Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 15:32:03

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 208301 пъти)
 
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: януари 17, 2011, 20:36:17 »

Гери, така и така съм те хванала тук, да те питам за една рецепта от блога ти: http://gotvisgucci.blogspot.com/2010/09/blog-post_6258.html Как се прави тази вкусотия? Писах ти там да питам, но сигурно не си видяла. Обаче и Данитка е питала след мен, така че няма измъкване, казвай бързо  tease
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: януари 17, 2011, 20:53:05 »

Плам, тарталетите изглеждат мноооого вкусни. Само да питам, слагаш ли хартия във формичките или ги мажеш с мазнина? Как ти се отлепят после без да се натрошат?
Поръсвам с малко брашно формичките , не слагам никаква хартия или олио.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: януари 17, 2011, 22:53:34 »

Ами аз в блога не влизам-най много веднъж на един-два месеца и не съм видяла че сте писали.Пускам рецептичката Капризче
Рецептичката е следната
1 пакет какаови бисквити Закуска
250 гр масло
250 гр пудра захар
1/2 шоколад за готвене от Кауфланд или 1 шоколад натурален
 шипков мармалад за намазване

Маслото се оставя на стайна температура да омекне хубаво.Омекналото масло и захарта се разбиват на пухкав крем.Всяка бисквита се маже с крема и после със сладко и се редят в чиния като се слепват една по една.Отстрани се слагат по две бисквити и две отгоре така че да притиснат и фиксират другите бисквити.отгоре се намазва с крем и се покрива с разтопен шоколад.Шоколада го разтапям за 30 сек в микровълнова с лъжица маргарин.Оставя се да престои една нощ в хладилника.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: януари 18, 2011, 10:06:33 »

Гери супер  smile
Дай рецептата и за муската без месо
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: януари 18, 2011, 11:21:23 »

Постна мусака
1 кг картофи
1 буркан печени чушки
1 шише домати
1 консерва царевица
1 ч.л. червен пипер
1 глава лук
черен пипер
Заливка за мусака-аз ползвам готова но може и да си направите с брашно кисело мляко и яйце или каквато предпочитате.

Картофите се обелват и нарязват на кубчета.В тенджерка се задушава лука.Като омекне с добавя червения пипер и като се запържи се слагат доматите.Като се позадушат доматите с слагат нарязаните на парчета чушки.След около минута две се маха сместа от котлона.Смесва се с картофите/аз не ги варя предварително/ и с консервата царевица.Изсипва с в тава заглажда се и се долива с вода-около една-две чаени чаши.Водата трябва да е до ръба на сместа.Пече се до изпаряване на водата.Прави се заливка за мусаката-залива се и се пече до готовност.Ами това е рецептата.Аз готвя малко на око и затова не са много точни пропорциите.Ястието въпреки че е постно е много вкусно.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: януари 18, 2011, 22:43:32 »

Гери, извинявай за може би глупавия въпрос  blush , но какво е готова заливка за мусака?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: януари 19, 2011, 08:25:31 »

svetli под готова заливка имам предвид фикса на Маги за мусака.Когато заливам с него не е нужно да приготвям заливка друга.Когато милото се размрънка правя и домашна,защото той обича да му е пухкава и голяма заливката.
Вчера правих пак салата с булгур-не можах обаче да си купя магданоз и я направих с копър.Стана добре,но с магданоз повече ми харесва.Довечера съм замислила една салата с булгур ,спанак ,домат и дресинг с горчица и лимон, пък да видим какво ще се получи.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: януари 19, 2011, 15:40:11 »

Вярно, че имаше такив фикс на Маги. Не съм го пробвала в интерес на истината и при тях ме притеснява, че са им доста солени фиксовете. Иначе са добри и доста вкусно става с тях.
Аз с булгур бях правила веднъж пълнени пиперки с булгур и гъби. Постно е, но е много вкусно.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: януари 19, 2011, 18:43:12 »

Някои да ми предложи употреба за нектарини, малко са, някакво десертче може би  blush
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: януари 20, 2011, 09:43:43 »

Някои да ми предложи употреба за нектарини, малко са, някакво десертче може би  blush
Желирано цедено кисело мляко с нектарини.Аз много го харесвам-лек и вкусен.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: януари 20, 2011, 10:06:11 »

Ооо това е просто невероятно gucci.
Днес се чудя какво да готвя и май ще се спра на бял боб ,тъй като скоро не съм правила и става бързичко.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #26 -: януари 20, 2011, 15:39:11 »

Имам питанка за шоколадовия сладкиш с майонеза... blush мога ли да използвам обикновено какао за сладкиша (на него не пише натурално)?  И мога ли да ползвам течен шоколад вместо другия? А течния шоколад да го загрея на водна баня и пак ли с масло да го бъркам?  give_rose
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: януари 20, 2011, 15:55:37 »

Mariaid, няма проблем да позлваш каквото и да е какао, само ако ти е подсладено, може да намалиш малко захарта, която слагаш, въпрос на вкус.
Иначе, аз глазура не правя, винаги мажа с течен шоколад направо, като примерно съм го оставила на стайна температура от началото на приготвяне на сладкиша и той е омекнал, за да се маже по-лесно.
П.С. Ако имаш ядки и обичаш, може да сложиш също - аз съм пробвала с лешници и с бадеми, става супер  girl_wink
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #28 -: януари 20, 2011, 16:28:44 »

Благодаря, bubka! Запретвам ръкави отсега!  blum
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #29 -: януари 20, 2011, 17:36:01 »

Пак аз!  blush Колко време пекохте сладкиша? Аз го сложих в силиконови формички за мъфини и вече 40 мин го пека, макар в рецептата да пише 20  huhhuh.gif Струва ми се, че отдолу и по средата не са добре изпечени!По клечката не остава нищо, но е едно такова супер меко, като сурово тестото  pardon
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines