Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 29, 2024, 15:04:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11 (Прочетена 208288 пъти)
*mila*
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 81
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #120 -:
февруари 12, 2011, 21:41:58 »
Много много благодаря,ще се постаря да ги направя почти като на снимката
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #121 -:
февруари 12, 2011, 21:54:35 »
Я да се изкажа и аз относно милинките - аз ги правя с домашно тесто и си мисля, че без масло няма как да станат. То си е част от идеята за милинка. Иначе си е питка. И при моите се поръсва с галета и масло
Да ви задам един тъп въпрос и аз - защо понякога карамелът от дъното на формичките за крем карамел не се разтопява, а си остава твърд и залепнал за дъното след изпичането
Иначе у нас днес има крем карамелена торта с кроасани, която аз много уважавам, но нещо се залисах с дребния и не изпекох точно както трябва, но пак си е вкусна и ще си я хапнем с удоволствие, даже и да не е супер прекрасна
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #122 -:
февруари 12, 2011, 22:05:45 »
svetli
Крамелът загаря понякога и става твърд. А колкото да милинките- моята баба правше милинките не с масло, а с мас. Мисля по старо му се правиха милинките само с мас. Но има и с масло, има и с олио...
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #123 -:
февруари 12, 2011, 22:25:05 »
anelcka80, там е работата, че не е загорял въобще
Странна работа! И друг път ми се е случвало и още не мога да хвана зависимостта.
Иначе за милинките, точно това имах в предвид, че трябва да има мазнина, а каква ще бъде, зависи от вкусовите предпочитания
Просто останах с впечатлението, че Валка ги е намазала само с яйце и за това.
Активен
Vessi
Професор
Пол:
Публикации: 340
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #124 -:
февруари 14, 2011, 01:16:14 »
Да ви честитя празника с моя шедьовър !
Да сте пияни но не от вино и ракия а от любовна магия!!!! Много е купешко но не ми идва музата нещо !
Весели празници мацки !
027.jpg
(64.04 KB, 704x468 - видяно 278 пъти.)
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #125 -:
февруари 14, 2011, 09:28:11 »
Vessi
страхотно е.
Момичета какво ще ви е менюто за днес по повод празника или всички ще сте на вън?
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #126 -:
февруари 14, 2011, 09:42:25 »
Плам, ние ще сме вкъщи, не ми се искаше много, но мъж ми настояваше и аз се навих. А и още гледам да се пазя от места с много хора уж...
Та менюто ще е съвсем обикновено:
Салата от айсберг, репички и пресен лук с балсамов оцет и зехтин
Картофена салата с лук, яйце и кисели краставички
Бобена салата с пресен лук
Руло Стефани
И тук ми идват въпросите
Никога не съм правила руло Стефани и никога не съм варила боб. Не ми се смейте, моля. Как се вари боб(в обикновена тенджера)? И как се прави това руло?
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #127 -:
февруари 14, 2011, 12:51:46 »
Аз боба го варя в тенджера под налягане- става за 40 мин. Обаче откакто ми се развали тенджерата пробвах да варя в обикновенна и след няколко часа на котлона нямаше увиране тоя боб- затова се научих по мързеливия начин- купувам консерви сварен боб изплаквам го и го правя я на салата я на чорба я на тиган все за по 15 мин че и по малко
Рулото стефани: омесвам си каймата с подправки (чубрица, кимион, черен пипер, сол) и едно или 2 яйца според грамажа на каймата. Сварявам няколко яйца за пълнежа, морковчета сварявам, кисела краставица слагам, печена чушка. Разстилам каймата върху алуминиево фолио намазнено и оформям правоъгълник. Нареждам сварените яйца, моркови и др. неща на линия и завивам на руло, което пренасям с помощта на фолиото в тавичка върху кухненска хартия. Запичам до готовност и после поръсвам с настърган кашкавал и пак запичам до златисто.
Една бърза плодова торта от мен която търпи много импровозации
купих 3 готови блата, 1 кофичка плодово кисело мляко от череши и за декорация коктейлни черешки. Редувах блат, мялко и т.н. и завърших с черешките
Направих и вариант с плодово кисело мляко от ябълки и стафиди и канела и за декорация сложих печени на фурна ябълки с малко мед
Който иска може да си изпече и сам блатовете, всяка рецепта за кекс върши работа. Плодовото мляко може да се замени с обикновенно такова подсладено със захар, или намачкани поресни плодове, или сладко, За завършване на тортата може да се ползва всичко- плодове на компот и сока от компота с желатин например, коктейлни черешки, пресни плодове, плодове от сладко или кой какво му душа поиска. Хубаво е плодовото мляко и плодовете отгоре да са от един вид че да се постигне вкуса например на ягодова торта или друга
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #128 -:
февруари 14, 2011, 13:27:59 »
Капризче,майка им му слага 1 лъжица ракия за да уври по бързо боба
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #129 -:
февруари 14, 2011, 14:27:39 »
Капризче за боба слагам една чаена лъжичка сода за хляб и много бързо увира.За да стане хубаво му сменям два пъти водата.Аз по принцип го правя в гювеч и става много добре.
За руло Стефани аз омесвам каймата с подправки и едно яйце.След което разстилам върху свежо фолио намазано с малко олио.Редя сварено яйце нарязанано на половинки,морко и краставичка от трушия.Завивам и пека.Накрая като е почти готово слагам обилно кашкавал и запичам.Пробвала съм вътре да слагам и картоф и топено сирене и става добре.Също съм пробвала във форма за кекс да го правя и тогава става много красиво.
Веси хубава торта.
Красунка пак интересно предложение и изключително лесно.
Вчера направих страхотни картофени сърца да ви се похваля.Днес мисля да спретна две кексчета-любовни.Ние празника го отпразнувахме в събота с релакс-басейн,сауна ,джакузи,парна баня и все такива глезотийки в приятна компания.
«
Последна редакция: февруари 14, 2011, 14:29:58 от gucci
»
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #130 -:
февруари 14, 2011, 15:26:35 »
Момичета, благодаря за съветите.
Гери, по време на варенето ли слагаш содата? Аз го киснах със сода 3 часа и сега го варя само с чиста вода.
juji, аз започнах да го варя вече, даже първата вода изхвърлих, дали е късно да сложа ракия?
Красунка, много вкусни изглеждат тортичките, особено първата с черешките, мммм. Тези череши, как са ми се прияли, чакам с нетърпение да дойде пролетта да ям череши
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #131 -:
февруари 14, 2011, 15:30:37 »
Капризче да по време на варенето слагам содата.Така боба увира много бързо.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1505
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #132 -:
февруари 14, 2011, 16:02:23 »
Момичета, аз купувам от този "съблечения" боб на "Крина". Страхотно вкусен е и увира невероятно бързо. Няма нужда от никакви тънкости и хитринки. А рулото стефани и аз го правя във форма за кекс. Нареждам всичко вътре направо и пека. Когато е почти готово го обръщам върху тавичка и запичам и отгоре, за цвят дето се казва.
Става страхотно красиво.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #133 -:
февруари 14, 2011, 16:07:51 »
Цитат на: Monikamaria в февруари 14, 2011, 16:02:23
Момичета, аз купувам от този "съблечения" боб на "Крина". Страхотно вкусен е и увира невероятно бързо. Няма нужда от никакви тънкости и хитринки. А рулото стефани и аз го правя във форма за кекс. Нареждам всичко вътре направо и пека. Когато е почти готово го обръщам върху тавичка и запичам и отгоре, за цвят дето се казва.
Става страхотно красиво.
Този боб не се разкашква, аз не съм взимала никога, защото си мисля, че ще стане на пюре?!
А иначе, взимам от бурканите със сварения боб, обаче мъж ми беше да кара уикенда в Чепеларе и купил по път смилянски фасул, много е едър и предполагам много вкусен, ако изобщо се свари някога
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #134 -:
февруари 14, 2011, 16:29:32 »
Капризче на смилянския боб/ако наистина е такъв/ трябва много да му сменяш водата поне 3 пъти да стане хубав.Аз вчера такъв правих че моя мъж нали е от там.Варих го около 40 мин и после в гювеча го готвих 2 часа и стана супер.Ама тъй като аз не ям боб милия ще го яде сам нали той си го поръча.Имай предвид че той е салатен боб и не се разварява.
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
33
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines