Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 28, 2024, 08:08:32

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10  (Прочетена 176837 пъти)
 
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #150 -: ноември 03, 2010, 10:25:42 »

При мен сухата винаги сработва, докато тая прясната беше поизветряла един път и отиде на кино питката. Та с две думи... май и двете стават.  girl_wink
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: ноември 03, 2010, 10:33:34 »

Наистина питките-кифлички са хубави   good
А относно маята - миналия път ги правих като си е по рецепта-със суха мая - 11гр., но снощи имах мая на кубче и сложих нея - пак си стана good
Първият път сложих сиренце отгоре - сега вътре.Въпрос на вкус, но като че ли вътре е по-добре.
А тиквеника стана върха, но има една подробност....толкова много стана, че вече и аз на тиква станах  sarcastic
Просто ми омръзна..както предполагах съпруга ми яде веднъж и това беше..цялата тава остана на мен  crazy..ми аз 1път/2 пъти и вече ми писна...и за съжаление вчера изхвърлих доста баница sad
..както и да е..
Айде ако правите питчиците пишете  good
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: ноември 03, 2010, 11:29:16 »

Момичета аз нямам търпение да ви се похваля картофките на anitta станаха прекрасни ,само аз добавих и малко лют червен пипер и станаха пикантни.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: ноември 03, 2010, 11:55:02 »

Ох, Агентче, така ми се е прияла питка на мен последните дни, а с тези кифлички направо ми скри шапката. Ужасно съм пощалива и кой знае дали тези дни няма да се юрна да ги правя. Въпреки че след работа съм уморена за толкова трудоемки неща, а този уикенд пак няма да сме си вкъщи  sad
А моят мъжо - да ви го похваля - вчера омете 3 парчета от рулото, а уж не обича сладко  crazy
Аз изядох 2 и не можех да дишам, а той нашия .....  Girl_hide
Активен
Vessi
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #154 -: ноември 03, 2010, 16:27:12 »

Тези кифлички ми взеха акъла !!!! Браво Агентче !!!! Дайте преепратка за рецептата че не можах да я изкопая , да се пробвам и аз макар че хич ме няма с тестото !
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: ноември 03, 2010, 16:37:55 »

Дайте преепратка за рецептата
В същата тема на стр. 6
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: ноември 03, 2010, 17:39:27 »

Ето я :
Продукти за тестото:
500г брашно (4 чаени чаши) - не от прекалено големите
250 мл прясно мляко
2 яйца
1 пак. суха мая-11gr.
3 с.л. олио
1 с.л. мед (може захар)
2 ч.л. сол

За ароматното олио - в ~ 100мл олио се слагат подправки по избор. Аз сложих чубрица, джоджен, червен пипер и пресован чесън. Колкото по-дълго престоява, толкова повече поема аромата.

Маята се разтгваря в млякото заедно с меда и престоява десетина минути да шупне.
Брашното се пресява и се замесва с маята, яйцата, олиото и солта. Оставя се да втаса. Аз го оставих около час. После се премесва за кратко и се разделя на малки топки. При мен станаха 14. Всяка топка се прави на фитил и се връзва на възелче или каквато и да е форма. Нареждат се в подмазана тава ( аз си ползвам  хартия за печене)и пак се оставят да втасат около 10-15 мин.. Пекох ги на 200градуса. Горещите питчици се намазват с ароматното олио обилно.
 
А да знаете рецепта за шницели?
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: ноември 03, 2010, 17:42:51 »

А и само да допълня..сега тези кифлички ги направих така:
като втаса тестото го разделих на 2 топки.Разточих ги тънко и нарязах на триъгълничета.Слагате някаква плънка от към широката част и навивате към върха...и така  smile
Чакам рецепта за шницел (от кайма)..
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: ноември 03, 2010, 17:43:14 »

Момичета искам да ви попитам,когато правите гювечетата слагате ли яйце най-отгоре и ако да кога го слагате!
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: ноември 03, 2010, 17:45:21 »

Аз слагам винаги - даже по две...почти към края..Да кажем 5-10 мин преди да ги извадиш от печката..
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: ноември 03, 2010, 17:45:51 »

Момичета искам да ви попитам,когато правите гювечетата слагате ли яйце най-отгоре и ако да кога го слагате!
аз когато правя гювечета винаги слагам яйце - но го слагам 10 мин преди да ги извадя от фурната

Сега да ви кажа аз какво сготвин онзи ден smile
имах едн ацигулка и се чудих какво да я правя - та изчистих я и я нарязах на кубчета - после я сложих да се свари , нарязах на ситно лук 1 средна глава , добавих 4 суп. лъжици доматено пюре, зехтин и сложих да се довари , като сложих - 2 суп.лъжици универсална подправка на маги, малко риган , малко босилек и чубрица .
След като я свалих от котлона добавих една опаковка растителна сметана - резултата беше фантастичен smile
Опс пропуснах да кажа че пасирах всичко преди да сложа сметаната smile
« Последна редакция: ноември 03, 2010, 17:54:38 от Selvet » Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 527



Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: ноември 03, 2010, 17:47:13 »

Аз слагам яйчице, че става много вкусно  smile  Когато е готово гювечето чуквам по едно яйчице и връщам във фурната за около 5 мин. girl_wink
« Последна редакция: ноември 03, 2010, 17:52:41 от Selvet » Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: ноември 03, 2010, 17:49:16 »

Лелееее златни сте момичета...много ви благодаря! Girl_hide И аз по принцип знам,че се слага по 1 яйце към края,но пак не бях много сигурна. nea
А само да ви попитам само още нещичко...сгреших ли след като сложих още от самото начало отгоре по един лист кашкавал? blush
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #163 -: ноември 03, 2010, 21:23:06 »

Според мен не си сгрешила, но докрая може да стане на коричка този кашкавал, зависи и от кашкавала де  smile Но аз лично бих добавила кашкавал в края, пъхам за 5 мин и после чуквам яйцето и още 5 мин с отворен капак и е готово... good
Активен
Vessi
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #164 -: ноември 03, 2010, 23:20:18 »

Агентче мерси за рецептата ! И да върна жеста ..шницелите чесно казано ги правя като кюфтетата е с малка разлика. Та смесвам мляно месо, яйце , хлебни трохи, чубрица, черен пипер, много малко кимион, лук и няколко лъжици готварска сметана.Омесвам добре, оформям шницелите и панирам в яйце и галета.Добре е да се оставят в хладилника за 1-2 ч. да се стегнат.Пържа в маслена баня !!!
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines