Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 29, 2024, 15:32:03
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11 (Прочетена 208301 пъти)
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #15 -:
януари 17, 2011, 20:36:17 »
Гери, така и така съм те хванала тук, да те питам за една рецепта от блога ти:
http://gotvisgucci.blogspot.com/2010/09/blog-post_6258.html
Как се прави тази вкусотия? Писах ти там да питам, но сигурно не си видяла. Обаче и Данитка е питала след мен, така че няма измъкване, казвай бързо
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #16 -:
януари 17, 2011, 20:53:05 »
Цитат на: Капризче в януари 17, 2011, 19:32:25
Плам, тарталетите изглеждат мноооого вкусни. Само да питам, слагаш ли хартия във формичките или ги мажеш с мазнина? Как ти се отлепят после без да се натрошат?
Поръсвам с малко брашно формичките , не слагам никаква хартия или олио.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #17 -:
януари 17, 2011, 22:53:34 »
Ами аз в блога не влизам-най много веднъж на един-два месеца и не съм видяла че сте писали.Пускам рецептичката Капризче
Рецептичката е следната
1 пакет какаови бисквити Закуска
250 гр масло
250 гр пудра захар
1/2 шоколад за готвене от Кауфланд или 1 шоколад натурален
шипков мармалад за намазване
Маслото се оставя на стайна температура да омекне хубаво.Омекналото масло и захарта се разбиват на пухкав крем.Всяка бисквита се маже с крема и после със сладко и се редят в чиния като се слепват една по една.Отстрани се слагат по две бисквити и две отгоре така че да притиснат и фиксират другите бисквити.отгоре се намазва с крем и се покрива с разтопен шоколад.Шоколада го разтапям за 30 сек в микровълнова с лъжица маргарин.Оставя се да престои една нощ в хладилника.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #18 -:
януари 18, 2011, 10:06:33 »
Гери супер
Дай рецептата и за муската без месо
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #19 -:
януари 18, 2011, 11:21:23 »
Постна мусака
1 кг картофи
1 буркан печени чушки
1 шише домати
1 консерва царевица
1 ч.л. червен пипер
1 глава лук
черен пипер
Заливка за мусака-аз ползвам готова но може и да си направите с брашно кисело мляко и яйце или каквато предпочитате.
Картофите се обелват и нарязват на кубчета.В тенджерка се задушава лука.Като омекне с добавя червения пипер и като се запържи се слагат доматите.Като се позадушат доматите с слагат нарязаните на парчета чушки.След около минута две се маха сместа от котлона.Смесва се с картофите/аз не ги варя предварително/ и с консервата царевица.Изсипва с в тава заглажда се и се долива с вода-около една-две чаени чаши.Водата трябва да е до ръба на сместа.Пече се до изпаряване на водата.Прави се заливка за мусаката-залива се и се пече до готовност.Ами това е рецептата.Аз готвя малко на око и затова не са много точни пропорциите.Ястието въпреки че е постно е много вкусно.
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #20 -:
януари 18, 2011, 22:43:32 »
Гери, извинявай за може би глупавия въпрос
, но какво е готова заливка за мусака?
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #21 -:
януари 19, 2011, 08:25:31 »
svetli под готова заливка имам предвид фикса на Маги за мусака.Когато заливам с него не е нужно да приготвям заливка друга.Когато милото се размрънка правя и домашна,защото той обича да му е пухкава и голяма заливката.
Вчера правих пак салата с булгур-не можах обаче да си купя магданоз и я направих с копър.Стана добре,но с магданоз повече ми харесва.Довечера съм замислила една салата с булгур ,спанак ,домат и дресинг с горчица и лимон, пък да видим какво ще се получи.
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #22 -:
януари 19, 2011, 15:40:11 »
Вярно, че имаше такив фикс на Маги. Не съм го пробвала в интерес на истината и при тях ме притеснява, че са им доста солени фиксовете. Иначе са добри и доста вкусно става с тях.
Аз с булгур бях правила веднъж пълнени пиперки с булгур и гъби. Постно е, но е много вкусно.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #23 -:
януари 19, 2011, 18:43:12 »
Някои да ми предложи употреба за нектарини, малко са, някакво десертче може би
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #24 -:
януари 20, 2011, 09:43:43 »
Цитат на: госпожица в януари 19, 2011, 18:43:12
Някои да ми предложи употреба за нектарини, малко са, някакво десертче може би
Желирано цедено кисело мляко с нектарини.Аз много го харесвам-лек и вкусен.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #25 -:
януари 20, 2011, 10:06:11 »
Ооо това е просто невероятно
gucci
.
Днес се чудя какво да готвя и май ще се спра на бял боб ,тъй като скоро не съм правила и става бързичко.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #26 -:
януари 20, 2011, 15:39:11 »
Имам питанка за шоколадовия сладкиш с майонеза...
мога ли да използвам обикновено какао за сладкиша (на него не пише натурално)? И мога ли да ползвам течен шоколад вместо другия? А течния шоколад да го загрея на водна баня и пак ли с масло да го бъркам?
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #27 -:
януари 20, 2011, 15:55:37 »
Mariaid, няма проблем да позлваш каквото и да е какао, само ако ти е подсладено, може да намалиш малко захарта, която слагаш, въпрос на вкус.
Иначе, аз глазура не правя, винаги мажа с течен шоколад направо, като примерно съм го оставила на стайна температура от началото на приготвяне на сладкиша и той е омекнал, за да се маже по-лесно.
П.С. Ако имаш ядки и обичаш, може да сложиш също - аз съм пробвала с лешници и с бадеми, става супер
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #28 -:
януари 20, 2011, 16:28:44 »
Благодаря, bubka! Запретвам ръкави отсега!
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #29 -:
януари 20, 2011, 17:36:01 »
Пак аз!
Колко време пекохте сладкиша? Аз го сложих в силиконови формички за мъфини и вече 40 мин го пека, макар в рецептата да пише 20
Струва ми се, че отдолу и по средата не са добре изпечени!По клечката не остава нищо, но е едно такова супер меко, като сурово тестото
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
33
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines