Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 16:39:41

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10  (Прочетена 177197 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: октомври 30, 2010, 21:47:33 »

При нас днес праз с ориз и домати в гювеч и празеник
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: октомври 31, 2010, 23:21:08 »

За тези, които търсеха рецепти с тикви, преписах една в темата с рецептите и ви споделям ето тази и тази, на които попаднах днес. girl_wink
« Последна редакция: октомври 31, 2010, 23:22:55 от lionelsa » Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: ноември 02, 2010, 14:36:38 »

Нямам търпение да ви се похваля какво импровизирах днес...картофки с гъби на фурна.Може би ще си кажете "тая пък добре ли е" ама...се радвам,че успях да направя нещо толкова вкусно! blush
        
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: ноември 03, 2010, 01:46:50 »

Ето ме и мен.. blum
Няма как да не се похваля какво сътворих blum
Това са питчиците с ароматно олио, но този път ги направих във формата на кифлички с пълнеж от сиренце и кашкавал.
Казвам ви станаха нечовешки вкусни 1tongue  bigthanx
Ако още не сте ги пробвали - пробвайте този вариант с пълнеж вътре.. good
Ето и снимчица:


* 100_1352.jpg (74.79 KB, 624x416 - видяно 256 пъти.)
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: ноември 03, 2010, 01:51:12 »

И още една, за да видите горе-долу колко кифлички излизат good


* 100_1350.jpg (70.33 KB, 630x420 - видяно 248 пъти.)
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: ноември 03, 2010, 08:04:18 »

Роси много са ти хубави картофките , как ги правиш точно ,кашкавал ли имат отгоре или така ми се струва?

Agent T направи ли тиквиника ,не си се похвалила какво спретна с тиквата?
Днес смятам да пробвам картофките на anitta от снощи така са ми са прияли, че днес се  каня да ги направя.
« Последна редакция: ноември 03, 2010, 08:14:44 от plamak_ » Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #141 -: ноември 03, 2010, 08:54:13 »

Агентче, ще ме съсипеш с твоите питки, пици и баници. Във вид на кифлички много повече ме привличат тия питки с масло, добре че ги показа. Отивам да изровя назад рецептата. Твоите изглеждат страшно вкусни!  Bravo
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: ноември 03, 2010, 09:07:38 »

С тези кифлички ме спечели и мен. До сега съм месила само с кисело мляко + сода. Та да питам, пакетчетата мая стандартни ли са като размер и къде се намират във веригите? В топла или в студена течност се разтварят?
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: ноември 03, 2010, 09:44:00 »

plamak_ картофките отгоре имат полив от яйце и кисело мляко и настърган кашкавал.Става нещо много вкусничко! pardon
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: ноември 03, 2010, 09:46:44 »

Дали ако го направя без кашкавала , а само с киселото мляко и яйцата ще стане вкусно ,защото в момента имам сирене , а не кашкавал?
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: ноември 03, 2010, 09:51:51 »

Разбира се,че ще стане,аз съм слагала и сиренце вместо кашкавал.И вместо олио тук съм сложила краве масло! girl_wink
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: ноември 03, 2010, 10:01:14 »

plamak, то кашкавала в заливката се слага предимно за да стегне и да стане хрупкава коричка. Без него няма да е проблем.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: ноември 03, 2010, 10:11:23 »

Аз питах дали би било така вкусно , защото аз иначе си обичам много кашкавалче, ама напоследък взимам само от определени места ,защото все не ми харесват от други като съм взимала.Ама то в къщи са фенове на гъбите , а на кашкавала най вече женската част сме фенове, така че ще видя докато го направя дали ще си взема кашкавал.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #148 -: ноември 03, 2010, 10:13:50 »

Нинче, мисля, че при всяка мая важи правилото за това да се разтваря в леко топличка водичка, с малко захар, за да се хранят дрождите, купата да не е метална и да се остави десетина минути, за да се разтвори напълно.

По магазините се намира на щанда с баклплуверите, ванилиите и подобни. Виждала съм пакетчета от 7 до 11 грама. На пликчето си пише за какво количество брашно става, но аз обикновено равнявам едно пакетче суха мая на едно кубче прясна. Ако греша някъде, нека ме поправят момичетата или да допълнят.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: ноември 03, 2010, 10:16:12 »

Ами аз лично харесвам повече маята на кубчета и не мога да помогна за сухата ,защото съм я ползвала най много 1-2 пъти .Но задължително се разтваря в леко топла вода(мляко ).
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines