Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 14:38:48

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 208278 пъти)
 
emili85
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 452



Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: януари 30, 2011, 12:25:27 »

Един лесен и вкусен кекс, който вече ни е любим
# 4 бр. яйца
# 1 и 1/2 ч.ч. захар
# 1 ч.ч. кисело мляко
# 1 ч.л. сода
# 2 и 1/2 ч.ч. брашно
# 3/4 ч.ч. олио
# 1 ванилия

Аз понякога слагам бакпулвер вместо содата и като изсипя сместа във формата оставям малко и начупвам млечен шоколад на пар4енца и заливам с останалото  blum

« Последна редакция: януари 30, 2011, 13:23:08 от emili85 » Активен
toni8301
Професор
****
Публикации: 346


...живота е чудо....


Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: януари 30, 2011, 14:06:52 »

ммм момичета, какви вкусотий сте показали пак...
аз отдавна не съм се разписвала тук..затова днес ви представям пълно меню
1. печени картофи с гъбки
2. хляб "чабата" със сушени домати и маслини
3. старонемски десерт с печени ябълки



* pulneni kartof.jpg (46.04 KB, 996x938 - видяно 315 пъти.)
Активен
toni8301
Професор
****
Публикации: 346


...живота е чудо....


Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: януари 30, 2011, 14:08:43 »

ето го и хляба ( препоръчвам с 2 ръце):



* ciabatta.jpg (40.88 KB, 946x646 - видяно 294 пъти.)
Активен
toni8301
Професор
****
Публикации: 346


...живота е чудо....


Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: януари 30, 2011, 14:13:34 »

и последно...десерта...уникално вкусен..
(момичета извенете ме за последователните постове, но незнам как да кача няколко снимки в 1 пост)


* 2011-01-30_141130.jpg (74.55 KB, 1278x954 - видяно 300 пъти.)
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: януари 30, 2011, 14:21:09 »

toni8301 какъв е този старонемски десерт...  huhhuh.gif Аз живея в Германия от 7 год и не съм чувала за такъв... Можеш ли да ми пуснеш рецептата? Изглежда много вкусно  Torte и ми раздразни любопитството  give_rose
« Последна редакция: януари 30, 2011, 14:22:56 от anelcka80 » Активен
toni8301
Професор
****
Публикации: 346


...живота е чудо....


Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: януари 30, 2011, 14:32:34 »

веднага пускам рецептата:
ето тук е оригиналната рецепта : http://www.chefkoch.de/rezepte/1061931211465519/Altdeutscher-Bratapfelkuchen.html

а иначе аз този сладкиш го видях в блога на йоли: http://yoli-www.blogspot.com/2009/06/blog-post_29.html

наистина стана превъзходен  Torte Torte Torte

 Offtopic  в кой град живееш в германия?
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: януари 30, 2011, 14:37:37 »

Тони много те моля за рецептата за картофките,изглеждат чудно! blush
Активен
toni8301
Професор
****
Публикации: 346


...живота е чудо....


Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: януари 30, 2011, 14:53:11 »

Тони много те моля за рецептата за картофките,изглеждат чудно! blush

роси наистина станаха супер, няма да останеш разочарована. Ето рецептата, която използвах, но не намирам сайта от където си я свалих..  blush

Пълнени картофи с гъби

1.   4 големи картофа
2.   1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
3.   200 г настърган кашкавал
4.   200 г печурки, нарязани на филийки
5.   2 с. л. сушени манатарки
6.   2 с. л. сушени домати, нарязани
7.   1 с. л. масло
8.   1 с. л. зехтин
9.   1 с. л. брашно
10.   8 резена прошуто или бекон, по желание
Начин на приготвяне
1.   Картофите се измиват добре и всеки от тях, без да се обелва, се увива плътно в парче алуминиево фолио . Пекат се около в загрята на 200˚ С фурна около 40 мин. или докато омекнат.
2.   Всеки картоф се срязва на две, издълбава се с лъжичка и получените половини се слагат в тавичка. Издълбаната част се смесва с кашкавала и половината от MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки. С тази смес се напълват картофите.
3.   Манатарките се заливат с 1 ч. ч. гореща вода и се оставят за 20 мин. Нарязват се на ситно, а полученият гъбен бульон се запазва.
4.   В загретите масло и зехтин се слагат печурките и сушените домати, разбъркват се, докато водата се изпари, добавят се манатарките и се поръсват с брашното. Бъркат се няколко секунди и се налива гъбеният бульон. Добавя се останалото количество MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки.
5.   Картофите се заливат с гъбения сос, върху тях се поставя по едно нагънато резенче прошуто или бекон и се запичат за 10 мин. на 200˚ С или докато леко се зачервят.

Аз не успях да намеря манатарки и ги правих само с 1 вид гъби..
Сподели как се е получило при теб, като ги приготвиш   give_rose
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: януари 30, 2011, 15:15:00 »

Тони много ти благодаря и аз може би ще ги направя само с 1 вид гъби... blush
Веднага ще споделя какво се е получило,само да ми се отдаде възможността! cray
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: януари 31, 2011, 09:54:40 »

Снощи правих Печено лимоново пиле /цяло/ в гювеч с бланширани картофки.Получи се много вкусно.
Тони страшни вкуснотийки си направила.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #85 -: януари 31, 2011, 20:52:24 »

А добре ли се изпича в гювеч пилето и колко време му трябва?  smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: февруари 01, 2011, 09:31:54 »

Добре се изпича-месото пада от кокала.Ами около час и половина два-зависи от печката.Ако го обичате по препечено може накрая да отворите гювеча и да запечете.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1505



Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: февруари 01, 2011, 17:33:41 »

Леле, момичета, страшни рецепти!!!! Почвам да си ги копирам! smile
Аз ще ви кажа една измислена от мен, страхотно лесна и бърза! Идеална е за бърза закуска.
Средиземноморски омлет:
Настъргвате една средно-голяма тиквичка. Запържвате я в малко масло, докато омекне. Слагате доматен сос, може и кетчуп, и босилек и сол на вкус. Добавяте 3 яйца и разбърквате, докато станат готови яйцата. Това е! Girl_hide
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: февруари 01, 2011, 20:40:41 »

Може ли рецепта на масленки , ако имате някоя изпитана. :)Благодаря предварително.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: февруари 01, 2011, 20:59:20 »

Плами аз съм правила масленки така

1 ч.ч. мас/да не е пълна чак догоре/;
1ч.ч. пудра захар;
1ч.ч.и половина брашно
ванилия и карамфил

Разбиваме маста първоначално самостоятелно около 5 минути, след което прибавяме пудрата захар и ванилията. Бъркаме до получаването на еднородна смес. Накрая слагаме брашното и отново бъркаме.
Получава се много мекичко тесто. И се пече в предварително загрята фурна на
:180. Още топли се овалват с пудра захар
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines