Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 09:57:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9 (Прочетена 169789 пъти)
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #420 -:
октомври 12, 2010, 13:50:33 »
Довечера ако не ви е късно ще я напиша баклавата.Аз съм пробвала да слагам стафиди ама преди това ги кисна в топла вода че да не изгорят.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #421 -:
октомври 12, 2010, 16:07:47 »
Печенето е елементарно на 180 градуса в загрята фурна и зависи колко е добра фурната, но около 15 мин, и те корите стават златисти,от далече им личи че са готови.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #422 -:
октомври 12, 2010, 18:03:57 »
Гери, много благодаря предварително. А какво ще кажеш за локум освен стафидите?
Госпожица, ти направо ме разби
В добрия смисъл на думата. В един сайт пишеше да се пече 3 часа и аз само си представих как вися до печката 3 часа да я дебна да не загори...
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2042
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #423 -:
октомври 12, 2010, 18:05:48 »
Включвам се и аз по въпроса с баклавата.И аз имам рецепта за баклава и ако я намеря веднага ще я споделя с вас.Става много хубава и
Капризче
да става с локум.Аз именно с локум и орехи я правя,гарантирам ти,че е нещо много вкусно.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #424 -:
октомври 12, 2010, 18:58:16 »
Цитат на: anitta в септември 14, 2010, 04:26:55
с удоволствие ще ти я дам
продукти- 1 пакет кори за баница, около 300 гр. смлени орехи и масло около 150-200 грама, не мога да ти кажа с точност понеже при нас пакетчетата са по големи, но си вземи поне 200 че да ти стигне, нали знаеш по добре да остане отколкото да не стигне.
Разтопявам маслото в микровълновата. Намазнявам съвсем леко тавата, в която ще са баклавичките. Самите баклавички приготвям по следния начин:
Взимам 2 кори по дължина и намазнявам леко половината част на кората с част от разтопеното масло,с лъжичка, отгоре поръсвам обилно с орехи и отгоре покривам с останалата половина кора, след което намазнявам и тази половина кора, отново с масло и завивам на стегнато руло, откъм тясната страна (като покриеш едната половина с другата половина се получава тясна страна,колкото половин кора). Така с всички кори. След като баклавичките са готови ги нарязвам на малки парченца, колкото за 1 хапка и отгоре заливам с малко разтопено масло, но не много, просто колкото да са покрити баклавичките за да не изгорят при печенето. Слагам да се пекат в загрята на 170 градуса фурна отгоре и отдолу. След като са готови ги изкарвам и оставям да изстинат. Междувременно приготвям сироп от 300 гр захар, 500мл вода и резенче лимон. Само да уточня че ако обичаш по сладка баклава трябва да увеличиш захарта, понеже ние не я обичаме прекалено сладка затова ползвам 300 гр захар.И след като сиропа изстине добре заливаш баклавата със сиропа и покриваш с домакинско фолио и оставяш да престои така 24 часа. Надявам се съм обяснила разбираемо че май малко объркано стана
, но ако имаш въпроси с радост ще отговоря. Баклавата става много вкусна досега всички които са я опитали са ме хвалили
Надявам се да ти хареса
Най-уникалната баклава-дано Анита не се сърди.Видях я на снимка в сайта и,и си поисках рецепта.Правих я с орехи,после с локум ,стафиди и орехи -и двата пъти стана уникална.Стафидите ги киснах с малко ром-за аромат,те са вътре и не съм се замислила за изгаряне.Не става тежка.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #425 -:
октомври 12, 2010, 20:55:56 »
Баклава
1 пакет точени кори
200 грама орехи
4-5 лъжици захар
1/2 пакетче канела
1 пакетче стафиди накиснати предварително в топла вода
1 кафяна чаша олио,2 супени лъжици масло
За сиропа
2 ч.ч захар
2 ч.ч вода
малко лимонтузо или малко лимонов сок
Приготвям плънка от канелата,захарта и орехите-начупени и отцедените стафиди.Реди се кора и се ръси от сместа.Така докато свършат корите като се завършва с кора.Нарязвам на ромбчета.Сгорщявам олиото и слагам маслото в него да се разтопи.Заливам по краищата на парчетата.Пека 20 мин в загрята на 180 градуса фурна.Наблюдавам да покафенеят леко корите и да не прегори.Изваждам и оставям да се охлади.Приготвям сиропа и захарта и водата.По принцип ние я харесваме по сладка баклавата но може и да се намали количеството на захарта.Сиропа проверявам с лъжица.При капване капката сироп трябва да се задържи леко на повърхността.Може и да се прабва в чиния трябва да не се разтича.Добавям лимонтозуто или лимоновия сок за да убие сладоста и да не се захароса сиропа.Заливам след като е изстинала баклавата със охладения-почти изстинал сироп.Трябва да престои поне 24 часа да поеме хубаво.
Ами това е моята рецепта.Надявам се да Ви хареса.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #426 -:
октомври 12, 2010, 20:58:10 »
Но да кажа че не съм яла по вкусна баклава от тази която приготвя бабата на Селвет.Просто няма по вкусна от нейната.Надявам се да се появи Селвет да сподели рецептата.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #427 -:
октомври 12, 2010, 21:02:34 »
Ще взема и аз да пробвам по Коледа да направя една баклавичка
Вкъщи я ядем с плънка,но и на
Гери
рецептата ми хареса
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #428 -:
октомври 13, 2010, 08:17:08 »
Аз да се поФаля, че снощи направих ябълките, дето Дени ми ги предложи, само че с лешници, че нямаше орехи на магазинчето до нас. Станаха страхотни!
Ноо ... с това количество плънка, което е в рецептата, аз лично напълних 12, а не 6 ябълки, хем не бяха малко издълбани
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #429 -:
октомври 13, 2010, 10:04:35 »
Ееее, много благодаря за рецептите. Утре вечер ще я правя. Надявам се да стане добре. А Селвет ще я прослушам във фейса за рецептата
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 611
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #430 -:
октомври 13, 2010, 11:51:32 »
Капризче,
, щом научиш рецептата да пишеш...и аз все дебна тука като гладна хиена
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #431 -:
октомври 13, 2010, 12:15:24 »
Може ли да ми дадете рецепта за вкусна пилешка супа.
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #432 -:
октомври 13, 2010, 12:32:49 »
Пилешко бутче се сварява с нарязани лук и морков, няколко зьрна бахар, зьрна черен пипер и два дафинови листа.
Като се посвари се вади, махат се кокалите и кожата, накьсва се месото на парченца и се слага пак да кипне. Добавя се фиде. След десет минути се маха от котлона. Като поизстине се застройва с едно яйце и две льжици кисело мляко.
Застройката я разбьркваш в една купичка и сипваш постепенно бульон от пилето, за да се затопли, иначе ще се пресече. Като се посмеси се изспива с бьркане в тенджерето и това е
Активен
Дидка
Професор
Пол:
Публикации: 450
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #433 -:
октомври 13, 2010, 12:57:41 »
Аз пилешка супа правя така:
Сварявам месото предварително, след като изстине го обескостявам ( в повечето случаи взимам пилешко филе), в отделна тенджерка слагам вода.След това слагам на ситно нарязана половин глава лук, 1-2 картофа (според зависи тенджерката колко е голяма) на кубчета, 1/2 ч.ч. ориз или фиде малко олио и сол.
15 мин. преди да свяла супата от котлона натрошавам едно кубче пилешки бульон и един настърган моркоф.Застройвам я с 1 яйце и 2-3 с.л. кис. мляко и слагам съвсем малко оцет да не се пресече яйцето от горещата супа.Накрая малко чубрица.Пожелание вече слагам и малко черен пипер.
Активен
tanchetoo
Новак
Публикации: 12
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #434 -:
октомври 13, 2010, 13:26:37 »
Аз правя пилещката супа така:
Сварявам си месото превдарително,след това нарязвам 1 глава лук,1 морков , няколко картофа.Като се посварят зеленчуците прибавям и месото ,което съм го накъсала,няколко лъжички от маги/пиле/,малко олио и нарязвам наситно магданоз.Като е готово всичко я махам от котлона и я застройвам с 2 жълтъка и 2-3 суп.лъжици кисело мляко.
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines