Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 15:09:40

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 208292 пъти)
 
fashion
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 399



« Отговор #300 -: март 21, 2011, 11:29:47 »

danieIa

Hi, кашите и аз не ги обичам, но ако добавиш кам нея сварен ориз и запечете,ще стане чудно и после с кисело мляко. blum Лично на мен копривата най ми харесва по този начин - запечена, иначе е като буламач хихихихи Wink
Аз този уикенд готвих пилешка супа, ама по нов начин... превъзходна стана, довечера ще кача снимки  nazdrave nazdrave nazdrave
Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #301 -: март 21, 2011, 11:41:43 »

Момичета, не искате ли да даваме рецептите на вкусотийките, които сме сготвили smile Така само изброено - недостатъчно ми се вижда  Xixixi
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: март 21, 2011, 11:42:22 »

Плами, какво е това  месеница? И може ли рецептата?
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: март 21, 2011, 11:47:53 »

Ами не е нищо сложно , може би на други места му казват по друг начин не зная и аз,но аз така го знам от баба ми.
Продукти:300мл вода или мляко, 1п суха мая, олио , сол, оцет , брашно колкото поеме.
За плънката:300гр сирене 2 яйца , олио(мас).
Правя тестото първо на кашичка и оставям да втаса малко , след това добавям и останалото брашно , разточвам на правоъгълник и мажа навсякъде от плънката ,като оставям малко ,за да го залея отгоре.Навивам на фитил и режа на парченца ,нареждам в тава и оставям да втаса хубаво, пека на 180 градуса , като е леко запечено се залива с останалата част от плънката и се допича.Като го извадя напръсквам малко с вода , покривам с вестник и с кърпа , става страхотно вкусно и мекичко .
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: март 21, 2011, 11:58:26 »

Пламак мерси.А колко оцет се слага?
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #305 -: март 21, 2011, 12:04:34 »

Плами, аз тъкмо вчера щях да питам това да не е друго име за тутманика. Много вкусно ми звучи, мерси за рецептата и хубавите обяснения. Само че аз и за сладкиша ще те питам, нали си знаеш?  pardon

Ние снощи правихме едно турско ядене - "късър" по идея от този блог, малко по-опростено и видоизменено обаче, получи се много вкусно. Също и кнедли от грис, но тоя път нещо не станаха така вкусни като преди. Ако някой е правил, много моля и за неговата изпитана рецепта. Ние в последно време вечер сме на зелена салата с царевица, яйце и сирене и за мое учудване, хем засища, хем е лека, направо чудесно ме кара да се чувствам.

Аз нямам търпение да излизат вече тиквички, коприва, лапад. А за тази седмица съм си харесала кекса с шоколадова заливка на Гучи - предизвика ме с нейната снимка и рецепта.  Bravo
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #306 -: март 21, 2011, 12:15:37 »

Като казахте коприва....много я обичаме в къщи ,а тук има едно много красиво място на което си правим пикник и скара,та там има много коприва аз набирам 2 найлонови торбички в къщи я накъсвам само листенце измивам ,отцеждам ,правя я на порции и във фризера така и зимата си хапваме.Супите стават страхотни ,оризче с коприва също.....
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: март 21, 2011, 12:22:09 »

Пламак мерси.А колко оцет се слага?

Ами аз слагам на око, но мъничко е , той се слага и да е по ластично тестото.

Плами, аз тъкмо вчера щях да питам това да не е друго име за тутманика. Много вкусно ми звучи, мерси за рецептата и хубавите обяснения. Само че аз и за сладкиша ще те питам, нали си знаеш?  =

Ето и рецептата за сладкиша.
Продукти: 4 яйца, 26 с.л. захар , 26с.л. брашно , 9 с.л. студена вода , 1 бакпулвер , ванилия.
За заливката: 150гр масло , 9 с.л. захар , ванилия , 1 жълтък.
С миксер се разбиват яйцата и захарта , добавя се водата и накрая останалите продукти, пече се на 180 градуса.На котлона се слага да се разтопи маслото и захарта , после като е готово разбиваме с тел жълтъка и го добавяме при постоянно бъркане , за да не стане на парцалчета.Като леко поизстине сладкиша, го режа на парченца и равномерно с лъжичка слагам от топлата заливка.Отгоре по желание може да се украси с кокос или друго по ваш вкус.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 813


Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: март 23, 2011, 21:52:07 »

Снощи правих пилишки сърца и воденички със соев сос и станаха страхотни, но не се сетих да ги снимам...ще сложа рецептата в темичката...
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: март 24, 2011, 11:27:23 »

Снощи правих кюфтенца със сос четири сирена на Маги.Стана страхотно.Разликата е че използвах заквасена сметана размита с вода а не течна както предния път и стана божествено вкусно.
Онзи ден бяхме на кюфтенца с доматен сос.
Активен
Дидка
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 450



Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: март 24, 2011, 11:31:03 »

Аз ни в клин ни в ръкав, ама може ли малко рецепти за спанак, но да са удачни и за мойта мома smile
Активен
max_mara
Ентусиаст
**
Публикации: 86



« Отговор #311 -: март 27, 2011, 11:31:32 »


 Ето какво спретнах вчера . Много добре ми се получиха.
Оризови кюфтенца на фурна
 Продукти
1 ч.ч.сварен натурален ориз
1 морков
1 прясна чушка
1 резен от целина - глава
1/2 глава лук - средна
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. мащерка
няколко стръка копър и магданоз
1 яйце
сол и черен пипер на вкус

за панировката

1 яйце
брашно
галета от пресни хлебни трохи
олио

Приготвяне

* Отстранете корите на няколко филии хляб и ги стрийте с ръце на малки трохи. Оставете ги да се поизсушат за 20 мин. С тях панировката става по-хрупкава и вкусна.

* Сложете всички зеленчуци в блендер и ги накълцайте много ситно. Към тях прибавете нарязаните копър и магданоз и подправките.

* Смесете зеленчуците с 2/3 от сварения ориз. Останалият ориз го намачкайте с вилица и заедно с яйцето го прибавете към сместа. Това ще направи по-добра спойка между продуктите.

* Направете малки кръгли кюфтенца. Оваляйте ги в брашно , след това в разбито яйце и накрая в галета. Наредете ги в тава , покрита с хартия за печене и леко ги напръскайте с малко олио. Изпечете кюфтенцата в гореща фурна докато се зачервят хлебните трохи. Поднесете като гарнитура или самостоятелно ястие с млечно-чеснов сос.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1454


Мечтите се сбъдват!


Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: март 27, 2011, 15:12:37 »

Аз вчера правих ориз със спанак и млечна салата, милото пък направи руска салата и пържени картовки.
Иначе той прави една спаначена супа, незастроена и със сварени, нарязани яйца и картофи. Става невероятна. Аз дето незастроена супа да не видя, та тази я обожавам. Ще пусна рецептата утре ако искате да пробвате  girl_wink
Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #313 -: март 27, 2011, 15:52:41 »

Супата звучи интересна, ще се радвам да я пробвам. Аз тези дни правих чийзкейк с тиква, вчера - пилешка супа, хрупкави ролца с печени чушки, пилешко фантазе в йена глас с картофки и днес - една гръцка рецепта с тиквички.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1454


Мечтите се сбъдват!


Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: март 29, 2011, 01:09:24 »

ето я и супата.

2 пилешки бутчета - от целите
1кг спанак
3 картофа
2 твърдо сварени яйца
1 с.л. доматено пюре
1 глава лук
черен пипер
дафинов лист
сол на вкус


След като се свари месото, се обезкостява и нарязва.
В пилешкия бульон от свареното месо се слагат картофите + нарязаното месо
Спанака се запържва + лука + доматеното пюре.
След като се сварят картофите се прибавя спанака и нарязаните на едро яйца.
Когато всичко кипне, се изключва котлона и се слага дафиновия лист.

Това е рецептата...бърза, лесна и много вкусна супичка. Надявам се да ви хареса и на вас  smile Girl_hide

ПП. Само да добавя. Понеже тази рецепта е от майката на милото , която е рускиня, та всеки в купичката със супа си слага по 1 лъжица заквасена сметана...е ...аз си слагам малко повече понеже ми харесва много  blum и става като застройка и много по вкусно. Ако обичате сметана пробвайте така задължително  good
« Последна редакция: март 29, 2011, 01:12:23 от BeRa » Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines