Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 29, 2024, 15:05:51
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11 (Прочетена 208289 пъти)
BeRa
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1454
Мечтите се сбъдват!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #225 -:
март 01, 2011, 17:05:54 »
Мацки , идвам с една порция пресни мъфинки от вчераааа
станаха страхотни и като ги натиснахме с милото, почти ги изядохме
единствено дето не ми бухнаха, ама бакплувера ми е бил с изтекъл срок...
но пък милото каза че така повече му харесвали
и аз патката никога да не пробвам да направя мъфини до сега
много съм проста...мислех че е нещо небесно сложно, а в интерес на истината дори не бях погледнала рецептата...
«
Последна редакция: март 01, 2011, 17:09:18 от BeRa
»
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #226 -:
март 01, 2011, 19:02:00 »
Днес правих кюфтенца с булгур сстанаха сууупер
Бях малко скептична в началото,ноооо се получиха.Мислех да ги правя с елда,но се оказа,че ми е свършила.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1407
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #227 -:
март 01, 2011, 19:20:07 »
Данитка, я кажи как ги правиш кюфтетата с елда. Имам цял пакет, който не знам какво да правя. Веднъж правихме със зеленчуци и стана отврат. По лигаво нещо не бях яла.
Активен
max_mara
Ентусиаст
Публикации: 86
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #228 -:
март 03, 2011, 00:42:14 »
И аз имам елда и ще ми бъде интерена тази рецепта. Очаквам я с интерес !
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #229 -:
март 03, 2011, 01:41:27 »
Кюфтенца с булгур
150 г - 200г. накиснат и отцеден булгур (аз го сварих съотношение 3:1)
глава лук, нарязан наситно
4-5 скилидки чесън, нарязани наситно
малка връзка магданоз, нарязана на ситно (ползвах сух)
листа мента или джоджен (пак сух) Просто нямах пресни
2 яйца
брашно
сол и пипер на вкус
кимион
люта чушка/ лют пипер/ чили (по желание) сложих 1ч.л. лют пипер
Горните продукти се смесват, като се добавя брашно колкото да поеме останалата вода, но не да стане прекалено гъсто.
С лъжица се взима от горната смес и се слага в загрят тиган с не много мазнина, притиска се отгоре и се оформя като кюфте. Като добие златист цвят се обръща и от другата страна.
Другия път ще ги направя с елда(но не съм все още)Мога да кажа,че тези с булгура се получиха супер.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1407
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #230 -:
март 05, 2011, 18:04:58 »
Дани, и аз правих подобни кюфтенца, само че с нахут и после ги залях с кисело мляко и чесън.
Елдата и тя май така ще си отиде
.
По-надолу говорите са червената леща - ние от няколко години сме на нея и вече много трудно бих я сменила с другата.
От скоро съм фен на жълтия грах. Като се свари придобива подобен вид като червената леща и също е много вкусен. Става и за крем супи, за салати и кюфтета.
А днес правих царевична питка със сирене. Стана божествена и се чудя защо досега не съм я пробвала?!
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1505
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #231 -:
март 08, 2011, 16:15:52 »
Помооооооощ, момичета!
Трябва ми спешна рецепта за виенски шницели, но не от смляно месо, а цели!
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2042
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #232 -:
март 08, 2011, 16:19:07 »
Момичета,искам да помоля ако някоя от вас е правила лазаня да сподели своя опит!
Активен
fashion
Професор
Пол:
Публикации: 399
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #233 -:
март 08, 2011, 16:20:19 »
Здравейте,
за първи път чувам за виенски шницели, ще следя с интерес рецептите
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #234 -:
март 08, 2011, 16:27:46 »
Monikamaria
аз не знам как се готви, но намерих тази рецепта е нета:
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/wiener-schnitzel
Дано да ти е полезна.
И малко инфо за виенския шницел, което ми се стори интересно:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BB
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1505
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #235 -:
март 08, 2011, 16:33:50 »
Ехааа,
Капризче
, колко си бърза!
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #236 -:
март 08, 2011, 16:38:29 »
Monikamaria месото нарязано ли ти е за шницел.
Аз ги правя по следния начин-начуквам между домакинско свежо фолио месото .След това овкусявам с черен пипер и сол.Овалвам в брашно после в яйце после в галета и пържа в добре сгорещено олио.Ако искаш панировката да стане по плътна може да повториш още веднъж яйце и послев галета.Трябва добре да е оваляно в брашно месото за да не се свие и да е начукано.
rosit@ какви кори за лазаня имаш.Аз съм правила но такива с яйца и замразени.те са готови за употреба и не се налага да се бланшират предварително.Ако искаш ще ти напиша рецептата по която аз я правя.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #237 -:
март 08, 2011, 16:40:21 »
Аз съм правила Виенски шницели с цяло месо.Прави се с телешко, трябва да е прясно и да се нареже правилно, да е тънко парчето, за да се изпържи и да не остане сурово.Стават много вкусни ето по тази рецепта ги правих аз
http://gotvetesmen.com/recipes/categories/MEAT/veal_meat/recipe_509.php
«
Последна редакция: март 08, 2011, 16:44:36 от магито
»
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2042
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #238 -:
март 08, 2011, 16:45:07 »
Гучи много ще съм ти благодарна,ако споделиш и твоята рецепта!Моите са май такива готови-замразени!
Активен
fashion
Професор
Пол:
Публикации: 399
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #239 -:
март 08, 2011, 16:47:43 »
Момичета, какво телешкоточно взимате за тези шницели (шоу или нещо друго) ? Не стават ли жилави, аз като готвя с телешко го варя сумати време за да не е жилаво, а така направо панирано незнам...
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
33
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines