Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 13:50:17

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 208259 пъти)
 
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #465 -: април 26, 2011, 18:19:10 »

inaxastra и аз ги ям сурови. Но за деца се приготвят варени- просто ги вариш в мляко (така не изхвърляш полезни неща с водата) и после можеш да ги пасираш на каша. Ако са само овесени ядки без други работи, можеш да сложиш мед накрая, като ги дръпнеш от котлона (на висока температура му заминават полезните съставки иначе). Можеш да прибавиш и банан или горски плодове, други ядки (намляни), сушени плодове и каквото си искаш още... Wink
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #466 -: април 27, 2011, 18:54:52 »

Аз искам да попитам как се правят фламбираните палачинки. Като малка съм яла, аз не ям палачинки, но мъжлето иска и реших да са фламбирани, че бяха по-вкусни. Намерих една рецепта, но тестото не е като за палачинки.
масло - разтопено 6 к.л.
бадеми - 6 к.л. счукани
мед - 6 к.л.
ром - 6 с.л.
брашно - 35 гр.
нишесте - 1 ч.л.
захар - 1/2 ч.л.
олио - 1/2 ч.л.
сол
ванилия - 1 пакетче
бира - 1/2 чаша
яйца - 1 бр.
Това са продуктите, които намерих. Ако някои има изпитана рецепта да пише.
Смесете в дълбок съд брашното и нишестето. Прибавете солта, олиото, захарта, яйцето и ванилията. Разбъркайте и прибавете малко по малко бирата, като продължавате да бъркате, докато се получи гладко течно тесто.
Изпържете палачинките от двете страни в сгорещен и леко намазан тиган на силен огън.
Отделно запържете бадемите на слаб огън с маслото. Прибавете меда и намажете с тази смес палачинките. Навийте ги на рула и ги наредете една до друга в затоплен съд. Залейте ги с предварително загретия ром и ги запалете веднага.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #467 -: април 30, 2011, 10:25:20 »

Мили дами, дайте ми някаква хубава рецепта за патешко месо. Взела съм го нарязано на късчета - като за кебап големи, но май никога не съм готвила такова месо и не ми идват идеи.
Мисля, че върви със зеле, ама аз пък не обичам много-много  pardon
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #468 -: април 30, 2011, 20:57:12 »

bubka мога да ти предложа оригинална немаска рецепта, патешко рагу
1     патица
1     глава лук
2 сл. олио
1сл. брашно
1 чл. захар
2 чл. лимонов сок
малко оцет
2 щипки червен пипер
1 щипка захар
1 чаша    вино

Месото се запържва за кратко заедно със ситно нарязания лук в силно загрята мазнина, после се изважда месото и се вари във вода. През това време се запържва брашното, и се прибавя 1 чл. захар, докато се получи кафява каша.Прибавя се към соса с лука под непрекъснато бъркане. Прибавя се месото и се доварява. Прибавя се виното и останалите неща. Подходящо към него варени кестени, кисело зеле или картофи...
 
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #469 -: май 01, 2011, 07:54:24 »

Е, никой не иска да каже за фламбирани палачинки. Аз все пак ги направих, но с обикновена рецепта за палачинки, но фламбирах бананите и станах превъзходни.
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #470 -: май 01, 2011, 10:15:23 »

tweety bird аз лично никога не съм яла или правила такива палачинки. Гледам по немските рецепти пише точно така, обикновени палачинки, които се намазват със малиново сладко и после се фламбират с малинова ракия... Аз имам много добра рецепта за палачинки от маминка. Любимите  са ми. Ако искаш мога нея да ти дам  give_rose
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #471 -: май 01, 2011, 11:14:58 »

Момичета вчера правих пилешки крилца и гарнитури от зелена салата и следният ориз с къри и зеленчуци и стана ссссупер  вкусен:
http://recepti.gotvach.bg/r-2148-%D0%9E%D1%80%D0%B8%D0%B7_%D1%81_%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B8_%D0%B8_%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8
Напрарих съвсем малка корекция. Добавих повече зеленчуци и намалих количеството ориз. Wink
« Последна редакция: май 01, 2011, 11:18:00 от lunno momiche » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #472 -: май 01, 2011, 11:48:46 »

Tweety bird и аз не взех отношение, защото нямам опит никакьв с фламбето  pardon Мисля, че повечето момичета са така, та затова няма отговори. А пьк ти вземи да кажеш как фламбира, та ако друг някой реши да прави, да има пример за личен опит тук  blush

Аз пробвах овесените ядки (Фабио ми ги беше купил по грешка, вместо овесени трици) и оттогава само това си закусвам, бях забравила колко е вкусно  danceg
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #473 -: май 01, 2011, 15:57:25 »

Ани, аз ги направих обикновени палачинки както си ги правя, но после фламбирането го взех от този клип на един от най-добрите готвачи Гордън Рамзи, в края показва как се фламбира. Просто ми напомня за детските години. Иначе сега не си падам по палачинките. Но вкуса е определено по-хубав от обикновени, а не изисква кой знае какво време.
Как прави майка ти палачинките?
http://www.youtube.com/watch?v=3VBQiXJBUjw
Ина, явно рядко се фламбира, да. Но пък си заслужава, щом и аз ги ядох smile
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #474 -: май 01, 2011, 20:37:54 »

Уау каква рецепта, ще я изпробвам.
Палачинките на мамито (баба ми от страна на майка- по нашият край- маминка)  blum . Само да допълня, тази рецепта е от готвача на Борис III, т.е. много стара и до сега за мен фаворит  blush
600гр пр.мляко
250гр. брашно
5 яйца
70гр. топено масло
30гр. захар
1 ванилия
шипка сол
настъргана кора от един лимон
В една купа се рабъркват брашното и млякото постепенно.
Отделно в друга купа се разбъркват яйцата със захарта докато бухнат. Прибавят се останалите продукти. Двете смеси се смесват и се оставя да почине 1/2 час за да си поеме ароматите.
Загрява се тигана и се намазва с масло(само за първата палачинка) . Остатъка от маслото се отстранява от тигана и е готово за печене...
Един съвет- ако ги обичате със сирене, а не със сладко, не слагайте толкова захар и прибавете индийско орехче...

« Последна редакция: май 01, 2011, 20:54:13 от anelcka80 » Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #475 -: май 01, 2011, 21:09:20 »

anelcka80, благодаря много!
Аз имам 2 въпроса - колко време приблизително отнема варенето на месото във водата и колко след това, като е обратно в соса и може ли да пропусна оцета, че не обичам, а и у нас има само балсамов - в случай, че гостите ми не преживеят салата без оцет  pardon
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #476 -: май 01, 2011, 21:42:22 »

Ами там пишеше докато умекне месото се вари във водата. Предполагам в соса се оставя колкото да си поеме пт круса (да се оженят дето му се вика tease ).Ако не обичаш оцет, можеш да го заместиш с лимонов сок. Преди това го прабвай дали въобще е нужно, така или иначе се слага накрая...  pardon Киселината маха малко от тежестта на вкуса на месото.
Аз лично не съм го готвила, но мисля че ще стане вкусно, немците имат много тежка, но вкусна кухня.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #477 -: май 09, 2011, 16:27:48 »

 Да се похваля с моето торте от миналата седмица: http://misskapriss.multiply.com/photos/album/32/32#photo=6

А ето и рецептата: http://sunshine.collapse.bg/chocolate-strawberry-cake-with-mascarpone-filling/
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #478 -: май 09, 2011, 16:44:58 »

Капризче, много добре изглежда тортичката и аз правих този уикенд, но къде, къде по-лесничка и мааалко по-диетична blum
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 510


Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!


Моят сватбен албум

« Отговор #479 -: май 13, 2011, 12:44:55 »

Искам да попитам нещо: каква точно е разликата между качамак и полента (моля да не ми се смеете)? Купила съм качамак в пилкче и мисля да го приготвя, има ли някакви тънкости? На вкус дали ще стане като полента или са съвсем различни? Благодаря предварително  give_rose
Активен
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines