Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 01, 2025, 09:45:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11 (Прочетена 208413 пъти)
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #60 -:
януари 27, 2011, 16:13:55 »
Цитат на: Данитка в януари 27, 2011, 15:47:02
Моля за идеи за тесто за пица без яйце и мляко - абе млечни :0 Тенкю
Ще ти дам рецептата за тесто на мъжа ми....Намерил си я е в италиански сайт ,оригиналната рецепта е с бирена мая
Тесто за пица
350 гр брашно
220 гр хладка вода
1 пакет мая на прах или 20 гр от другата
сол на вкус
1 супена лъжица зехтин
Всичко това го объркваш и оставяш да втаса.Ако е нужно добавяш вода или брашно и оставяш да втаса.Това тесто имай в предвид ,че става дума за тъничка пица,тестото е достатъчно да се разстеле на тавата от фурната.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #61 -:
януари 27, 2011, 16:44:38 »
Ето и бързото кремче с желирани плодове което спретнах днес .
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #62 -:
януари 27, 2011, 17:19:10 »
Да ви кажа последните няколко уикенда каква закуска спретвам, Данитка като попита за тесто и се сетих.
Милинки от готово тесто
за пица на Белла (между другото - незнам дали то има мляко). Слагам тестото от вечерта в хладилника, да отпусне. Сутринта разбирвам 2-3 яйца със сирене. Разстилам тестото и го разточвам още малко, да стане по-тънко. Слагам плънката от яйцата със сирене и навивам на руло. После режа на колелца около 2-3см и нареждам в намаслена тава с отрязаната част нагоре на разстояние едно от друго, че доста се надигат. Разтапям малко краве масло в микровелето и добавям лъжица-две галета, изсипвам върху милинките и пека на 180С. Стават разкошни и много мекички, а най-важното - супер бързо
Кумовете като идваха този уикенд, едва ни стигна тавата
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #63 -:
януари 28, 2011, 16:14:41 »
Жужи давам я
но още незнам какво се е получило да знаеш
Сладкиш с канела-много бърз и лесен-gaby_s
Продукти :
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. гореща вода
1 бурканче от детски храни със конфитюр или сладко
? чаша олио
2 ч.ч. брашно +1 ч.л. сода,орехи,канела
Водата завира със захарта.Прибавят се сладкото,олиото,брашното със содата,канелата и орехите.Изсипва се в тавичка и се пече в предварително загрята фурна около 20 мин.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #64 -:
януари 28, 2011, 16:26:17 »
Данитка ,мерси ,като я пробвам ще ти кажа.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #65 -:
януари 28, 2011, 21:27:52 »
Цитат на: super_bianka в януари 28, 2011, 20:57:23
а е хубаво да бъде направена най- много 1 ден преди събитието, защото след това ще е поостаряла. Ако ставаше дума за сватба на приятелка бих и я направила с най- голямо удоволствие.
Надявам се, че в сладкарницата, в която си го поръчаш ще ти го направят ден преди това
А фондана само изглежда страшен, в интерес на истината е най-лесната глазура, по-трудно се намира гладкост с шоколад
Активен
super_bianka
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 113
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #66 -:
януари 28, 2011, 21:34:48 »
Дори и да я направят 2 дни по- рано имат къде да я съхраняват, а аз нямам хладилна камера. В Моя може да се събере само едноетажна от най много 24 парчета.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #67 -:
януари 28, 2011, 21:39:56 »
Ако човек не е сигурен ,че би се справил в домашна обстановка с такава торта ,няма смисъл да се захваща , особено ако няма голяма представа от нещата.Наистина е много важна изработката за да издържи тортата на пренасянето , но не е невъзможно, все пак и моята е правена в къщи.Освен това не е вярно, че фондан не се слага върху сметана ,защото всички торти по цеховете ги правят на този принцип,само слагат крем в сметаната.Аз самата също съм правила доста такива, фондан може да подаде ако не се съхранява на подходяща температура , тогава и сметаната и той омекват , но ако си се съхранява добре ,нямат мърдане.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #68 -:
януари 28, 2011, 22:21:11 »
Много е сполучлив,но ужаааасно сладък
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #69 -:
януари 28, 2011, 22:33:58 »
Дани, предполагам, че е станало много сладко, защото конфитюрът е бил по-сладък. Може би трябва да се използват по-леко подсладени конфитюри
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #70 -:
януари 28, 2011, 23:20:47 »
plamak_
до колкото разбрах си правила практика в тази област... и това не може да се сравнява с хора които нямат практика... Не знаех това за фондана, но може и да се раличават... аз моят го купих от Германия, не беше ръчно правен. Така стоеше на опаковката...
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #71 -:
януари 28, 2011, 23:24:07 »
Ами да имам практика , но моята сватбена торта е първата която правя иначе съм правила различни специални торти.Ами предполагам няма да има кой знае каква разлика, но като всяко нещо си изисква определена технология за да ти се получава добре.
Активен
super_bianka
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 113
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #72 -:
януари 28, 2011, 23:31:39 »
Фонданът се прави много лесно. Ето един кратък урок:
http://az-jenata.bg/video_view/128/Kak-se-pravi-fondan/
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #73 -:
януари 29, 2011, 15:49:25 »
Цитат на: super_bianka в януари 28, 2011, 23:31:39
Фонданът се прави много лесно. Ето един кратък урок:
http://az-jenata.bg/video_view/128/Kak-se-pravi-fondan/
Моята рецепта е малко по различна и на мен лично ми харесва повече как става.Изгледах и клипчето , но определено не го правят по този начин в цеховете , освен това фонданът трябва да престои малко на хладно преди да се обработва за торта , а не веднага да го метнеш на масата.Сега всеки различно знае ,не твърдя че моят начин е най правилен , така че всеки който прави може да си спазва неговата си технология.
Активен
super_bianka
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 113
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
«
Отговор #74 -:
януари 29, 2011, 16:01:22 »
Това беше първото клипче което открих и го пуснах, за да видят начинаещите един от бързите и лесни начини. Съгласна съм, че жената не го направи хубаво, но за аматьор е добре.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
33
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines