Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 14:33:01

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 208274 пъти)
 
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: февруари 16, 2011, 16:26:11 »

Здравейте момичета , имам нужда от рецепта за крем с кисело мляко.Имам 5 коф. кис. мляко и реших да ги използвам за кремче.Ще съм благодарна много за изпитани рецепти. smile
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: февруари 16, 2011, 16:59:17 »

plamak_, аз киселото мляко го правя с банани от преоценените и шоколадови бисквитки от евтините. Редя в чашки к. мляко/бисквитки/к. мляко/банани....завършвам с к. мляко. Ако ти се занимава да го цедиш, става още по-хубаво. Престоява в хладилника няколко часа и е много приятно за консумация.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: февруари 16, 2011, 17:48:31 »

Плами аз съм правила крем по тази рецепта и после го хапвахме с чаени бисквитки smile http://vkusnotiiki.net/recipe.php?rec=2842
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: февруари 16, 2011, 18:16:43 »

Благодаря за бързите отзиви момичета ,сега си харесах една рецепта ако се получи ще ви я споделя. smile
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: февруари 16, 2011, 23:21:40 »

Ето ги моите кремчета , направих 3 вида и ги съчетах в чашки.
Долният пласт е яйчен крем с кисело мляко, горният е портокалово кисело мляко.

Долният пласт е пак яйчен крем , а горният е млечно-белтъчен крем с праскови.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #155 -: февруари 17, 2011, 11:48:19 »

А аз отдавна се каня да правя паста на фурна ,във форума на бг-мама е много популярна тази рецепта и все предлагам на мъжа ми .Обаче той като е решил ,че така не се прави и не даваше дума да се издума за тази паста.Вчера му показах снимка на такава паста от сайта на Вероника /фолкпевицата/ и той пита ама така ли ще изглежда ...е тогава давам зелена светлина  :funny:и ето го резултата снощи .Хареса му мноооого.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: февруари 17, 2011, 11:56:22 »

Някои да има рецепта за супа от моркови? Искам с милото да го караме малко по-здравословно, че напоследък ядем всеки ден по нещо тестено angry За довечера съм намислила сьомга, но мми се ще утре да му спретна една супичка
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: февруари 17, 2011, 12:27:21 »

Да ви кажа последните няколко уикенда каква закуска спретвам, Данитка като попита за тесто и се сетих.
Милинки от готово тесто за пица на Белла (между другото - незнам дали то има мляко). Слагам тестото от вечерта в хладилника, да отпусне. Сутринта разбирвам 2-3 яйца със сирене. Разстилам тестото и го разточвам още малко, да стане по-тънко. Слагам плънката от яйцата със сирене и навивам на руло. После режа на колелца около 2-3см и нареждам в намаслена тава с отрязаната част нагоре на разстояние едно от друго, че доста се надигат. Разтапям малко краве масло в микровелето и добавям лъжица-две галета, изсипвам върху милинките и пека на 180С. Стават разкошни и много мекички, а най-важното - супер бързо  good
Кумовете като идваха този уикенд, едва ни стигна тавата  Girl_hide

Бубка, едно питане имам smile 1-2 лъжици галета, супени или чаени. Аз сложих супени, обаче сега се чудя дали пък не е много. И за маслото, прочетох половин пакетче, бях взела от малките и сложих половината, обаче като сложих галетата и стана едно като каша. Нормално ли е да е така?
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: февруари 17, 2011, 12:34:23 »

госпожица не съм много по супите , но предполагам че ще е на принципа на зеленчуковите( Слагаш да заври вода ,можеш и кубче бульон да сложиш, нарязваш зеленчуците,подправки и като заври добавяш фиде или ориз ,според вкуса.Като е готово засройваш с жълтък и кисело мляко, аз дори после запържвам малко настърган морков и става много хубаво.) или ако се пасират ще станат като крем супа.Надявам се да съм ти била полезна.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: февруари 17, 2011, 13:18:53 »

Госпожица аз я правя на крем супа като слагам и картоф,като преобладаващ ми е моркова.Сварявам хубаво морковите и картофите всичките нарязани на кубчета.След което прехвърлям морковите и картофите в купа и пасирам.добавям една заквасена сметана и пасирам пак.Накрая доливам от бульона до нужната гъстота на супата.добавям черен пипер.Може да пропуснеш и заквасената сметана.Става вкусно.Аз малко на око готвя-ама около килограм морков слагам и полвин кг картофи.Дано съм ти била полезна.

 juji пастата изглежда много вкусно.

Дани още си чакам рецептата за лещата по турски.
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #160 -: февруари 17, 2011, 15:08:39 »

juji много искам да направя такива макарони по изпитана рецепта girl_wink
Ще ти бъда много благодарна, ако споделиш рецептата give_rose
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 719



Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: февруари 17, 2011, 17:22:05 »

Бубка, едно питане имам smile 1-2 лъжици галета, супени или чаени. Аз сложих супени, обаче сега се чудя дали пък не е много. И за маслото, прочетох половин пакетче, бях взела от малките и сложих половината, обаче като сложих галетата и стана едно като каша. Нормално ли е да е така?
Ели, и мойто стана като каша. Просто с лъжичка намажи парченцата от всички страни, но не много че да не станат мазнички. Стават страхотни, приятен апетит smile

И аз да ви попитам как се приготвя картофена крем супа?
« Последна редакция: февруари 17, 2011, 17:25:27 от Anita81 » Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: февруари 17, 2011, 17:54:07 »

Олее, голяма съм блейка, чак сега виждам, че Ели е писала  girl_impossible
Ами 1-2 супени слагам аз, и като беше 1 пакетче първия път и после с около 1/2 - от малките, 125гр които са. То няма значение колко е и дали е гъсто за това дали ще станат, въпрос на вкус. Просто като има галета стават по-хрупкави отгоре и затова слагам аз лично. Принципно сигурно може дори и без галета  good

Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: февруари 17, 2011, 18:24:11 »

Роси, страхотни станаха. Изядох 3  blush Сега чакам Даниел да си дойде и да опита и той. Мнооого са вкусни. Мисля че ще ни стане любимата закуска. Много благодаря за рецептата  give_rose

Ани, крем супата от картофи, аз я правя така: Беля и режа картофите, варя, после пасирам, слагам черен пипер, вегета, масло и ако е мого гъсто и малко вода и това е smile Сигурно има и по професионален начин, но при нас така добре се приема и ни харесва smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #164 -: февруари 17, 2011, 19:28:51 »

juji много искам да направя такива макарони по изпитана рецепта girl_wink
Ще ти бъда много благодарна, ако споделиш рецептата give_rose
Ето по тази рецепта ги правих http://thegingercookies.blogspot.com/2010/06/bolognaise.html .Да ти кажа само бешамела си го бях купила готов и пастата си я сварих толкова колкото си пише на опаковката.Ако нямаш някой от подправките или нещо формаджо импровизирай.Каквото ти е любимо това слагай.Аз също много я харесах приготвена по този начин пастата.Пробвай ще ти хареса
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines