Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 29, 2024, 15:09:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11 (Прочетена 208292 пъти)
fashion
Професор
Пол:
Публикации: 399
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #300 -:
март 21, 2011, 11:29:47 »
danieIa
Hi, кашите и аз не ги обичам, но ако добавиш кам нея сварен ориз и запечете,ще стане чудно и после с кисело мляко.
Лично на мен копривата най ми харесва по този начин - запечена, иначе е като буламач хихихихи
Аз този уикенд готвих пилешка супа, ама по нов начин... превъзходна стана, довечера ще кача снимки
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #301 -:
март 21, 2011, 11:41:43 »
Момичета, не искате ли да даваме рецептите на вкусотийките, които сме сготвили
Така само изброено - недостатъчно ми се вижда
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #302 -:
март 21, 2011, 11:42:22 »
Плами, какво е това месеница? И може ли рецептата?
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #303 -:
март 21, 2011, 11:47:53 »
Ами не е нищо сложно , може би на други места му казват по друг начин не зная и аз,но аз така го знам от баба ми.
Продукти:300мл вода или мляко, 1п суха мая, олио , сол, оцет , брашно колкото поеме.
За плънката:300гр сирене 2 яйца , олио(мас).
Правя тестото първо на кашичка и оставям да втаса малко , след това добавям и останалото брашно , разточвам на правоъгълник и мажа навсякъде от плънката ,като оставям малко ,за да го залея отгоре.Навивам на фитил и режа на парченца ,нареждам в тава и оставям да втаса хубаво, пека на 180 градуса , като е леко запечено се залива с останалата част от плънката и се допича.Като го извадя напръсквам малко с вода , покривам с вестник и с кърпа , става страхотно вкусно и мекичко .
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #304 -:
март 21, 2011, 11:58:26 »
Пламак мерси.А колко оцет се слага?
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #305 -:
март 21, 2011, 12:04:34 »
Плами
, аз тъкмо вчера щях да питам това да не е друго име за тутманика. Много вкусно ми звучи, мерси за рецептата и хубавите обяснения. Само че аз и за сладкиша ще те питам, нали си знаеш?
Ние снощи правихме едно турско ядене - "късър" по идея от
този блог
, малко по-опростено и видоизменено обаче, получи се много вкусно. Също и кнедли от грис, но тоя път нещо не станаха така вкусни като преди.
Ако някой е правил, много моля и за неговата изпитана рецепта
. Ние в последно време вечер сме на зелена салата с царевица, яйце и сирене и за мое учудване, хем засища, хем е лека, направо чудесно ме кара да се чувствам.
Аз нямам търпение да излизат вече тиквички, коприва, лапад. А за тази седмица съм си харесала кекса с шоколадова заливка на Гучи - предизвика ме с нейната снимка и рецепта.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #306 -:
март 21, 2011, 12:15:37 »
Като казахте коприва....много я обичаме в къщи ,а тук има едно много красиво място на което си правим пикник и скара,та там има много коприва аз набирам 2 найлонови торбички в къщи я накъсвам само листенце измивам ,отцеждам ,правя я на порции и във фризера така и зимата си хапваме.Супите стават страхотни ,оризче с коприва също.....
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #307 -:
март 21, 2011, 12:22:09 »
Цитат на: Gery79 в март 21, 2011, 11:58:26
Пламак мерси.А колко оцет се слага?
Ами аз слагам на око, но мъничко е , той се слага и да е по ластично тестото.
Цитат на: Деничка Звездичка в март 21, 2011, 12:04:34
Плами
, аз тъкмо вчера щях да питам това да не е друго име за тутманика. Много вкусно ми звучи, мерси за рецептата и хубавите обяснения. Само че аз и за сладкиша ще те питам, нали си знаеш? =
Ето и рецептата за сладкиша.
Продукти: 4 яйца, 26 с.л. захар , 26с.л. брашно , 9 с.л. студена вода , 1 бакпулвер , ванилия.
За заливката: 150гр масло , 9 с.л. захар , ванилия , 1 жълтък.
С миксер се разбиват яйцата и захарта , добавя се водата и накрая останалите продукти, пече се на 180 градуса.На котлона се слага да се разтопи маслото и захарта , после като е готово разбиваме с тел жълтъка и го добавяме при постоянно бъркане , за да не стане на парцалчета.Като леко поизстине сладкиша, го режа на парченца и равномерно с лъжичка слагам от топлата заливка.Отгоре по желание може да се украси с кокос или друго по ваш вкус.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #308 -:
март 23, 2011, 21:52:07 »
Снощи правих пилишки сърца и воденички със соев сос и станаха страхотни, но не се сетих да ги снимам...ще сложа рецептата в темичката...
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #309 -:
март 24, 2011, 11:27:23 »
Снощи правих кюфтенца със сос четири сирена на Маги.Стана страхотно.Разликата е че използвах заквасена сметана размита с вода а не течна както предния път и стана божествено вкусно.
Онзи ден бяхме на кюфтенца с доматен сос.
Активен
Дидка
Професор
Пол:
Публикации: 450
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #310 -:
март 24, 2011, 11:31:03 »
Аз ни в клин ни в ръкав, ама може ли малко рецепти за спанак, но да са удачни и за мойта мома
Активен
max_mara
Ентусиаст
Публикации: 86
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #311 -:
март 27, 2011, 11:31:32 »
Ето какво спретнах вчера . Много добре ми се получиха.
Оризови кюфтенца на фурна
Продукти
1 ч.ч.сварен натурален ориз
1 морков
1 прясна чушка
1 резен от целина - глава
1/2 глава лук - средна
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. мащерка
няколко стръка копър и магданоз
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
за панировката
1 яйце
брашно
галета от пресни хлебни трохи
олио
Приготвяне
* Отстранете корите на няколко филии хляб и ги стрийте с ръце на малки трохи. Оставете ги да се поизсушат за 20 мин. С тях панировката става по-хрупкава и вкусна.
* Сложете всички зеленчуци в блендер и ги накълцайте много ситно. Към тях прибавете нарязаните копър и магданоз и подправките.
* Смесете зеленчуците с 2/3 от сварения ориз. Останалият ориз го намачкайте с вилица и заедно с яйцето го прибавете към сместа. Това ще направи по-добра спойка между продуктите.
* Направете малки кръгли кюфтенца. Оваляйте ги в брашно , след това в разбито яйце и накрая в галета. Наредете ги в тава , покрита с хартия за печене и леко ги напръскайте с малко олио. Изпечете кюфтенцата в гореща фурна докато се зачервят хлебните трохи. Поднесете като гарнитура или самостоятелно ястие с млечно-чеснов сос.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1454
Мечтите се сбъдват!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #312 -:
март 27, 2011, 15:12:37 »
Аз вчера правих ориз със спанак и млечна салата, милото пък направи руска салата и пържени картовки.
Иначе той прави една спаначена супа, незастроена и със сварени, нарязани яйца и картофи. Става невероятна. Аз дето незастроена супа да не видя, та тази я обожавам. Ще пусна рецептата утре ако искате да пробвате
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #313 -:
март 27, 2011, 15:52:41 »
Супата звучи интересна, ще се радвам да я пробвам. Аз тези дни правих чийзкейк с тиква, вчера - пилешка супа, хрупкави ролца с печени чушки, пилешко фантазе в йена глас с картофки и днес - една гръцка рецепта с тиквички.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1454
Мечтите се сбъдват!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #314 -:
март 29, 2011, 01:09:24 »
ето я и супата.
2 пилешки бутчета - от целите
1кг спанак
3 картофа
2 твърдо сварени яйца
1 с.л. доматено пюре
1 глава лук
черен пипер
дафинов лист
сол на вкус
След като се свари месото, се обезкостява и нарязва.
В пилешкия бульон от свареното месо се слагат картофите + нарязаното месо
Спанака се запържва + лука + доматеното пюре.
След като се сварят картофите се прибавя спанака и нарязаните на едро яйца.
Когато всичко кипне, се изключва котлона и се слага дафиновия лист.
Това е рецептата...бърза, лесна и много вкусна супичка. Надявам се да ви хареса и на вас
ПП. Само да добавя. Понеже тази рецепта е от майката на милото , която е рускиня, та всеки в купичката със супа си слага по 1 лъжица заквасена сметана...е ...аз си слагам малко повече понеже ми харесва много
и става като застройка и много по вкусно. Ако обичате сметана пробвайте така задължително
«
Последна редакция: март 29, 2011, 01:12:23 от BeRa
»
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
33
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines