Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 15:46:16

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 208307 пъти)
 
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: януари 20, 2011, 17:46:00 »

Не съм пекла в силиконови, само в тефлониви, но обиконвено за 30-тина минути се изпичат. Предполагам щом няма по клечката трябва да са ОК.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #31 -: януари 20, 2011, 18:07:47 »

Извадих ги вече, явно тестото си е доста мекичко и не се изпича като обикновен кекс  Girl_hide Намазах и чакам сега половинката да се прибере и дегустира, че аз не смея  blush
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: януари 23, 2011, 22:54:02 »

Вчера за обяд спретнах една много полезна салатка

Салата от червено цвекло с моркови и ябълка
 бърза, лесна и мнооого вкусна…

Необходими продукти:
2 средно големи глави червено цвекло
2 моркова
2 големи кисели ябълки
Прясно изцеден сок от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Измиваме, обелваме и почистваме цвеклото, морковите и ябълките.
Настъргваме на едро ренде и разбъркваме добре.
Овкусяваме със сок от лимон smile и сме готови.


* DSC00889.jpg (48.91 KB, 800x600 - видяно 385 пъти.)
Активен
pinkbird
Професор
****
Публикации: 415



« Отговор #33 -: януари 23, 2011, 23:28:21 »

fiibi_bg, страхотна е салатка. Аз от скоро открих тази комбинация, досега я правех без цвеклото, но добавям и счукани или нарязани на ситно орехови ядки smile
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: януари 23, 2011, 23:57:52 »

pinkbird не съм се сещала за ядки ,но със сигурност деугият път ще сложа.Най-вероятно се получва много вкусно!
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: януари 24, 2011, 16:24:21 »

Реших да пробвам една готова смес за мъфини от кауфланд. Станаха много бързо и лесно, а и са много вкусни. Не си спомням цената, но май бяха и евтини. Кутията си съдържа всичко необходимо - смес, към която се прибавят само две яйца, олио и вода, 12 хартиени кошнички и шоколадови парченца.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: януари 24, 2011, 16:32:46 »

Като си говорите за рецепти със цвекли да ви кажа какво направих аз в събота.Една глава червено цвекло я обелих и рендосах, поизцедих я и я смесих със малко ситно нарязана шунка и цедено кисело мляко.Всичко това се обърква и се слагат и малко изпечени орехи, стана много вкусна и интересна лилава салата smile
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #37 -: януари 24, 2011, 19:55:16 »

Да кажа аз , че сладкишът стана страхотен!  blum
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #38 -: януари 26, 2011, 11:55:49 »

Вчера ми дойде вдъхновението да направя торта ,че Марти днес става на 4 месеца и се захванах .Декорацията довърших днес и видях ,че нямам досатъчно бишкоти и ме домързя да ходя до магазина та се принудих да импровизирам


Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: януари 26, 2011, 12:10:14 »

Жужи много красива торта.Сподели малко повече за направата и.Интересува ме с какви бишкоти я правиш-твърдите или по мекички и дали ги топиш в нещо.А крема какъв е.Абе въобще драсни една рецепта.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #40 -: януари 26, 2011, 12:48:30 »

http://italianfood-bg.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=ilvm_fly2_green.tpl&product_id=83&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=68
Ето със такъв тип Савоярди това са бишкотите.Направих я като тирамису ,но вместо яйца сложих сметана .
1 пакет бишкоти
0,500 маскарпоне
1 шоколад
кафе или плодов сок по избор /ако е кафе добавям и ром/

В робота разбивам сметаната да стане пухкава. Слагам маскарпонето и пак разбивам.На водна баня разтапям шоколада и него го прибавям към маскарпонето и сметаната и пак разбърквам.Кафето е смесено със ром и да е студено.В ринг за торта подреждам първия ред на бишкотите като ях не ги потапям в кафето.И после маскарпоне.Вторият ред потапям бишкотите ,но леко само за секунда и редя и пак маскарпоне.Тази торта беше на три реда като се завършва с маскарпоне.Слагам в хладилника за една нощ и на другия ден декорирах.
По принцип вместо шоколад може да се сложи някъкъв топинг например ягодов или да добавиш нарязани ягоди или други плодове по вкус.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: януари 26, 2011, 13:00:45 »

Ето го и моето творение по случай годишнината ни , нещо бързо и непретенциозно  smile
juji тортата е страхотна  Bravo
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: януари 26, 2011, 13:09:00 »

Жужи да питам колко е сметаната и дали потапяш целите бишкоти.Аз мисля да я направя с финно разбита безсолна извара -дано да се получи,че маскарпонето малко скъпо ми идва.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #43 -: януари 26, 2011, 13:16:55 »

Пламче, дай, моля те, рецепта.  good Твоите все лесни звучат, а изглеждат супер. Това праскови ли са?
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: януари 26, 2011, 13:25:47 »

Радвам се че ви харесват моите сладкиши и ей сега пиша и този. smile
2 буркана компот,1ч.ч. захар,4 яйца,1 1/2ч.ч. брашно, 1 п.бакпулвер с ванилия, орехи.
Бият се яйцата и захарта, добавят се брашното и бакпулвера с ванилията и накрая добавяш и начупените орехи.В тавичка се карамелизира захар нареждат се нарязаните парченца праскови от компота , изсипва се тестото. Пече се на 180 градуса.Като е готово се обръща в по дълбока табла и се залива със сиропа от компотите.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines