Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 13:57:26

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 208261 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #450 -: април 18, 2011, 09:55:54 »

малееее, супер вкусно изглежда. а тези лумакони готови ли се продават или ти си ги приготви? аз сякаш не съм забелязвала по магазините да продава подобно нещо .
Аз моите съм си ги купувала от Кауфланд.
Аз картофеното пюре го правя с мляко-студено и масло.Става пухкаво и не лепне.
plamak_ как приготви ньоките.
Моникамария страхотен крем карамел.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #451 -: април 18, 2011, 11:38:04 »

Аз винаги съм слагала студено мляко ,но ми лепне, след това четох, че се слага топло, а не студено, но пак ми лепне smile Най-пухкаво ми става с вода. Може и маслото да не е каквото трябва или от самите картофи.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #452 -: април 18, 2011, 17:32:00 »

Мацки как се правят кюфтета  Girl_hide

Никога не съм правила...искам да си изпека във фурната за утре,но ще ги правя сега де...та каймата е ясна ...имам я налице...друго какво,колко време да пека и т.н. Мерси
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #453 -: април 18, 2011, 17:56:03 »

Данитка аз прибавям глава лук (много надребно нарязана), магданоз, сол, черен пипер, червен пипер, 1-2 филия сух хляб без кората накиснат във вода и изцеден после, 1 яйце(ако ще ги печеш, мисля не ти трябва даже), и каквито си искаш на вкус други подправки. Замесва се каймата с тях и я оставям в хладилника 1/2 час да си поеме порправките. Аз лично не съм ги правила на фурна, пържа ги. Но мисля ако ги сложиш върху хартия за печене, поръсени с олио пак ще станат. Кюфтето е готово когато при разчупването му не е розово отвътре, аз поне така разбирам  pardon. Надявам се да съм ти помогнала
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #454 -: април 18, 2011, 18:05:40 »

Благодаря smile Точно така ще ги направя и без яйце,защото и нямам и без това smile Утре ще споделя какво се е получило  smile

За днес в моята кухня има - Палачинки,ориз с лапад,киселец и див чесън,кюфтета на фурна и домашен хляб
« Последна редакция: април 18, 2011, 19:26:21 от Данитка » Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #455 -: април 18, 2011, 21:43:34 »

Аз само бих добавила кимион като подправка, много подходяща за кайма smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #456 -: април 20, 2011, 12:57:07 »

Някой знае ли как се приготвят овесени ядки за закуска ? Беше нещо с прясно мляко и мед, но как и колко  scratch one-s head
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #457 -: април 20, 2011, 13:39:55 »

Ина, то на пакета не си ли пише?
Аз нямам мерилка, но си слагам толкова колкото мога да изям. Топля млякото, но не винаги, понякога е студено когато бързам. Аз си купувам овесени ядки със сириал, в него има всичко и плодове. Слагам си толкова, колкот ще изям, мед не добавям, за да не ми е много сладко. Понякога слагам пресни боровинки.
Но едно време като бях малка, варях овесените ядки и като омекнат слагах, мляко и мед и така ги консумирах. Все пак те са твърди, но сега ги ям "сурови smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #458 -: април 20, 2011, 13:53:44 »

Ина, то на пакета не си ли пише?

Но едно време като бях малка, варях овесените ядки и като омекнат слагах, мляко и мед и така ги консумирах.

Пише си, ама аз ей тоя точно начин искам, дето се варят в мляко.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #459 -: април 20, 2011, 13:57:12 »

Пише си, ама аз ей тоя точно начин искам, дето се варят в мляко.
Е, аз съм ги варяла във вода и след това слагах млякото. Изхвърлях водата, мисля че слагах около 3 лъжици, те си удвояват обема и след това ги слагам или в мляко, или в сока на компот smile Така .... ама това беше преди 15г. smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #460 -: април 24, 2011, 13:21:18 »

Торта "Добуш" ..........няма друга такава разкошотия много вкусна и лесна
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #461 -: април 24, 2011, 15:20:47 »

plamak_ как приготви ньоките.

По твоята рецепта която ми дадоха по рано и соса го направих от тук http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/Pasta/Gnocchi/recipe_1374.php
Активен
ditsan
Регистриран

Публикации: 1


« Отговор #462 -: април 24, 2011, 21:40:04 »

Христос воскресе !Много щастие и благоденствие за семействата ви.
От мен една тематична шоколадова тортичка
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #463 -: април 24, 2011, 22:50:25 »

Нинка ще дадеш ли рецепта на гнездата ,които си творила за Великден?
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #464 -: април 25, 2011, 18:06:46 »

Нинка ще дадеш ли рецепта на гнездата ,които си творила за Великден?

Разбира се: girl_wink

Продукти за 5 порции:
2 пакетчета кайма
връзка магданоз
връзка пресен лук
връзка пресен чесън
1 яйце
сух хляб
сол, джоджен, чубрица, кимион, мащерка, риган, босилек

за плънката
1 сварен морков
1 сварено яйце
3 маслинки
3 кисели краставички
кашкавал

Каймата с останалите продукти се обърква до еднородна смес. Покрих тавата с фолио. Направих цилиндри от фолио и ги наредих в тавата. В тях сложих каймата и направих с пръсти кладенче. Оставих да се пече на 200 градуса.
Когато каймата стана готова с малка лъжичка извадих мазнината, запълнила кладенчето и напълних със ситно нарязаните продукти за плънката. Поръсих отгоре с настърган кашкавал и върнах във фурната до готовност на кашкавала.
Активен
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines