст и не се стича то лъжицата.Взимаш един по дълбок тигат.Разбиваш едно яйце.На дъното на тигана сипваш олио.Изсипваш разбитото яйце.Предварително си си нарязала и запържила някакво месо-този път го правих с пилешко.Предварително си си натрошила сиренце.Та над яйцето редиш пласт качамак след това пласт сирене и месо пак пласт качамак и така докато свършиш нещта.Завършва се се качамак.В една купичка си разтапям в микровелето малко масло и го смесвам с червен пипер.Мажа отгоре последния пласт качамак.Оставям да се позапържи на котлона.Обикновенно се понадува още малко самия качамак.Наръсвам го преди сервиране с сирене.Яде се топъл с кисело мляко.Вкусно и любимо наше ястие е.Може да се направи и в тава.Принципа е същия.С тази разлика че настъргвам кашкавал най отгоре и го запичам.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #482 -:
май 13, 2011, 13:32:37 »
Оф сега с тоз качамак ме хвърлихте в на вълка устата.
Дени
, мога да използвам един пакет полента вместо качамака, за който говори Гучи, така ли ?
Гучи
, едно въпросче към теб, вместо на котлона ,мога ли да го запека във фурната.
Матиас прави пай вместос тесто с полента и отгоре ръси броколи, шунка , сирене и квото има в хладилника.Полива със смес от яйце и мляко и пече във фурната.
Обаче мисля и аз да пробвам на Гучи рецептата.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #483 -:
май 13, 2011, 13:35:00 »
И аз правя този качамак на Гучи
Копнала съм си я и от години само него правя
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #484 -:
май 13, 2011, 13:52:05 »
Гери
, полентата си е живо царевично брашно точно каквото е полентата, ако има разлика - тя ще е в степента на смилане на жаревичните зърна - тук сместа за качамак представлява просто по-едро смлян грис. Иначе съм правила и с по-финно царевично брашно, ама е по-капризно за правене. Не знам при теб как е полентата - ако е по-едричка ще ти е по-лесно, ако е финна като пшеничното брашно, може би гучи трябва да помогне малко със съвет, че аз последния път го направих на бучки и хвърлих.
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #485 -:
май 14, 2011, 11:34:37 »
Много благодаря за отговорите, супер сте
Записвам и аз рецептата на Гучи и ще се похваля какво е станало
Слънчев ден на всички
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #486 -:
май 15, 2011, 06:59:53 »
Сигурно вече сте направили качамака.Да дам съвет когато е по фин царевичния грис предвалително г смесете с малко вода да стане рядка кашичка и тогава сипвайте във врящата вода и няма да имате проблем.
Гери няма проблем в тава да го направиш както вече писах.
Сега ме зарибихте и аз да го направя ,че не съм го правила скоро.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #487 -:
май 16, 2011, 22:12:08 »
Специално за Ина
, рецептата на едни бисквитки, предложени от едно много талантливо момиче. За рецептата, предлагам направо нейния блог :
http://sunshine.collapse.bg/world-peace-cookies/
А ето и моето изпълнение, което на външен вид не е толкова добро, но на вкус е просто божествено.
И от същия блог : солени еклери със сьомга и хапки с рулца от раци (харесаха се, макар и малко солени по мой вкус).
http://sunshine.collapse.bg/girls-night/
«
Последна редакция: май 17, 2011, 09:40:34 от minalina
»
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #488 -:
май 17, 2011, 09:23:27 »
Леле,
minalina
страхотни неща наистина. Обожавам го този блог и всички рецепти в него. От него взех рецептата за тортата за РД на мъжа ми и стана прекрасна
Активен
Lupercola
Гост
Отг: Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #489 -:
май 17, 2011, 10:15:13 »
Цитат на: minalina в май 16, 2011, 22:12:08
Специално за Ина
Цитат на: minalina в май 16, 2011, 22:12:08
А ето и моето изпълнение, което на външен вид не е толкова добро,
но на вкус е просто божествено.
Свидетелствам, че е истина
- вчера на сьбранието на Лече Лигата, бяха единственото нещо, което се изяде до последната троха и мамите душеха наоколо, и се оглеждаха за още
Активен
fashion
Професор
Пол:
Публикации: 399
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #490 -:
май 17, 2011, 10:38:24 »
Аз вчера зготвих агнешка супичка със зелен лук и ориз. Стана боществена
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #491 -:
май 17, 2011, 10:52:09 »
minalina, много вкусни хапки
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #492 -:
май 19, 2011, 16:14:08 »
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
Активен
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines