Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 29, 2024, 14:31:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11 (Прочетена 208273 пъти)
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #90 -:
февруари 02, 2011, 09:53:14 »
Цитат на: Mariaid в февруари 01, 2011, 19:43:18
А може ли рецептата? Голям фен съм на ястия в гювеееч!
Може разбирасе.
Едно средно пиле се измива хубаво.Взима се един лимон и му се отразва дупето от двете страни.След което лимона се надупчва хубаво с вилица и се пъха в пилето.Самото пиле овкусяваме с шарена сол,червен пипер,черен пипер,сол и хубаво намазняваме с масло маргарин или олио/по ваша преценка/.Пилето се поставя цяло в гювеча.Отстрани се изсипват бланшираните картофки и се слага малко олио или маргарин.Пече се около час и половина-два до готовност.Става вкусно.Ще се радвам ако ти хареса.Аз много готвя в гювеч и ще радвам да обменяме рецепти.
plamak_ аз правя маслени бисквитки,ако искаш мога да ти дам рецепта.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #91 -:
февруари 02, 2011, 09:59:50 »
Искам рецептата
gucci
, решила съм да правя , че на милото от кое време му се ядът , а аз пък сумати време не съм правила и вече не помня коя ми е хубавата рецепта и за това ще ми помогнете много с ваши рецепти.Аз искам от този тип дето се топят в устата направо , стават страхотни , не знам дали ме разбрахте , но съм благодарна че се отзовавате веднага.
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #92 -:
февруари 02, 2011, 10:15:36 »
Чудни рецепти, както винаги
Плами
нещо, което се топи в устата и в нас всички обожават, както и гостите ни е една рецепта, която научих от една колежка. Дано Ви хареса
Пържолки в гювеч
Свинско месо - аз обичайно ползвам бут, но може и контра филе
Гъби нарязани по на едричко
Лук нарязан на пръстенчета.
Месото нарязвям като пържолки, начуквам го и го мариновам за няколко часа в следната смес: майонеза, горчица, чесън, мед и соев сос.
След това овалвам в брашно и изпържвам леко от двете страни - да се запечатт соковете му вътре.
В намаслен гювеч слагам претритите през сол кръгчета лук, отгоре нареждам полузпърженото месо и най отгоре гъбките. Добаям малко водичка и пека на 220 градуса около 2 часа.
Става страхотно, за гарнитура много му вървят картофки
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #93 -:
февруари 02, 2011, 10:57:40 »
Ихааааа! И аз много обичам масленки, а за Нова година майка му на Явор ни подари голям глинен гювеч, който нямам търпение да ползвам, така че и аз съм на опашката за рецепти за това.
Моята рецепта за масленки е от бабата на Явор, всяка година прави по много сладки, които стават страшно вкусни и хрупкави.
МАСЛЕНКИ
Продукти:
1 ч.ч. мас
1 ч.ч. пудра захар
2 яйца
брашно, колкото поеме до меко тесто
Приготовление:
Маста и пудрата захар се разбиват на гладка смес. Към тях се прибавят яйцата. Добавя се брашно, колкото поеме до получаване на меко тесто. Оформят се сладки на топчета или с шприц, или с формички, могат да се нарежат и с чаша на кръгчета. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса в НЕнамаслена форма докато леко порозовеят. Трябва да се гледат докато се пекат, защото се изпичат много бързо, за около 10-15 минути. Излизат към 1-2 тави. Поръсват се още топли с пудра захар.
Същата смес може да се ползва и за локумки, като се сложат парчета локум в топчетата.
Могат да се направят и на пурички, като се разточват топчета тесто и се пълнят с мармалад или сладко.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #94 -:
февруари 02, 2011, 14:43:10 »
200 г.меко масло
200 г. пудра захар
1 яйце
400 г. обикновено брашно
Приготовление:
Първо се смесва маслото със захарта и се разбива. . Аз добавих една чаена лъжичка настърган лимон и още толкова настърган портокал. Добавя се яйцето и се бърка до получаването на еднородна смес. Накрая се добавя и брашното, като се бърка на ниска степен до получаването на тесто. Оформя се топка от тестото и се увива във фолио. Престоява в хладилника минимум една час-моето седя цяла нощ.
Тестото се разточва върху леко набрашнена повърхност до дебелина 0,5 см. С формички се изрязват сладките. Сладките се нареждат върху хартия за печене и отново се охлаждат в хладилника за малко. . Пекат се при 180 до готовност. След като се извадят от фурната се охлаждат върху решетка. Сладките се декорират с пудра захар или айсинг-в зависимост от повода.
Тези стават по твърдички от сладките с мас,но аз ги харсесвам повече.Въпрос на вкус и са невероятни лесни за украса с айсинг.Тоест не е класическата рецепта за масленки.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #95 -:
февруари 04, 2011, 18:45:52 »
Ето ги и моите масленки ,пробвах рецептата на
Деничка Звездичка
.
Активен
Дидка
Професор
Пол:
Публикации: 450
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #96 -:
февруари 04, 2011, 19:28:00 »
Цитат на: Мименце в февруари 02, 2011, 10:15:36
Чудни рецепти, както винаги
Плами
нещо, което се топи в устата и в нас всички обожават, както и гостите ни е една рецепта, която научих от една колежка. Дано Ви хареса
Пържолки в гювеч
Свинско месо - аз обичайно ползвам бут, но може и контра филе
Гъби нарязани по на едричко
Лук нарязан на пръстенчета.
Месото нарязвям като пържолки, начуквам го и го мариновам за няколко часа в следната смес: майонеза, горчица, чесън, мед и соев сос.
След това овалвам в брашно и изпържвам леко от двете страни - да се запечатт соковете му вътре.
В намаслен гювеч слагам претритите през сол кръгчета лук, отгоре нареждам полузпърженото месо и най отгоре гъбките. Добаям малко водичка и пека на 220 градуса около 2 часа.
Става страхотно, за гарнитура много му вървят картофки
Миме, малко тъп въпрос ама ....
колко доло горе слагаш водичка, кое покриваш с вода или зависи колко воднисто се иска
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #97 -:
февруари 04, 2011, 22:22:39 »
И аз съм от феновете на гювеча ... наскоро всичко в него правя
Ще изпробвам рецептите ви скоро
Аз не слагам вода в гювеча,а или бира или вино-зависи от месото,а ако е нещо със зеленчуци и искам да има сос добавям едно пакетче от фиксовете на "Маги" за винен кебап/пил.кавърма и малко доматен сок
«
Последна редакция: февруари 04, 2011, 22:24:46 от miss™
»
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 719
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #98 -:
февруари 05, 2011, 06:20:05 »
страхотни рецепти
бубка определено милинките ме заинтеигуваха
за ггювеча пробвайте сарми и кисело зеле с ориз, стават много лесно и са много вкусни.
«
Последна редакция: февруари 05, 2011, 06:30:15 от Anita81
»
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #99 -:
февруари 05, 2011, 10:57:55 »
И аз обичам да пека в глинен съд. На коледа направих печена гиска пълна с ябълки
DSC_0135.jpg
(58.5 KB, 960x738 - видяно 302 пъти.)
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #100 -:
февруари 06, 2011, 11:22:28 »
Диди
, късно виждам въпросчето
не е никак тъпо, аз слагам всеки път вода на око, но до нивото на месото е най-добре
А вчера експериментирах с пилешки пържолки, отново в гювеч. Без да ги маариновам просто ги запържих леко. Наредих ги в гювеч и заляс със смес от 250 гр майонеза+250гр. вода, соев сос и малко горчица. Малко гъбки и се получи чудесно ястие със сосче
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #101 -:
февруари 06, 2011, 15:00:15 »
Аз даже и не ги запържвам, ами слагам с всичките му подправки, малко топено сиренце и става ммммм
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 719
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #102 -:
февруари 07, 2011, 18:19:10 »
Бубка
, вчера правих твоите милинки и станаха просто страхотни, облизахме си пръстите
. Определено стават любимата ни закуска
малко ми станаха мазнички, понеже не знаех колко точно масло да сложа, но за следващия път ще знам. Колко масло разтопяваш за килограм тесто? Въпреки това бяха страхотни
Благодаря за страхотната рецепта
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1103
http://www.panoramio.com/user/3830585
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #103 -:
февруари 08, 2011, 20:46:37 »
И аз ги правих тази събота.Само, че забравих да разточа тестото и отгоре ги минах с жълтък.Станаха добре, но леко глетави.
Роси
, исках да те питам след като се опекат покриваш ли ги с кърпа(както питка да речем) или не, защото аз ги покрих и може това да е причината.
А някой може ли да даде
лесна рецепта за пилешки сърца
... нещо с картофи, ориз, гъби...Никога не съм готвила таквиз дреболии, а в кухнята съм толкоз на ВИЕ...
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #104 -:
февруари 08, 2011, 21:00:40 »
Лелеее, мой'те мързеливи милинки ли сте правили
Анита, първия път и аз май "изтървах" маслото. Последно ги направих с около 1/2 пакетче за една опаковка тесто и по мой вкус беше ОК. Радвам се, че са ви харесали.
Валка, предполагам проблема не е в това, че не си доразточила. А кога ги намаза с жълтъка - като сипа маслото ли? Че мен хич ме няма в тези неща и затова слагам галета в маслото - за по-лесно. Да не би тестото нещо да не е било съвсем размразено
Покривам ги за малко като ги извадя, колкото да си дръпнат маслото, защото по време на печенето не го поемат цялото. Но да ти кажа, не оцеляват дълго време покрити
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
33
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines