Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 28, 2024, 07:57:18

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10  (Прочетена 176820 пъти)
 
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #105 -: октомври 26, 2010, 14:39:00 »

Айде сега като се отчетох и аз някой да помогне как да направя печена тиква с мед и орехи...... знам, че е нещо елементарно, но никога не съм го правила, а ми звучи вкусно.....
Приемам идеи всякакви за рецепти с тиква "цигулка", че имаме една мноооогггоооо дълга в нас give_rose
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: октомври 26, 2010, 15:20:10 »

Беля и нaрязвaм нa мaлки пaр4енцa
вaриaнт:1
Вaриш във водa до полу пълно омеквaне;вaдиш и редиш в тaвa;зaливaш със смес-смлени орехи,мед и супенa лъжицa зaхaр;пе4еш до обрaзувaне нa по тъмно кaфяви петънцa!
вaриaнт2
вси4ко изброено +200мл прясно мляко
не вaриш предвaрително;слaгaш в тaвa и поливaш с млякото рaзтворено във водa/около ощо 400мл/пе4еш до изпaрявaне до половинaтa те4ност-демек вaрене във фурнa;след товa зaливaш със мед зaхaр и орехи.понякогa слaгaм и мaaaлко вaнилия *THUMBS*Може и кaрaмел в туби4кa.и пaк пе4еш.
Дa ви е слaдко и дaно съм билa яснa blushОбожaвaм готвенето но не ме бивa в рецептите
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1484



« Отговор #107 -: октомври 26, 2010, 17:48:55 »

 Вмъквам се с едно въпросче в най-"вкусната" темичка  smile Някой може ли да ми даде рецепта за т.нар. арменски кадаиф. Намерих в нета само това: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=291983 , но не съм сигурна дали е точната рецепта. Преди време го бях опитвала няколко пъти и сега не ми излиза от главата  tease
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: октомври 26, 2010, 18:50:50 »

Мен кадаифа не знам защо но не ме влече.Предпочитам баклавата.Но ако има някой рецепта за удоволствие ще я изпробвам (ако намеря и кадаиф де:).

Сега от мен едни шоколадови бонбонки за едни гости утре.
Егат и играчката бяха.Правиш едната част , престояват в хладилника за една вечер, после другата част и пак в хладилника.

Ето и рецептата:
http://www.kulinarno-joana.com/2010/01/chocolate-bonbons-with-glazed-cherries/

само че аз добавих и бадемова паста ( не знам как е на български просто го преведох директно но е като стрити на прах бадеми, захар и брашно май).


* bonbons1.jpg (73.35 KB, 450x600 - видяно 335 пъти.)
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: октомври 26, 2010, 18:54:42 »

Във всеки бонбон сложих една черешка престояла една вечер в ром.После овалена в шоколад.Като се втвърди облепих с  бадемовата паста, после натрошени бисквити с какао, ром и масло.И тва като стегне с разтопен шоколад пак.


* bonbons.jpg (44.98 KB, 450x337 - видяно 305 пъти.)
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: октомври 26, 2010, 18:59:21 »

Тези бонбонки приличат на топките които правя само че моите са без пълнеж и в момента снимката ми е с кокос, а не с шоколад, но като се направят с шоколад имат абсолютно същия вид .
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: октомври 26, 2010, 19:04:14 »

Тези бонбонки приличат на топките които правя само че моите са без пълнеж и в момента снимката ми е с кокос, а не с шоколад, но като се направят с шоколад имат абсолютно същия вид .


пълнежа същия ли е или само натрошени бисквити с какао?
Защото ако е само бисквити и аз съм ги правила то е малко като сладкия салам но на топки нали?
Ако е така на мен ми идват малко сухи и предпочитам с шоколад и черешка
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: октомври 26, 2010, 19:09:52 »

Вътре има бисквити , какао ,шоколад, сироп , масло,слагала съм понакога ягодите от конфитюр посредата , както  ти черешките.Отгоре ги поливам със шоколад или с пръчици или с кокос , в зависимост от това какво имам.
« Последна редакция: октомври 26, 2010, 19:11:25 от plamak_ » Активен
Vessi
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #113 -: октомври 26, 2010, 23:10:25 »

Тези топчета изглеждат супрер !!! Даите рецептата или ме насочете къде да я намеря, моля !
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: октомври 27, 2010, 06:56:24 »

Веси на кои топчета искаш рецепта , защото Гери е пуснала рецептата със сайта , а ако са моите ще ти обясня няма проблем?
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #115 -: октомври 27, 2010, 08:42:05 »

Мира, златна си благодаря give_rose
А за шоколадовите топчета аз ги правя с продуктите, които Плами е написала и стават невероятни girl_wink Овалвам ги в кокосови стърготини или смлени орехи smile
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: октомври 27, 2010, 13:21:51 »

Миме, онзи ден сложих в темата с рецептите сладкиша, който направих с моята цигулка. Може да го видиш дали ще ти допадне.
Иначе и аз пека тиквата с мляко и мед във фурната - подобно на това, което Клео е описала  good
Активен
Vessi
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #117 -: октомври 27, 2010, 16:35:07 »

plamak_  ако е удобно на твоите  топчета от снимката, цяла нощ те чакам да влезеш , даже ги сънувах тези вкусотии:)
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: октомври 27, 2010, 17:58:05 »

Веднага ти обяснявам  Веси.
Смилаш бисквитите , вариш предварително сироп(ако е карамелизирана захарта става по вкусно) който е изстинал и заливаш бисквитите , добавяш маргарин (масло), какаото, разтопеният шоколад.Омесва се добре , оформят се топчета в които можеш да сложиш пълнеж или само така да са пак стават вкусни.После ако ги потапяш в шоколад , го разтваряш на водна баня с малко олио ,а ако е само с кокос не е нужен шоколад.
Активен
conflate
Сватбар
***
Публикации: 227



« Отговор #119 -: октомври 27, 2010, 18:02:49 »

Аз да пусна обещаната рецепта за сиропиран щрудел с круши, ползвах тази:

http://vicktory.wordpress.com/2009/11/01/%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%89%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BB-%D1%81-%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B8/

Аз в моя сложих и ябълки и стафиди, които накиснах предварително в ром за няколко часа. Намалих и сиропа на 2/3 от дозата, защото не исках да е много сладникав. След като го нагласих в тавата се оказа, че таз забравена тава не случайно е стояла в ъгъла, не се побра във фурната! Тъй че гарантирам, че се изпича добре и на полуотворена врата  blush

Мъжът ми одобри, а иначе не си пада много-много по сладки неща.

А, аз обожавам аромата на канела!

В момента също печа кестени. Друг любим есенен аромат и вкус!
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines