Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 15:11:24

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 208295 пъти)
 
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #345 -: април 04, 2011, 16:20:58 »

lunno momiche, веднага си харесах рецептата ти. Сега остава само и да намеря откъде да си набера читав лапад.
Бубче, и аз хвърлих око на реването на Данитка, щом и ти казваш, че го бива, записвам си го и него.

Нинче, аз, както си признах вече, съм изчерпана откъм идеи тия дни. Мисля да готвя обаче скоро: мусака, свинско с грах, яйца по панагюрски, турска леща и ризото с гъби и вино. Чудя се и за някакви рецепти с булгур, но да видим дали ще стигна до тях. И манджички с тиквички ми се въртят из ума, ама да видим. Иначе довечера ще правя пастет от сирене и нямам търпение да видя какъв ще е резултата. (А уж ще минавам на разделно хранене, мани-мани.) blum
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: април 04, 2011, 16:27:10 »

Дени, остави, че го бива, ами и става много бързо. А това му качество го издига много в моите очи  blush

Аз забравих да питам - имам едни домашни наденички във фризера и се чудя какво да ги направя. Ясно, че мога да ги изпека и да им измисля гарнитура, ама нещо по-така ми се искаше като че ли ...
Приемам всякакви идеи.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: април 04, 2011, 16:36:06 »

bubka, сещам се две неща на прима виста - да ги сготвиш с боб или в пиле по ловджийски. pardon

Дени, изброените от теб неща ги готвих съвсем скоро  sarcastic Булгура го обсъждахме в предната тема, доколкото си спомня.

П.П. Търся иде за готвене на червени печени чушки. Имам няколко буркана още, а ми писна да ги правя на бюрек.
« Последна редакция: април 04, 2011, 17:25:21 от lionelsa » Активен
Harmony
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 44



« Отговор #348 -: април 04, 2011, 16:47:48 »

едни от любимите ми рецепти са фиксовете на маги с пилето и четири вида сирена, добавям малко течна сметана, малко бира и вино и става много вкусно. Единственият им недостатък е че са малки порции. Но аз правя по два пакета, че вкъщи домочадието гладно много Oh my ... Иначе наскоро попаднах на една рецепта с филе от мерлуза на скара. Около филето сложих малко течна сметанка, малко биричка, малко бяло винце. при желание може и картофи или гъби да се сложат. Филето от мерлуза е страшно крехко, почти няма кости, изчистено е и много вкусно. Не е мазна риба и е подходяща за диети Good luck
Активен
Harmony
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 44



« Отговор #349 -: април 04, 2011, 16:51:31 »

в дилема съм какво масло да купя за готвене при следните изисквания, да е с възможно най-малко консерванти, изкуствени оцветители, маз, Е-та и тн. Бихте ли препоръчали масло, което става за готвене и е що годе истинско, а не бъкано с Е-та...
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: април 04, 2011, 18:58:27 »

Е хайде дойде времето на спанака. Днес направих страхотна пролетна лазаня със спанак. Стана страшно вкусна  blum
в дилема съм какво масло да купя за готвене при следните изисквания, да е с възможно най-малко консерванти, изкуствени оцветители, маз, Е-та и тн. Бихте ли препоръчали масло, което става за готвене и е що годе истинско, а не бъкано с Е-та...
А нужно ли е да ползваш с масло, зехрина е много добра възможност за готвене или рапично олио. Имат много ниско съдържание на лоши мазнини и нямат никакви Е-та.  give_rose
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: април 05, 2011, 11:15:20 »

Момичета, вчера купих един козунак, който се оказа много изсъхнал. Имате ли идея какво мога сътворя с него? Имаше един сладкиш с крем карамел и кроасани, който можеше да се приложи вероятно в моя случай, но мъжа ми не яде крем карамел, така че отпада.  help help help thank you thank you thank you
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: април 05, 2011, 11:20:30 »

Капризче, ето ти една идейка http://www.mycookingbookblog.com/?p=99
Пак се ползва карамел, но все пак я прочети, може да е нещо, което ще яде.
« Последна редакция: април 05, 2011, 11:22:17 от lionelsa » Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: април 05, 2011, 16:25:46 »

Девойки, скоро правих сладкиш (любим на Слъчно), който е лесен и много вкусен.

Унгарски (сладък) салам:

Необходими продукти:
2 пакетчета масло
1 в.ч. смлени орехи
1 в.ч. пудра захар
3 с.л. какао
2 с.л. течен шоколад
3 пакетчета обикновени бисквити
200-300 гр. прясно мляко

Технология на приготвяне:
Бисквитите се натрошават и към тях се прибавят разстопеното масло и останалите продукти. Омесват се добре. Сместа се оформя във вид на салам, с помощта на найлонче; оризова хартия; фолио; .
Престоява в хладилника няколко часа и се сервира, нарязан на парчета. Може да се поръси с пудра захар или да се полее със сладък дресинг по избор.


Сетих се и за една страхотна закуска - получава се много вкусна.  good


Израелска закуска:


Необходими продукти:
1 пакетче масло
250-350 гр. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода / 1 бр. бакпувер
2-3 с.л. кисело мляко
250 гр. извара

Технология на приготвяне:

Омесва се всичко хубаво - до получаване на хомогенна маса. Престоява 24 часа в хладилник. Разточва се кора. Избождат се, с помощта на чаша, форми за печене от тестото. Аз ги поръсвам с маково семе, понеже го харесвам. Може да се добави и сусам. Пекат се в силно загрята фурна.


Преди време правих ето това:
http://www.bonapeti.bg/index.php?recepta=10&cat=0&subcat=0&id=2672
Също е много вкуснооо!  girl_wink
« Последна редакция: април 05, 2011, 17:07:04 от lunno momiche » Активен
vilenceto
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 409



Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: април 05, 2011, 16:58:38 »

lunno momiche , мама прави такъв "салам" и наистина става мноооого вкусно, момичета, трябва да го пробвате задължително.

аз в събота правих кекс, стана страхотен , учудих всички, тъй като не се славя като най-добрата готвачка, ама свекито ни подари миксер и викам хайде да покажа каква добра снаха съм.

Кекс с банани
6 яйца
6 с.л. олио
6 с.л. вода
6 с.л. захар
1 в.ч. брашно
2 с.л. какао
2 банана
2 ванилии
1 бакпулвер

Приготвяне:
Отделят се белтъците от жълтъците и се разбиват на сняг, добавяйки захар. Бананните се нарязват на дребни кубчета и се добавят. Добавят се и жълтъците и пак се разбива, след това олиото, водата и всичко се разбива. Смесва се пресяното брашно с ванилията и бакпулвера и се добавя към сместа. Общо взето при всеки нов продукт се разбива с миксера (нали трябваше да се  пробва smile ) Излях половината смес в формичка за кекс (предварително намазнена и поръсена с брашно). Взех половин водна чаша от сместа и в нея разтворих какаото и го излях върху вече изсипаната във формата смес, след това добавих и останалата част. Пече се на 200 градуса около 40 мин. (то май зависи и от печката).

Едва ли е най-невероятната рецепта за кекс обаче стана невероятен и милото си призна, че задобрявам в кухнята  blum
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1505



Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: април 05, 2011, 17:12:03 »

lunno momiche, аз също правя такъв "салам"! Страхотен е! Само че аз ползвам кръгли бисквити и не ги натрошавам в крема, а намазвам всяка с крем и ги подреждам като истински салам - залепям всяка за другата. След това намазвам и самия салам от всички страни. Накрая, след като се стегне, при сервиране  режа на филийки, но по диагонал и се получава като на райета.  smile
Активен
Harmony
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 44



« Отговор #356 -: април 05, 2011, 17:23:17 »

Момичета, вчера купих един козунак, който се оказа много изсъхнал. Имате ли идея какво мога сътворя с него? Имаше един сладкиш с крем карамел и кроасани, който можеше да се приложи вероятно в моя случай, но мъжа ми не яде крем карамел, така че отпада.  help help help thank you thank you thank you

Капризче, с мляко и яйце можеш да съживиш козунака, или да го направиш като пържени филийки smile
Активен
Harmony
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 44



« Отговор #357 -: април 05, 2011, 17:29:57 »

Е хайде дойде времето на спанака. Днес направих страхотна пролетна лазаня със спанак. Стана страшно вкусна  :PА нужно ли е да ползваш с масло, зехрина е много добра възможност за готвене или рапично олио. Имат много ниско съдържание на лоши мазнини и нямат никакви Е-та.  give_rose

Е аз ползвам зехтин предимно за салати и някой неща на фурна или скара като риба на скара, кюфтета на скара, пилешко или свинско на фурна и тн. слагам зехтин, само че за сладки неща, десерти, за бъркани яйца например, за миш маш, за пържени неща маслото е по-вкусно, добавя по-различен аромат. А и мъжо обича много печени сандвичи за закуска, със салам и кашкавал или салам и сирене, та кат добавя едно малко парченце масъл си е друга работа, аромата и вкуса е друг. На детето пък попарка пасирам, ама пак с масло, та се чудех дали някой може да ми препоръча качествено и здравословно масло без маз...
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #358 -: април 05, 2011, 18:41:20 »

Момичета, вчера купих един козунак, който се оказа много изсъхнал. Имате ли идея какво мога сътворя с него? Имаше един сладкиш с крем карамел и кроасани, който можеше да се приложи вероятно в моя случай, но мъжа ми не яде крем карамел, така че отпада.  help help help thank you thank you thank you
Капризче,аз миналата година направих така.Нарязах сухия козунак и го наредих във една тавичка после го зялях с едно кремче от тези дето се приготвят бързо /купешките/ ако искаш и ксама можеш да си приготвиш и добавих плод от компот стана разкошно сладкишче.Ако искаш можеш вместо от компот да сложиш любимо сладко.......и това е
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: април 05, 2011, 19:07:49 »

Мацки, мерси за рецептите smile Жужи, това което си писала звучи лесно и вкусно. Утре ще купя едно кремче и ще го направя, че вече съм вкъщи и не ми се излиза отново smile
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines