Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 15:17:05

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 208297 пъти)
 
*mila*
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 81



Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: февруари 12, 2011, 21:41:58 »

Много много благодаря,ще се постаря да ги направя почти като на снимката Wink give_rose
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: февруари 12, 2011, 21:54:35 »

Я да се изкажа и аз относно милинките - аз ги правя с домашно тесто и си мисля, че без масло няма как да станат. То си е част от идеята за милинка. Иначе си е питка. И при моите се поръсва с галета и масло  Wink

Да ви задам един тъп въпрос и аз - защо понякога карамелът от дъното на формичките за крем карамел не се разтопява, а си остава твърд и залепнал за дъното след изпичането  crazy

Иначе у нас днес има крем карамелена торта с кроасани, която аз много уважавам, но нещо се залисах с дребния и не изпекох точно както трябва, но пак си е вкусна и ще си я хапнем с удоволствие, даже и да не е супер прекрасна  blum
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: февруари 12, 2011, 22:05:45 »

svetli Крамелът загаря понякога и става твърд. А колкото да милинките- моята баба правше милинките не с масло, а с мас. Мисля по старо му се правиха милинките само с мас. Но има и с масло, има и с олио... pardon
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: февруари 12, 2011, 22:25:05 »

anelcka80, там е работата, че не е загорял въобще  crazy Странна работа! И друг път ми се е случвало и още не мога да хвана зависимостта.
Иначе за милинките, точно това имах в предвид, че трябва да има мазнина, а каква ще бъде, зависи от вкусовите предпочитания  give_rose Просто останах с впечатлението, че Валка ги е намазала само с яйце и за това.
Активен
Vessi
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #124 -: февруари 14, 2011, 01:16:14 »

Да ви честитя празника с моя шедьовър !
Да сте пияни но не от вино и ракия а от любовна магия!!!! Много е купешко но не ми идва музата нещо !
Весели празници мацки !


* 027.jpg (64.04 KB, 704x468 - видяно 278 пъти.)
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: февруари 14, 2011, 09:28:11 »

Vessi Bravo страхотно е.
Момичета какво ще ви е менюто за днес по повод празника или всички ще сте на вън?
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: февруари 14, 2011, 09:42:25 »

Плам, ние ще сме вкъщи, не ми се искаше много, но мъж ми настояваше и аз се навих. А и още гледам да се пазя от места с много хора уж...

Та менюто ще е съвсем обикновено:

Салата от айсберг, репички и пресен лук с балсамов оцет и зехтин
Картофена салата с лук, яйце и кисели краставички
Бобена салата с пресен лук
Руло Стефани

И тук ми идват въпросите smile Никога не съм правила руло Стефани и никога не съм варила боб. Не ми се смейте, моля. Как се вари боб(в обикновена тенджера)? И как се прави това руло?
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: февруари 14, 2011, 12:51:46 »

Аз боба го варя в тенджера под налягане- става за 40 мин. Обаче откакто ми се развали тенджерата пробвах да варя в обикновенна и след няколко часа на котлона нямаше увиране тоя боб- затова се научих по мързеливия начин- купувам консерви сварен боб изплаквам го и го правя я на салата я на чорба я на тиган все за по 15 мин че и по малко smile


Рулото стефани: омесвам си каймата с подправки (чубрица, кимион, черен пипер, сол) и едно или 2 яйца според грамажа на каймата. Сварявам няколко яйца за пълнежа, морковчета сварявам, кисела краставица слагам, печена чушка. Разстилам каймата върху алуминиево фолио намазнено и оформям правоъгълник. Нареждам сварените яйца, моркови и др. неща на линия и завивам на руло, което пренасям с помощта на фолиото в тавичка върху кухненска хартия. Запичам до готовност и после поръсвам с настърган кашкавал и пак запичам до златисто.

Една бърза плодова торта от мен която търпи много импровозации

купих 3 готови блата, 1 кофичка плодово кисело мляко от череши и за декорация коктейлни черешки. Редувах блат, мялко и т.н. и завърших с черешките


Направих и вариант с плодово кисело мляко от ябълки и стафиди и канела и за декорация сложих печени на фурна ябълки с малко мед


Който иска може да си изпече и сам блатовете, всяка рецепта за кекс върши работа. Плодовото мляко може да се замени с обикновенно такова подсладено със захар, или намачкани поресни плодове, или сладко, За завършване на тортата може да се ползва всичко- плодове на компот и сока от компота с желатин например, коктейлни черешки, пресни плодове, плодове от сладко или кой какво му душа поиска. Хубаво е плодовото мляко и плодовете отгоре да са от един вид че да се постигне вкуса например на ягодова торта или друга smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #128 -: февруари 14, 2011, 13:27:59 »

Капризче,майка им му слага 1 лъжица ракия за да уври по бързо боба
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: февруари 14, 2011, 14:27:39 »

Капризче за боба слагам една чаена лъжичка сода за хляб и много бързо увира.За да стане хубаво му сменям два пъти водата.Аз по принцип го правя в гювеч и става много добре.
За руло Стефани аз омесвам каймата с подправки и едно яйце.След което разстилам върху свежо фолио намазано с малко олио.Редя сварено яйце нарязанано на половинки,морко и краставичка от трушия.Завивам и пека.Накрая като е почти готово слагам обилно кашкавал и запичам.Пробвала съм вътре да слагам и картоф и топено сирене и става добре.Също съм пробвала във форма за кекс да го правя и тогава става много красиво.
Веси хубава торта.
Красунка пак интересно предложение и изключително лесно.

Вчера направих страхотни картофени сърца да ви се похваля.Днес мисля да спретна две кексчета-любовни.Ние празника го отпразнувахме в събота с релакс-басейн,сауна ,джакузи,парна баня и все такива глезотийки в приятна компания.
« Последна редакция: февруари 14, 2011, 14:29:58 от gucci » Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: февруари 14, 2011, 15:26:35 »

Момичета, благодаря за съветите.

Гери, по време на варенето ли слагаш содата? Аз го киснах със сода 3 часа и сега го варя само с чиста вода.

juji, аз започнах да го варя вече, даже първата вода изхвърлих, дали е късно да сложа ракия?

Красунка, много вкусни изглеждат тортичките, особено първата с черешките, мммм. Тези череши, как са ми се прияли, чакам с нетърпение да дойде пролетта да ям череши smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: февруари 14, 2011, 15:30:37 »

Капризче да по време на варенето слагам содата.Така боба увира много бързо.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1505



Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: февруари 14, 2011, 16:02:23 »

Момичета, аз купувам от този "съблечения" боб на "Крина". Страхотно вкусен е и увира невероятно бързо. Няма нужда от никакви тънкости и хитринки. А рулото стефани и аз го правя във форма за кекс. Нареждам всичко вътре направо и пека. Когато е почти готово го обръщам върху тавичка и запичам и отгоре, за цвят дето се казва. blum Става страхотно красиво. good
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: февруари 14, 2011, 16:07:51 »

Момичета, аз купувам от този "съблечения" боб на "Крина". Страхотно вкусен е и увира невероятно бързо. Няма нужда от никакви тънкости и хитринки. А рулото стефани и аз го правя във форма за кекс. Нареждам всичко вътре направо и пека. Когато е почти готово го обръщам върху тавичка и запичам и отгоре, за цвят дето се казва. blum Става страхотно красиво. good

Този боб не се разкашква, аз не съм взимала никога, защото си мисля, че ще стане на пюре?!

А иначе, взимам от бурканите със сварения боб, обаче мъж ми беше да кара уикенда в Чепеларе и купил по път смилянски фасул, много е едър и предполагам много вкусен, ако изобщо се свари някога smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: февруари 14, 2011, 16:29:32 »

Капризче на смилянския боб/ако наистина е такъв/ трябва много да му сменяш водата поне 3 пъти да стане хубав.Аз вчера такъв правих че моя мъж нали е от там.Варих го около 40 мин и после в гювеча го готвих 2 часа и стана супер.Ама тъй като аз не ям боб милия ще го яде сам нали той си го поръча.Имай предвид че той е салатен боб и не се разварява.
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines