Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 14:37:27

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 208277 пъти)
 
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #390 -: април 11, 2011, 09:15:45 »

момичета, много моля някоя от вас да ми прати рецепта за тирамису, изпитана и оригинална. чета аз из нета за рецепти със сурови яйца, но се притеснявам да ги използвам.
 ако сложа сметана вместо яйца става ли?
Руми,яйцата на водна баня и готово.Но аз напоследък само прибавам към маскарпонето пудра захар и бита сметана и става.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: април 11, 2011, 09:56:41 »

Жужи, моля те би ли дала по-подробно рецептата.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #392 -: април 11, 2011, 10:06:54 »

Шоколадово Тирамису

 

300 г черен шоколад
400 г маскрапоне
150 г готварска сметана
400 мл студено силно кафе
6 с л ром или коняк
54 броя бишкоти
какао

. Шоколадът се нарязва на ситно и се разтопява на водна баня.
. Охлажда се и се разбърква внимателно с разбитата сметана и маскрапонето.
. Кафето се смесва с рома.
. Всяка бишкота се потапя за кратко в кафето.
. Построяват се 4 "къщи" : 3 бишкоти, крем 3 бишкоти, крем, 3 бишкоти.
. Прибира се в хладилник минимум за 1 час, а най-добре за една нощ.
. Преди сервиране се поръсва с какао.
Най-бързото е това,аз съм го правила  сшоколад ,правила съм без,само със сметаната,последният път го направих с горски плодове /замразени/ в маскарпонето и стана супер.Рецептата е от сайта гответе с мен
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: април 11, 2011, 10:47:29 »

Аз вчера направих ньоки, за първи път, не знам какво стана, всичко си направих сама и ньоките и соса, довечера ще ги ядем.И направих една много хубава торта и захарен фондан за нея smile Стана много вкусно, ефектно, макар че си личеше че ми е за първи път smile Сега съм амбицирана пак да напртавя торта с фондан  yahoo
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: април 11, 2011, 11:11:35 »

Маги, как направи фондана?
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: април 11, 2011, 11:33:14 »

Ето по тази рецепта

Парено тесто за моделиране(марципан Варна):

 150 мл вода
70гр масло
150 гр брашно
около 0,500 кг пудра захар

 Водата се слага в някакъв съд на котлона. Добавя се маслото и се чака сместа да заври. После се изсипва брашното /на веднъж/ и се бърка , докато се отдели от стените на съда. Изважда се и се разстила на плот, за да изстине по-бързо. Когато е студено се замесва с пудра захар.

Немрих я в този форум smile http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,6.0.html има интересни неща smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: април 11, 2011, 12:44:02 »

Аз вчера направих ньоки, за първи път
Маги, как направи ньоките с картофи и брашно? Вари картофи и ги смеси или как? Аз съм яла готови от магазин в САщ, но само ги сварих, т.е. никога не съм гледала рецепта за ньоки, защото избягвам да ям такава храна. Но ако можеш да пуснеш рецептата, ще ми е любопитно.
Активен
fashion
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 399



« Отговор #397 -: април 11, 2011, 12:49:05 »

Здравейте момичета, да ви се похваля какво зготвих вчера - баница с киви... Уникално стана, за съжаление не успях да направя снимки, беше изядена докато се наканя..  sarcastic
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: април 11, 2011, 13:03:36 »

tweety bird   да сварих картофите, настъргах ги сложих едно яйце и брашно, докато стане гладко тесто, не трябва да залепва.Днес даже гледах по ТВ-то, че може да се накълцат на ситно гъби и да се добавят, дават страхотен аромат.След това оформих с лъжица, ньоките и ги пуснах във вряща вода.Като излязат на повърхността ги махах.Аз ги разделих на две порции, едните ги замразих, а другите приготвих за вечеря.Направих нещо като сос Болонезе, само че с кремвирши вместо кайма и го изсипах на дъното на тава, после подредих ньоките отгоре и настъргах кашкавал.Пъхнах тавата във фурната и оставих да се запече.На външен вид изглеждат перфектни довечера ще видим и на вкус как са smile
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: април 11, 2011, 13:26:40 »

Аз правя тирамисуто по тази рецепта http://vkuhniata.wordpress.com/2009/07/10/tiramisu/ ,в нея яйцатата не са 'сурови' и минават през някаква обработка.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #400 -: април 11, 2011, 15:16:15 »

И аз правих картофените ньоки, но по рецепта на Гучи - на фитили и ги режа, за да ги пусна във вода. И после ги правих със сметанов сос, много е вкусно, но стават малко тежки така. В тая връзка - Маги, Гучи, на мен си ми лепнеше малко тестото, къде му е чалъма, за да не лепи въобще? Повече брашно или какво?

Аз вчера правих зеленчукова супа с тиква и червена леща. Стана бижу.

Търся изпитана рецепта за грах с месо. Най-обикновен грах, с най-обикновено свинско месо. Преди ми се получаваше както трябва. Последните три пъти - месото няма сваряване по 3 часа, а на граха му трябва поне час и половина, за да не дрънчи. Хем го правя по всички "правила". Много се ядосвам значи. Има ли значение, че месото е домашно? Вчера не издържах след 3 часа варене и връткане около печката, сложих всичко в тенджерата под налягане и айде. За 20 минути омекна манджата, но не съм убедена, че това е номера.  crazy
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: април 11, 2011, 15:33:43 »

Дени те и моите лепнеха и затова с лъжицата ги оформих, но днес като гледах италианеца, каза да сложим повечко брашно, за да не лепне и така го разстилаше и режеше.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: април 11, 2011, 16:29:34 »

Дени, ще ти кажа как си избирам аз граха, така че да увира бързо. Винаги купувам грах в буркан и гледам дали има утайка на дъното. Колкото по-бяла е утайката, толкова по-хубав е граха и толкова по-бързо ще се свари.

Самата ми рецепта също е много лесна, даже в събота готвих:

2 глава лук, 2 моркова, 1 чушка се режат на ситно и леко се зпържват. Добаям към тях месото. След като се запържи и то слагам червен пипер и после веднага доматен сок. Идеята е да не загори червения пипер, за това трябва доматите да се сложат бързо. Слагам черен пипер, вегета и оставям малко да поври, само няколко минути. После изсипвам граха, заедно с водата от буркана. Ако искаш да има сос слагаш още вода, ние го обичам по-гъсто, така че не слагам, освен ако не е наложително в последствие. Този път май сложих 1 водна чаша по някое време. Оставяш го да се вари докато граха е готов, на мен цялото ядене ми отнема не повече от 1ч, в който включвам варенето на граха.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: април 11, 2011, 17:45:05 »

маги, благодаря за рецептата, ще я пробвам някой ден, задължително. Тези дни по Utilisima гледах как се правят ньоки ама не си записах smile там тестото изглеждаше много добре и не се полепваше, явно се слага повечко брашно. След това ги сложиха в доматен сос и босилек. Но важно е те да се получат, а как ще ги догарнираме си зависи от нас.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: април 11, 2011, 20:03:03 »

Дени разстилам фитилите върху доста брашно и така не лепнат.
Това са последните ми ньоки със сос четири сирена и шунка.

Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines